بعضی از دانشجویان به دلایل مشکلاتی مختلفی که دارند، می خواهند حین تحصیلی در دانشگاه های دولتی از دانشگاه انصراف دهند. این دسته از دانشجویان می بایست که پس از اطلاع از شرایط انصراف از دانشگاه های دولتی، حتما به آموزش دانشگاه مراجعه کرده و فرم انصراف از تحصیل را تکمیل نمایند.
برای مشاوره مراحل انصراف از دانشگاه دولتی
برای مشاوره مراحل انصراف از دانشگاه دولتی
عدم علاقه به رشته انتخابی، عدم وجود آینده شغلی مناسب، مشکلات مالی یا خانوادگی و ... از جمله مواردی هستند که می توانند باعث انصراف دانشجویان از دانشگاه های دولتی و سراسری شوند. دانشجویان می توانند تحت شرایط خاصی از دانشگاه های دولتی و سراسری انصراف دهند؛ اما برای این کار ملزم به گذراندن مراحل انصراف از دانشگاه دولتی می باشند.
همچنین، پس از انصراف از دانشگاه های دولتی محرومیت هایی برای دانشجویان در نظر گرفته خواهد شد که لازم است که دانشجویان قبل از انصراف از دانشگاه از این محرومیت ها اطلاع داشته باشند. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم مراحل انصراف از دانشگاه دولتی را شرح داده و شرایط آن را بازگو کنیم.
بعضی از دانشجویانی که در حال تحصیل در هر یک از دانشگاه های دولتی می باشند، به دلایل مختلفی می خواهند که از دانشگاه محل تحصیل خودشان انصراف دهند. این دسته از دانشجویان می بایست که حتما مراحل انصراف از دانشگاه دولتی را با توجه به شرایط دانشگاه مد نظر خود انجام دهند.
در تمامی دانشگاه های دولتی روزانه، شبانه، دانشگاه های پیام نور، دانشگاه های غیر انتفاعی و دانشگاه خودگردان امکان انصراف دانشجویان وجود دارد؛ اما برای انصراف از هر یک از این دانشگاه نیاز به انجام مراحل انصراف از دانشگاه دولتی و پرداخت هزینه مربوط به انصراف می باشد.
مراحل انصراف از دانشگاه دولتی روزانه، شبانه، خودگردان، پیام نور و ... با یکدیگر متفاوت است و ممکن است که بعضی از دانشگاه ها این خدمات را از طریق سایت دانشگاه و یا سایت های گلستان ارائه دهند؛ اما معمولا مراحل انصراف از دانشگاه دولتی و دیگر دانشگاه ها به صورت حضوری و طبق مراحل زیر انجام می شود.
۱دانشجویان می بایست که به آموزش دانشگاه محل تحصیل خود مراجعه نمایند و درخواست دریافت فرم انصراف از تحصیل را به دانشگاه بدهند.
۲پس از دریافت فرم لازم است که دانشجویان حتما به صورت دقیق فرم انصراف از دانشگاه را تکمیل نمایند و آن را مجددا به آموزش دانشگاه محل تحصیل خود ارائه کنند.
۳حال آموزش دانشگاه موظف است که درخواست دانشجو را بررسی نماید. در بعضی از دانشگاه ها مانند دانشگاه پیام نور، درخواست دانشجویان جهت انصراف به مدت یک ماه بایگانی می شود تا اگر دانشجو قصد برگشت به دانشگاه را داشته باشد، مشکلی برای او پیش نیاید و بعد از گذشت یک ماه درخواست دانشجو برای انصراف قطعی خواهد شد.
۴پس از قطعی شدن مراحل انصراف، دانشجو می بایست که هزینه مربوط به انصراف از دانشگاه خود را طبق دستورالعمل های موجود پرداخت کند تا مراحل انصراف از دانشگاه دولتی به اتمام برسد و شماره نامه انصراف از دانشگاه را دریافت کند.
در صورتی که دانشجویان پس از قبولی در یکی از دانشگاه های دولتی روزانه، اقدام به ثبت نام در آن دانشگاه نکنند؛ این دانشجویان نیازی به انجام مراحل انصراف ندارند و به صورت انصراف از ثبت نام شناخته می شوند؛ اما به هر حال این دانشجویان نمی توانند تا یک سال در دانشگاه های روزانه کشور ثبت نام نمایند
آن دسته از دانشجویانی که قصد انصراف از دانشگاه دولتی را دارند و می خواهند که مراحل انصراف از دانشگاه دولتی را انجام دهند، لازم است که حتما از شرایط و مدارک لازم برای انصراف از دانشگاه دولتی آگاه باشند و سپس مراحل انصراف از دانشگاه را انجام دهند. شرایط انصراف از دانشگاه های دولتی، روزانه، شبانه، دانشگاه های پیام نور، دانشگاه های غیرانتفاعی و ... به شرح زیر می باشد.
دانشجویان موظف هستند که درخواست خود را مبنی بر انصراف از دانشگاه به صورت کتبی به دانشگاه تحویل دهند.
معمولا یک تا دو ماه پس از گذشت درخواست دانشجو برای انصراف از دانشگاه، انصراف از دانشگاه دانشجو قطعی خواهد شد و قبل از گذشت این یک ماه یا دو ماه که برای هر یک از دانشگاه ها متفاوت است، دانشجویان می توانند درخواست انصراف از دانشگاه خود را پس بگیرند.
پس از قطعی شدن انصراف از دانشگاه دولتی، امکان بازگشت به تحصیل برای دانشجویان وجود نخواهد داشت.
در صورتی که انصراف از دانشگاه دولتی تا تاریخ 20 اسفند ماه انجام شود، دانشجویان می توانند در کنکور سراسری سال بعد شرکت کنند و در دوره روزانه ثبت نام نمایند؛ در غیر این صورت امکان ثبت نام در دوره های روزانه دانشگاه ها برای آن ها وجود نخواهد داشت.
دانشجویانی که پس از قبولی در یکی از دانشگاه های سراسری، مراحل ثبت نام در آن دانشگاه را انجام ندهند، به عنوان غایب شناخته می شوند و دیگر نیازی به انجام مراحل انصراف از دانشگاه دولتی برای آن ها نیست.
در صورتی که دانشجویان به عنوان غایب شناخته شوند، تا یک سال حق انتخاب رشته در دوره های روزانه را ندارند.
دانشجویانی که در طول دوران تحصیل به مدت یک ترم تحصیلی در دانشگاه حضور نداشته باشند، جزو دانشجویان غایب محسوب می شوند و دانشگاه آن ها را به عنوان دانشجویان انصرافی در نظر خواهد گرفت.
همانطور که در این مقاله هم به آن اشاره کردیم، دانشجویانی که قصد انصراف از دانشگاه های سراسری، دولتی، پیام نور، غیرانتفاعی، خودگردان و ... را دارند، می بایست که هزینه انصراف از دانشگاه دولتی را پرداخت نمایند. هزینه انصراف از دانشگاه ها، در واقع هزینه ای است که به عنوان جریمه برای دانشجویان در نظر گرفته خواهد شد.
معمولا نحوه محاسبه هزینه انصراف از دانشگاه شبانه، روزانه، دانشگاه های پیام نور، دانشگاه های غیر انتفاعی، دانشگاه های خودگردان و ... با یکدیگر متفاوت است؛ چرا که هر دانشگاه دستورالعمل خاص خودش را برای محاسبه هزینه انصراف از دانشگاه در نظر می گیرد؛ اما به هر حال دانشجویان موظف هستند که حتما هزینه مربوط به انصراف از دانشگاه را تمام و کمال پرداخت کنند.
لازم به ذکر است که اگر دانشجویی پس از قبولی در یکی از دانشگاه های سراسری، در آن دانشگاه ثبت نام نکند؛ اگرچه به عنوان دانشجوی انصرافی شناخته می شود؛ اما نیازی به پرداخت هزینه انصراف از دانشگاه ندارد. در جدول زیر نحوه محاسبه هزینه انصراف از دانشگاه های مختلف را مشاهده می کنید.
هزینه انصراف از دانشگاه دولتی | |
نوع دانشگاه | فرمول محاسبه هزینه انصراف از دانشگاه ها |
دانشگاه دولتی (روزانه) | بسته به رشته، مقطع تحصیلی، دانشگاه محل تحصیل و ... نحوه محاسبه هزینه انصراف از دانشگاه متفاوت خواهد بود. |
دانشگاه دولتی (شبانه) | معمولا 1.5 برابر هزینه شهریه ثابت یک ترم تحصیلی |
دانشگاه دولتی (پردیس خودگردان) | بسته به رشته، مقطع تحصیلی، دانشگاه محل تحصیل و ... نحوه محاسبه هزینه انصراف از دانشگاه خودگردان متفاوت خواهد بود. |
دانشگاه پیام نور | معمولا 1.5 برابر هزینه محاسبه شده برای ترم جاری دانشجو |
دانشگاه غیرانتفاعی | 7 واحد درسی + شهریه ثابت |
دانشجویان برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مراحل انصراف از دانشگاه آزاد و هزینه انصراف از تحصیل آن می توانند به مطالعه مقاله زیر بپردازند.
قبول شدن در هر یک از رشته های خوب در دانشگاه های دولتی کار آسانی نیست و هر ساله دانشجویان زیادی جهت ورود به دانشگاه های دولتی با هم رقابت می کنند. بنابراین، اگر فکر می کنید که در یک رشته خوب و مورد علاقه خودتان در حال تحصیل می باشید و در عین حال دانشگاه شما از جمله دانشگاه های دولتی است، بهتر است کمی بیشتر بر روی انصراف از دانشگاه دولتی فکر کنید؛ چرا که پس از انصراف از دانشگاه نمی توانید مجددا به دانشگاه بازگردید و همچنین، ممکن است پس از شرکت در کنکور سراسری در رشته مورد علاقه خودتان قبول نشوید.
همانطور که در این مقاله هم به آن اشاره کردیم، برای انصراف از هر یک از دانشگاه های دولتی، روزانه، شبانه، غیرانتفاعی و ... دانشجویان موظف هستند که هزینه ای را به عنوان جریمه پرداخت کنند؛ اما این در صورتی است که دانشجویان توانایی پرداخت هزینه جریمه را داشته باشند.
همچنین، لازم است که قبل از قطعی شدن درخواست خود برای انصراف از دانشگاه از شرایط انصراف از دانشگاه دولتی مطلع باشید تنها در صورتی از دانشگاه انصراف دهید که دارای شرایط انصراف از دانشگاه باشید.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص مراحل انصراف از دانشگاه دولتی را ارائه داده و داوطلبان را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین با عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مربوط به این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ برای درخواست انصراف از دانشگاه های دولتی می بایست ابتدا درخواست انصراف را به آموزش دانشگاه تحویل داد و سپس سایر مراحل ذکر شده در متن مقاله را انجام داد.
✔️ هزینه انصراف از دانشگاه های دولتی در هر یک از دوره های روزانه، شبانه، غیرانتفاعی، پردیس و پیام نور متفاوت است که در جدول داخل متن مقاله ذکر شده است.
✔️ انصراف از دانشگاه بر اساس ارائه درخواست کتبی دانشجو بوده و توسط آموزش دانشگاه بررسی می شود. برای مطالعه سایر شرایط به متن مقاله مراجعه نمایید.
برای مشاوره مراحل انصراف از دانشگاه دولتی
برای مشاوره مراحل انصراف از دانشگاه دولتی
سلام یه سوال داشتم من دانشگاه فنی حرفه ای روزانه هستم و رشته من رو شهر خودم نداره بخاطر مشکلاتی نتونسم ترم اخرم و بخونم و می خوام انصراف بدم بیام شهر خودم ادامه تحصیل بدم راه حل دیگه ای نیس جز انصراف ؟ که بتونم تو شهر خودم ادامه تحصیل بدم؟
سلام . در شهر شما در رشته تحصیلی شما پذیرش صورت نگرفته بنابراین امکان انتقالی و یا مهمانی نیست .
سلام خسته نباشید ببخشید من الان دانشجوی پیام نورم و به خاطر معافیت تحصیلی ثبت نام کردم و دو ترم مرخصی گرفتم و توی کنکور 402 ثبت نام کردم می خواستم بدونم اگه امسال برم دانشگاه روزانه می تونم در صورتی که کنکور403 رشته بهتری اوردم انصراف بدم? اگه نمیشه،،،به نظرتون اگه مهرماه برم از پیام نور انصراف بدم و دانشگاه نرم و 1403رشته دیگه ای برم ورودی مهر یا بهمن، مشکلی پیش نمیاد?
سلام . فقط یکبار مجاز هستین از دانشگاه انصراف بدین ، توصیه میشه دانشجوی دانشگاه پیام نور باقی بمونین و در کنکور 1403 شرکت کنین بعد از قبولی نهایی از دانشگاه پیام نور انصراف بدین .
با سلام من ورودی ارشد 401 روزانه هستم. الان بعد از دو ترم و در تابستان 402 اگر انصراف بدم و در کنکور شرکت کنم می توانم 403 ارشد روزانه ثبت نام کنم ؟
سلام . محدودیتی ندارین ، می تونین از دانشگاه دولتی انصراف بدین و مجدد در کنکور ارشد و در پذیرش دانشگاه های دوره روزانه شرکت کنین .
سلام . من سال ۹۹ دانشگاه روزانه با سوابق تحصیلی قبول شدم دوترم مرخصی تحصیلی و حذف ترم انجام دادم سال پیش هم انتخاب یک ترم انتخاب واحد انجام دادم ولی کلاس ها رو شرکت نکردم و درخواست انصراف دادم می خوام سال بعد دانشگاه آزاد بخونم الان من باید جریمه انصراف رو پرداخت کنم ؟
سلام . باید جریمه انصراف از دانشگاه دولتی رو پرداخت کنین .
من آبان ماه سال 1400 دوره روزانه دانشگاه دولتی فنی و حرفه ای کارشناسی ناپیوسته ترم 1 انصراف دادم و اسفند همون سال به سربازی رفتم حال با اینکه سربازی من تموم شده می تونم همون رشته وهمون دانشگاه برم
سلام . می تونین مجدد در پذیرش رشته و دانشگاه مورد نظر شرکت کنین .
سلام من ترم ۴ رشته علوم قران و حدیث هستم اصلا به رشتم علاقه ندارم ورودی ۱۴۰۰ ام میخواستم ببینم برای انصراف از رشته ام باید چکار کنم . میتونم برم کنکور هنر بدم و برم دانشگاه دولتی رشته هنر بخونم،
سلام . می تونین در کنکور هنر و در پذیرش رشته و دانشگاه مورد نظرتون شرکت کنین و بعد از قبولی نهایی از دانشگاه فعلی انصراف بدین .
سلام من سال قبل دانشگاه پیام نور با سوابق تحصیلی رشته علوم ورزشی قبول شدم و دو نیمسال رو مرخصی گرفتم اگه من از دانشگاه انصراف بدم می تونم با سوابق تحصیلی دانشگاه آزاد قبول شم؟ باز هم بهم مرخصی میدن؟
سلام . در صورت انصراف از دانشگاه پیام نور می تونین در دانشگاه آزاد ثبت نام کنین و مجدد برای شما معافیت تحصیلی صادر میشه ولی نمی تونین مجدد از دانشگاه آزاد انصراف بدین و معافیت تحصیلی بگیرین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©