تک ماده به عنوان روشی برای گذراندن و صرفا قبولی در امتحانات پایانی دانش آموزان می باشد. دانش آموزان در صورت داشتن شرایط استفاده از تک ماده و تبصره آن در مقاطع متوسط اول و دوم، می توانند از این قانون استفاده نمایند. ایراد استفاده از تک ماده، افت معدل می باشد که باعث تاثیر منفی در انتخاب رشته و همچنین رتبه کنکور سراسری می گردد. دانش آموزان لازم است قبل از استفاده، از معایب تک ماده اطلاع کافی را داشته باشند.
برای مشاوره معایب تک ماده
برای مشاوره معایب تک ماده
بسیاری از دانش آموزان با توجه به مشکلاتی که در امتحانات پایانی برای آن ها رخ می دهد، نمی توانند نمره قابل قبولی را برای گذراندن دروس امتحانی کسب نمایند. بنابراین دانش آموزان می توانند در صورت داشتن شرایط لازم، از قانون تک ماده و تبصره آن بهره مند شوند. استفاده از تک ماده باعث صرفا قبولی دانش آموزان شده ولی معایب تک ماده افت معدل و تاثیر در انتخاب رشته و رتبه کنکور سراسری می گردد.
استفاده از تک ماده صرفا برای قبولی در مقطع تحصیلی جاری و ورود به مقطع تحصیلی بعدی می باشد ولی ایراد استفاده از تک ماده بیشتر و تاثیر گذار می باشد. معدل دانش آموزان در مقطع متوسطه اول برای انتخاب رشته و همچنین برای متوسطه دوم تاثیر در رتبه و نمره کنکور سراسری براساس سوابق تحصیلی می باشد که در صورت افت معدل، عواقب خوبی برای دانش آموزان نخواهد داشت. در این مقاله برای آگاهی دانش آموزان معایب تک ماده در متوسطه اول و دوم و همچنین در کنکور سراسری توضیح داده می شود.
یکی از راهکار هایی که دانش آموزان متوسطه دوم در صورت عدم کسب نمره قبولی در امتحانات پایانی می توانند استفاده نمایند قانون تک ماده است. در مقطع متوسطه دوم با توجه به اینکه امتحانات به صورت نهایی برگزار می گردد بسیاری از دانش آموزان به دلیل استرس بالا، نمی توانند نمره قبولی را کسب نمایند و در صورت علاقه مندی به صرفا قبولی با حداقل نمره و همچنین ناتوانی در عدم شرکت در امتحانات دی، شهریور و خرداد ماه، از قانون تک ماده استفاده می نمایند.
خاطر نشان می گردد که دانش آموزان می بایست دارای شرایط لازم برای استفاده از تک ماده باشند ولی لازم به ذکر است در کنار مزیت قبولی، معایب تک ماده نیز برای مقطع تحصیلی متوسطه دوم وجود دارد که در ادامه به صورت جداگانه توضیح داده می شود:
یکی از مهمترین نکاتی که دانش آموزان پایه دوازدهم باید توجه نمایند این است که تمامی امتحانات به صورت نهایی برگزار می گردد، بنابراین دانش آموزان می بایست با شرایط قبولی در این پایه آشنایی لازم را داشته باشند. در پایه دوازدهم، نمره سالانه معیار قبولی بوده و در صورتی که نمرات سالیانه دانش آموز بالای 10 باشد می تواند قبولی را کسب نماید، در غیر این صورت می تواند از تک ماده استفاده نماید. در حقیقت نمره سالانه زیر 10 و نمره برگه امتحانی بالای 7 شرط استفاده از تک ماده در پایه دوازدهم می باشد.
لازم به ذکر است دانش آموزان پایه دوازدهم می توانند برای دو درس نهایی و دو درس داخلی از قانون تک ماده استفاده نمایند. یکی از معایب تک ماده در پایه دوازدهم این است که اگر دانش آموزی در مقاطع دهم و یازدهم از ظرفیت تک ماده استفاده کرده باشند، نمی توانند در پایه دوازدهم مجددا استفاده نماید.
همچنین یکی دیگر از ایراد استفاده از تک ماده در پایه دوازدهم، تاثیر منفی نمرات و معدل دانش آموزان در رتبه و نمره کنکور سراسری می باشد و با توجه به اینکه تک ماده صرفا حداقل نمره قبولی را برای دانش آموزان برقرار می نماید در این صورت دانش آموزان به دلیل ایراد استفاده از تک ماده، با افت شدید معدل روبرو شده و باعث تاثیر منفی سوابق تحصیلی در رتبه کنکور می گردد.
دانش آموزان در پایه یازدهم در صورتی که نمره سالانه آن ها بین 7 تا 10 باشد بدون بررسی نمره برگه امتحانی، می توانند از قانون تک ماده استفاده نمایند. بنابراین در صورت تمایل دانش آموزان به معایب تک ماده در پایه یازدهم، دانش آموزان می توانند با کمترین نمره قبولی را کسب و وارد پایه بعدی شوند. همان طور که بیان شد نمرات امتحانات نهایی در پایه یازدهم در کنکور سراسری تاثیر گذار بوده و در نتیجه ایراد استفاده از تک ماده، پایین آمدن رتبه کنکور سراسری می باشد.
در پایه دهم دانش آموزانی که نمره سالانه آن ها بالاتر از 10 باشد بدون بررسی نمره برگه امتحانی، می تواند برای استفاده از تک ماده اقدام نمایند. با توجه به اینکه مقطع دهم تحصیلی به عنوان پایه مبنا می باشد، بنابراین یکی از مهمترین ایراد استفاده از تک ماده، عدم تسلط کافی به مباحث علمی می باشد و باعث می شود که دانش آموزان در پایه های بعدی، از نظر علمی ضعیف گردند. بنابراین به دلیل معایب تک ماده، پیشنهاد می گردد دانش آموزان پایه دهم مجددا در امتحانات شرکت نمایند تا بتوانند با بالاترین نمره، قبولی در درس مدنظر را کسب نمایند.
مهمترین ایراد استفاده از تک ماده این است که دانش آموزان به حداقل ترین نمره ممکن بسنده کرده و صرفا به دنبال قبولی در مقطع متوسطه دوم هستند. از آن جا که تاثیر معدل مقطع متوسطه دوم در کنکور سراسری به صورت قطعی می باشد، بنابراین از مهمترین معایب تک ماده می توان به تاثیر بسیار منفی در رتبه و نمره کنکور سراسری و در نتیجه عدم قبولی دانش آموزان در رشته و دانشگاه مدنظر خواهد شد.
مقطع متوسطه اول یکی از مهمترین و سرنوشت سازترین مقاطع تحصیلی برای دانش آموزان می باشد. دانش آموزان متوسطه اول براساس نمرات کسب شده در امتحانات پایانی و مستمر و همچنین آزمون های رغبت تحصیلی می توانند انتخاب رشته نمایند. در نتیجه هدایت تحصیلی دانش آموزان متوسطه اول برای ورود به پایه دهم براساس این نمرات خواهد بود.
شرایط تک ماده برای دانش آموزان متوسطه اول داشتن معدل کل بالای 10، نمرات بالای 10 بدون در نظر گرفتن ضریب و همچنین نمره سالانه بالاتر از 30 می باشد. لازم به ذکر است دانش آموزان می توانند برای دو درس نظری از تک ماده استفاده نمایند. خاطر نشان می گردد معایب تک ماده در متوسطه اول نیز برقرار می باشد که در ادامه ایراد استفاده از تک ماده ارائه شده است:
دانش آموزان در پایه تحصیلی نهم می بایست براساس برگه هدایت تحصیلی انتخاب رشته نموده و در صورت قبولی وارد پایه تخصصی دهم شوند. در صورتی که معدل دانش آموز بین 7 تا 10 باشد و همچنین نمره سالانه بالای 30 و معدل کل بالای 10 باشد، شروط استفاده از تک ماده برقرار می گردد. خاطر نشان می گردد که یکی از ایرادهای استفاده از تک ماده در پایه نهم، تاثیر تک ماده بر معدل و تاثیر منفی حداقل نمرات اختصاص داده شده در برگه هدایت تحصیلی می باشد. بنابراین امکان دارد دانش آموزان براساس استعداد و علاقه خود نتوانند رشته تحصیلی مناسب را براساس برگه هدایت تحصیلی انتخاب نمایند.
دانش آموزان پایه هشتم در صورتی می توانند برای دو درس از تک ماده استفاده نمایند که نمرات سالانه دروس مد نظر بالای 30 و معدل کل دانش آموز بالای 10 باشد. بنابراین در صورت کسب معدل بین 7 تا 10 امکان استفاده از تک ماده وجود نداشته و لازم است دانش آموز برای کسب نمره بالاتر مجددا در امتحانات شرکت نماید. یکی از ایرادهای استفاده از تک ماده، اختصاص حداقل نمره قبولی برای دروس مدنظر می باشد و در صورتی که ضریب درس بیشتر هم باشد، در این صورت اولویت بندی هدایت تحصیلی دانش آموزان تغییر کرده و متناسب با علاقه و استعداد نخواهد بود.
شرایط استفاده از تک ماده در پایه هفتم، داشتن معدل بالای 10 می باشد و اگر دانش آموزی در درسی نمره کمتر از 10 کسب کرده باشد می تواند از تک ماده و شرایط تبصره آن استفاده نماید. همچنین اگر معدل بالای 12 داشته باشد می تواند برای دو درس زیر 10 از تک ماده استفاده نماید. دانش آموزان در پایه هفتم در صورت داشتن شرایط استفاده از تک ماده در دوره متوسطه اول، می توانند صرفا قبولی را با کمترین نمره کسب نمایند.
مهمترین معایب تک ماده این است که روی معدل کل تاثیر منفی زیادی گذاشته و در نتیجه نمره مردودی دانش آموز در معدل نهایی مورد محاسبه قرار گرفته و معدل کل به شدت افت خواهد کرد. به خصوص برای دروسی که ضرایب بالایی را داشته و در نتیجه میزان افت معدل نیز بیشتر خواهد بود و اولویت هدایت تحصیلی براساس استعداد و علاقه دانش آموزان نخواهد بود.
خاطر نشان می گردد مهمترین ایراد استفاده از تک ماده در مقطع متوسطه اول تاثیر آن در هدایت تحصیلی می گردد. دانش آموزان می توانند براساس علاقه و استعداد خود، رشته مورد علاقه را در اولویت بندی هدایت تحصیلی انتخاب نموده ولی در صورتی که از تک ماده استفاده نمایند امکان دارد اولویت بندی رشته های تحصیلی برخلاف علاقه دانش آموزان گردد. همچنین یکی دیگر از معایب تک ماده این است که در صورت استفاده از آن، در کارنامه دانش آموز موضوع استفاده از تک ماده بیان می شود و باعث تاثیر منفی بر سوابق تحصیلی دانش آموز می گردد.
دانش آموزانی که در امتحانات پایان ترم موفق به کسب نمره قبولی نشده باشند در صورتی که تمایل به صرفا قبولی را داشته باشند، می توانند از قانون تک ماده استفاده نمایند. یکی از قوانین مهم استفاده از تک ماده داشتن نمره سالانه بالای 10 در مقطع متوسطه دوم می باشد. خاطر نشان می گردد که نمرات متوسطه دوم در کنکور تاثیر گذار است.
لازم به ذکر است که دانش آموزان می توانند با استفاده از قانون تک ماده صرفا نمره قبولی را کسب نمایند. بنابراین حداقل نمره باعث تاثیر در معدل دانش آموزان شده، به خصوص برای دروسی که دارای ضریب بالاتری باشند. از آن جایی که معدل متوسطه دوم به عنوان سوابق تحصیلی برای کنکور سراسری تاثیر گذاتر می باشد، بنابراین باعث تاثیر منفی بر روی رتبه و نمره کنکور سراسری خواهد شد.
به دانش آموزان توصیه می گردد به دلیل تاثیر نمرات کسب شده در سوابق کنکور سراسری، تا حد امکان در امتحانات مجدد شرکت نمایند تا بتوانند با کسب نمره بالاتر، از معدل بالایی برای کسب رتبه بالاتر در کنکور سراسری برخورددار شوند. بنابراین شرکت در امتحانات شهریور، دی و خرداد ماه برای کسب نمره بالاتر و همچنین تقویت پایه علمی به دانش آموزان توصیه می گردد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص معایب تک ماده را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ یکی از ایراد استفاده از تک ماده در متوسطه اول، تاثیر منفی در برگه هدایت تحصیلی می باشد که برای اطلاعات بیشتر به مقاله مراجعه شود.
✔️ مهمترین ایراد استفاده از تک ماده در متوسطه دوم، قبولی با حداقل نمره می باشد که جزئیات بیشتر در مقاله ارائه شده است.
✔️ معایب استفاده از تک ماده در کنکور، افت رتبه و تراز کنکور می باشد که توضیحات بیشتر در مقاله بیان شده است.
برای مشاوره معایب تک ماده
برای مشاوره معایب تک ماده
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©