انصراف از تحصیل در مقطع دکتری برای افرادی که تمایل دارند مجددا در این آزمون شرکت کنند، دارای شرایط و قوانینی بوده که تنها افراد واجد شرایط، مجاز به ثبت نام در آزمون دکتری هستند. همچنین میزان جریمه انصراف از تحصیل در مقطع دکترا نیز از عوامل مهمی است که دانشجویانی که قصد انصراف دارند، باید آن را در نظر بگیرند.
برای مشاوره انصراف از تحصیل در مقطع دکتری
برای مشاوره انصراف از تحصیل در مقطع دکتری
دانشجویان دوره دکتری دانشگاه های سراسری و آزاد ممکن است به دلایل گوناگون قصد انصراف از تحصیل در این مقطع را داشته باشند که برای این دسته از افراد سوالات زیادی در زمینه منع شرکت در آزمون دکتری سال بعد و شرایط و قوانین انصراف از تحصیل پیش می آید. نکته بعدی که به دغدغه دانشجویان انصرافی تبدیل شده، میزان جریمه انصراف از تحصیل بوده که مبلغ آن بسته به نوع دانشگاه متفاوت است.
البته تمام دانشجویان انصرافی ملزم به پرداخت جریمه نیستند و در صورت دارا بودن شرایط لازم می توانند بدون پرداخت جریمه از تحصیل در مقطع دکترا انصراف دهند. دانشجویان مقطع دکتری که قصد انصراف از تحصیل دارند، می بایست پیش از هر اقدامی با چگونگی انجام این فرآیند آشنا شوند، از این رو در ادامه به بررسی کامل شرایط انصراف از تحصیل در مقطع دکتری و میزان جریمه آن پرداخته شده است.
برای دانشجویان دکتری که بعد از انصراف از تحصیل قصد تحصیل مجدد ندارند، مهلت خاصی برای انصراف از دانشگاه در نظر گرفته نشده و این افراد می توانند در هر زمانی درخواست انصراف از تحصیل خود را به دانشگاه محل تحصیل اعلام نمایند.
از سوی دیگر دانشجویانی هستند که قصد دارند مجددا در آزمون دکتری سال جاری شرکت کنند. این داوطلبان می توانند بدون هیچ مانعی در آزمون ثبت نام کرده و در آن شرکت نمایند. دانشجویان شاغل به تحصیل در مقطع دکتری که در آزمون دکتری نام نویسی کرده اند، بعد از اعلام نتایج نهایی و قبولی در رشته دلخواه، می بایست از رشته قبلی خود انصراف قطعی دهند.
این دستورالعمل برای کلیه دانشجویان شاغل به تحصیل در مقطع دکتری وجود دارد. این امر بدان معناست که چه فرد در دانشگاه دولتی مشغول به تحصیل باشد و چه در دانشگاه غیر روزانه و آزاد، می تواند بدون انصراف از تحصیل در آزمون دکتری سال جاری نام نویسی کرده و در آن شرکت نماید.
آن دسته از متقاضیانی که قصد ثبت نام مجدد در آزمون دکتری سال آینده را دارند، باید پیش از انصراف از ادامه تحصیل در دانشگاه فعلی خود، شرایط و قوانین تعیین شده توسط سازمان سنجش را در نظر بگیرند. در ادامه مقاله مهم ترین شرایط انصراف از تحصیل در مقطع دکتری شرح داده شده است.
با توجه به رای هيئت ديوان عدالت اداری شماره 736 مورخ 99/05/28، دانشجويان شاغل به تحصيل در دوره های دکتری در کلیه دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم از جمله دانشگاه های دولتی، دانشگاه آزاد، پیام نور، غیرانتفاعی، پردیس های خودگردان و ... (در صورت نداشتن مشکل نظام وظیفه برای داوطلبان مرد) می توانند بدون انصراف از دانشگاه، در آزمون دکتری ثبت نام کنند. این افراد در صورت قبولی در زمان اعلام نتایج نهایی آزمون دکتری انصراف خود را قطعی می نمایند.
تمامی دانشجویانی که در دانشگاه شبانه (نوبت دوم) در مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی، ارشد و دکتری تحصیل می کنند، می توانند در هر نیمسال تحصیلی با پرداخت هزینه انصراف از دانشگاه شبانه که حدود یک و نیم برابر شهریه ثابت یک ترم در نظر گرفته شده است، از ادامه تحصیل در این دانشگاه انصراف دهند. به منظور آشنایی علاقمندان با هزینه انصراف از تحصیل دکتری شبانه مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
کلیه دانشجویان انصرافی چه در دانشگاه روزانه و غیر روزانه سراسری و چه در دانشگاه آزاد می بایست جریمه انصراف از دوره تحصیلی خود را پرداخت نمایند. این جریمه با توجه به نوع دانشگاه متفاوت می باشد. نحوه محاسبه جریمه انصراف مقطع دکتری به طور کلی در دانشگاه های مختلف به شرح زیر است.
میزان جریمه انصراف از دانشگاه های مقطع دکتری | |
نوع دانشگاه | نحوه محاسبه جریمه |
روزانه |
|
شبانه | تا 1/5 برابر شهریه ثابت |
پیام نور | تا 1/5 برابر شهریه ثابت |
غیر انتفاعی | شهریه ثابت 1 ترم با شهریه متغیر 7 واحد درسی |
آزاد |
|
در طی سال های گذشته در دانشگاه های خودگردان، مطابق قوانین موجود اگر دانشجویی اقدام به ثبت درخواست انصراف از تحصیل می نمود، موظف بود تا به عنوان جریمه شهریه ثابت ترم های باقی مانده را پرداخت کند. این در حالی است که از این پس بنا به اعلام هیات عمومی دیوان عدالت اداری، اخذ این جریمه از دانشجویان انصرافی این دانشگاه ها ممنوع اعلام شده است.
در برگه انصراف از تحصیل دانشجویان، شماره نامه ای درج می شود که دانشجوی انصرافی از آن می تواند برای ویرایش ثبت نام یا سایر اقدامات تحصیلی استفاده نماید. از جمله موارد استفاده از شماره نامه انصراف می توان به وارد کردن این شماره در زمان اصلاح اطلاعات ثبت نامی دانشجوی انصرافی اشاره نمود که به این منظور مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
برای اطلاع از جزئیات انصراف از تحصیل دانشجویان دکتری دانشگاه های روزانه و غیر روزانه و شرکت مجدد در کنکور دکتری می توانید با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی هیوا مشورت کنید. برای این کار می توانید از خدمات مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا استفاده کنید. همچنین برای اطلاع از اخبار مرتبط می توانید عضو کانال تلگرام یا اینستاگرام دکتری هیوا شوید.
✔️ شرایط انصراف از دوره دکتری و شرکت مجدد در آزمون به نوع دوره و زمان قبولی بستگی دارد که پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر متن مقاله را مطالعه کنید.
✔️ در صورت تمایل به شرکت مجدد در آزمون دکتری باید قوانین انصراف که در متن مقاله توضیح داده شده رعایت شود، در غیر این صورت دانشجویان می توانند هر زمان درخواست انصراف دهند.
✔️ جریمه انصراف از دوره دکتری با توجه به نوع دانشگاه و مدت تحصیل متفاوت بوده که نحوه محاسبه آن در متن مقاله توضیح داده شده است.
برای مشاوره انصراف از تحصیل در مقطع دکتری
برای مشاوره انصراف از تحصیل در مقطع دکتری
من ترم ۲ دکتری هستم دانشگاه خواجه نصیربه خاطر معدل پایین (زیر ۱۶) دارم از دانشگاه اخراج میشمدر صورت اخراج میتونم تو کنکور سال بعد شرکت کنم و همون رشته رو تو دانشگاه تهران بخونم؟
سلام . می تونین در آزمون دکتری سال آینده شرکت کنین .
سلام. وقتتون بخیر. هزینه انصراف از دوره دکتری روزانه ترم ۸ حدودا چقدر است؟؟
سلام . باید حدودا معادل شهریه دوره شبانه 8 ترمی که گذروندین رو به عنوان جریمه انصراف از تحصیل در مقطع دکتری به دانشگاه روزانه پرداخت کنین .
سلام و خسته نباشید دانشجوی دکتری روزانه که انصراف داده است ، می تواند در آزمون دکتری رشته های روزانه را انتخاب کند؟
سلام . می تونین در آزمون دکتری و در پذیرش دانشگاه های دوره روزانه شرکت کنین .
سلام خسته نباشید ، برای پسرها که سربازی دارند آیا میشه در آزمون دکتر شرکت کرد و بعد از مثلا ۲ سال انصراف داد و مجدد برای آزمون دکتری اقدام کرد ؟ بدون این که مشکلی برای نظام وظیفه پیش بیاد؟
سلام . در صورتی که تا کنون از دانشگاه انصراف ندادین ، می تونین از دانشگاه انصراف بدین و مجدد در آزمون دکتری شرکت کنین .
با عرض سلاماینجانب در دوره دکتری روزانه ۱۳۹۳ پذیرفته شده و حین ثبت نام در دانشگاه فرم تعهد خدمت تحصیل رایگان را تکمیل نمودم. اما از سال ۹۷ به علت گرفتاری های شخصی نتوانستم به تحصیل خود ادامه دهم و از دانشگاه غیبت نمودم. آیا می توانم بدون انصراف رسمی از دانشگاه و پرداخت جریمه، برای کنکور دکتری ۱۴۰۳ ثبت نام کنم و در صورت مجاز شدن، فقط دوره های شبانه را انتخاب نمایم؟ یا اینکه با توجه به اینکه ترک تحصیل در دوره روزانه نموده ام، امکان شرکت مجدد در کنکور را ندارم.
سلام . می تونین در آزمون دکتری 1403 ثبت نام و شرکت کنین ، در صورت قبولی در آزمون برای ثبت نام در دانشگاه باید وضعیت تحصیلی تون رو در دانشگاه قبل مشخص و با دانشگاه تسویه حساب کنین .
سلام ، در صورت اخراج از دانشگاه از مقطع دکتری ، 1 سال فرصت برای معرفی به نظام وظیفه داریم ؟ و در این صورت برای آزادسازی مدرک دوره ی ارشد با پرداخت پول مشکل خاصی پیش نمیاد ؟
سلام . از تاریخی که از دانشگاه در مقطع دکتری اخراج میشین یک سال فرصت دارین تا برین سربازی .
اگر دانشجویی کل واحدهای مقطع دکتری را گذرانده باشد و به دلایلی فرصت دفاع از پایان نامه دکتری تمام شده باشد برای نظام وظیفه باید انصراف بدهد ؟ اگر بله بعدا بخواد دکتری بگیره باید دوباره کل مقطع دکتری را بگذرونه یا فقط پایان نامه رو باید تموم کنه ؟ مهلت تمدید نظام وظیفه تموم شده .
سلام . برای شروع خدمت سربازی باید از دانشگاه انصراف بدین در صورت انصراف باید مجددا در کنکور دکتری شرکت کنین و در صورت پذیرش باید از ابتدا در دانشگاه تحصیل کنین البته می تونین تعدادی از واحدهای درسی رو معادلسازی کنین .
سلام بعد از انصراف از دکتری، 1 سال فرصت برای معرفی به نظام وظیفه داریم ؟ در صورتی که یکبار این فرصت یکسال را بعد از اتمام کارشناسی ارشد استفاده کرده باشیم.
سلام . بله از تاریخی که در مقطع دکتری انصراف میدین یک سال فرصت دارین تا وارد دانشگاه بشین .
سلام، در مقطع دکتری ترم دوم برای اعزام به خدمت سربازی انصراف بدهیم از دانشگاه آیا باید هزینه جریمه پرداخت شود؟
سلام . باید جریمه انصراف از تحصیل در مقطع دکتری رو به دانشگاه پرداخت کنین .
سلام، در مقطع دکتری ترم دوم برای اعزام به خدمت سربازی انصراف بدهیم از دانشگاه آیا باید هزینه جریمه پرداخت شود؟
سلام . در صورت انصراف از تحصیل در مقطع دکتری باید جریمه انصراف تون رو پرداخت کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©