دانشگاه های جامع علمی کاربردی جزو دانشگاه های نیمه دولتی بوده و داوطلبان می توانند در مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته به صورت بدون کنکور بر اساس سوابق تحصیلی با اطلاع از شرایط پذیرش اقدام به ثبت نام نمایند. همچنین، با توجه به هزینه شهریه پایین تمامی واحدهای ارائه شده این دانشگاه گزینه مناسبی برای ادامه تحصیل می باشد.
برای مشاوره دانشگاه علمی کاربردی
برای مشاوره دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه جامع علمی کاربردی، وابسته به وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری است که در سال 73 تاسیس شد. این دانشگاه بر خلاف سایر دانشگاه ها علاوه بر آموزش تئوری دروس، به آموزش عملی نیز می پردازد تا دانشجویان بتوانند بعد از گذراندن تمامی واحدهای درسی، مهارت های خود را در حوزه صنعت و بازار کار به کار بگیرند. این دانشگاه رشته های متنوعی متناسب با گروه های آموزشی در شهرها و استان های مختلف ارائه می دهد، به همین دلیل این ویژگی سبب می شود تا داوطلبان دغدغه مسافت را نداشته باشند و نزدیکترین کد رشته محل خود را انتخاب نمایند.
به محض آغاز ثبت نام دانشگاه علمی کاربردی ورودی مهر 1403، این مقاله بروزرسانی شده و در این قسمت اطلاع رسانی می شود.
همچنین، با توجه به هزینه تحصیل و شهریه پایین، این دانشگاه گزینه مناسبی برای ادامه تحصیل در مقاطع کاردانی و کارشناسی می باشد. از آنجا که برخی از فارغ التحصیلان علاقه ای به شرکت در کنکور سراسری و یا کنکور کاردانی ندارند و افراد شاغل هم نیز فرصت کافی برای ادامه تحصیل ندارند، ظرفیت پذیرش و تقاضای ورود به رشته های بدون آزمون بیشتر شده است. لذا، در ادامه این مقاله برای آگاهی افراد متقاضی دانشگاه علمی کاربردی توضیحاتی در رابطه با شرایط پذیرش، رشته ها و شهریه این دانشگاه ارائه داده ایم.
دانشگاه علمی کاربردی، دانشگاهی نیمه دولتی بوده که مدرک آن مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشد و پذیرفته شدگان با اختصاص شماره دانشجویی دانشگاه علمی کاربردی، دانشجوی این موسسه آموزش عالی می شوند. این دانشگاه تلاش می کند تا نیروی کار متخصصی در بخش های مختلف از جمله صنایع، معادن، کشاورزی، هنر و خدمات تربیت کند.
دانشگاه علمی کاربردی به دو شکل، دوره های بلندمدت که شامل مقاطع کاردانی (فوق دیپلم) و کارشناسی ناپیوسته (لیسانس) و دوره های کوتاه مدت اقدام به پذیرش دانشجو می نماید. همچنین، این دانشگاه رشته های متنوعی متناسب با زیر گروه های آموزشی در شهرها و استان های مختلف ارائه می دهد، تا داوطلبان با توجه به حیطه کاری و علاقه خود مناسب ترین رشته به ملاک های خود را انتخاب نمایند.
در مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته، مجموعه ای از آموزش های نظری و عملی در راستای به کارگیری دانش و مهارت دانشجو در حوزه های شغلی مرتبط با رشته ارائه می شود. برای ثبت نام در مقطع کاردانی، داشتن مدرک دیپلم و برای مقطع کارشناسی ناپیوسته، داشتن مدرک کاردانی الزامی است. همچنین، دوره های کوتاه مدت نیز توسط دانشگاه علمی کاربردی بر اساس ضوابط مورد نظر دانشگاه و نیاز بازار کار، به منظور ارتقای سطح دانش و مهارت داوطلبان اجرا می شود.
زمان ثبت نام بدون کنکور دانشگاه علمی کاربردی هر ساله در دو نوبت، برای ورودی مهر ماه در اواخر مرداد و برای ورودی بهمن ماه در اوایل دی می باشد.
زمان ثبت نام بدون کنکور دانشگاه علمی کاربردی سالانه در دو نوبت برای ورودی مهر و بهمن ماه انجام می شود. داوطلبان علاقمند به تحصیل می توانند یک ماه قبل از شروع دوره، برای ورودی مهرماه در اواخر مرداد و برای ورودی بهمن ماه در اوایل دی اقدام به ثبت نام نمایند.
از آنجا که دانشگاه علمی کاربردی جزو دانشگاه های نیمه دولتی بوده، لازم است دانشجویان در هر ترم تحصیلی شهریه ثابت و متغیر دروس انتخابی خود را پرداخت نمایند. با توجه به اینکه هزینه های تحصیل و شهریه دانشگاه یکی از دغدغه های مهم دانشجویان است، دانشگاه های علمی کاربردی گزینه ی مناسبی برای ادامه تحصیل در مقاطع ذکر شده می باشد. همچنین، داوطلبان می توانند از طریق سامانه هم آوا علمی کاربردی برای پرداخت شهریه، انتخاب واحد، مشاهده کارنامه و... بعد از ثبت نام در این دانشگاه استفاده نمایند.
شرایط پذیرش دانشگاه علمی کاربردی به دو صورت شرایط عمومی (مشترک بین تمامی مقاطع) و شرایط اختصاصی تقسیم بندی شده و داوطلبانی که قصد ثبت نام در این دانشگاه را دارند، لازم است از جزئیات مدارک لازم برای ثبت نام دانشگاه علمی کاربردی مطلع شوند و واجد شرایط مورد نیاز برای نام نویسی در مقطع مورد نظر خود باشند.
شرایط عمومی ثبت نام دانشگاه علمی کاربردی برای داوطلبانی که قصد ادامه تحصیل در هریک از مقاطع کاردانی، کارشناسی ناپیوسته را دارند، یکسان بوده و بهره مندی از این شرایط برای همه افراد متقاضی لازم است. برای آگاهی داوطلبان ، کلیه ی شرایط عمومی مطابق با دفترچه دانشگاه علمی کاربردی به شرح زیر می باشد.
اعتقاد به دین اسلام و یا یکی از ادیان رسمی کشور(موجود در قانون اساسی)
ملتزم به احکام عملی اسلام ( انجام واجبات و دوری از محرمات)
عدم احراز به فساد اخلاقی وعدم اعتیاد به مواد مخدر
عدم احراز عناد به نظام کشور
عدم عضویت در گروه ها و سازمان های سیاسی غیر قانونی
عدم اشتهار به انجام کارهای غیر اخلاقی در طول دوران تحصیل یا شغل
داوطلبان باید علاوه بر شرایط عمومی ثبت نام دانشگاه علمی کاربردی، شرایط اختصاصی تحصیل در مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته را داشته باشند تا بتوانند در این دانشگاه ثبت نام نمایند. در این مقاله شرایط اختصاصی ثبت نام دانشگاه علمی کاربردی به صورت خلاصه شرح داده شده است.
در مقطع کاردانی، برای داوطلبان داشتن مدرک دیپلم از شاخه نظری، فنی حرفه ای، کاردانش و در مقطع کارشناسی ناپیوسته داشتن مدرک کاردانی الزامی است. همچنین، معدل لازم برای قبولی دانشگاه علمی کاربردی به این صورت است که با توجه به ظرفیت پذیرش، بالاترین معدل نسبت به تعداد افراد در رشته محل انتخابی به عنوان پذیرفته شده نهایی معرفی می شود.
افراد شاغلی که به دلیل مشغله کاری امکان تحصیل در سایر دانشگاه ها را ندارند اما علاقمند به ادامه تحصیل در یک رشته متناسب با شغل خود هستند می توانند از سهمیه شاغلین دانشگاه علمی کاربردی بهره مند شوند به این صورت که داوطلبان می توانند پس از دریافت فرم سهمیه افراد شاغل، آن را به محل کار تحویل دهند تا فعالیت آن ها در شغل مورد نظر تایید شود وسپس فرم را به دانشگاه تحویل دهند.همچنین، دانشگاه علمی کاربردی برای داوطلبان دارای سهمیه شاغلین تخفیفی برای هزینه شهریه درنظر می گیرد.
داوطلبان متقاضی برای اطلاع بیشتر از شرایط ثبت نام می توانند به متن مقاله ی شرایط ثبت نام دانشگاه علمی کاربردی مراجعه کنند و سپس برای نام نویسی خود اقدام کنند.
هر داوطلب می تواند بر اساس میزان علاقمندی خود به رشته های تحصیلی و با توجه به ظرفیت پذیرش (شاغل و آزاد) و جنسیت مورد پذیرش، کد رشته محل مورد نظر خود را از لیست رشته های ارائه شده در دفترچه ثبت نام بدون کنکور دانشگاه علمی کاربردی انتخاب نماید.
در دانشگاه علمی کاربردی چهار گروه آموزشی صنعت، کشاورزی، مدیریت و خدمات اجتماعی، فرهنگ و هنر ارائه می شود. در این دانشگاه رشته های متنوعی در کدهای زیر گروه این گروه های آموزشی تعریف شده، که داوطلبان واجد شرایط می توانند بر اساس علاقه خود رشته مورد نظر را از تنها یک گروه انتخاب نمایند. در قسمت زیر رشته های هر گروه آموزشی در مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته به صورت خلاصه بیان می شود.
مقطع کاردانی و کارشناسی
مقطع کاردانی به دو گرایش کاردانی فنی و کاردانی حرفه ای تقسیم بندی شده، کاردانی فنی به رشته های فنی اشاره دارد که داوطلبان می توانند تمامی آموزش ها و مهارت های یادگرفته شده را به صورت عملی انجام دهند اما منظور از کاردانی حرفه ای رشته های غیر فنی ای می باشد که متقاضیان می توانند آموزش های ارائه شده را در یک دوره ی کارورزی به کار بگیرند. در مقطع کارشناسی ناپیوسته متقاضیان می توانند با داشتن مدرک کاردانی اقدام به ثبت نام نمایند. همچنین، ارائه سایر مدارک از قبیل ارائه مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری مورد تایید وزارت، علوم و تحقیقات بلامانع است.
گروه صنعت
در این گروه داوطلبان علاقمند به رشته ی فنی در مقطع کاردانی می توانند رشته های زیر گروه این گروه آموزشی شامل کاردانی فنی ارتباطات و فناوری اطلاعات (ICT)، کاردانی فنی برق، کاردانی فنی عمران، کاردانی مکانیک، کاردانی فنی هوانوردی- خلبانی PPL، کاردانی فنی جوشکاری، کاردانی فنی طلا و جواهر و... را با ارائه مدرک دیپلم ریاضی فیزیک و مهارتی انتخاب نمایند. همچنین، متقاضیان دیپلم علوم تجربی در صورت علاقه به این گروه می توانند در چند زیر گروه از جمله رشته های کاردانی فنی تجهیزات پزشکی، کاردانی فنی شیمی آزمایشگاهی، کاردانی فنی پلیمر و... انتخاب رشته نمایند. رشته های مقطع کارشناسی ناپیوسته همانند مقطع کاردانی اعم از مهندسی فناوری ارتباطات و اطلاعات، مهندسی فناوری عمران و... می باشد. از آنجا که تمامی آموزش های این گروه به صورت عملی بوده، دانشجویان پس از گذراندن تمامی واحدهای این دوره می توانند وارد بازار کار شوند.
گروه مدیریت و خدمات اجتماعی
این گروه یکی از گروه های پر متقاضی با توجه به نیاز بازار کار می باشد. در مقطع کاردانی رشته هایی از قبیل کاردانی حرفه ای حقوق- حقوق ثبتی، کاردانی حرفه ای دستیاری حقوقی امور قضایی، کاردانی حرفه ای دستیاری مشاغل حقوقی و... را تنها متقاضیان دارای دیپلم علوم انسانی و علوم معارف اسلامی می توانند انتخاب نمایند. سایر افراد متقاضی علاقمند به مباحث علوم انسانی می توانند رشته هایی از قبیل کاردانی حرفه ای مدیریت – لجستیک و زنجیره تامین، کاردانی حرفه ای امور بیمه، کاردانی حرفه ای بازرگانی – امور گمرکی، کاردانی حرفه ای عملیات ویژه انتظامی و... را در نظر بگیرند. همه این رشته های ذکر شده شامل کارشناسی حرفه ای امور گمرکی، کارشناسی حرفه ای مدیریت بیمه و... در مقطع کارشناسی ناپیوسته نیز ارائه می شود.
گروه کشاورزی
در این گروه بیشتر رشته هایی در زمینه تولیدات زراعی، باغبانی، شیلات، دامپروری در گرایش های مختلف ارائه می شود. داوطلبان دارای مدرک دیپلم تجربی و مهارتی می توانند انتخاب رشته خود را از بین رشته های این گروه شامل کاردانی حرفه ای علوم آزمایشگاهی دامپزشکی، کاردانی فنی باغبانی- تولیدات گلخانه ای، کاردانی فنی منابع طبیعی- جنگلداری، کاردانی فنی شیلات و... انتخاب نمایند. همچنین، متقاضیان دیپلم ریاضی فیزیک هم می توانند در صورت علاقه به این گروه رشته های کاردانی فنی مکانیک، مکانیک ماشین های زراعی و باغی را انتخاب نمایند. در مقطع کارشناسی ناپیوسته این گروه، رشته های ذکرشده در مقطع کاردانی نیز ارائه می شود.
گروه فرهنگ و هنر
رشته هایی مانند کاردانی حرفه ای صنایع دستی، کاردانی حرفه ای خوشنویسی، کاردانی حرفه ای دوخت و تکنولوژی لباس، کاردانی حرفه ای موسیقی و کاردانی حرفه ای بازیگری و... تنها متقاضیان دارای دیپلم مهارتی در اولویت پذیرش قرار می گیرند و سایر فارغ التحصیلان دیگر رشته هایی اعم از کاردانی حرفه ای امور فرهنگی، کاردانی حرفه ای تربیت مربی قرآن کریم، کاردانی حرفه ای مترجمی زبان انگلیسی – آثار دیداری و شنیداری و...را می توانند انتخاب نمایند. در مقطع کارشناسی ناپیوسته این رشته ها به صورت کارشناس حرفه ای ارائه می شود.
در مقطع کارشناسی نا پیوسته، هر داوطلب مجاز به انتخاب حداکثر 20 کد رشته محل با توجه به سهمیه پذیرش است. در این مقطع متقاضیان دارای وضعیت پذیرش شاغل می توانند علاوه بر کد رشته محل های دارای ظرفیت پذیرش شاغل، از کد رشته محل پذیرش آزاد نیز در همان زیر گروه انتخاب رشته نمایند.
در مقطع کاردانی، هر داوطلب مجاز به انتخاب حداکثر 30 کد رشته محل است. در این مقطع نیز، متقاضیان دارای ظرفیت پذیرش شاغل می توانند صرفاً رشته های تحصیلی مرتبط با زمینه شغلی خود را انتخاب نمایند.
داوطلبان جهت اطلاع از لیست رشته های دانشگاه علمی کاربردی می توانند به لینک مقاله زیر مراجعه کنند و لازم است پس از بررسی رشته ها با توجه به علاقه و استطاعت مالی خود رشته موردنظر را انتخاب نمایند.
دانشگاه علمی کاربردی جزو دانشگاه های شهریه پرداز بوده و داوطلبان می بایست در هر ترم تحصیلی، شهریه ثابت و متغیر دروس انتخابی خود را پرداخت نمایند. شهریه ثابت اعلام شده در طول دوره تحصیلی دانشجو ثابت بوده اما میزان شهریه متغیر بر اساس تعداد واحدهای اخذ شده داوطلب در هر سال تحصیلی، برابر مصوبه هیأت امنای دانشگاه جامع علمی کاربردی تعیین می شود. همچنین، 15 درصد از کل شهریه به عنوان حق نظارت دانشگاه در نظر گرفته شده که دانشجو می بایست این مبلغ را دریک فیش واریزی به حساب جداگانه ای پرداخت نماید.
شهریه دانشگاه علمی کاربردی داوطلبان مستقر در مناطق آزاد به میزان یک و نیم برابر شهریه دوره های مشابه در سایر مناطق می باشد اما شهریه داوطلبان بومی این مناطق آزاد همانند سایر داوطلبان محاسبه می شود. همچنین، بر اساس قوانین صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم به منظور کمک به تامین بخشی از هزینه های تحصیلی، پرداخت وام شهریه به دانشجویان امکان پذیر است.
✔️ بله، مدرک دانشگاه علمی کاربردی مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و همچنین، قابل ترجمه و دارای اعتبار بین الملی است.
✔️شرایط پذیرش این دانشگاه به دو صورت شرایط عمومی (مشترک بین تمامی مقاطع) و شرایط اختصاصی می باشد، برای اطلاع بیشتر از این شرایط به متن مقاله مراجعه نمایید.
✔️خیر، پذیرش در این دانشگاه بر اساس سوابق تحصیلی می باشد که توضیحات بیشتر در این زمینه در متن مقاله ذکر شده است.
برای مشاوره دانشگاه علمی کاربردی
برای مشاوره دانشگاه علمی کاربردی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©