شرایط تاسیس مرکز مشاوره و روانشناسی چیست؟ این سوالی است که ذهن اکثر روانشناسان را درگیر نموده است، تاسیس مراکز روانشناسی و مشاوره دارای شرایطی است که اصلی ترین و ابتدایی ترین آن عضویت حداقل یک ساله متقاضیان در سازمان نظام روانشناسی است . علاوه بر این یکی از شرایط الزامی عضویت در نظام روانشناسی داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد در رشته های روانشناسی و مشاوره است.
برای مشاوره شرایط تاسیس مرکز مشاوره و روانشناسی
برای مشاوره شرایط تاسیس مرکز مشاوره و روانشناسی
با توجه به تعداد بسیار بالای فارغ التحصیلان رشته روانشناسی و مشاوره ، طبیعی است که این افراد به منظور استفاده و به کارگیری دانش تخصصی خود و نیز داشتن درآمد مناسب ، نیاز به شغلی مرتبط با رشته تحصیلی خود دارند . البته باید دانست روانشناسی جزو آن دسته از رشته هایی که فقط داشتن تخصص در آن کفایت می کند نیست بلکه دانشجویان ملزم به گذراندن دوره کارورزی و کسب تجربه و مهارت نیز هستند .
تاسیس کلینیک های روانشناسی و مشاوره در ابتدا با عضویت در سازمان نظام روانشناسی آغاز شده و پس از طی کردن مراحل ثبت نام و گزینش ، نوبت به آزمون و مصاحبه علمی تخصصی از متقاضی می رسد که جزء شرایط تاسیس مرکز مشاوره و روانشناسی است. متقاضیان برای ورود به هر کدام از این مراحل در ابتدا باید واجد شرایط بوده و سپس امتیازات لازم را کسب کنند. به همین دلیل در این مقاله برای آشنایی بیشتر با نحوه تاسیس مرکز مشاوره و روانشناسی به توضیح این شرایط پرداخته شده است.
تاسیس مراکز روانشناسی و مشاوره همراه دغدغه فارغ التحصیلان رشته های روانشناسی و مشاوره بوده است تا بتوانند در رابطه با رشته ای که در آن تحصیل نموده اند به فعالیته حرفه ای بپردازند. واجدین شرایط تاسیس مرکز مشاوره و روانشناسی می توانند جهت تحقق این امر اقدامات لازم را انجام دهند که در ادامه به این شرایط پرداخته شده است.
عضویت در نظام روانشناسی و دارا بودن پروانه اشتغال تخصصی روانشناسی
از زمان اخذ پروانه اشتغال تخصصی برای فارغالتحصیلان دکتری 3 سال و برای فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد 5 سال گذشته باشد.
فرد باید درخواست خود را به صورت حضوری به سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بخش واحد مراکز ارائه کند.(امکان ارسال مدارک به صورت پستی نیز فراهم است)
غیر از فرد موسس باید حداقل دو همکار دارای پروانه اشتغال معرفی شود.(تمامی روانشناسان و مشاورانی که در مراکز فعالیت میکنند باید پروانه اشتغال داشته باشند.)
لازم به تاکید مجدد است که شرایط ذکر شده برای تاسیس مرکز است و شامل تاسیس دفتر شخصی نیست.
شرایط سنی برای گرفتن مجوز تاسیس مرکز و مطب مشاوره و روانشناسی اعلام نشده است اما برای تاسیس مرکز مشاوره خانواده تأهل دائم داشتن حداقل ۴۰ سال سن و ۵ سال سابقۀ کار یا ۳۵ سال سن و حداقل ۸سال سابقۀ کار الزامی است.
نکته قابل توجه این است که شرایط تاسیس مطب روانشناسی با مرکز مشاوره و روانشناسی کمی متفاوت است و افراد با داشتن مدرک تحصیلی ارشد روانشناسی یا بالاتر، عضویت در سازمان نظام روانشناسی، دریافت پروانه نظام روانشناسی از جمله شرایط مهم تاسیس مطب روانشناسی هستند.
یکی از شرایط مهم برای درخواست مجوز فعالیت در حوزه روانشناسی، عضویت در سازمان نظام روانشناسی کشور است. این سازمان نهتنها استانداردهای فعالیتهای مرتبط با روانشناسی را تعیین میکند، بلکه تنها مرجع صدور پروانه اشتغال برای روانشناسان است.
برای دریافت مجوز، ابتدا باید عضو سازمان نظام روانشناسی است. این سازمان مسئول حمایت از مشاوران و ارزیابی فعالیتهای آنها است. نحوه عضویت در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره به صورت آنلاین نیز امکانپذیر است. روانشناسان باید برای عضویت و استفاده از خدمات آن واجد شرایط اعلام شده از سوی نظام روانشاسان و مشاوران کشور باشند.
برای تمدید کار شخص باید حداقل یک ماه قبل از پایان اعتبار پروانه ، فرم 114 را تکمیل و به همراه کلیه مدارک مندرج در فرم ، ارسال نماید . چنانچه زمانی که شخص برای تمدید پروانه کار اقدام می نماید ، حداقل شش ماه از پایان اعتبار پروانه گذشته باشد ، تمدید پروانه منوط به قبولی در مصاحبه تخصصی خواهد بود.
همانطور که می دانید رشته راهنمایی و مشاوره گرایش های مختلفی دارد . متقاضیانی که در گرایش مشاوره خانواده تحصیل کرده و قصد تاسیس کلینیک دارند می توانند اطلاعات لازم را از طریق مطالعه مقاله زیر به دست آورده و اقدامات لازم جهت ثبت نام در آزمون را انجام دهند.
از آنجایی که ممکن است بعضی از متقاضیان تفاوت بین شرایط تاسیس مطب روانشناسی و روانپزشکی را به درستی نداند توصیه می شود از طریق مطالعه مقاله زیر از چگونگی اخذ مجوز مطب پزشکی مطلع شوند . همچنین با عضویت در کانال تلگرامی و یا صفحه اینستاگرامی هیوا از سایر اطلاعیه ها با خبر شوید .
برای یک مرکز مشاوره یا کلینیک روانشناسی تحت شرایط و ضوابط خاص و به منظور تکریم ارباب رجوع و رعایت اصل رازداری در روانشناسی و بهراحتی نمیتوان برای ایجاد یک مرکز مشاوره مکانی انتخاب کرد. بهعنوانمثال، برای دریافت مجوز کلینیک روان شناسی، باید حتما یک مکان با سند مالکیت یا اجارهنامه معتبر انتخاب وجود داشته باشد. بهطورکلی، محل کلینیک باید تاییدیه مراجع مربوطه را دریافت کند. به همین دلیل شرایط زیر برای مکان مراکز خدمات روانشناسی و مشاوره ضروری است:
بهره مندی از فضای فیزیکی مناسب ( اتاق ویزیت ، سالن انتظار ، محل بایگانی و سرویس بهداشتی )
نداشتن معارض حقیقی و حقوقی
واقع شدن در منطقه جغرافیایی مورد تایید کمیسیون
برخورداری ساختمان از نور کافی ، دمای مناسب ، هوای مطبوع و ضوابط ایمنی
برخورداری ساختمان از تجهیزات اداری مناسب
موافقت اداره اماکن نیروی انتظامی و شهرداری منطقه
شرایط ذکر شده از سوی مراجع ذیربط مورد بررسی دقیق قرار خواهد گرفت و مکان کلینیک و یا مطب روانشناسی باید مورد تایید این سازمان قرار بگیرد
فعالیت در حیطه روانشناسی در دنیای امروزی بسیار پرطرفدارتر شده است، چرای که تابوی مراجعه به روانشناس و مشاوره شکسته شده و افراد به درک حساسیت و ضرورت مراجعه به روانشناس و مشاور برای درمان و حفظت از روح خود پی برده اند. به همین سبب روزانه به تعداد علاقه مندان ورود به حیطه روانشناسی اضافه می شود.
سوالی که برای اکثر علاقه مندان فعالیت در حیطه روانشناسی و مشاوره بوجود می آید این است که آیا برای تاسیس کلینیک و مطب روانشناسی، متقاضی تاسیس باید فارغ التحصیل رشته روانشناسی یا مشاوره باشد؟ آیا برای تاسیس اینمرکز افراد باید در دو مقطع پشت هم از رشته روانشناسی یا مشاوره به تحصیل پرداخته باشند؟ ایا با مدرک ارشد روانشناسی عمومی میشه مطب زد؟
در پاسخ به این سوالات باید گفت که در گذشته، برای درخواست مجوز کلینیک روان شناسی در حوزه روانشناسی یا مشاوره، حداقل داشتن مدرک کارشناسی ارشد متجانس با کارشناسی و یا ارشد و دکتری در این زمینه الزامی بود؛ اما با اعمال تغییراتی در قوانین، این الزام حذف شده و اکنون حتی با داشتن مدرک ارشد روانشناسی (در هرگرایشی) و کارشناسی غیرمرتبط، یا صرفا دکتری روانشناسی و مشاوره (در هرگرایشی) به شرط شرکت در آزمون صلاحیت روانشناسی میتوانند مجوز کلینیک روان شناسی را دریافت کرد.
همانطور که پیش از این نیز ذکر شده است، برای تاسیس مطب روانشناسی باید افراد در یی از مقلاطع ارشد یا دکتری فارغ التحصیل رشته روانشناسی باشند. چرا که حساسیت این مراکز مانند مراکز درمانی بسیار بالاست، برای مثال آیا می توان به فرد که دکترای مهندسی کامپیوتر داردو اتفاقا در این حیطه کاملا تخصص است مجوز جراحی مغز داد؟ پاسخ به این سوال یک خیر قطعی است چرا که این فرد نمیتواند در حیطه ای که به آن تخصص ندارد فعالیت کند.
افراد علاقه مند به حیطه روانشناسی میتواند در حیطه های دیگر مجوز مشاوره دریافت نمایند نه صرفا مطب روانشناسی. برای مثال با مدارک تحصیلی رشتههای مطالعات خانواده، مشاوره، روانپزشکی، روانشناسی، مددکاری اجتماعی، حقوق، فقه و مبانی حقوق اسلامی و همچنین رشتههای همسان با تشخیص مرکز وکلاء، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه علاقه مندان می توانند برای دریافت مجوز تاسیس مرکز مشاوره خانواده اقدام نمایند.
روانشناسی بهعنوان یکی از شغل های پردرآمد دنیا شناخته میشود. در ایران نیز این رشته جایگاه شغلی مناسبی دارد و میتوان از طریق آن به درآمد بالایی دستیافت. اما این مطلب در مورد همه موقعیتهای شغلی این رشته صدق نمیکند و میزان درآمد فرصتهای شغلی مختلف روانشناسی با یکدیگر برابر نیستند.
شایان توجه است که میتوان گفت میزان درآمد مشاوره روانشناسی یا درآمد مطب روانشناسی یکسان نیست و نمیتوان برای درآمد آنها عدد و رقم دقیق و برابری در نظر گرفت. علاوه بر این، میزان درآمد این شغل به عوامل دیگری همچون سطح ارشدیت، میزان سابقه کاری، تواناییها و مهارتها، میزان تحصیلات، نوع سازمان، شهر و منطقه تاسیس مطب بستگی دارد.
راه ار های متعددی مانند: افزایش سطح تحصیلات، ارتقای تواناییها و مهارتهای فردی، سئو سایت، پیداکردن محل حضور مخاطبان، برگزاری سمینارهای آموزشی، تهیه پادکست، فعالیت مفید در فضای مجازی و همکاری با سایر روانشناسان برای بالابردن درآمد مطب روانشناسی وجود دارد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص شرایط تاسیس مرکز مشاوره و روانشناسی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ ابتدایی ترین و اصلی ترین شرط از شرایط دریافت پروانه نظام روانشناسی ، عضویت در سازمان نظام روانشناسی حداقل به مدت یکسال است . سایر شرایط در متن مقاله موجود است .
✔️ در صورت داشتن مدرک کارشناسی ارشد و یا دکتری رشته های روانشناسی و مشاوره امکان پذیر است.
✔️ همانطور که توضیح داده شده درآمد مطب روانشناسی به عوامل مختلفی بستگی دارد و راه حل هایی برای افزایش آن در متن مقاله ذکر شده است .
برای مشاوره شرایط تاسیس مرکز مشاوره و روانشناسی
برای مشاوره شرایط تاسیس مرکز مشاوره و روانشناسی
سلام با لیسانس روانشناسی عمومی و ارشد روانشناسی شناختی اجازه تاسیس مطب و کار در این زمینه رو دارم یا خیر؟
سلام . شرایط تحصیلی ، تاسیس مرکز مشاوره و روانشناسی رو دارین .
سلام کارشناسی در رشته ژئومورفولوژی فارغ التحصیل شدم اما مدرک کارشناسی ارشد در رشته روان شناسی عمومی خواندم . آیا امکان گرفتن مجوز را دارم ؟ ممنون
سلام . شرایط دریافت مجوز تاسیس مرکز مشاوره و روانشناسی رو ندارین .
سلام با داشتن مدرک کارشناسی ارشد بالینی دانشگاه آزاد واحد الکترونیک اجازه مجوز کار و تاسیس مرکز مشاوره دارم ؟
سلام . در صورتی که مدرک کارشناسی روانشناسی و یا رشته مرتبط دارین ، می تونین برای دریافت مجوز تاسیس مرکز مشاوره و روانشناسی اقدام کنین .
سلام وقت بخیر من کارشناسی روانشناسی عمومی خوندم ارشدم روانشناسی عمومی آزاد دارم می خونم می تونم بعد از فارغ التحصیلی مطب بزنم ؟ فرق یکی که بالینی خونده با کسی که عمومی خونده چیه؟؟؟
سلام . شرایط تاسیس مرکز مشاوره و روانشناسی رو دارین .
سلام من کارشناسی مترجمی دارم . ارشدمو بالینی زدم . اینطور که فهمیدم نمی تونم مجوز بگیرم برا مرکز مشاوره ولی هر شخص می تونه دوتا رشته بخونه. می تونم هم زمان که ارشد می خونم شروع کنم دوباره دوره ی کارشناسی روانشناسی رو هم بخونم ؟
سلام . می تونین در حین تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در مقطع کارشناسی در دانشگاه پیام نور در رشته روانشناسی تحصیل کنین .
سلام آیا کسی که دو مدرک مشابه داره و معلم ابتداییه می تونه مجوز بگیره و کلینیک تاسیس کنه
سلام . در صورتی که شرایط تاسیس مرکز مشاوره و روانشناسی رو دارین ، می تونین برای گرفتن مجوز اقدام کنین .
سلام من مقطع کارشناسی روانشناسی پیام نورم می تونم دفتر بزنم ؟
سلام . شرایط تاسیس مرکز مشاوره و روانشناسی رو ندارین .
سلام خسته نباشید خیلی ممنون از راهنمایی های خوبتون ببخشید من کارشناسی متجرمی زبان انگلیسی دارم می خوام برای ارشد روانشناسی تربیتی بخونم به نظر شما می تونم کجا کار کنم الانم تو پیش دبستانی آموزش و پرورش تدریس می کنم گفتم ببینم آیا می تونم دفتر مشاوره هم بزنم ؟
سلام . با مدرک کارشناسی ارشد روانشناسی و با مدرک کارشناسی نامرتبط نمی تونین مجوز تاسیس مرکز مشاوره و روانشناسی بگیرین .
سلام. من لیسانسم آموزش ابتدایی از دانشگاه فرهنگیان بوده و دارم ارشد بالینی میخونم. آیا بعد از گرفتن ارشد میتونم دفتر بزنم؟
سلام . شما شرایط تاسیس مرکز مشاوره و روانشناسی رو ندارین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©