والدینی که تازه صاحب فرزند می شوند در ابتدا فکر می کنند فرزندشان بیش از حد و غیر طبیعی گریه می کند و همچنین دلیل گریه فرزندشان را متوجه نمی شوند . زیرا در ابتدا با رفتارهای نوزادشان آشنا نیستند و تشخیص دلایل گریه دشوار است .
گریه نوزاد معانی مختلفی دارد . نکته قابل توجه این است که والدین باید به گریه نوزاد پاسخ دهند و گریه نوزاد به هر دلیل و هر میزان که باشد باید به آن توجه کرد و فکر نکنند با بی توجهی گریه نوزاد برطرف می شود . در این مقاله میزان و علت گریه را توضیح می دهیم .
از تولد تا شش ماهگی گریه نوزاد چگونه است
با توجه به سن و نیاز های نوزاد میزان گریه ، متفاوت است . گریه نوزادان طبیعی از بدو تولد شروع می شود و در چند هفته اول افزایش می یابد و در 6 هفتگی به اوج خودش می رسد و از ماه پنجم به بعد بسیار کمتر می شود .
در 6 هفتگی میزان گریه نوزاد به اوج خود می رسد ، نوزاد 4 تا 6 ساعت در طول روز گریه می کند و این میزان بعد از ظهر و اوایل شب بیشتر می شود ، در نتیجه اگر نوزادتان در این سن و این زمان ها از طول شبانه روز گریه کرد نگران نباشید .
علت گریه نوزادان
نوزاد تازه متولد چطور می تواند با مراقبانش ارتباط برقرار کند ؟ ، چطور می تواند والدینش را متوجه کند که به غذا یا خواب نیاز دارد ؟
گریه اولین روشی است که بچه از آن استفاده می کند . شدت گریه در نوزادان متفاوت است و از ناله تا گریه بلند دیده می شود .
اگر نوزادتان مشکلی ندارد و باز هم گریه می کند از افراد با تجربه تر مشورت بگیرید یا به پزشک مراجعه کنید .
برخی از دلایل گریه نوزادان
از علت های گریه نوزادان میشه به نیاز های جسمانی زیر اشاره کرد :
- گرسنگی
اولین چیزی که هنگام گریه نوزاد به ذهن همه می رسد گرسنگی است . نوزاد نیاز خود به غذا را با گریه نشان می دهد . شناختن علائم گرسنگی کمک می کند کودک خود را قبل از اینکه به مرحله گریه کردن برسد تغذیه کنید .
برخی نشانه های گرسنگی در نوزادان شامل هیجان داشتن ، خوردن لب هایش ، خوردن دستان خودش ، جست و جو سینه مادر و چرخیدن به سمت دست شما وقتی که اقدام به نوازش گونه اش می کنید .
- نیاز به خواب
زمانی که نوزاد به خواب و استراحت نیاز دارد با گریه نشان می دهد . تحمل خواب آلودگی برای کودکان سخت تر از آن چیزی هست که شما تصور می کنید ، نوزاد نمی تواند به سادگی در هر زمان و مکانی بخوابد .
نوزادان به جای چرت زدن هنگام خواب آلودگی بی قرار می شوند و گریه می کنند .
- پوشک کثیف
پوشک کثیف باعث سوزش می شود و نوزاد با گریه به آن واکنش نشان می دهد . بعضی نوزادان بلافاصله بعد از خیس شدن شروع به گریه می کنند اما بعضی دیگر پوشک کثیف را برای مدتی می توانند تحمل کنند .
- تغییر دما
نوزاد به سرما و گرما با گریه واکنش نشان می دهد . نوزاد شما ممکن هست هنگام پوشک عوض کردن یا هنگامی که با دستمال مرطوب بدن او را تمیز می کنید احساس سرما کند و با گریه اعتراض می کند .
نوزادان نسبت به سرما حساس تر هستند تا نسبت به گرما و هنگامی که سردشان می شود با شدت بیشتری گریه می کنند .
- دندان در آوردن
نوزاد هنگام دندان در آوردن بی قرار تر می شود و گریه هایش هم بیشتر می شود . زیرا هر دندان جدید از لثه جوان و حساس کودک بیرون می آید .
اگر به نظرتان کودکتان درد می کشد و شما نمی دانید چرا با انگشت خود لثه او را لمس کنید .
- کولیک و مشکلات معده
برخی نوزادان در 3 یا 6 ماهگی دچار کولیک می شوند که از درد های حاد شکمی محسوب می شود ، نوزادی که کولیک دارد با شدت و غیر طبیعی گریه می کند . کولیک نیاز به تشخیص و درمان پزشکی دارد .
- نیاز به آروغ زدن
اگر کودک شما بعد از غذا خوردن گریه کرد یعنی نیاز به آروغ زدن دارد زیرا نوزادان هنگام مکیدن سینه مادر یا شیشه شیر ، هوا را می بلعند .
اگر این هوا از معده آن ها خارج نشود ممکن است ایجاد ناراحتی کند .
- صدای ناگهانی بلند
اگر یکباره در نزدیکی نوزاد صدای بلند ایجاد شود گریه می کند .
- درد
هر چیزی که باعث درد شود نوزاد به آن واکنش نشان می دهد حتی به جنس و مارک لباس .
- بیمار بودن
اگر شما نیازهای اساسی نوزاد را برآورده کردید و همه روش های آرام کردن نوزاد را امتحان کرده اید و بازهم کودک شما گریه می کند ، او ممکن است بیمار شده باشد .