با توجه به تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور سال جاری، شرایط غیبت موجه و غیرموجه در امتحانات تغییر کرده است و دانش آموزانی که به دلایل موجه و یا غیرموجه غیبت در امتحان نهایی پایه دوازدهم داشته باشند، نمره صفر برایشان لحاظ خواهد شد که در روند تبدیل نمره به تراز، تراز آن ها منفی شده و دچار ضرر خواهند شد. اما در امتحانات نهایی نهم، دهم و یازدهم فرصت جبران برای دانش آموزان فراهم است.
برای مشاوره غیبت در امتحانات نهایی
برای مشاوره غیبت در امتحانات نهایی
هر ساله آموزش و پرورش به منظور اطلاع از میزان یادگیری دروس توسط دانش آموزان، اقدام به برگزاری آزمون امتحانات نهایی در برخی از پایه های تحصیلی می نماید. در این بین برخی از دانش آموزان پایه های ششم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهمی به دلایل مختلف ممکن است که موفق به شرکت در امتحان نشده و غیبت داشته باشند که شرایط غیبت موجه و غیرموجه در امتحانات برای این پایه ها متفاوت است.
در سال جاری طبق اعلام مرکز ارزشیابی آموزش و پرورش، تنها نمرات کسب شده دانش آموزان در خرداد ماه به عنوان سابقه تحصیلی درنظر گرفته می شود و برای دانش آموزان پایه دوازدهمی که در امتحان نهایی غیبت موجه و یا غیرموجه داشته باشند، نمره صفر لحاظ شده و با تبدیل نمره به تراز، تراز منفی آن ها تاثیر زیادی بر کنکور خواهد داشت. با توجه به اهمیت اطلاع از جزئیات غیبت در امتحان نهایی، در ادامه شرایط غیبت موجه و غیرموجه در امتحانات و شرکت در آزمون مجدد بیان شده است.
امتحانات نهایی به این صورت است که کل دانش آموزان برخی از پایه های تحصیلی، در یک ساعت مشخص سر جلسه امتحانات نهایی حاضر می شوند و یک امتحان هماهنگ برگزار می شود. معمولا امتحانات نهایی در نوبت های خرداد، شهریور و دی ماه انجام می شود که امتحانات پایه ششم به صورت هماهنگ منطقه ای، نهم به صورت هماهنگ استانی و امتحانات نوبت دوم پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم به صورت هماهنگ کشوری می باشد.
قبل از شروع بازه امتحانات برای دانش آموزان کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی صادر می شود که دانش آموزان در حین جلسه باید این کارت را با خود به همراه داشته باشند. بر روی این کارت درج شده است که دانش آموزان در چه روزی و چه ساعتی در کدام یک از حوزه های امتحان نهایی حاضر شوند که دانش آموزان و شرکت کنندگان امتحانات نهایی می بایست پس از مراجعه به سامانه مای مدیو اقدام به دریافت این کارت نمایند.
این کارت برای دانش آموز به منزله کارت شناسایی نیز بوده که بتوانند به وسیله آن وارد حوزه امتحان نهایی شود. به علت اینکه امتحانات به صورت هماهنگ در کل کشور انجام میشود، لازم است که دانش آموز حتما سر ساعت مقرر در این امتحانات حاضر شوند تا با مشکل مواجه نشوند. یکی از سوالات پرتکرار داوطلبان با آغاز امتحانات این می باشد که اگر در امتحان نهایی غیبت کنیم چه می شود؟
برای پاسخ می بایست بیان نمود که در صورت عدم حضور دانش آموزان در جلسه امتحان، برای او غیبت رد می شود. غیبت در امتحان نهایی به دو صورت غیبت موجه و غیبت غیر موجه است. شرایط غیبت موجه و غیرموجه در پایه های مختلف با یکدیگر متفاوت است. هرکدام ازین دو حالت شامل قوانین خاصی می شوند که در نهایت کمیسیون وزارت آموزش و پرورش درباره غیبت دانش آموز تصمیم می گیرد.
در سال جاری با توجه به تاثیر مستقیم سوابق تحصیلی به میزان 50 درصد در کنکور و قبولی دانشگاه ها، در صورت غیبت موجه و یا غیر موجه در امتحانات نهایی دوازدهم، نمره صفر برای درس درنظر گرفته می شود و پس از تبدیل نمره به تراز، درس غیبت شده دارای تراز منفی خواهد شد که تراز سوابق تحصیلی در کنکور را نیز به میزان زیادی متضرر می کند. اما در سایر پایه ها مانند دهم و یازدهم که در سال های آینده بر سوابق تحصیلی تاثیر خواهند داشت، امکان شرکت مجدد در امتحان نهایی و جبران نمره برای دانش آموزان فراهم است.
در پایه های نهم، دهم و یازدهم در صورتی که دلایل دانش آموزان برای غیبت مورد قبول کمیسیون آموزش و پرورش قرار بگیرد، دانش آموز می تواند در یک امتحان مجدد شرکت کند. موجه شدن غیبت دانش آموزان در امتحانات نهایی دارای شرایط و قوانین خاصی است که در ادامه این مقاله به بررسی این شرایط و قوانین خواهیم پرداخت.
همانطور که در قسمت قبلی مقاله توضیح داده شد، غیبت در امتحان نهایی به دو صورت غیبت موجه و غیبت غیر موجه است. شرایط غیبت موجه و غیرموجه با یکدیگر متفاوت است. ارائه برخی مدارک و دلایل باعث می شود غیبت دانش آموز موجه شود. بنابراین کمیسیون آموزش و پرورش درباره غیبت در امتحانات نهایی تصمیم گیری می کند.
دانش آموزان موظف هستند دلایل غیبت خود را به این کمیسیون ارائه کنند تا در نهایت این کمیسیون درباره وضعیت آن ها تصمیم گیری کنند. ارائه برخی دلایل همچون بیماری در روز امتحان باعث می شود که غیبت دانش آموزان موجه شود. در ادامه به بررسی این دلایل خواهیم پرداخت. البته لازم به ذکر است که غیبت چه به صورت موجه و چه به صورت غیرموجه در آزمون امتحانات نهایی پایه دوازدهم، باعث درج نمره صفر و تاثیر آن بر سوابق تحصیلی دانش آموز خواهد شد.
دانش آموزان در صورتی که به علت نداشتن مطالعه کامل برای امتحانات خود، روش غیبت در امتحان نهایی را انتخاب می کنند، لازم است بدانند که در مرکز سنجش آموزش و پرورش امتحانات نهایی تمامی سوالات امتحانات نهایی سال های گذشته قرار داده شده و می توانند از آن ها برای سنجش اطلاعات خود استفاده نمایند.
چند قانون مختلف در آیین نامه مربوط به برگزاری امتحانات نهایی وجود دارد که مربوط به غایبین امتحانات است. تصمیم گیری درباره وضعیت غیبت دانش آموزان بر اساس این مواد مورد بررسی قرار می گیرد. در ادامه این مقاله توضیحات کاملی درباره این مواد قانونی داده خواهد شد.
اولین ماده از آییننامه مربوط به امتحانات نهایی، ماده 73 است که اشاره دارد در صورتی که دانش آموزی در امتحانات نهایی غیبت غیر موجه داشته باشد، نمره درس برای دانش آموز صفر لحاظ می شود و به این معناست که نمره و معدل دانش آموز پایین خواهد آمد.
ماده 78 آیین نامه که از دیگر قوانین مربوط به غایبین امتحان نهایی است می گوید که اگر دانش آموز در نوبت خرداد و شهریور ماه در امتحانات نهایی تمامی دروس خود غیبت کند و تمامی غیبت هایش را موجه کند، واحدهای درسی برای او حذف نمی شود و این فرصت به دانش آموزان داده شده تا بتوانند در آزمون های نهایی دی ماه نیز شرکت کنند.
از دیگر ماده های مربوط به امتحانات نهایی، ماده 76 آیین نامه است که می گوید در صورتی که دانش آموز در امتحانات نهایی خرداد غایب شود و غیبت موجه باشد کلمه غایب موجه در کارنامه امتحانات نهایی برای وی ثبت خواهد شد و دانش آموز می بایست برای امتحان مجدد شهریور ماه آماده شود.
ماده 81 مربوط به آیین نامه امتحانات نهایی از دیگر قوانین مربوط به غیبت در این امتحانات است. این ماده می گوید که اگر دانش آموزی در ارزشیابی مستمر حاضر نشود و دارای غیبت موجه باشد، معلم موظف است که نمره امتحان پایانی را برای نمره مستمر دانش آموز لحاظ کند.
یکی دیگر از قوانین مربوط به غیبت در امتحان نهایی مربوط به ماده 74 آیین نامه است که در این ماده گفته شده است که اگر دانش آموزی در نوبت اول امتحانات غیبت موجه داشته باشد، نمره امتحانات پایانی نوبت دوم این دانش آموز برای امتحانات نوبت اول نیز لحاظ خواهد شد.
ماده 75 ایین نامه شرح می دهد که در صورتی که دانش آموزی در امتحانات نوبت اول و دوم غیبت موجه داشته باشد، نمره ای که در دی ماه اخذ می کنند برای هر دو نوبت لحاظ خواهد شد.
لازم به ذکر است که طبق آخرین اطلاعیه مرکز ارزشیابی آموزش و پرورش، در صورت غیبت در امتحانات نهایی دوازدهم (موجه یا غیر موجه)، نمره صفر برای دانش آموز لحاظ خواهد شد و این نمره می تواند تراز سوابق تحصیلی در کنکور داوطلب را کاهش دهد. با توجه به این موضوع که تنها در نوبت خرداد امکان ایجاد و ترمیم سوابق تحصیلی وجود دارد، دانش آموزانی که به دلیل غیبت نمره پایینی کسب کنند، همان نمره به عنوان سابقه درنظر گرفته خواهد شد و برای ترمیم می بایست در خرداد سال بعد اقدام کنند.
دانش آموزان و داوطلبانی که خواهان شرکت در امتحانات نهایی هر یک از نوبت ها هستند می بایست قبل از برگزاری آزمون به سامانه مای مدیو مراجعه نموده و اقدام به دریافت کارت ورود به جلسه نمایند. داوطلبان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه دریافت کارت ورود به جلسه امتحان به مقاله ای که لینک آن در ادامه ارائه شده است مراجعه نمایند.
امتحان نهایی برای پایه نهم و دوازدهم در سه نوبت در هر سال برگزار می شود. آزمون های بعد خرداد ماه یعنی امتحانات شهریور و دی ماه برای دانش آموزانی برگزار می شود که نتوانسته اند در امتحانات خود نمره قبولی را کسب کنند و یا موفق به استفاده از تک ماده نشده اند. امکان ترمیم معدل و یا ایجاد سوابق تحصیلی در نوبت های شهریور و دی ماه وجود ندارد.
همچنین دانش آموزانی که در امتحانات خرداد و یا شهریور غایب بوده اند نیز باید در آزمون امتحان نهایی نوبت دی ماه شرکت کنند. دانش آموزانی که در امتحانات نوبت های مذکور غایب بوده اند، باید حتما با توجه به شرایط غیبت موجه و غیرموجه در امتحانات بعدی شرکت کنند تا بتوانند درس را به پایان برسانند و از آن نمره قبولی اخذ کنند.
دانش آموزان پایه های نهم، دهم و یازدهمی که به دلیل عدم قبولی در امتحان نهایی خرداد و شهریور مجبور به شرکت در امتحانات دی ماه شده اند، می بایست با توجه به برنامه امتحانات نهایی در نوبت دی ماه در آزمون شرکت نمایند. اما دانش آموزان پایه دوازدهمی در صورت غیبت در امتحانات نهایی، نمره صفر می گیرند و همین نمره به عنوان سوابق تحصیلی برای آن ها لحاظ می شود و برای ترمیم نمره باید تا خرداد ماه سال بعد صبر کنند.
شرایط برگزاری مجدد امتحانات نهایی شبیه به برگزاری امتحانات در نوبت دوم خرداد است. متقاضیان شرکت در این امتحانات، باید قبل از شروع بازه امتحانات کارت ورود به جلسه خود را دریافت کنند. همان طور که در قسمت قبل نیز به آن اشاره شد، اطلاعات مربوط به امتحان و حوزه امتحانی بر روی این کارت درج شده است.
داوطلبان باید متناسب با اطلاعات درج شده بر روی کارت به محل امتحانات مراجعه کنند. در صورتی که داوطلبان بتوانند نمره قبولی را در امتحان اخذ کنند، این نمره در کارنامه آن ها ثبت خواهد شد و دانش آموز درس را خواهد گذراند.
در سال جاری با توجه به تاثیر 50 درصدی سوابق تحصیلی به صورت مستقیم در کنکور سراسری، یکی از دغدغه های بسیاری از داوطلبان کنکوری ترمیم معدل برای می باشد تا شانس پذیرش خود برای قبولی دانشگاه ها و رشته های خوب را افزایش دهند. بزرگسالان و داوطلبان آزاد که خواهان شرکت در امتحانات نهایی به منظور کسب دیپلم و یا ترمیم معدل هستند می بایست به مدارس بزرگسال و یا سامانه مای مدیو مراجعه نموده و ثبت نام خود را برای شرکت در امتحانات نهایی انجام دهند.
در برخی موارد ممکن است که داوطلبان آزاد و بزرگسال نیز به دلایل موجه و یا غیرموجه غیبت داشته و موفق به شرکت در امتحان نهایی نشوند، که در این زمان یکی از سوالات پرتکرار این می باشد که غیبت در امتحان نهایی بزرگسالان چه عواقبی دارد و یا امکان جبران آن برای غیبت موجه وجود دارد؟
برای پاسخ به این سوال می بایست بیان نمود که در سال جاری با توجه به تاثیر سوابق تحصیلی و تبدیل نمرات به تراز، در صورت غیبت داوطلبان بزرگسالی که در امتحانات نوبت های قبل پایه دوازدهم نمره قبولی دروس را کسب نکرده اند، نمره صفر برای داوطلب لحاظ خواهد شد و این نمره صفر به عنوان سابقه تحصیلی برای وی در نظر گرفته می شود.
در صورتی که داوطلب بزرگسال به منظور ترمیم معدل در امتحانات نهایی ثبت نام نموده باشد و غیبت کند، نمره قبلی به عنوان سابقه تحصیلی برای وی درنظر گرفته می شود. با توجه به اهمیت اطلاع از شرایط و ضوابط غیبت در امتحانات نهایی، علاقه مندان می توانند برای اطلاع از جزئیات غیبت در امتحان نهایی، به مقاله ای که لینک آن در ادامه ارائه شده است مراجعه نمایند.
داوطلبان کنکور پس از قبولی در کنکور، باید مدرک دیپلم خود را به دانشگاه ارائه نمایند تا بتوانند در دانشگاه ثبت نام کنند. در صورتی که داوطلبان دارای مدرک دیپلم نباشند، به هیچ عنوان نمی توانند به دانشگاه بروند. به همین دلیل است که قبولی در امتحانات نهایی امری بسیار مهم برای دانش آموزان پایه دوازدهم است.
در صورتی که دانش آموزی تجدید شدن در امتحانات نهایی دوازدهم را تجربه کند، لازم است طبق مقررات و قوانین این نوع از امتحانات، نسبت به حضور در امتحان نهایی بعدی اقدامات لازم را انجام دهد. یعنی دانش آموزانی که به دلایل موجه و یا غیرموجه اقدام به غیبت در امتحان نهایی خرداد ماه نموده اند می توانند در آزمون شهریور ماه شرکت کنند و یا متقاضیانی که در امتحان نهایی شهریور نیز غیبت داشته اند، می بایست با برنامه ریزی و مطالعه، تلاش خود را برای کسب نمره قبولی در امتحان نهایی دی ماه داشته باشند.
همانطور که در ابتدای مقاله نیز به آن اشاره شد، شرایط غیبت موجه و غیرموجه در امتحانات نهایی پایه های مختلف متفاوت است. در سال جاری با توجه به تاثیر سوابق تحصیلی نوبت خرداد پایه دوازدهم، دانش آموزانی که غیبت در امتحان نهایی داشته باشند نمره صفر برای آن ها لحاظ خواهد شد و با تبدیل این نمره به تراز، تراز منفی برای آن ها درج شده و با توجه به این تراز منفی شانس پذیرش در دانشگاه ها و رشته های خوب کاهش پیدا می کند.
غیبت در امتحان نهایی می تواند کار داوطلبان را برای اخذ مدرک تحصیلی بسیار سخت کند. اگر شما هم جزو دانش آموزان سال دوازدهمی هستید که در امتحانات خرداد و شهریور ماه غیبت داشته اند، توصیه ما به شما این است که حتما در امتحانات دی حاضر شوید و سعی کنید تا حتی الامکان در این امتحانات غایب نشوید. زیرا غیبت در امتحانات می تواند کار را برای شما بسیار سخت و ورود به دانشگاه را مختل کند.
در صورت غیبت در این امتحانات باید با توجه به شرایط غیبت موجه و غیرموجه مجددا در این امتحانات شرکت کنید. همچنین سعی کنید که حتما در این امتحانات نمره قبولی را کسب کنید. زیرا در صورت مردود شدن در این امتحان حتما باید دوباره برای امتحان دادن در نوبت های بعدی اقدام کنید.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص غیبت در امتحان نهایی و شرایط غیبت موجه و غیرموجه در امتحانات را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ با توجه به متن مقاله، ارائه برخی مدارک و دلایل باعث می شود غیبت دانش آموز موجه شود. کمیسیون آموزش و پرورش درباره غیبت در امتحانات نهایی تصمیم گیری می کند. توضیحات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ دانش آموزانی که در امتحانات نوبت های قبل غایب بوده اند نیز باید در آزمون امتحان نهایی دی ماه شرکت نمایند. اطلاعات بیشتر در خصوص این امتحانات در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ مطابق متن مقاله، دانش آموزان که در امتحانات نهایی غیبت داشته و یا دانش آموزانی که در امتحانات نوبت های قبل مردود شده اند، می توانند برای گذراندن دروس خود در امتحانات نهایی نوبت بعدی شرکت نمایند.
برای مشاوره غیبت در امتحانات نهایی
برای مشاوره غیبت در امتحانات نهایی
سلام من امسال ترمیم نمره شرکت کردم ولی چندتایی از امتحانارو بخاطر اینکه نخونده بودم نرفتم امکانش هست خرداد سال بعد باز بتونم این درسایی رو ک غیبت کردم امتحان بدم و اگه بشه باید مدرک چیزی به مدرسه ارائه کنیم یا نیاز نیست
سلام . می تونین دروسی که در آزمون ترمیم معدل شرکت نکردین رو مجدد در آزمون شرکت کنین .
سلام من در یکی از امتحان ام غیبت غیر موجه داشتم الان اینو در شهریور امتحان میدم یا صفر میدن کارنامه می خوام امسال برم دانشگاه
سلام . می تونین در امتحان نهایی تجدیدی شهریور ماه شرکت کنین .
سلام من امسال پایه دوازدهمم رو تموم کردم و میدونم که درس افتاده دارم، اما برای شهریور ماه نمیتونم برم امتحان بدم، میخواستم بدونم اگه شهریور امتحان ندم میتونم در نوبت های بعدی مثل دی یا خرداد دوباره امتحان بدم؟
سلام . می تونین در امتحان نهایی دی ماه و یا خرداد ماه شرکت کنین .
سلام برای یه امتحان نهایی دوازدهم غیبت موجه دارم خواستم بدونم اگه شهریور امتحان بدم در کنکور تاثیر داره؟؟؟
سلام . نمره امتحان نهایی شهریور ماه در کنکور تیر ماه 1402 تاثیر نمیذاره .
سلام من امروز امتحان عربی رو نتونستم برم غیبتم موجه بود می تونم عربی رو تبصره کنم ؟ مستمرم ۱۸ یا باید حتما شهریور امتحان بدم ؟
سلام . نمی تونین از تبصره استفاده کنین ، باید در امتحان نهایی شهریور ماه شرکت کنین .
سلام. من ۱۲ هم هستم بخاطر مریضی نتونستم امتحان سلامت بهداشت رو بدم و غیبتم موجهت اثیرش روی کنکور چه جوریه ؟ اگه شهریور رو با نمره خوبی قبول بشم آیا روی کنکور تاثیر داره یا نه ؟ لطفا راهنمایی کنید ممنونم
سلام . نمره شهریور ماه در کنکور تیر ماه 1402 تاثیر نمیذاره ، درسی که نمره ندارین نمره صفر لحاظ میشه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©