دوران کودکی شادترین دوره زندگی هر انسانی است که از آن به عنوان بهترین روزهایی که گذرانده اند ، یاد می کنند . در این زمان مشخص می شود که آیا کودک شما تیزهوش است یا خیر ؟ اما نکته مهم اینجا است که استعداد کودکان را چگونه شناسایی کنیم ؟
همه انسان ها کره خاکی با استعداد و توانایی های خاص خودشان به دنیا آمده اند و هیچکس بدون استعداد نیست . اما مهم کشف آن ها است و در صورتی که این استعداد ها شناسایی نشوند ، با مرگ فرد دفن می شوند .
شناخت استعداد و توانایی های کودکان در آینده آن ها تاثیرات چشمگیری می گذارد و سبب موفقیت آن ها می شود . این استعداد ها در اغلب فعالیت های کودکان پنهان شده است ، بنابراین باید به فعالیت ها و کارهای آن ها بیشتر توجه کنید تا استعداد های آن ها را شناسایی کنید .
استعداد کودکان هر چه در سنین کمتر شناسایی شود ، نتیجه بهتری دارد زیرا باعث می شود نظر آن ها در مورد شغل آیندشان عوض شود و در نتیجه بتوانند تصمیم بهتری برای آینده خود بگیرند . استعدادیابی کودکان باعث پرورش و تقویت روح و روان آن ها نیز می شود .
عدم شناخت استعدادهای کودکان باعث بی مصرف و نا کارآمد بودنشان شده و در مقابل شناخت آن ها باعث می شود کودک در طی مراحل زندگی خود رشد و شکوفایی بیشتری داشته باشد . کودک زمانی که بخواهد در مسیری قدم بگذارد که در مورد آن تجربه ای نداشته ، مسیر سختی را پیش رو دارد اما اگر استعداد ها و توانایی های آن ها در گذشته به کمک خانواده اش شناسایی شده باشد به او کمک خواهد کرد که مسیر خود را مصمم تر انتخاب کنند .
روش های کشف استعداد کودکان
همانطور که گفتیم کشف استعداد و توانایی های کودکان توسط والدین آن ها امکان پذیر است . در ادامه این مقاله به شما آموزش خواهیم داد که چگونه استعداد کودک خود را شناسایی کنید .
- با کودک خود حرف بزنید
شما می توانید در زمان مناسب با کودک خود حرف بزنید تا متوجه علاقه و استعداد های او شوید . به طور مثال از او بپرسید چه چیزی را بیشتر از همه دوست داری ؟ در آینده می خواهی چه کاره شوی ؟ کدام بازی را بیشتر از دیگر بازی ها دوست داری ؟
یا از او بپرسید زمانی که بازی مورد علاقه ات را انجام دادی چه احساسی داشتی ؟ اما شما نباید با این سوال ها او را خسته کرده و هر روز بپرسید . کودکان به خوبی می توانند تجربیات و علایق خود را نشان دهند و رفته رفته بهتر می توانند توانایی های خود را به شما نشان دهند .
می توان گفت هر چه اطلاعات شما در مورد عملکرد آن ها در مهدکودک ، مدرسه ، باشگاه و حتی کلاس های هنری بیشتر باشد ، راحت تر می توانید استعداد های آن ها را کشف کنید و به شکوفایی و رشد آن ها کمک کنید .
- فعالیت و رفتار کودک را زیر نظر داشته باشید
توانایی ها و استعداد های کودکان تنها در فعالیت های آن ها پنهان شده است بنابراین والدین باید فعالیت های معمولی و بازی های کودکان را زیر نظر داشته باشند و به سادگی از آن ها نگذرند . به گذشته کودکان نگاه کنید و بررسی کنید که به چیزهایی علاقه داشته است ؟ به چه بازی هایی بیشتر علاقه نشان می داده ؟
با توجه بیشتر به فعالیت ها و بازی های کودکان به نقطه ای روشن خواهید رسید که فرزندتان به چه چیزی علاقه مند است . می توان گفت بیشتر استعدادهای کودکان ارثی می باشد که یا به آن ها توجه زیادی می شود یا اینکه آن ها را نادیده می گیرند . لازم به ذکر است بدانید اگر به این استعداد ها بیشتر توجه شود ، ممکن است استعدادهای دیگر به چشم نیایند . باید به دنبال استعداد هایی باشید که باعث می شود کودک هیجان زده شود یا او را به وجد آورد .
- به کودک خود حق انتخاب دهید
باید زمینه را برای کودک خود فراهم کنید تا بتواند خودش تصمیم بگیرد و حق انتخاب داشته باشد . او باید تجربه کند تا بتواند بهترین تصمیم را برای آینده خود بگیرد و آن کاری را انجام دهد که خودش دوست دارد .
شما می توانید به فرزند خود در انتخاب هایش کمک کنید اما نمی توانید او را مجبور به کاری کنید . به طور مثال او را به کلاس موسیقی برده تا با موسیقی آشنا شود یا او را با کلاس نقاشی آشنا کنید و پس از آن به خودش اجازه دهید که بین موسیقی و نقاشی یک کلاس را انتخاب کند .
- به توانایی هایش هرگز بی توجهی نکنید
لازم به ذکر است بدانید اگر کودک حس کند که شما به توانایی ها و استعداد هایش بی توجه هستید ، آن ها را به راحتی فراموش می کند و کنار می گذارد . به طور مثال زمانی که در حال انجام کار مورد علاقه اش است به او نگویید که " این کار را زودتر تمام کن و به تکالیفت برس " .
دیدگاه خود را عوض کنید ، به سلایق او احترام بگذارید و در نتیجه او را درک کنید که به چه کاری علاقه مند است . خانواده کودک وظیفه دارند استعداد و توانایی های کودکان را شناسایی کنند و به بهترین روش آن ها را پرورش دهند .
- به انتخاب و سلایق او احترام بگذارید
اغلب والدین حس می کنند کودک آن ها احمق است به همین خاطر حق انتخاب را از او می گیرند . به طور مثال اجازه نمی دهند فرزندشان رنگ لباس مورد علاقه خود را انتخاب کند یا خودش تصمیم بگیرد که به چه کلاسی برود .
فرزندان خود را داخل منگنه نگذارید ! شاید استعداد او در چیزی که شما علاقه دارید ، نباشد . او را به زور به مسیری که دلش نمی خواهد هل ندهید . تا جایی که می توانید او را تشویق کرده و حمایتش کنید که مبادا در این را خطری تهدیدش کند .
آیا شما استعداد فرزند خود را کشف کرده اید ؟ آیا می دانید فرزندتان به چه کاری علاقه مند است ؟ چه روشی را برای کشف استعداد کودک خود انتخاب کرده اید ؟
منبع : سایت بیتوته