فارغ التحصیلان رشته های دندانپزشکی پس از دانش آموختگی امکان ارائه خدمات مربوط به دهان و دندان را از طریق تاسیس کلینیک و با رعایت شرایط لازم دارند . برای تاسیس کلینیک دندانپزشکی فقط داشتن شرایط تاسیس کافی نیست بلکه باید تجهیزاتی برای فضای مورد نظر تهیه شود تا وزارت متبوع مجوز دایر کردن کلینیک دندانپزشکی را صادر کند .
برای مشاوره شرایط تاسیس کلینیک دندانپزشکی
برای مشاوره شرایط تاسیس کلینیک دندانپزشکی
درمانگاه دندانپزشکی موسسه ای است که با هدف ارائه خدمات پیشگیری و درمان بیماری های دهان و دندان توسط دندانپزشکان به دو صورت مطب های عمومی و تخصصی دندانپزشکی دائر می گردد . درمانگاه عمومی دندانپزشکی مراکزی است که دندانپزشکان عمومی مجاز به ارائه خدمات بوده و استفاده از راهنمایی متخصصان در آن بلامانع است . اما درمانگاه تخصصی دندانپزشکی مرکز درمانی است که دارای حداقل سه رشته تخصصی کلینیکی باشد .
اکثر افرادی که در حال تحصیل در رشته های پزشکی و دندانپزشکی بوده و یا در طرح نیروی انسانی وزارت بهداشت خدمت کرده اند ، پس از دانش آموختگی می توانند برای تاسیس مطب دندانپزشکی اقدام نمایند . برای دریافت پروانه دندانپزشکی از وزارت متبوع علاوه بر رعایت دستور العمل های مربوط به تاسیس و بهره برداری ، رعایت شرایط ساختمانی و بهداشتی نیز الزامی است . لذا در ادامه مقاله به بررسی شرایط و ضوابط تاسیس کلینیک دندانپزشکی می پردازیم .
همان طور که می دانیم مطب های پزشکی به منظور ارائه خدمات تشخیص و درمان بیماری های مختلف بنا می شوند . یکی از انواع مطب های پزشکی ، کلینیک های دندانپزشکی هستند که خدمات مربوط به دهان و دندان را بر اساس ضوابط زیر انجام می دهند .
شرایط عمومی :
تاسیس هر گونه موسسه درمانی به نام مرکز دندانپزشکی قبل از هر گونه اقدام ، منوط به کسب موافقت اصولی و پروانه تاسیس از وزارت متبوع است .
گواهی عدم سوء پيشينه و اعتیاد
داشتن ساختمان مناسب و مورد تایید کارشناس وزارتخانه متبوع
حداقل مساحت ۱۵۰ متر مربع بوده که در یک یا چند طبقه ساختمان احداث شود .
شرایط تخصصی :
وجود یک دستگاه اتوکلاو با حجم حداقل ۱۷ لیتر به ازای هر پنج دستگاه یونیت دندانپزشکی الزامی است
وجود حداقل یک دستگاه رادیوگرافی پری اپیکال
حداقل پنج دستگاه یونیت صندلی دندانپزشکی و متعلقات مربوطه ضروری است
مسئول فنی می بایست در یکی از رشته های دندانپزشکی تخصص داشته باشد
حضور حداقل یک نفر تکنیسین رادیولوژی با تحصیلات دانشگاهی
حضور حداقل یک نفر پرستار دندانپزشکی با تحصیلات دانشگاهی
پرستاران با توجه به مهارت هایی که در دوران تحصیل از دانشگاه کسب می کنند می توانند در اکثر درمانگاه ها نظیر کلینیک های دندانپزشکی خدمت کنند . متقاضیان برای آشنایی با رشته پرستاری دندانپزشکی می توانند به مقاله زیر مراجعه نمایند .
برای تاسیس کلینیک دندانپزشکی علاوه بر شرایط گفته شده برای اخذ مجوز ، شرایط دیگری نیز مد نظر است که مربوط به محیط کار و منابع نیروی انسانی است . در قسمت زیر ابتدا به شرح ضوابط مربوط به ساختمان محل تاسیس دندانپزشکی پرداخته و سپس نیروی انسانی را مورد بررسی قرار می دهیم .
شرایط ساختمان و تجهیزات :
فضای فیزیکی مورد نیاز مرکز درمانی بر اساس تعداد یونیت دندانپزشکی بر اساس مساحت مناسب برای هر کدام 10 متر محاسبه می شود .
فضای مورد نیاز برای هر قسمت می بایست مجزا از سایر قسمت ها باشد .
فضای ساختمان قبل از اخذ مجوز باید مورد تایید قرار گیرد .
وجود تجهیزات و دارو در اتاق اورژانس ضروری است .
فارغ التحصیلان رشته های دندانپزشکی امکان شرکت در آزمون های استخدامی وزارت بهداشت را نیز دارند . بدین منظور باید در موعد مقرر ثبت نام کرده تا شانس خود را برای استخدام در دستگاه های دولتی علوم پزشکی بسنجند .
شرایط نیروی انسانی :
با توجه به تعداد یونیت ها ، تعداد دندانپزشک و پیرادندانپزشک ها مشخص می شود .
درمانگاه های غیر دولتی حق بکارگیری دندانپزشکان شاغل در بخش های دولتی در ساعات اداری را ندارند .
دندانپزشکان شاغل در هر مرکز باید دارای پروانه مطب مربوط به همان شهر باشند .
موسس می بایست هر سال نسبت به اعلام تقاضای ارزشیابی اقدام نماید .
برای آن دسته از داوطلبانی که علاقه مند به تحصیل در رشته دندانپزشکی هستند ، مقاله زیر ارائه شده تا با انتخاب رشته دندانپزشکی و ظرفیت دانشگاه های پذیرنده آن بیشتر آشنا شوند . همچنین تماس با کارشناسان سامانه هیوا و پرسیدن سوال خود از طریق سیستم مشاوره تلفنی هیوا می تواند شما را در مسیر تاسیس کلینیک دندانپزشکی یا ادامه تحصیل در آن یاری نماید .
✔️ یکی از شرایط اساسی تاسیس مطب دندانپزشکی ، فارغ التحصیلی از رشته های دندانپزشکی است . برای مطالعه سایر شرایط به متن مقاله مراجعه شود .
✔️ با توجه به توضیحات مربوط به شرایط ساختمان داخل مقاله ، حداقل متراژ محل دندانپزشکی می بایست 150 متر باشد .
✔️ وجود دارو و تجهیزات پزشکی در بخش اورژانس الزامی است . برای مطالعه سایر شرایط به متن مقاله مراجعه شود .
برای مشاوره شرایط تاسیس کلینیک دندانپزشکی
برای مشاوره شرایط تاسیس کلینیک دندانپزشکی
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©