کمیسیون خاص شورای عالی آموزش و پرورش با هدف شناسایی و حل مشکلات آموزشی و پرورشی دانش آموزانی که با نیازهای خاص مواجه اند، تشکیل می گردد. درخواست این کمیسیون توسط مدیر مدرسه ارسال می شود و رای صادره توسط رییس آموزش و پرورش استان مربوطه امضا خواهد شد که نتیجه این کمیسیون در سایت شورای عالی آموزش به نشانی sce.ir اطلاع رسانی می شود.
برای اطلاع از جزئیات کمیسیون خاص دانش آموزی
برای اطلاع از جزئیات کمیسیون خاص دانش آموزی
در نظام آموزشی، همه دانش آموزان حق دارند از فرصت های برابر برای یادگیری و رشد بهره مند شوند. با این حال، برخی از دانش آموزان با چالش های خاصی مواجه اند که نیاز به توجه ویژه و حمایت دارند. کمیسیون خاص شورای عالی آموزش و پرورش، به عنوان یک نهاد متعهد به شناسایی و رفع این مشکلات، می تواند نقش موثری در ایجاد تغییرات مثبت در زندگی این دانش آموزان ایفا کند.
با توجه به اینکه ممکن است برخی از کاربران با کمیسیون خاص دانش آموزی آشنایی نداشته باشند، لذا در این مقاله ابتدا به این پرسش پاسخ داده خواهد شد که کمیسیون خاص دانش آموزی چیست؟ سپس در بخش های بعد مطالبی در ارتباط با شیوه نامه ساماندهی وظایف و اختیارات کمیسیون، فرم و کمیسیون کبر سن ارائه می شود. در بخش آخر نیز نحوه مشاهده اعلام نتایج کمیسیون خاص دانش آموزی در اختیار خوانندگان قرار داده خواهد شد.
در ارتباط با اینکه کمیسیون خاص دانش آموزی چیست؟ می توان اینگونه بیان کرد که کمیسیون خاص دانش آموزی نهادی است که به منظور شناسایی و حل مشکلات آموزشی و پرورشی دانش آموزانی که با نیازهای خاص مواجه اند، تاسیس شده است. این نهاد به ادارات آموزش و پرورش مناطق و نواحی این اجازه را می دهد تا یک کمیسیون خاص تشکیل دهند و نسبت به وضعیت دانش آموز تصمیم گیری نمایند.
کمیسیون خاص شورای عالی آموزش و پرورش با ترکیب و اختیارات متعددی تشکیل می شود و درخواست آن توسط مدیریت مدارس و آموزش و پرورش منطقه ثبت می شود. کمیسیون های برگزار شده با حضور 6 نفر از اعضا رسمیت می یابد و نتیجه آن با رای پنج نفر از اعضا معتبر خواهد بود و نتیجه آن توسط مدیر کل آموزش و پرورش استان صادر می شود. علاوه بر این امکان حضور افراد صاحب نظر و کارشناس بدون حق رای در کمیسیون وجود دارد.
از جمله اختیارات کمیسیون خاص شورای عالی آموزش و پرورش می توان به صدور مجوز ثبت نام در مدرسه بدون حضور در كلاس براى دانش آموز به علت بیماری یا کبر سن، ایجاد تسهیلات برای برگزاری امتحان، صدور مجوز برگزارى امتحان در خارج ازمدرسه، صدور مجوز اخذ امتحان پیش از موعد و صدور مجوز انتقال از یك منطقه به منطقه دیگر پس از امتحانات نهایى خرداد ماه به دانش آموز یا داوطلب آزاد سال آخر متوسطه مشروط برداشتن عذر موجه اشاره کرد.
همانگونه که پیشتر نیز اشاره شد، کمیسیون خاص شورای عالی آموزش و پرورش به عنوان یکی از ارکان های تصمیم گیری و سیاست گذاری در نظام آموزشی کشور است که وظایف و اختیارات مشخصی دارد . این کمیسیون به منظور بهبود کیفیت آموزش و پرورش و پاسخگویی به نیازهای آموزشی دانش آموزان طراحی شده است. در ادامه این بخش، شیوه نامه ساماندهی وظایف و اختیارات کمیسیون خاص شورای عالی آموزش و پرورش در اختیار خوانندگان قرار داده خواهد شد.
شیوه نامه ساماندهی وظایف و اختیارات کمیسیون خاص شورای عالی آموزش و پرورش از بندهای متعددی تشکیل شده است و به تبیین وظایف، اختیارات و فرآیندهای کاری این کمیسیون می پردازد. کاربران می توانند جهت مطالعه جزییات این شیوه نامه بر روی لینک زیر کلیک کنند تا فایل مربوطه را در دستگاه خود دریافت نمایند.
این شیوه نامه از 10 ماده و تبصره های متعدد تشکیل شده است. در ابتدای شیوه نامه، اهداف و اصول حاکم بر کمیسیون خاص مدرسه ارائه شده است. سپس مواردی چون ترکیب اعضا، وظایف و اختیارات با جزییات آورده شده است. فرایند بررسی پرونده تحصیلی دانش آموزان، نحوه رسیدگی به اعتراض ها، ارائه گزارش از دیگر ماده های درج شده در شیوه نامه ساماندهی وظایف و اختیارات کمیسیون خاص دانش آموزی می باشد.
کمیسیون خاص شورای عالی آموزش و پرورش با توجه به وظایف و اختیارات خود، نقش به سزایی در افزایش کیفیت آموزش و پاسخگویی به نیازهای دانش آموزان ایفا می نماید. رای نهایی کمیسیون در فرم مربوطه ثبت شده و به اطلاع دانش آموز خواهد رسید. به منظور ارائه جزییات بیشتر، در ادامه به معرفی فرم کمیسیون خاص مدرسه پرداخته خواهد شد و یک نمونه از آن نیز جهت آشنایی خوانندگان ارائه می شود.
به منظور ساماندهی بهتر فعالیت ها، نتایج مربوط به جلسات کمیسیون خاص مدرسه، در فرم های مربوطه ثبت و به امضای مسئولین می رسد. این فرم از اطلاعات متعددی تشکیل شده است و رای صادره در این فرم قرار داده می شود. کاربر می تواند با کلیک بر روی لینک زیر، یک نمونه از فرم کمیسیون خاص مدرسه را دانلود نماید.
برای دانلود نمونه فرم کمیسیون خاص مدرسه کلیک کنید.
این فرم شامل مواردی چون نام مدرسه، تاریخ و رای صادره می باشد و توسط رئیس اداره آموزش و پرورش و رییس کمیسیون خاص امضا می شود. قابل ذکر است که هر فرم و رای صادره فقط برای یک شخص می باشد و قابل تسری به به دیگر دانش آموزان حتی با شرایط مشابه نمی باشد. پس از اعلام رای کمیسیون، مسئولان مربوطه موظف اند که نتیجه و مفاد رای را به اطلاع دانشجو و ولی وی برسانند.
کبر سن به حداکثر سن مجاز برای تحصیل می باشد و افرادی که به هر دلیلی از تحصیل بازمانده اند، بنا بر تصمیم کمیسیون کبر سن دانش آموزی می توانند به تحصیل بپردازند. با توجه به آیین نامه نهصت سوادآموزی، افراد بالای 10 سال که از تحصیل رسمی باز مانده اند، امکان شرکت در دوره های سوادآموزی را دارند و پس از کسب نمره قبولی و داشتن شرایط سنی می توانند به ادامه تحصیل در مدارس بپردازند.
بنابراین برای اینکه یک فرد که دارای کبر سن می باشد، امکان ادامه تحصیل در کلاس های سواد آموزی را داشته باشد، باید برای وی کمیسیون خاص شورای عالی آموزش و پرورش تشکیل داده شود و پس از موافقت این جلسه، فرد می تواند به ثبت نام مدرسه بزرگسالان و تحصیل بپردازد. قایل ذکر است که دوره های تحصیلی نهضت سوادآموزی رایگان است و اقلام آموزشی مانند کتاب نیز به صورت رایگان به سواد آموز داده می شود.
افراد دارای کبر سن که تمایل به تحصیل دارند، در صورت تایید کمیسیون خاص مدرسه می توانند به واحدهای سوادآموز که در ادارات آموزش و پرورش است مستقر هستند، مراجعه نموده و با ارائه مدارک، اقدام به ثبت نام نمایند. دوره های نهضت سوادآموزی شامل دوره های سوادآموزی، انتقال و تحکیم می باشد و ویژه افراد کاملا بی سواد و یا افرادی است که مدرک اول و دوم دبستان را دارند و پس از 5 ماه آموزش و کسب نمره قبولی می توانند مدرک معادل پایه سوم را دریافت کنند.
در بخش های قبل به این پرسش پاسخ داده شد که کمیسیون خاص دانش آموزی چیست و بیان شد که این کمیسیون با هدف تصمیم گیری در مورد شرایط خاص دانش آموزان با حضور مدیر مدرسه و دیگر افراد ذی صلاح برگزار می شود. پس از رای گیری و اخذ تصمیم، کاربر می تواند به صورت اینترنتی نتیجه را دریافت نماید. در ادامه این بخش، نحووه دریافت اعلام نتایج کمیسیون خاص دانش آموزی ارائه خواهد شد.
کاربر باید به سایت شورای عالی آموزش و پرورش به نشانی اینترنتی sce.ir مراجعه و یا جهت دسترسی سریعتر بر روی این لینک کلیک نماید. همچنین کاربر می تواند عبارت "شورای عالی آموزش و پرورش" را در گوگل جستجو نموده و بر روی اولین لینک نمایش داده شده کلیک نماید.
در صفحه اصلی سایت در بخش منوی بالای صفحه بر روی میز خدمت کلیک کند.
سپس بر روی لینک با عنوان "جهت دریافت نتیجه رای کمیسیون خاص خود اینجا کلیک کنید" کلیک کند.
برای دریافت نتیجه کمیسیون خاص، کاربر باید کد ملی و شماره نامه آموزش و پرورش منطقه را وارد نماید.
سپس جهت مشاهده نتیجه تصویر کد امنیتی را وارد نموده و در نهایت بر روی دکمه جستجو کلیک کند. پس از این کار در صورت اعلام نتیجه توسط کمیسیون خاص شورای عالی آموزش و پرورش، کاربر می تواند آن را مشاهده نماید. قابل ذکر است که نتیجه کمیسیون خاص دانش آموزی توسط مدیر کل آموزش و پرورش استان صادر خواهد شد و نتیجه آن نیز همانگونه که در این بخش ارائه شد، قابل دریافت می باشد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص کمیسیون خاص دانش آموزی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ کمیسیون خاص دانش آموزی نهادی است که به منظور شناسایی و حل مشکلات آموزشی و پرورشی دانش آموزانی که با نیازهای خاص مواجه اند، تاسیس شده است. جهت مشاهده جزییات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.
✔️ افرادی که به هر دلیلی از تحصیل بازمانده اند، بنا بر تصمیم کمیسیون کبر سن دانش آموزی می توانند به تحصیل بپردازند. جهت مشاهده جزییات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.
✔️ کاربر باید به نشانی اینترنتی sce.ir مراجعه نموده و در بخش میز خدمت، اطلاعات مورد نیاز را وارد نماید تا نتیجه را دریافت کند. جهت مشاهده جزییات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.
برای اطلاع از جزئیات کمیسیون خاص دانش آموزی
برای اطلاع از جزئیات کمیسیون خاص دانش آموزی
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©