دانشجویانی که به مدت یک نیمسال تحصیلی و یا بیشتر در دانشگاه محل تحصیل خود غیبت داشته باشند، به عنوان دانشجوی ترک تحصیل شناخته می شوند. این دانشجویان از روش ترک تحصیل از دانشگاه بدون انصراف استفاده کرده اند و در شرایط خاصی نیازی به پرداخت جریمه انصرافی از دانشگاه ندارند.
برای مشاوره ترک تحصیل از دانشگاه بدون انصراف
برای مشاوره ترک تحصیل از دانشگاه بدون انصراف
دلایل مختلفی برای ترک تحصیل دانشجویان در تمامی مقاطع تحصیلی وجود دارد. وجود مشکلات مالی، عدم علاقه دانشجویان به رشته انتخابی خود، مشکلات مسافت و دوری دانشگاه از محل سکونت و ... از جمله مشکلاتی هستند که می توانند موجب ترک تحصیل دانشجویان شوند.
اما سوالی که برای دانشجویان پیش می آید این است که آیا امکان ترک تحصیل از دانشگاه بدون انصراف از دانشگاه های مختلف وجود دارد؟ آیا برای ترک تحصیل نیز باید به دانشگاه ها سراسری و آزاد جریمه ای را پرداخت کرد؟ برای پاسخ به این سوال ها می توانید در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا از شرایط ترک تحصیل بدون انصراف از دانشگاه مطلع شوید.
در صورتی که دانشجویان بخواهند به هر دلیلی از دانشگاه محل تحصیل خود انصراف دهند، می بایست که حتما دارای شرایط خاصی باشند. به طور کلی از طریق دو روش می توان برای انصراف از دانشگاه اقدام کنند. در روش اول دانشجویان فرم مربوط به انصراف از تحصیل را تکمیل می نمایند.
در روش دوم دانشجویان به مدت یک ترم در دانشگاه حضور پیدا نمی کنند و در امتحان ها هم شرکت نمی کنند. در این مواقع دانشگاه دانشجو را به عنوان دانشجوی انصرافی در نظر خواهد گرفت. به این نوع انصراف، ترک تحصیل از دانشگاه بدون انصراف گفته می شود که شرایط خاص خودش را دارد.
شرایط ترک تحصیل بدون انصراف در دانشگاه های سراسری
1) در صورتی که دانشجویان به مدت یک نیمسال تحصیلی در دانشگاه حضور نداشته باشند، انتخاب واحد نکنند و در امتحانات شرکت نکنند، به عنوان یک دانشجوی انصرافی شناخته می شوند.
2) دانشجویان پس از ترک تحصیل از دانشگاه های دولتی و روزانه بدون انصراف دادن، مجاز به شرکت در کنکور سراسری نمی باشند و باید به مدت 1 سال پشت کنکور بمانند.
3) در صورتی که دانشجویان درخواست خود را به صورت کتبی برای انصراف به دانشگاه ارائه کنند، می توانند در کنکور سال بعد شرکت کنند.
4) در صورتی که دانشجویان در همان زمان ثبت نام در دانشگاه ثبت نام نکنند، به عنوان دانشجویان ترک تحصیل و انصراف داده محسوب می شوند؛ اما نیازی به پرداخت هزینه انصراف از دانشگاه را ندارند.
ترک تحصیل بدون انصراف در دانشگاه های آزاد
1) دانشجویانی که بیش از یک نیمسال تحصیلی در دانشگاه حضور نداشته باشند، به عنوان دانشجوی انصرافی شناخته می شوند.
2) دانشجویان پس از انصراف از تحصیل به مدت 3 ماه فرصت بازگشت به تحصیل را دارند. در غیر این صورت انصراف آن ها در دانشگاه ثبت خواهد شد.
3) در صورتی که دانشجویان پس از قبولی در یکی از واحدهای دانشگاه آزاد در آن دانشگاه ثبت نام نکرده باشند، می توانند بدون پرداخت هیچ هزینه ای از دانشگاه انصراف دهند.
به طور کلی دانشجویانی که در دانشگاه های مختلف کشور در حال تحصیل می باشند، می بایست برای انصراف از دانشگاه محل تحصیل خودشان هزینه ای را به عنوان هزینه انصراف از دانشگاه دولتی یا آزاد پرداخت کنند. دستورالعمل میزان هزینه های انصراف از دانشگاه ها در هر یک از دانشگاه های سراسری، غیر دولتی، روزانه، شبانه، پیام نور، آزاد و ... متفاوت است و نمی توان هزینه دقیق و مشخصی را برای انصراف از دانشگاه ها ذکر کرد.
اما لازم است که بدانید اگر هنوز در دانشگاهی که در آن پذیرفته شده اید، ثبت نام نکرده اید و اصلا قصد ثبت نام در این دانشگاه را ندارید، می توانید از طریق روش ترک تحصیل از دانشگاه بدون انصراف استفاده کنید و هیچ هزینه ای را برای ترک تحصیل نپردازید.
در واقع، در این روش هیچ ثبت نامی توسط دانشجو در دانشگاه انجام نشده است و همین موضوع به منزله انصراف دانشجو از ثبت نام در دانشگاه است؛ اما با توجه به اینکه دانشجو جزو دانشجویان آن دانشگاه محسوب نمی شود، ملزم به پرداخت هزینه ای برای انصراف از دانشگاه نیست.
شاید در طول دوران تحصیل خود با مشکلاتی مواجه شوید و بخواهید که اقدام به انصراف از دانشگاه کنید. با اینکه بسیاری از دانشجویان در زمان تحصیل خودشان اقدام به انصراف از دانشگاه می کنند؛ اما همواره توصیه می شود که دانشجویان به جای انصراف دادن از دانشگاه از مرخصی های ترمی استفاده کنند تا بتوانند بعد از چند ترم به دانشگاه بازگردند. البته در هر یک از مقاطع تحصیلی امکان دریافت مرخصی در ترم های محدودی وجود دارد که لازم است دانشجویان به این موضوع توجه داشته باشند.
به هر حال اگر قصد انصراف از دانشگاه را دارید باید بدانید که به منزله انصراف از دانشگاه می بایست مدارک لازم برای انصراف از دانشگاه را تهیه و هزینه خاصی را پرداخت کنید و همچنین، تمامی دانشجویان نمی توانند از دانشگاه انصراف دهند؛ چرا که شرایط خاصی برای انصراف از دانشگاه وجود دارد.
البته در صورتی که دانشجویان پس از قبولی در هر یک از مقاطع تحصیلی در هر دانشگاهی، اقدام به ثبت نام در آن دانشگاه نکنند و مراحل ثبت نام خود را انجام ندهند، به عنوان انصرافی شناخته می شوند؛ اما نیازی به پرداخت هزینه توسط دانشجویان به دانشگاه جهت انصراف نیست. همچنین، در صورتی که قصد داشته باشید پس از انصراف از دانشگاه به دانشگاه بازگردید، می توانید تحت شرایط خاصی این اقدام را در دانشگاه خود انجام دهید.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص شرایط ترک تحصیل از دانشگاه بدون انصراف را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و اینستاگرامی هیوا می توانید آرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ در صورت غیبت دانشجو به مدت یک نیمسال تحصیلی، دانشجو ترک تحصیل نامیده می شود. این دانشجویان امکان شرکت مجدد در کنکور پس از یکسال را ندارد. سایر شرایط در متن نوشته شده است.
✔️ دانشجویان می بایست هزینه انصراف از دانشگاه را پرداخته و یا تا سه ماه به تحصیل بازگردند. سایر شرایط ترک تحصیل از دانشگاه آزاد در متن مقاله توضیح داده شده است.
✔️ مطابق متن مقاله، در صورتی که در دانشگاه ثبت نام کرده باشید، هزینه ترک تحصیل معادل انصراف خواهد بود. در غیر اینصورت مشمول پرداخته هزینه نمی شوید.
برای مشاوره ترک تحصیل از دانشگاه بدون انصراف
برای مشاوره ترک تحصیل از دانشگاه بدون انصراف
سلام من ورودی 93 پیام نور بودم و بنابر مشکلاتی فقط تا ترم 3 پیش رفتم و بعد از آن بدون اعلام انصرافی دانشگاه رو ترک کردم آیا دوباره می تونم در رشته قبلیم ادامه تحصیل بدم ؟ و اینکه آیا برام تطبیق واحد انجام میشه یا باید از اول مسیر و طی کنم ؟
سلام . از طریق واحد دانشگاه محل تحصیل پیگیری کنین ممکنه با درخواست بازگشت به تحصیل شما موافقت شه .
سلام وقت بخیر، یک ترم تربیت بدنی دانشگاه ازاد خوندم بعدش بدون انصراف دانشگاه ازاد دیگه رشته حقوق ثبت نام کردم مشکلی پیش میاد برام ؟
سلام . توصیه میشه وضعیت تحصیل تون رو در دانشگاه اول مشخص کنین ، انصراف تون رو ثبت کنین .
سلام خیلی خلاصه میگم من بنا به دلایلی به درخواست خونواده برای اینکه سرم مشغول باشه دانشگاه آزاد ثبت نام کردم . در حالی که قصد من ثبت نام توی دانشگاه پیام نور بود . الان وسطای ترمه و من کلا از اولین جلسه حاضر نبودم تو کلاسا . آخر ترم می خوام انصراف بدم و برم پیام نور . حالا سوالم اینجاس آیا من اگه برم دانشگاه بقیه ترمو برام خوبه یا بد ؟ میدونم که استادا حذف می کنن بعد سه جلسه ولی می خوام ببینم با یه راهی برم ادامه بدم این زمان باقی مونده رو یا منتظر بمونم ترم تموم شه تا برم ؟ انصرافو بدم بعد برم پیام نور ؟
سلام . در صورتی که قصد انصراف از دانشگاه آزاد رو دارین نیازی به شرکت در کلاس ها و امتحانات نیست .
سلام من ورودی۹۱دانشگاه پیام نور بودم و ترک تحصیل کردم الان میخوام ادامه بدم چه کار باید کنم؟شرایط خاصی داره دوباره شروع کردن درسم؟اگه میشه راهنماییم کنید
سلام . ابتدا از طریق دانشگاه وضعیت تحصیل تون رو مشخص کنین و بعد برای ادامه تحصیل اقدام کنین .
سلام من سال پیش دانشگاه شبانه قبول شدم ولی ثبت نام نکردم الان توی ثبت نام کنکور باید انصرافی غیر روزانه رو انتخاب کنم یا هیچکدام ؟
سلام . در فرم ثبت نام کنکور سراسری گزینه هیچکدام رو انتخاب کنین .
سلام من دانشجو ارشد بودم به دلیل کرونا و مشغله بعد چند سال موفق به دفاع از پایان نامه نشدم آیا منو به عنوان ترک تحصیل ثبت می کنن ؟ می تونم دوباره کاری کنم اگه بخوام دفاع کنم ؟
سلام . توصیه میشه از طریق دانشگاه پیگیری کنین ، در صورتی که برای شما انصراف و یا اخراج ثبت نشده باشه ، ممکنه با درخواست شما موافقت شه .
سلام . من دانشجوی دانشگاه آزاد ورودی ۹۵ بودم فقط یک ترم رفتم بعدش مراحل انصراف رو تا دادن هزینه ی انصراف پیش رفتم وبعدش دیگه سراغش نرفتم الان بعد ۶ سال می خوام دانشگاه آزاد بدون کنکور ثبت نام کنم .آیا بعدا برام مشکل ایجاد نمیشه که انصراف کامل ندادنم
سلام . زمان ثبت نام در واحد جدید دانشگاه آزاد ، وضعیت تحصیلی تون رو در واحد قبلی مشخص کنین .
با سلام . دانشجوی دکتری روزانه بودم و نامه عدم مراجعه به منزله انصراف دارم در صورت قبولی در دانشگاه روزانه دیگر ، برای ارسال مدارک ارشد و کارشناسی و ریز نمرات دوره دکتری حتما باید تسویه حساب انجام شود ؟
سلام . باید با دانشگاه تسویه حساب کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©