نمره مستمر به بررسی و ارزیابی سطح درک و یادگیری دانش آموزان تمرکز داشته و تمامی فعالیت های دانش آموز را در نوبت اول و نوبت دوم تحصیلی مدنظر قرار می دهد. در واقع برای پاسخ به سوال نمره مستمر چگونه محاسبه می شود باید بیان نمود که نمره مستمر برای ارزیابی وضعیت دانش آموز در طول یک ترم تحصیلی محاسبه شده و همچنین بر روی نمره سالانه تاثیر گذار می باشد.
برای مشاوره محاسبه نمره مستمر
برای مشاوره محاسبه نمره مستمر
نمره مستمر به عنوان یکی از معیار های ارزیابی دانش آموزان در طول سال تحصیلی می باشد. دانش آموزان به خاطر استرس و اضطراب امکان دارد در زمان برگزاری امتحانات نهایی، نمره کمتری را کسب نمایند، بنابراین آزمون نهایی نمی تواند به عنوان معیاری دقیق برای درک سطح عملی و پیشرفت دانش آموزان باشد. یکی از مهمترین موضوعات برای دانش آموزان کسب نمره بالا در مستمر می باشد تا بتوانند نمره سالانه بالایی را کسب نمایند. مهمترین چالشی که برای دانش آموزان در زمان تحصیل مطرح می شود، این است که نمره مستمر چگونه محاسبه می شود؟
نمره مستمر یا تکوینی به میانگین نمرات دانش آموزان در طول یک ترم تحصیلی گفته می شود و معلمان معمولا در طول ترم سوالات شفاهی یا امتحانات داخلی را از دانش آموزان برای ارزیابی آن ها اخذ می نمایند که این نمرات به عنوان نمره مستمر در کارنامه دانش آموز درج می گردد. با توجه به اهمیت نمره مستمر در ارزیابی دانش آموزان، در این مقاله به صورت کامل در خصوص نحوه محاسبه نمره مستمر نوبت اول و نوبت دوم و اهمیت نمره مستمر در ارزیابی دانش آموزان توضیح داده می شود.
یکی از سوالاتی که دانش آموزان در حین تحصیل در هر پایه مطرح می نمایند، این است که نمره مستمر چیست؟ و یا نمره مستمر چگونه محاسبه می شود؟ برای پاسخ به این سوال باید بیان کرد که نمره مستمر در واقع میانگین نمرات و ارزشیابی دانش آموزان می باشد که در طول یک سال تحصیلی توسط معلم صورت می گیرد. بنابراین تمامی فعالیت ها و نمراتی که دانش آموزان در قالب پرسش های شفاهی و کلاسی کسب کرده اند، به عنوان نمره مستمر برای دانش آموزان لحاظ می شود.
با توجه به اینکه اگر بین آموخته های دانش آموزان و آزمون فاصله زیادی بیفتد ممکن است مطالب فراموش شود، بنابراین لازم است در بازه های زمانی مختلف از طرف معلم پرسش و پاسخ و همچنین آزمون های داخلی مطرح شود تا وضعیت دانش آموزان مورد ارزیابی قرار گیرد و نمرات کسب شده به عنوان نمره مستمر تلقی شده و دانش آموزان آمادگی لازم برای کسب حداقل نمره قبولی امتحان نهایی را به دست آوردند.
خاطر نشان می گردد، نمره مستمر یا همان تکوینی بیشتر بر سطح یادگیری دانش آموزان تمرکز داشته و در واقع میزان پیشرفت دانش آموزان را در طول سال تحصیلی مورد ارزیابی قرار می دهد. با توجه به اینکه امتحان نهایی و پایان ترم به عنوان امتحانی استرس زا می باشد و امکان دارد دانش آموز علی رغم تسلط به مطالب درسی، به خاطر استرس نتواند پاسخگویی سوالات باشد، بنابراین نمره مستمر معیاری برای ارزیابی دانش آموزان خواهد بود. لازم به ذکر است که نمره مستمر در کارنامه دانش آموزان که از طریق سایت مای مدیو منتشر می شود، درج خواهد شد.
نمرات مستمر یا تکوینی دانش آموزان در بالا بردن سطح معدل پایانی آن ها بسیار تاثیر گذار می باشد و می تواند افت و خیزهای نمرات پایانی آن ها را جبران نماید. بنابراین فعالیت های دانش آموزان در طول نوبت اول نباید صرفا با نمره پایانی مورد سنجش قرار گیرد، زیرا بنا به هر دلایلی دانش آموزان امکان دارد در امتحانات نهایی نمرات بالایی را کسب ننمایند. در واقع نمره بدون ضریب دانش آموزان باید بالا باشد.
یکی از سوالاتی که برای دانش آموزان مطرح می شود این است که نمره مستمر چگونه محاسبه می شود؟ نحوه محاسبه نمره مستمر نوبت اول به این صورت است که دانش آموزان براساس هر ارزیابی از طرف معلم در طول نوبت اول، نمراتی را کسب می نمایند. برای محاسبه نمره مستمر برای هر درس، لازم است تمامی نمرات کسب شده به ازای هر ارزیابی جمع بسته شود و بر تعداد کل نمرات تقسیم گردد. در آن صورت نمره مستمر برای هر درس در نوبت اول محاسبه می شود.
فرض کنید دانش آموزی در درس شیمی در طول نوبت اول، چهار بار مورد ارزیابی توسط معلم قرار گرفته و نمرات 20، 19، 17، 14 را کسب کرده است، در این صورت مجموع نمرات داوطلب 70 شده که با تقسیم بر تعداد نمرات می توان نمره مستمر دانش آموز در این درس را 17.5 در نظر گرفت. دانش آموزان بعد از محاسبه نمره مستمر نوبت اول، می توانند وضعیت تحصیلی خود را متوجه شده و برای گرفتن نمره بالا تلاش کرده و دروس را برای شب امتحان مطالعه ننماید.
دانش آموزان می توانند پس از برگزاری امتحانات، به صورت آنلاین اقدام به دریافت کارنامه مدرسه با کد ملی نمایند. در کارنامه ارائه شده برای دانش آموزان در نوبت دوم، نمره ای با عنوان نمره مستمر نوبت دوم درج می شود که از میانگین نمرات ارزشیابی شده دانش آموزان در طول نوبت دوم به دست می آید. در واقع می توان بیان کرد که بعد از شروع نوبت دوم، معلمان موظف به ارزیابی وضعیت تحصیلی دانش آموزان هستند.
برای اطلاع از اینکه نمره مستمر چگونه محاسبه می شود؟ لازم است بیان شود که بر اساس ارزیابی دانش آموزان به صورت امتحان کتبی و همچنین پرسش و پاسخ شفاهی، نمراتی از طرف معلم برای دانش آموز در نظر گرفته می شود که دانش آموزان بعد از اتمام نوبت دوم و همچنین قبل از شروع امتحانات پایان ترم، می توانند براساس ریز نمرات کسب شده میانگین نمره مستمر در نوبت دوم را محاسبه نمایند.
نحوه محاسبه نمره مستمر نوبت دوم به این صورت است که تمامی نمرات برای هر درسی با همدیگر جمع بسته شده و مجموع نمرات بر تعداد تمرات تقسیم می شود که در نهایت نمره مستمر برای دانش آموزان لحاظ می گردد. خاطر نشان می گردد که اگر نمره مستمر دانش آموز پایین باشد، لازم است برای کسب نمره سالانه بالا و همچنین قبولی، تلاش بیشتری در امتحان پایانی نماید.
یکی از مهمترین کاربردهای نمره مستمر یا تکوینی، در محاسبه نمره سالانه دانش آموزان برای هر درس می باشد. ضریب نمره مستمر در واقع میزان تاثیر نمره مستمر در قبولی دانش آموز و کسب نمره نهایی می باشد. نمره مستمر با ضریب یک برای محاسبه نمره سالانه مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال فرض کنید، داوطلبی دارای نمره مستمر 19 در نوبت اول و دوم باشد و همچنین نمره پایانی دانش آموز در نوبت اول 18 و در نوبت دوم 20 باشد. در این صورت نمره سالانه به صورت زیر محاسبه می شود:
نمره مستمر در عدد یک ضرب می شود و در ادامه نمره پایانی نوبت اول در عدد 2 ضرب شده، در ادامه نمره مستمر نوبت اول با چهار برابر نمره پایانی نوبت دوم جمع بسته شده و در ادامه بر عدد 8 تقسیم می شود و نمره سالانه محاسبه می شود که در این حالت نمره سالانه برابر با 19.25 می شود. سپس معلمان و مدیران این نمرات مستمر را در سامانه سیدا وارد نموده و برای آموزش و پرورش ارسال می کنند.
همان طور که مشخص می باشد، نمره مستمر برای هر مقطع تحصیلی صرفا دارای ضریب نمرات مستمر یک می باشد ولی نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که نمره مستمر در قبولی نهایی دانش آموزان براساس نمره سالانه تاثیر گذار می باشد. اگر این نمره بسیار کم باشد و نمره برگه امتحان پایانی دانش آموز نیز کم باشد، احتمال تجدید شدن وجود دارد. لازم به ذکر است که نمرات مستمر صرفا برای آگاهی دانش آموز از وضعیت کلی خود در نوبت اول و نوبت دوم می باشد.
نمره نهایی در واقع نمره کسب شده در برگه امتحانی می باشد. مهمترین نکته ای که باید برای نمره نهایی در نظر داشت، این است که نمره مستمر بر روی امتحان نهایی تاثیر گذار نمی باشد. همان طور که بیان شد، نحوه ارزیابی دانش آموزان در نوبت اول و دوم براساس نمره نهایی و با استفاده از امتحان پایانی صورت می گیرد و همچنین نمره مستمر براساس ارزیابی دانش آموزان در طول هر ترم انجام می شود.
بنابراین می توان بیان کرد که نمره مستمر می تواند وضعیت دانش آموز را برای میزان مطالعه و همچنین تلاش برای کسب نمره بالا در امتحان نهایی مشخص نماید. بنابراین می توان نتیجه گرفت که اگر نمره مستمر دانش آموز کم باشد، لازم است برای امتحان پایان ترم تلاش بیشتری را داشته باشد. البته لازم به ذکر است که دانش آموزانی که نمره مستمر خوبی داشته و در امتحانات پایانی نمره پایین می گیرند می توانند با توجه به شرایط از تک ماده و یا تبصره استفاده کنند.
خاطر نشان می گردد که نمره مستمر و همچنین نمره نهایی با همدیگر برای تعیین نمره سالانه دانش آموز در هر درس مهم بوده و جمع می شوند. اگر نمره مستمر و نهایی کمتر باشد با توجه به ضرایب هر کدام، دانش آموزان نمره سالانه کمتری را کسب نموده و در نتیجه در دروس امتحانی قبول نمی شوند.
یکی از سوالاتی که برای دانش آموزان مطرح می شود این است که آیا نمره مستمر مهم است؟ همانطور که بیان شد، نمره مستمر به عنوان معیاری برای ارزیابی عملکرد دانش آموزان در هر نوبت تحصیلی می باشد، بنابراین برای پاسخ به این سوال باید اهمیت نمره مستمر را به صورت زیر بررسی کرد:
اهمیت نمره مستمر از دو جنبه بررسی می شود. جنبه اول به صورت کیفی می باشد، به صورتی که با محاسبه نمره مستمر در هر نوبت تحصیلی می توان وضعیت دانش آموز را بررسی کرد و معیار عالی، خوب، متوسط و یا نیاز به تلاش بیشتر را برای دانش آموز در نظر گرفت که متناسب با این وضعیت دانش آموز باید برای امتحان نهایی تلاش نماید. جنبه دیگر آن به صورت کمی می باشد که نمره مستمر با ضریب 1 برای محاسبه نمره سالانه دانش آموزان برای هر درس مدنظر قرار داده می شود.
اگر دانش آموزی نمره مستمر نداشته باشد، در این صورت دانش آموز نمی تواند از وضعیت خود اطلاع داشته باشد و برای امتحان نهایی خود را آماده نماید. همچنین نداشتن نمره مستمر باعث می شود که نمره سالانه دانش آموز در درس مربوطه کمتر از 10 شود که منجر به تجدید شدن می گردد.
به طور کلی می توان بیان کرد که نمره مستمر به عنوان یک نمره مهم برای دانش آموزان می باشد که براساس آن می توان وضعیت نمره سالانه و همچنین از وضعیت پیشرفت درسی خود در حین تحصیل مطلع گردند.
تا این بخش از مقاله به معرفی نمره مستمر و نحوه محاسبه و تاثیر آن در معدل بررسی شد. اما سوالی که برای بسیاری از دانش آموزان و اولیا مطرح است این می باشد که نمره تکوینی در کارنامه چیست؟ و کدام نمره مهم است، تکوینی یا پایانی؟ برای پاسخ به این سوال می بایست بیان نمود که نمره تکوینی همان نمره مستمر دانش آموزان است که این نمره از مجموع امتحانات کلاسی و فعالیت های دانش آموزان می باشد.
دانش آموزان می بایست توجه داشته باشند که هم نمرات مستمر و هم نمرات پایانی در معدل آن ها تاثیر گذار است و می بایست با برنامه ریزی دقیق، تلاش بالایی برای کسب نمرات بالا در امتحانات کلاسی نیز داشته باشند. اما برای پاسخ به این سوال که کدام نمره مهم است، تکوینی یا پایانی؟ باید پاسخ داد که نمره پایانی اهمیت بیشتری خواهد داشت.
با توجه به تاثیر نمرات پایانی نوبت دوم پایه نهم در انتخاب رشته و یا تاثیر نمرات نهایی پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم در سوابق تحصیلی و همچنین ضریب و تاثیر این نمرات در معدل کل، کسب نمرات بالا در امتحانات نوبت دوم و پایانی از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل پیشنهاد می شود که دانش اموزان برای مطالعه در زمان برگزاری امتحانات برنامه ریزی مناسبی داشته باشند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص سوال دانش آموزان درباره اینکه نمره مستمر چگونه محاسبه می شود را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی مدارس هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ نمره مستمر در واقع مشخص کننده وضعیت ارزشیابی دانش آموزان در هر نوبت تحصیلی می باشد. جزییات بیشتر در مقاله ذکر شده است.
✔️ نمره مستمر همان میانگین نمرات دانش آموزان در کلاس می باشد که نحوه محاسبه آن در مقاله بیان شده است.
✔️ ضریب نمره مستمر، 1 بوده و در نمره سالانه دانش آموزان لحاظ می گردد. جزییات آن در مقاله بیان شده است.
برای مشاوره محاسبه نمره مستمر
برای مشاوره محاسبه نمره مستمر
سلام. در صورتی که نمره امتحان نهاییتون بیشتر از 7 باشه میتونین قبول شین.
سلام. برای کنکور سال آینده تنها نمرات امتحان نهایی پایه دوازدهم و برای دو سال آینده هم تنها نمرات امتحان نهایی یازدهم و دوازدهم در سوابق تحصیلی تاثیرگذار است.
سلام. راهی برای ثبت اعتراض غیرحضوری وجود نداره و با گذشت مدت زیاد از انتشار کارنامه ها، امکان ثبت اعتراض و تغییر نمره خیلی کمه ولی میتونین به مدرسه محل تحصیلتون مراجعه کنین تا شاید امکانش باشه.
سلام. نمره ممستمر تاثیری در نتایج کنکور نداره و طبق اعلام سازمان سنجش و آموزش و پرورش تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور سراسری فقط از امتحان نهایی هاس.
با سلام. شما میتونین با توجه به پایه تحصیلی و موارد دیگه از شرایط تک ماده و یا تبصره استفاده کنین.
سلام. شما میتونین با مراجعه به سایت مای مدیو و از بخش کارنامه ها، کارنامه خودتون که اطلاعاتی مانند نمره مستمر، نهایی و نمره برگه امتحان و ... هست رو مشاهد کنین.
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©