دانشجویانی که تمایل به انصراف از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دارند، می بایست مبلغی را به عنوان هزینه جریمه انصراف پرداخت کنند تا بتوانند درخواست انصراف خود را از ادامه تحصیل ثبت نمایند. همچنین، داوطلبانی که قصد ثبت نام مجدد در کنکور کارشناسی ارشد را دارند، باید ابتدا مراحل انصراف را انجام داده و سپس اقدام به ثبت نام در آزمون ارشد کنند تا مشکلی در فرآیند پذیرش بعد از قبولی در کنکور نداشته باشند.
برای مشاوره انصراف از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
برای مشاوره انصراف از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
انصراف از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد می تواند به دلایل مختلفی بستگی داشته باشد. به همین منظور دانشجویان می توانند به دلیل عدم توانایی در پرداخت شهریه، عدم علاقه به رشته پذیرفته شده و یا قصد تحصیل در رشته دیگری اقدام به ثبت نام و شرکت مجدد در کنکور ارشد کنند تا با قبولی در رشته مورد علاقه و نیز دانشگاه موردنظر به تحصیل بپردازند.
در سال های گذشته در صورتی که دانشجویی در دوره روزانه مشغول به تحصیل بود و قصد انصراف از تحصیل را داشت می بایست طبق تصمیم سازمان سنجش به مدت یکسال از ثبت نام در کنکور ارشد محروم شود. اما دانشجویان غیر روزانه امکان ثبت نام مجدد در کنکور سال بعد را داشتند و بدون هیچ محدودیتی قادر به ثبت نام در رشته و دانشگاه مورد علاقه خود بودند.
برای اطلاع از این که آیا همچنان دانشجویان دانشگاه های سراسری در صورت اعلام درخواست خود مبنی بر انصراف از تحصیل از شرایط تحصیل در سال آتی جا می مانند و یا خیر ؟ قصد داریم توضیحات کاملی ارائه دهیم و به زمان، شرایط و جریمه انصراف از تحصیل در مقطع ارشد بپردازیم.
دانشجویان کارشناسی ارشد در هر زمانی که بخواهند می توانند از تحصیل انصراف داده و جریمه آن را پرداخت نمایند، اما دانشجویانی که قصد تحصیل مجدد در مقطع کارشناسی ارشد یا کنکور سراسری را دارند می بایست تا زمان خاصی درخواست انصراف را به ثبت برسانند. مهلت انصراف از مقطع ارشد توسط سازمان سنجش مشخص و به دانشگاه های سراسر کشور ابلاغ می شود. همچنین، داوطلبان می بایست مدارک لازم برای انصراف از دانشگاه در مقطع ارشد را آماده نمایند، تا در زمان اعلام شده درخواست خود را سریع ثبت نمایند.
به طور کلی می توان گفت دانشجویانی که قصد انصراف از تحصیل و شرکت مجدد در آزمون کارشناسی ارشد را دارند می بایست قبل از ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد از دانشگاه خود انصراف داده تا در صورت قبولی مشکلی برای پذیرش در دانشگاه جدید نداشته باشند.
مهلت انصراف از دانشگاه های مقطع کارشناسی ارشد، برای دانشجویان متقاضی تحصیل مجدد در کنکور ارشد در این مقاله اعلام و اطلاع رسانی می شود.
داوطلبان برای اطلاع از اخبار انصراف از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد می توانند در کانال تلگرامی کارشناسی ارشد هیوا عضو شده و یا صفحه اینستاگرامی کارشناسی ارشد هیوا را دنبال نمایند.
علاقمندان به ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، می توانند با اطلاع از جزئیات نحوه ثبت نام کارشناسی ارشد اقدام به ثبت نام نمایند.
انصراف از ادامه تحصیل در دانشگاه ها برای آن دسته از متقاضیانی که قصد ثبت نام مجدد در کارشناسی ارشد سال بعد را دارند دارای شرایط و ضوابط خاصی بوده که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم.
دانشجویان ارشد دوره های روزانه تا سال گذشته در صورت عدم ثبت نام یا انصراف از تحصیل، مجاز به ثبت نام در کنکور کارشناسی ارشد سال بعد نبودند اما از امسال طبق قانون جدید ارائه شده در دفترچه ثبت نام کنکور ارشد دانشجویان روزانه ای که در سال قبل از تحصیل انصراف داده اند هیچ محرومیتی برای شرکت در کنکور ندارند.
دانشجویان دوره های غیر روزانه سال گذشته اعم از ( شبانه ، غیرانتفاعی ، پیام نور ، پردیس خودگردان ) و دانشگاه آزاد طبق آیین نامه دوره کارشناسی ارشد امکان ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد سال بعد را دارند و می توانند بدون انصراف از رشته و دانشگاه خود در کنکور ارشد ثبت نام نمایند و در صورت قبولی نهایی انصراف دهند.
دانشجویان کارشناسی ارشد دوره روزانه که پذیرفته سال گذشته نیستند و از زمان ورود آنها به دانشگاه بیش از یک سال گذشته نیز در صورت ثبت انصراف، امکان شرکت در آزمون کارشناسی ارشد سال بعد را دارند.
در صورت عدم انصراف از دانشگاه محل تحصیل، مطابق قانون جدید داوطلبان می توانند در کنکور ارشد ثبت نام و شرکت نمایند و در صورت پذیرش نهایی در کنکور ارشد، از دانشگاه فعلی خود انصراف داده و برای ثبت نام دانشگاه و رشته جدید خود اقدام نمایند.
داوطلبان با ترک تحصیل از دانشگاه بدون انصراف، نیازی به پرداخت جریمه انصرافی ندارند. لذا، برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می شود به متن مقاله زیر مراجعه نمایید.
دانشجویان انصرافی با توجه به نوع دانشگاه و زمان ارائه درخواست شان می بایست هزینه ای را به عنوان جریمه انصراف از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد چه در دانشگاه های سراسری و چه آزاد پرداخت نمایند. در جدول زیر هزینه انصراف از دانشگاه های روزانه، غیر روزانه و آزاد نوشته شده است.
میزان جریمه انصراف از دانشگاه های مقطع کارشناسی ارشد | |
نوع دانشگاه | ** میزان جریمه ** |
روزانه | قبولی در دوره روزانه : رایگان |
قبولی در سایر دوره ها : با توجه به قوانین دانشگاه : ( معادل با هزینه تعهد خدمت رایگان که تقریبا برابر با شهریه شبانه یا 10 تا 15 درصد بیشتر از آن است ) . | |
شبانه | تا 1/5 برابر شهریه ثابت |
پیام نور | تا 1/5 برابر شهریه ثابت |
غیر انتفاعی | شهریه ثابت 1 ترم با شهریه متغیر 7 واحد درسی |
آزاد | قبولی در دانشگاه آزاد : رایگان |
قبولی در سایر دوره ها : ( تعداد نیمسال های ثبت نام شده - 4 ) × ( نصف شهریه ثابت ) |
در طی سال های گذشته در دانشگاه های خودگردان، مطابق قوانین موجود اگر دانشجویی اقدام به ثبت درخواست انصراف از تحصیل می نمود، موظف بود تا به عنوان جریمه شهریه ثابت ترم های باقی مانده را پرداخت کند. این در حالی است که از این پس بنا به اعلام هیات عمومی دیوان عدالت اداری، اخذ این جریمه از دانشجویان انصرافی این دانشگاه ها ممنوع اعلام شده است.
متقاضیان بعد از اعلام نتایج نهایی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد و با مشاهده محل قبولی خود می توانند با در اختیار داشتن مدارک لازم به دانشگاه موردنظر مراجعه و اقدام به ثبت نام نمایند، اما ممکن است داوطلب به دلیل عدم توانایی مالی در پرداخت شهریه یا عدم علاقه به رشته پذیرفته شده قصد انصراف از تحصیل را داشته باشد. بنابراین، داوطلب می بایست هزینه انصراف از تحصیل دانشگاه آزاد را پرداخت نماید.
داوطلبان در صورت داشتن هر گونه سوال می توانند با مشاوران ما تماس بگیرند. کارشناسان سامانه مشاوره هیوا پاسخگوی سوالات شما درباره انصراف از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بوده و از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا شما را راهنمایی می نمایند.
دانشجویانی که قصد بازگشت به تحصیل دارند باید واجد شرایط بازگشت در دانشگاه ها بوده و نیز هزینه بازگشت به دانشگاه را بپردازند. برای اطلاع از شرایط بازگشت به دانشگاه می توانید به لینک مقاله زیر مراجعه نمایید.
✔️ زمان انصراف از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد از سوی سازمان سنجش اعلام می شود که در متن مقاله نیز موجود است.
✔️ شرایط انصراف از تحصیل کارشناسی ارشد با توجه به دانشگاه محل پذیرش در دوره های روزانه و غیر روزانه متفاوت است که در متن مقاله توضیح داده شده است.
✔️ جریمه انصراف از تحصیل در دانشگاه های روزانه، غیر روزانه و آزاد متفاوت بوده که جدول هزینه آن در متن مقاله موجود است.
برای مشاوره انصراف از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
برای مشاوره انصراف از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
سلام وقت بخیر، من دانشجوی ورودی ۱۴۰۰ روزانه هستم مخابرات سیستم ، من اگر الان انصراف بدم ، می تونم در کنکور ۱۴۰۲ شرکت کنم ؟ سوال دوم اینکه من مشمول سربازی هستم ، اگرالان انصراف بدم تاریخ انصراف من ترم دوم می خوره که یک سال فرصت برای کنکور داشته باشم ؟
سلام . برای شرکت در کنکور کارشناسی ارشد 1402 توصیه میشه مهر ماه به بعد از دانشگاه انصراف بدین .
سلام وقتتون بخیر موقع ثبت نام کنکور ارشد اگه انصراف داده باشیم و قطعی شده باشه انصرافمون اما شماره نامه انصراف نداشته باشیم مشکلی پیش میاد؟
سلام . شما از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انصراف قطعی دادین بنابراین مشکلی ایجاد نمیشه .
سلام من ورودی ارشد 1400 روزانه هستم . و یک ترم برام ثبت شده . اگر الان انصراف بدم و نخوام دوباره ادامه ی تحصیل بدم چه مقداری باید جریمه بدم ؟ و اینکه مدارکم رو چه زمانی می تونم تحویل بگیرم ؟
سلام . باید حدودا شهریه شبانه ترمی که گذروندین رو به عنوان جریمه انصراف از دانشگاه روزانه در مقطع کارشناسی ارشد رو پرداخت کنین ، زمان تحویل مدارک به روند اداری مراحل انصراف شما بستگی داره .
سلام من ارشد روزانه 1400 قبول شدم اسفند انصراف دادم برای سال 1401 می تونم در ارشد پیام نور بدون کنکور ثبت نام کنم ؟
سلام . دانشگاه پیام نور در مقطع کارشناسی ارشد بدون کنکور پذیرش نداره ، می تونین در آزمون فراگیر شرکت کنین .
سلام من ارشد روزانه 1400 قبول شدم اسفند انصراف دادم برای سال 1401 می تونم در ارشد پیام نور بدون کنکور ثبت نام کنم ؟
سلام . می تونین در آزمون کارشناسی ارشد فراگیر دانشگاه پیام نور شرکت کنین ، مهلت ثبت نام تا 20 اسفند هستش .
سلام وقت بخير بنده در بهمن ماه انصراف قطعي دادم از مقطع ارشد و در كنكور سال بعد هم ثبت نام كردم . گرايش قبلي بنده مهندسی برق كنترل بود . سوال اينكه در كنكور اينده می تونم همين گرايش رو انتخاب كنم يا بايستی فرق داشته باشد ؟ ممنونم .
سلام . می تونین بعد از اعلام نتایج اولیه کنکور کارشناسی ارشد گرایش مورد نظرتون رو انتخاب کنین .
با سلام . من سال 97 ارشد روزانه قبول شدم و همون ترم اول انصراف دادم و حکم انصراف گرفتم ولی جریمه انصراف ندادم 1400 روزانه همون رشته و دانشگاه دیگه قبول شدم و ثبت نام کردم ولی حکم انصراف بهشون ندادم . الان مشغول به تحصیل هستم . ممکن هستش که موقع فارغ التحصیلی واسم مشکل ایجاد بشه واسه انصراف قبلی ؟؟؟؟ ایا باید در وزارت علوم و امور دانشجویان کار خاصی انجام بدم ؟؟؟؟؟
سلام . انصراف شما ثبت شده و شما مجددا در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه مشغول تحصیل هستین ، مشکلی برای شما ایجاد نمیشه .
الان من ارشد روزانه دانشگاه دولتی هستم اگر انصراف بدم و در دانشگاه دولتی دوباره پذیرفته بشم باید جریمه دوره روزانه قبلی رو بدم ؟ امکان داره توضیح دهید ؟
سلام . در صورتی که مجددا در مقطع کارشناسی ارشد در دوره روزانه پذیرفته شین از پرداخت جریمه انصراف معاف میشین .
با سلام اگر دانشجوی انصرافی در پایان ترم ۶ مقطع ارشد باشیم و خدمت نرفته باشیم امکان فرصت یکساله و شرکت در کنکور ارشد سال بعد رو داریم ؟
سلام . از تاریخی که انصراف میدین یک سال فرصت دارین تا دوباره در مقطع کارشناسی ارشد وارد دانشگاه بشین .
سلام ، من در زمان ثبت نام در قسمت دانشجوی انصرافی شماره نامه انصراف نداشتم گزینه ثبت نام نکردم زدم مشکلی پیش میاد ؟؟ سال ۹۸ روزانه قبول شدم و بلافاصله انصراف دادم
سلام . مشکلی در کنکور کارشناسی ارشد شما ایجاد نمیشه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©