باز هم بلوغ و دغدغه های نوجوانان ! از سختی های دوران بلوغ چه می دانید ؟ آیا همه افراد به یک از اندازه از دوران بلوغ رنج می برند ؟ از نشانه های دوران بلوغ چه می دانید ؟ آیا می توانید دوران بلوغ را به راحتی پشت سر بگذارید ؟
شما هم اسم بلوغ که می آید تنها یاد جوش های زمان بلوغ می افتید ؟ چرا اغلب افراد بلوغ را تنها با جوش های آن می شناسند ؟ همانطور که می دانید یکی از مشکلات اغلب نوجوانان در زمان بلوغ ، جوش های روی صورت آن ها می باشد .
می توان گفت جوش یکی از بارز ترین مشکلات نوجوانان در زمان بلوغ می باشد که اغلب نوجوانان به سختی می توانند با آن مقابله کنند . جوش زدن که یکی از مشکلات پوستی می باشد در دوران رشد به دلیل چربی زیاد در پوست ایجاد می شود .
لازم به ذکر است بدانید که چربی پوست و سلول های مرده باعث مسدود شدن منافذ پوست شده و در نتیجه فرد جوش می زند . البته می توان گفت جوش زدن در دوران بلوغ به دلیل تغییرات هورمونی ، ترشح های هورمون جنسی و غدد عرق نیز می تواند باشد .
انواع جوش دوران بلوغ
لازم به ذکر است بدانید اغلب جوش های دوران بلوغ با توجه به ویژگی های جسمی ، سن و جنسیت فرد با یکدیگر تفاوت دارند که در ادامه انواع آن را بررسی خواهیم کرد .
جوش سرسیاه : نشان دهنده این می باشد که منافذ صورت فرد بسته است اما به دلیل قرار گرفتن در معرض هوا ایجاد شده است .
جوش سرسفید : زمانی رخ می دهد که تمام منافذ صورت مسدود هستند .
جوش ملتهب : جوش های سرسفید و سرسیاهی که التهاب دارند اما به راحتی قابل درمان هستند .
جوش قرمز : جوش های قرمز که اغلب ملتهب نیز می باشند که معمولا بزرگ ، عمیق و آزار دهنده هستند و ظاهر نامناسبی نیز دارند .
آکنه کیستی : جوش ها و آکنه کیستی بسیار نگران کننده می باشند و فرد باید مراقب این نوع از جوش ها باشد .
روش های مقابله با جوش های دوران بلوغ
به طور کلی می توان گفت جوش های دوران بلوغ در نقاطی از بدن که مستعد چربی هستند مانند صورت ، گردن ، سینه ، کمر و یا شانه ها ظاهر می شوند . اما نگران نباشید ! در ادامه برخی از روش های مناسب برای مقابله با جوش های دوران بلوغ را بیان خواهیم کرد .
-
صابون بدون چربی
این نکته مهم است که برای شتشو صورت خود از چه صابون هایی استفاده کنید . صابون بدون چربی یا بدون روغن یا ضد جوش مناسب ترین صابون برای استفاده روزانه نوجوانان در زمان بلوغ می باشد .
صابون بدون چربی منافذ پوستی را نمی بندد و سبب بروز جوش های سرسفید و سرسیاه نیز نمی شود . صابون را به صورت خود بمالید و پس از آن با آب ولرم آبکشی کنید . به هیچ عنوان از لیف یا اسفنج که باعث تحریک صورت می شود ، استفاده نکنید .
-
شستشو متعادل
دو بار در روز با یک ماده پاک کننده ملایم و ضد جوش به همراه آب صورت خود را شستشو دهید . شستشو مداوم و بیش از حد پوست را تحریک کرده و در نتیجه وضعیت جوش ها را نیز وخیم تر می کند .
-
زیادی آب بخورید
از جمله روش های مقابله با جوش های صورت در دوران بلوغ آشامیدن آب است . سعی کنید در روز 4 لیوان آب بخورید زیرا نوشیدن آب باعث می شود بدن و پوست صورت از ورود باکتری ها و سموم در امان بماند .
-
غذای سالم
غذای سالم ، آب میوه ، سبزیجات و میوه بسیار مصرف کنید ، این مواد غذایی گفته شده دو ویتامین مفید در بدن تولید می کند . همچنین سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و بروکلی منبع غنی از ویتامین .. و میوه ها و سبزیجات رنگی مانند هویج ، فلفل ، هلو و طالبی نیز منبع . هستند .
-
آرایش نکنید
دختران باید بدانند که در مرحله بلوغ تا حدی که امکان پذیر است از آرایش کردن دوری کنند . البته می توان در مواقع لزوم از کرم پودرهای فاقد چربی نیز استفاده کنند که حتما پیش از رفتن به رختخواب باید آرایش از صورت پاک شود .
-
نه ! به غذای مضر
ممکن است برخی از غذاها باعث واکنش های هورمونی در بدن شده و فرد پس از مصرف آن جوش بزند . مصرف غذاهای چرب یا شکلات باعث ایجاد جوش شده و در زمانی که منافذ پوست توسط ترشح چربی و میکروب ها بسته شود ، فرد دچار آکنه و جوش های ملتهب نیز می شود .
-
به جوش ها دست نزنید
اغلب نوجوانان عادت دارند که صورت خود را دستمالی می کنند یا جوش های خود را میترکانند . لازم به ذکر است بدانید که ترکاندن جوش های صورت سبب التهاب ، لک شدن و دیر بهبود پیدا کردن می شود .
-
موها را از صورت خود جمع کنید
شاید تا به حال نشنیده باشید که موهای صورت نیز به جوش زدن کمک می کند . زمانی که مو روی صورت قرار بگیرد ، چربی آن باعث می شود منافذ پوست بسته شد و فرد جوش بزند .
-
کرم مرطوب کننده فاقد چربی
همیشه پوست خود را مرطوب نگه دارید حتی پس از شستشو صورت . می توانید از مرطوب کننده های بدون چربی استفاده کنید که باعث حفظ سلامت پوست در برابر آکنه می شود .
-
تحت درمان باشید
از جمله مهم ترین روش های از بین بردن جوش صورت ، مراجعه به پزشک می باشد . می توان گفت روش های گفته شده در بالا به تنهایی پاسخگو نیستند و طبق دستور پزشک باید تعدادی دارو مصرف کرد تا پوست صورت درمان شود .
شما در چه مرحله ای از نوجوانی هستید ؟ آیا دوران بلوغ را گذرانده اید یا هنوز به آن مرحله نرسیدید ؟ زمان بلوغ شما چطور گذشت ؟ با جوش های دوران بلوغ خود چه کردید ؟
منبع : پایگاه خبری آفتاب