حذف اضطراری دانشگاه آزاد یا حذف تک درس، یکی از قوانین دانشگاه آزاد برای دانشجویانی است که جهت دریافت نمره قبولی پایان ترم در امتحان درس مورد نظر تردید خواهند داشت. طبق ماده 37 دانشجویان این اجازه را دارند که در هر نیمسال تحصیلی یک تک درس را با رعایت کامل شرایط ماده 37 از قوانین دانشگاه آزاد، به حذف اضطراری درس مورد نظرشان بپردازند.
برای مشاوره حذف اضطراری دانشگاه آزاد
برای مشاوره حذف اضطراری دانشگاه آزاد
حذف اضطراری دانشگاه آزاد برای هر دانشجویی حائز اهمیت بوده که البته مستلزم دانستن قوانین و نکات خاص خود است. هر فرد، پس از ورود به دانشگاه، به عنوان یک دانشجو بهتر است مفهوم جامعی از حذف اضطراری را بداند تا در مواقع ضروری بتواند از آن استفاده کند.
هر یک از دانشجویان در پایان ترم و هنگام امتحان، ممکن است به این موضوع فکر کنند که آیا حذف آن درس به نفع آن ها خواهد بود یا خیر؟ در این مقاله سعی بر آن داشته ایم تا اطلاعات جامع و کاملی را در اختیار شما قرار دهیم تا در صورت قرار گرفتن در شرایط حذف اضطراری دانشگاه آزاد بتوانید به درستی و بدون هیچ تردیدی بهترین تصمیم را بگیرید.
دانشجویان گرامی باید بدانند، در چه زمان هایی مجاز به حذف یک درس هستند، شرایط لازم برای حذف اضطراری چه شرایطی بوده و نحوه حذف اضطراری دانشگاه آزاد به چه صورت است. در پایان این مقاله انتظار می رود که به تمام این سوالات پاسخ داده شود و جای هیچ ابهامی باقی نماند. بنابراین پیشنهاد می شود، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
حذف اضطراری یا حذف تک درس به معنای انصراف دانشجو از امتحان پایان ترم، با در نظر گرفتن تمام شرایط و قوانین مربوط به آن واحد درسی خواهد بود. اصطلاحاتی همچون "پاس کردن" یا "پاس نکردن" یک درس، پس از امتحان برای همه دانشجویان آشنا بوده و می دانیم که دغدغه بسیاری از آنها نیز می باشد.
در صورتی که دانشجو، نمره قبولی را در امتحان پایان ترم دریافت کرده باشد، به معنای پاس کردن آن درس و در صورت عدم دریافت نمره قبولی مورد نظر، به معنای پاس نکردن آن درس است. حذف اضطراری، به نگرانی دانشجویان بابت پاس نکردن یک درس پس از امتحان پایان ترم خاتمه می دهد.
پس از اینکه تعریف حذف اضطراری دانشگاه آزاد را دانستیم، یکی از سوالاتی که ممکن است برای هر دانشجویی مطرح شود، این است که در چه مواقعی می توان از حذف اضطراری استفاده کرد. دانشجویی را در نظر بگیرید که بنا بر هر دلیلی امیدی به پاس کردن درس مربوطه نداشته و قصد حذف اضطراری آن را خواهد داشت.
دانشجویان باید این نکته مهم را بدانند که در زمان مناسب و با در نظر گرفتن شرایط تحصیلی خود، تصمیم به حذف آن درس بگیرند. چرا که در صورت اخذ تصمیم نادرست، می توانند باعث بروز مشکلاتی مانند: تمام نشدن تحصیلات در سنوات مجاز، امکان اخذ مجدد درس ترم آینده، تاثیرگذار بودن آن درس به عنوان پیش نیاز جهت اخذ دروس دیگر در ترم های آتی، هم نیاز نبودن آن درس برای یک یا چند واحد درسی، نبود امکان تطبیق واحد و دیگر مشکلات شود.
همه ما این را می دانیم که دانشجویان هم در طول یک ترم یا در کل دوران دانشجویی، فراز و نشیب هایی خواهند داشت که می تواند در روند تحصیلی آنها تاثیرگذار باشد. حذف اضطراری یک درس برای دانشجویان می تواند یک فرصت باشد، به شرط آن که با آگاهی و دانش کامل انجام پذیرد.
از دیگر مواردی که در حذف اضطراری دانشگاه آزاد برای دانشجویان سوال برانگیز است، زمان حذف اضطراری دانشگاه آزاد خواهد بود. زمان حذف اضطراری یا همان حذف تک درس دانشگاه آزاد در اواخر هر یک از نیمسال های تحصیلی امکان پذیر بوده و توسط اداره آموزش دانشگاه آزاد مشخص و به دانشجویان اطلاع رسانی می شود.
بنابراین دانشجویان در هر یک از نیمسال های تحصیلی مجاز به حذف اضطراری دانشگاه آزاد خواهند بود. نکته ای که در اینجا باید به آن اشاره کنیم درباره زمان دقیق حذف اضطراری است که باید بگوییم این امر به طور مستقیم با تقویم آموزشی در ارتباط بوده و در هفته های پایانی هر ترم ابلاغ می گردد.
پس از در نظر گرفتن تقویم آموزشی، دانشجویانی که متقاضی حذف اضطراری یک درس عملی - نظری یا نظری - عملی خود هستند، با توجه به ماده 37 می توانند تا پنج هفته مانده به پایان زمان برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه آزاد جاری درخواست خود را ثبت نمایند.
زمان بندی دانشگاه آزاد برای ارائه درخواست متقاضیان حذف اضطراری دانشگاه آزاد، بر اساس زمان ورودی آنان تعیین می گردد. به همین دلیل هیچ یک از دانشجویان نگران از دست دادن زمان حذف تک درس نباشند.
همان طور که در بالا هم گفته شد، حذف اضطراری یا حذف تک درس به حذف یک درس خاص گفته می شود که به استناد ماده 37 در قوانین دانشگاه آزاد، برای دانشجویان قابل انجام خواهد بود. اجرایی بودن این ماده برای دانشجویان متقاضی منوط به داشتن شرایطی است که در ادامه به بیان هر یک و بررسی آنها می پردازیم.
اگر دانشجو هر یک از شرایط حذف اضطراری را نداشته باشد، عواقبی خواهد داشت که باید قبل از تصمیم به حذف تک درس به هر یک از آنها اندیشیده باشد.
شرایط لازم برای حذف اضطراری دانشگاه آزاد
دانشجویان در طول تحصیل خود، تنها 2 بار حق استفاده از ماده 37 یعنی حذف اضطراری تک درس را خواهند داشت.
پس از حذف اضطراری درس مورد نظر، بر اساس تعداد واحد های هر ترم دانشگاه آزاد، واحد های باقیمانده دانشجو در ترم جاری نباید کمتر از 12 واحد باشد.
یکی از شرایط مهمی که دانشجو باید از آن آگاه باشد، ثبت حذف اضطراری دانشگاه آزاد در کارنامه نهایی وی خواهد بود.
اگر دانشجویی واحدهایی اضافه بر واحدهای مجاز برداشته باشد، در صورت حذف نکردن واحد مورد نظر توسط خودش تا پایان مهلت حذف اضطراری دانشگاه آزاد، واحدهای اضافه، طبق قانون از بین نمرات برتر وی از کارنامه پایان ترم حذف می گردد.
دانشجویان هنگام حذف اضطراری یک درس باید به مواردی همچون هم نیاز و پیش نیاز بودن آن نیز توجه کنند، زیرا حذف آن درس در دروس وابسته نیز تاثیرگذار می باشد.
همان طور که در بند مربوط به زمان حذف اضطراری دانشگاه آزاد گفته شد، زمان حذف چند هفته پیش از پایان ترم اعلام می گردد که در صورت اتمام زمان، امکان حذف اضطراری درس مورد نظر از سوی واحد آموزش دانشگاه وجود ندارد.
امکان حذف دروسی که عملی هستند مانند: آزمایشگاه، کارگاه، پروژه و کارآموزی برای بعضی از دانشگاه ها وجود ندارد.
یکی از نکات مهم برای دانشجویانی است که در ترم قبل مشروط شده اند و باید بدانند که علاوه بر محدودیت انتخاب تعداد واحد بین 12 تا 14 واحد درسی، تنها در صورتی که موافقت استاد مورد نظر برای درس مورد نظر را داشته باشند، امکان استفاده از ماده 37 قانون دانشگاه آزاد (حذف تک درس) به آنها داده خواهد شد.
حذف اضطراری دانشگاه آزاد برای دانشجویان، در صورتی امکان پذیر است که در مجموع بیشتر از سه/ شانزدهم از ساعات کلاس درس مورد نظر غیبت نداشته باشند و البته این غیبت ها باید موجه باشند.
نکته بسیار حائز اهمیت برای که توصیه می کنیم حتما به آن توجه شود در این بخش، بررسی شرایط و قوانین دانشگاه خودتان است. بعضی از قوانین میتوانند کلی باشند و همه واحدهای آموزش دانشگاه ها از آنها پیروی کنند.
در این میان، قوانینی هم وجود دارد که از سوی واحد آموزش هر دانشگاهی به طور اختصاصی برای دانشجویان همان دانشگاه تعیین می گردد و انتظار می رود، دانشجویان آن دانشگاه، قبل از هر اقدامی اطلاعات لازم را از واحد آموزش مربوطه گرفته تا در آینده تحصیلی خود دچار مشکلات احتمالی نگردد.
حذف اضطراری دانشگاه آزاد نیز می تواند جزو مواردی باشد که قوانینی داشته باشد که به دانشجویان توصیه می کنیم، شرایط حذف تک درس محل تحصیل خود را به طور کامل بررسی کرده و با آگاهی تصمیم به درخواست حذف اضطراری یا تا تک درس مورد نظر خود نمایند.
همان طور که در نمودار فوق مشاهده می کنید، یکی از فرآیندهای حذف اضطراری است که برای این مرکز آموزشی متفاوت بوده و حتی می توان گفت شرایط مطلوب تری برای دانشجویان است. به همین دلیل بررسی و تحقیق در زمینه کسب اطلاعات شرایط حذف اضطراری امر مهمی خواهد بود.
حذف اضطراری دانشگاه آزاد مستلزم گذراندن مراحلی است که با توجه به هر دانشگاهی می تواند متفاوت باشد. همان طور که گفتیم حذف تک درس یا حذف اضطراری به حذف یک درس از سوی دانشجو گفته می شود که هر دانشجو با داشتن دلایل مشخصی تصمیم به حذف یک درس می گیرد.
حذف تک درس هم، مانند بسیاری از قوانین دیگر در هر دانشگاهی ممکن است مراحل متفاوتی داشته باشد که دانشجو با مراجعه به واحد آموزش مرکز آموزش خود و یا با استفاده از سایت دانشجویار دانشگاه آزاد، اطلاعات کامل حذف اضطراری را دریافت می کند.
حذف اضطراری دانشگاه آزاد به روش های مختلفی امکان پذیر است و دانشجوی متقاضی می تواند در موعد مقرری که از سوی واحد آموزش محل تحصیلش ابلاغ می گردد، با مراجعه به سامانه آموزشیار به صورت غیر حضوری، مراجعه حضوری به واحد آموزش دانشگاه محل تحصیل خود جهت دریافت و تکمیل فرم های مورد نیاز و یا عدم حضور در جلسه امتحان (به معنای انصراف از امتحان)، اقدام به حذف تک درس خود نماید.
توجه داشته باشید که گذراندن مراحل فوق، در صورت داشتن دلایل مهم و شرایط لازم برای واحد آموزش دانشگاه محل تحصیل شما امکان پذیر خواهد بود. دریافت تایید از سوی مشاور و معاون دانشگاه و در صورت نیاز، دریافت تایید استاد درس مورد نظر از دیگر مراحل مهمی است که دانشجو، جهت حذف اضطراری دانشگاه آزاد باید به آن توجه کند.
حذف ترم دانشگاه آزاد برای آن دسته از دانشجویانی در نظر گرفته شده است که در طول ترم موفق به حضور در کلاس ها نشده، از عدم موفقیت خود در امتحانات پایان ترم مطمئن هستند. در واقع حذف ترم تحصیلی به معنای حذف کامل دروس آن ترم و عدم شرکت در امتحانات دروس مورد نظر می باشد.
مطابق آیین نامه دانشگاه آزاد، حذف ترم تحصیلی دانشگاه آزاد بدون احتساب سنوات تحصیلی می باشد به معنای ساده تر اگر فردی در هر مقطعی که باشد اقدام به حذف یک ترم تحصیلی نمود، ترم حذف شده در سنوات تحصیلی وی لحاظ نمی گردد.
برای حذف ترم در دانشگاه آزاد لازم است تا دانشجو ابتدا از حذف ترم خود مطمئن شده و سپس مراحل فرم های مربوط به حذف ترم را تکمیل نماید. دانشجو موظف است پیش از برگزاری امتحانات پایان ترم فرم مربوط به حذف ترم و عدم شرکت در امتحانات پایان ترم نیمسال تحصیلی مورد نظر را تکمیل کرده و به حوزه معاونت آموزشی دانشگاه محل تحصیل خود ارائه نماید.
پس از انجام این مرحله توسط دانشجو، معاونت آموزشی و ریاست دانشکده در خصوص این دانشجو تصمیم گیری نهایی را انجام داده و موافقت یا عدم موافقت خو را با درخواست حذف ترم تحصیلی را به اعلام می کنند.
مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی هیوا آماده اند تا شما را در خصوص حذف اضطراری دانشگاه آزاد به بهترین شکل ممکن یاری نمایند. برای ارتباط با مشاوران هیوا می توانید از خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا استفاده کنید.
✔️ هر دانشجو طبق ماده 37 تا قبل از 5 هفته پایانی هر نیمسال تحصیلی مجاز هست برای ثبت درخواست حذف تک درس.
✔️ بعد از اتمام مهلت اعلام شده از سوی واحد آموزش، ثبت درخواست امکان پذیر نیست. توضیحات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ با توجه به متن مقاله، به شرط کسب موافقت کامل از سوی استاد درس مورد نظر حذف اضطراری برای این دسته از دانشجویان امکان پذیر می باشد. توضیحات بیشتر در متن مقاله قرار دارد.
برای مشاوره حذف اضطراری دانشگاه آزاد
برای مشاوره حذف اضطراری دانشگاه آزاد
سلام اگه یه درسم رو حذف اضطراری کنم شهریه متغییر اون درس هم باید بدم؟
سلام . در صورت حذف اضطراری درسی ، باید شهریه متغییر رو به دانشگاه آزاد پرداخت کنین .
سلام . زمان دقیق حذف اضطراری کی است ؟
سلام . با توجه به اینکه تقویم آموزشی دانشگاه ها متفاوته زمان دقیق حذف اضطراری دانشگاه آزاد رو باید از واحدی که مشغول تحصیل هستین سوال کنین .
سلام من ترم قبل یک درسو حذف کردم این ترم هم می توانم حذف کنم ؟
سلام . بله می تونین در حذف اضطراری دانشگاه آزاد شرکت کنین .
سلام . درسمو حذف کنم نمره ام چند میشه ؟
سلام . با حذف اضطراری دانشگاه آزاد ، نمره ای برای درسی که حذف کردین ثبت نمیشه .
سلام . هزینه چقدر میشه ؟
سلام . حذف اضطراری دانشگاه آزاد هزینه ای نداره .
سلام . برای حذف اضطراری باید چکار کنم لطفا زودتر بگین ؟
سلام . می تونین در بازه زمانی تعیین شده طبق تقویم آموزشی دانشگاه ، از طریق سامانه آموزشیار دانشگاه آزاد و یا واحد آموزش دانشگاه درخواست حذف اضطراری بدین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©