اگر تجدید شویم چه می شود؟ این سوالی است که برای بسیاری از دانش آموزان پایه های تحصیلی متوسطه اول و دوم پیش می آید. در صورتی که دانش آموزان در هر یک از پایه های تحصیلی در دروس خود تجدید شوند، یا باید مجددا در امتحانات شرکت کنند و یا می بایست که از شرایط تک ماده و تبصره برای قبولی استفاده نمایند.
برای مشاوره تجدید شدن در امتحانات و راه های قبولی با حداقل نمره
برای مشاوره تجدید شدن در امتحانات و راه های قبولی با حداقل نمره
بعضی از دانش آموزان در پایه های تحصیلی مختلف قادر به درس خواندن و مطالعه دروس نمی باشند و همین موضوع باعث می شود که آن ها با مشکل تجدید شدن مواجه شوند. شاید بسیاری از دانش آموزان این سوال برایشان پیش بیاید که اگر تجدید شویم چه می شود؟ در صورتی که دانش آموزان پایه های تحصیلی مقطع متوسطه اول و متوسطه دوم تجدید شوند، می توانند تحت شرایط خاصی مجددا در امتحان ها شرکت کنند و یا از شرایط تک ماده استفاده نمایند.
اطلاع از شرایط قبولی در امتحانات و همچنین اطلاع از حداقل نمره قبولی در امتحانات مدارس و یا امتحانات نهایی، به دانش آموزان کمک می کند تا نهایت تلاش خود برای اخذ آن نمره را انجام دهند. با توجه به اهمیت تجدید شدن در پایه های تحصیلی مختلف، در ادامه این مقاله قصد داریم به سوال اگر تجدید شویم چه می شود؟ پاسخ دهیم.
دروس مقطع متوسطه اول و دوم نسبت به دروس دبستان و ابتدایی سخت تر می باشد و همین موضوع باعث شده که بعضی از دانش آموزان با ورود به مقاطع تحصیلی متوسطه اول و متوسطه دوم در زمان برگزاری امتحانات مدارس استرس گرفته و با افت تحصیلی مواجه شوند و پس از دیدن نمرات خود در سایت همگام و یا پادا، متوجه شوند که در چند درس خود نمره قبولی کسب نکرده اند. شاید این سوال برای دانش آموزان پیش بیاید که اگر در یکی از این امتحانات تجدید شویم چه می شود؟
دانش آموزان مقطع دبستان به صورت کیفی نمره دریافت می کنند و شرط قبولی یا عدم قبولی برای آن ها صدق نمی کند. به همین خاطر دانش آموزان مقطع دبستان با مشکل تجدیدی و عدم قبولی مواجه نیستند؛ اما دانش آموزان به محض ورود به پایه هفتم و پایه های بعدی، می بایست تلاش خود را برای اخذ نمره قبولی در امتحانات بیشتر کنند، چرا که در مقطع متوسطه اول و مقطع متوسطه دوم دیگر نمرات کیفی نیستند و دانش آموزان باید حتما نمره قبولی را کسب کنند تا بتوانند به پایه بعدی خود وارد شوند.
دانش آموزان پایه های تحصیلی مختلف در مقطع متوسطه اول و متوسطه دوم به غیر از پایه دوازدهم می توانند با کسب نمره سالانه 10 و بالاتر در یک درس نمره قبولی کسب کنند؛ اما در صورتی که نمره سالانه یک درس کمتر از 10 باشد، دانش آموز در آن درس تجدید خواهد شد.
شرایط قبولی در پایه دوازدهم کمی به شرایط قبولی در پایه های دیگر متفاوت است. در واقع، داوطلبان به منظور قبول شدن در این مقطع تحصیلی می بایست که حتما حداقل نمره قبولی امتحان نهایی آن ها در برگه از 7 بالاتر باشد و نمره سالانه بالای 10 کسب کرده باشند. در غیر این صورت تجدید می شوند و می بایست در امتحان شهریور شرکت کنند. در صورتی که دانش آموزان مجددا در امتحان نهایی شهریور شرکت کردند، اما باز هم قادر به کسب نمره قبولی نبودند، می بایست در دی ماه سال تحصیلی بعد از امتحان نهایی شرکت کنند.
یکی از روش هایی که دانش آموزان می توانند در صورت تجدید شدن از آن برای قبولی استفاده کنند استفاده از شرایط تک ماده و تبصره می باشد. شاید برای دانش آموزانی که همواره از خود می پرسند اگر تجدید شویم چه می شود؟ این سوال پیش بیاید که شرایط استفاده از تک ماده و تبصره چیست و چگونه می توانیم با این دو قانون بدون شرکت مجدد در امتحان، نمره قبولی کسب کنیم و به مقطع تحصیلی بعد وارد شویم؟
شرایط استفاده از تک ماده
دانش آموزان پایه های تحصیلی مقطع متوسطه اول و متوسطه دوم می توانند با کمک شرط تک ماده، در این دو مقطع تحصیلی قبول شوند و به پایه تحصیلی بعدی خود را پیدا کنند. شرایط استفاده از تک ماده متوسطه اول با دوم متفاوت است، اما هر دو به گونه ای هستند که دانش آموزان پایه های تحصیلی هفتم، هشتم، نهم، دهم و یازدهم می توانند فقط 2 درسی که در آن تجدید شده اند را تک ماده کنند.
در واقع، دانش آموزان می توانند در صورت داشتن معدل بالای 10، دو درس از دروسی که در آن نمره زیر 10 کسب کرده اند را تک ماده کنند و بدون شرکت مجدد در امتحان ها، به پایه تحصیلی بعدی راه پیدا کنند.
شرایط استفاده از تبصره
تبصره با قانون تک ماده متفاوت است. این قانون برای دانش آموزان پایه دوازدهم که شرایط تک ماده متوسطه دوم را ندارند، تعیین شده است. دانش آموزان پایه دوازدهم با داشتن دو شرط می توانند از مقطع تحصیلی دوازدهم فارغ التحصیل شوند. اول اینکه نمره سالانه هر درس آن ها بالای 10 باشد و دوم اینکه نمره برگه امتحان نهایی آن ها بالای 7 باشد.
در صورتی که دانش آموزان با داشتن نمره سالانه بالای 10، به هر دلیلی موفق به کسب نمره امتحان نهایی بالای 7 نشده اند، می توانند حداکثر در 2 درس نهایی خودشان از شرط تبصره استفاده کنند و بدون شرکت در امتحان، از مقطع تحصیلی پایه دوازدهم فارغ التحصیل شوند.
دانش آموزانی که تجربه تجدید شدن در امتحانات نهایی دوازدهم و یا سایر امتحانات مدارس را داشته و اکنون قصد قبولی در هر یک از مقاطع تحصیلی متوسطه اول و متوسطه دوم را دارند، می توانند با رعایت شرایط و حداقل نمره قبولی، در پایه تحصیلی خود فارغ التحصیل شوند و به پایه تحصیلی بعدی راه پیدا کنند.
در صورتی که دانش آموزان قادر به دریافت حداقل نمره قبولی نباشند، حتی در زمان تجدید شدن، می بایست مجددا در امتحان های نهایی و یا امتحان های پایانی شرکت کنند و نمره قبولی خود را کسب نمایند. همچنین، دانش آموزان می توانند طبق شرایط تعیین شده اقدام به استفاده از شرایط تک ماده و تبصره نمایند تا بتوانند در دو درسی که تجدید شده اند، نمره قبولی کسب کنند.
در جدول های زیر حداقل نمره قبولی برای تجدیدی ها ذکر شده است. جدول اول مربوط به حداقل نمره قبولی برای دانش آموزان پایه های تحصیلی مقطع متوسطه اول و دوم می باشد.
حداقل نمره قبولی برای امتحانات پایانی دانش آموزان مقطع متوسطه اول و متوسطه دوم | ||
نمره سالانه | نمره برگه امتحانی | وضعیت |
بالاتر از 30 | نمره بالاتر از 10 | قبول |
بالاتر از 30 | نمره کمتر از 10 | استفاده از تک ماده |
کمتر از 10 | نمره کمتر از 10 | مردود |
از آنجایی که آزمون سال دوازدهم به صورت امتحان نهایی برای تمام دانش آموزان برگزار می شود، شرایط قبولی در آن کمی متفاوت است. در جدول زیر می توانید اطلاعات مربوط به حداقل نمره قبولی در امتحانات نهایی پایه دوازدهم را مشاهده نمایید.
حداقل نمره قبولی برای امتحانات نهایی و پایانی دانش آموزان پایه تحصیلی دوازدهم | ||
نمره سالانه | نمره برگه امتحانی | وضعیت |
10 بالاتر | هر نمره ای از نمره سالانه | قبول |
بین 7 تا 10 | هر نمره ای از نمره سالانه | استفاده از تبصره |
کمتر از 7 | هر نمره ای از نمره سالانه | مردود |
دانش آموزان توجه داشته باشند که مدارسی مانند تیزهوشان، نمونه دولتی و بسیاری از مدارس خوب، نمرات بالاتری را برای قبولی دانش آموزان در نظر دارند. به طور مثال کم شدن نمرات دانش آموزان یکی از شرایط اخراج از مدارس نمونه دولتی می باشد. همچنین دانش آموزانی که دارای امتحانات نهایی هستند می توانند برای اطلاع از نحوه محاسبه نمره در این آزمون ها به مطالعه مقاله زیر پرداخته و از طریق فرمول های موجود به محاسبه نمره خود بپردازند.
پس از پاسخ به سوال دانش آموزان که اگر تجدید شویم چه می شود و یا شرایط قبولی با حداقل نمره امتحان چیست این می باشد که کارنامه تجدیدی چیست؟ بسیاری از دانش آموزان در پایه های مختلف گمان می کنند که کارنامه تجدیدی، کارنامه ای مجزا می باشد که از لحاظ ظاهر و یا موارد دیگر با کارنامه ای که دارای نمرات قبولی می باشد، متفاوت است.
برای پاسخ به این سوال می بایست بیان نمود که آموزش و پرورش و یا مدارس مختلف برای اعلام نمره دروسی که دانش آموز در آن ها موفق به کسب نمره قبولی نشده اند، کارنامه مجزایی را در نظر نمی گیرند و تمامی نمرات کسب شده توسط دانش آموزان بدون احتساب اینکه نمره قبولی می باشد و یا نمره تجدیدی، در کارنامه دانش آموز ذکر می شود.
معمولا مدارس در زمان تحویل کارنامه اقدام به مشخص نمودن نمره دروسی که دانش آموز در آن ها نمره پایین گرفته و به اصطلاح در درس افتاده است می نماید که در برخی موارد با کشیدن خط قرمز دور نمره تجدیدی و یا هایلایت کردن آن می نماید. همچنین لازم به ذکر است که در بخش توضیحات و یا نتیجه کارنامه عناوینی مانند "ناتمام"، "نیاز به آموزش مجدد"، "عدم قبولی"، "مردودی" و یا سایر موارد در مقابل نمره درج می شود که این دانش آموزان می بایست با انتخاب واحد دوازدهم، در امتحانات نوبت بعدی شرکت کنند.
دانش آموزان و والدین می بایست توجه داشته باشند که پس از دریافت کارنامه می بایست اقدامات لازم برای پاس کردن درس مذکور را انجام دهند. دانش آموزان می توانند با توجه به شرایط خود از قانون تبصره و یا تک ماده استفاده نمایند و یا در آزمون مجدد نوبت بعدی (شهریور، دی و یا خرداد) می باشد ثبت نام و شرکت نمایند. همچنین لازم به ذکر است که برخی مدارس به منظور تمرین دروس با دانش آموزانی که تجدید شده اند اقدام به برگزاری کلاس های فوق برنامه قبل از امتحان می نمایند که دانش آموزان می توانند با شرکت در این کلاس ها و تمرین سوالات امتحانی سال های قبل خود را برای امتحان مجدد آماده سازند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم به سوال دانش آموزان درباره اینکه اگر تجدید شویم چه می شود را پاسخ دهند و در خصوص شرایط قبولی با حداقل نمره امتحان را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ پس از تجدید شدن در امتحانات مدارس باید مجددا در شهریور و یا دی ماه سال بعد در آن آزمون شرکت کرده و نمره قبولی کسب نمایید. جزئیات را می توانید از متن مقاله مطالعه نمایید.
✔️ حداقل نمره قبولی برای امتحانات 10 و برای امتحانات نهایی دوازدهم 7 می باشد. جدول محاسبه نمرات در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ شرایط استفاده از تک ماده و تبصره برای امتحانات متوسطه اول و دوم متفاوت از یکدیگر است که در متن مقاله به توضیح هر یک پرداخته شده است.
برای مشاوره تجدید شدن در امتحانات و راه های قبولی با حداقل نمره
برای مشاوره تجدید شدن در امتحانات و راه های قبولی با حداقل نمره
سلام. می تونین در دی ماه و یا خرداد ماه اقدام به شرکت در امتحان درس مردودی کنین و یا از تک ماده و تبصره استفاده کنین.
سلام. بهتره برای ثبت درخواست تک ماده بعد از اعلام نمرات شهریور ماه، به مدرسه محل تحصیلتون مراجعه کنین.
با سلام. معمولا مدارس خودشون در صورت عدم قبولی در شهریور اقدام به تک ماده دروس دانش آموزان می کنن، اما بهتره بعد از اعلام نتایج، حضوری به مدرسه مراجعه و درخواست تک ماده رو داشته باشین.
اگر در شهریور ماه نیز دوباره نمره قبولی رو کسب نکنیم باید چه کنیم؟
سلام . می تونین در امتحان تجدیدی دی ماه شرکت کنین .
اگر کسی که در خرداد ماه یک امتحان را افتاده باشد و بتواند آن را به تبصره بزارد ولی از فرصتش اسفتاده نکند شهریور ماه همان درس را دوباره امتحان دهد و دوباره با همان نمره بیفتد فرصت تبصره او میسوز و دیگر نمی تواند آن درس را به تبصره بگذار و دیپلمش را بگیرد؟
سلام . می تونین شهریور ماه از تبصره استفاده کنین .
سلام بنده در ۲ امتحان پایه دهم مردود شدم اعتراض زدم جواب اعتراضات در چه سایتی هستش؟
سلام . برای اطلاع از نتیجه اعتراض به نمرات امتحانات نهایی باید از طریق مدرسه پیگیری کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©