مدارس با توجه به سطح و کیفیت آموزشی که ارائه می دهند و همچنین میزان بازدهی آنها در آزمون های جامع و امکاناتی که در اختیار دانش آموزان قرار می دهند رتبه بندی می شوند. این رتبه بندی هم در داخل کشور توسط وزارت آموزش و پرورش صورت می گیرد و هم در کل جهان در مقیاس بین المللی وجود دارد.
برای مشاوره رتبه بندی مدارس کشور
برای مشاوره رتبه بندی مدارس کشور
همه ما بر این موضوع واقف هستیم که کیفیت مدارس با یکدیگر یکسان نیست و مدارس در هر مقطعی، از لحاظ آموزشی، پژوهشی، علمی، امکانات، خدمات جانبی و سایر موارد با یکدیگر متفاوت می باشند. این مسئله نه تنها در کشور ما، بلکه در تمامی نقاط جهان وجود دارد.
به همین جهت در تمامی دنیا کشور ها، مدارس خود را رتبه بندی کرده و با توجه به گزینه هایی که برای امتیاز دهی قرار می دهند، رتبه هر مدرسه را مشخص می نمایند. به دلیل اهمیت این مسئله برای تمامی دانش آموزان و اولیا آنها، در ادامه این مقاله رتبه بندی مدارس کشوری و رتبه مدارس ایران در جهان را مفصل توضیح داده ایم.
هر مدرسه ای با توجه به امکاناتی که در اختیار دانش آموزان قرار می دهد و بر حسب سطح کیفیت آموزشی، می تواند امتیازی را از سوی آموزش و پرورش کسب نماید. که در نهایت با توجه به امتیاز کسب شده رتبه مدرسه میان سایر مدارس مشخص می شود.
شاخص هایی همچون امکانات آموزشی، تربیتی، فیزیک ساختمان و امکانات و تجهیزات مدرسه در رتبه بندی مدارس لحاظ می شود. همچنین موفقيت های دانش آموزان مدارس در المپيادهای دانش آموزی، جشنواره ها، کنکور، مسائل تربيتی و همچنين توفيقاتی که دانش آموزان به لحاظ رفتاری و اخلاقي کسب کردند، در رتبه بندی مدارس موثر خواهد بود.
رتبه بندی مدارس، باعث ايجاد رقابت و مسابقه ای در بين مدارس می شود، در واقع اين مسابقه بين مدارس، بر مبنای شاخص هايی خواهد بود که توسط شورای عالی آموزش و پرورش مطرح خواهد شد. هدف از رتبه بندی مدارس اين است که با ايجاد يک فضای رقابتی، مدارس از حرکت و پويايی بيشتری برخوردار شوند و حرکتی رو به جلو داشته باشند.
محدوده رتبه بندی مدارس ایران |
مدارس تیزهوشان فرزانگان |
مدارس تیزهوشان علامه حلی |
مدارس تیزهوشان شهید بهشتی |
مدارس انرژی اتمی |
مدارس علامه امینی |
مدارس فرهنگ |
مدارس سلام |
مدارس علوی |
مدارس دکتر حسابی |
مدارس غیردولتی |
مدارس شاهد |
مدارس نمونه دولتی معمولا از رتبه بندی مناسبی در کشور برخوردار هستند. دانش آموزان و والدین محترم آنها برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ثبت نام مدارس نمونه دولتی می توانند به لینک زیر مراجعه نمایند.
چندی پیش بی بی سی آماری را از رتبه بندی مدارس جهان در سال ۲۰۱۵ منتشر کرده است که حضور ایران در آن بسیار حائز توجه است. در این گزارش آمده است، کشور های آسیایی در بالای این جدول و کشور های آفریقایی پایین ترین مکان را در این رده بندی از آن خود کردهاند.
در این میان مدارس سنگاپور در بالاترین رتبه این رده بندی و بعد از آن هنگ کنگ قرار گرفته است. پایین ترین رده بندی در این رنکیگ متعلق به کشور آفریقایی غنا است. انگلستان در میان کشور های اروپایی رتبه ۲۸ و آمریکا رتبه ۲۹ را در رده بندی مدارس در جهان به خود اختصاص داده اند.
در این میان ایران با وجد داشتن مدارس سمپاد، در پایین جدول رتبه بندی مدارس جهان قرار گرفته است و رتبه ۵۱ را از میان ۷۶ کشور از آن خود کرده است. همچنین در میان کشورهای همسایه ایران، ترکیه با کسب رتبه ۴۱ عملکرد بهتری را داشته است. جایگاه ارمنستان نیز با رتبه ۵۰ یک پله از ایران بالاتر است.
این آمار اولین رتبه بندی از مدارس جهان است که کیفیت آموزش و پرورش را در جهان به نمایش گذاشته است. این رتبه بندی، ادغامی از ارزیابی های بین المللی، نظیر آزمون پیزا OECD، آزمون TIMSS اجرا شده توسط دانشگاهیان ایالات متحده آمریکا و آزمون TERCE در آمریکای لاتین که کیفیت آموزشی را در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه بررسی میکند، است.
مدرسه امام صادق نیز ویژه دانش آموزانی است که قصد تحصیل در مدرسه ای با سطح کیفیت بالا را دارند. دانش آموزان و والدین محترم آنها برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مدارس امام صادق می توانند به لینک زیر مراجعه نمایند.
سازمان آموزش و پرورش مدارس را از نظر نوع مدیریت و تاسیس تقسیم بندی و رتبه بندی کرده است که از این رو با چهار نوع دسته بندی و رتبه بندی مدارس رو به رو هستیم:
مدارس دولتی: مدارسی که با هزینه دولتی و از سوی دولت تاسیس و تجهیز شده و تمامی امور این مدرسه از جمله ثبت نام مدارس توسط اولیا و دانش آموزان توسط دولت تامین می شود.
مدارس غیردولتی: با دریافت شهریه از دانشآموزان اداره میشود و مطابق اهداف، ضوابط، برنامهها، دستورالعمل های عمومی، از طریق مشارکتهای مردمی و با نظارت وزارت آموزش و پرورش، تأسیس و اداره میشود. این مدارس معمولا با برگزاری آزمون ورودی دانش آموزان خود را انتخاب می کنند. ناگفته نماند که مدارس تیزهوشان هم توسط سازمان ملی پرورش استعداد های درخشان اداره می شود و بودجه آن از طریق اولیا تامین می شود.
مدارس شاهد: مدارس شاهد مدارسی ويژه خانواده شهدا و ايثارگران محسوب می شود كه البته فرزندان غيرشاهد نيز با قيد شرايطی می توانند در این مدارس ثبت نام كنند.
مدارس هیات امنایی: نوعی مدرسه، بين ساختار مدارس دولتی و غيردولتی است و هدف از تشكيل مدارس هیات امنایی كمتر شدن وابستگی مالی مدارس به دولت و افزایش مشاركت مردم در اداره مدارس بوده است.
در سال های اخیر باتوجه به افت کیفیت و ناموفق بودن نظارت بر عملکرد مدارس غیر دولتی، تصمیم بر آن گرفته شد تا در وهله اول شهریه مصوب این مدارس در معرض دید اولیا قرار گیرد و بر اساس یک الگوی واحد رتبه بندی شوند که این الگو شامل شش قسمت می شود:
خدمات آموزشی
تجهیزات
فوق برنامه
نیروی انسانی
موقعیت محلی
نرخ تورم
بر این اساس تصمیم گرفته شد که مدارس غیر دولتی را با توجه به شاخصه های گفته شده رتبه بندی کرده و به مدارسی که از کیفیت مطلوب برخوردار نباشند مهلت داده شود تا سطح خود را به میزان مورد نظر برسانند در غیر اینصورت منحل شوند. در این حالت والدین می توانند حتی شکایت از مدارس غیر دولتی را مطرح نمایند.
دانش آموزان و والدین محترم آنها برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مدارس امام محمد باقر می توانند به لینک زیر مراجعه نمایند.
کارشناسان سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص رتبه بندی مدارس کشور را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا در اختیار متقاضیان قرار دهند. همچنین پیشنهاد می کنیم برای اطلاع از تازه ترین اخبار مربوط به این حوزه عضو کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام آزمون های زبان هیوا باشید.
✔️ همانطور که در متن مقاله ذکر شده است، رتبه مدارس ایران در جهان، 51 می باشد.
✔️ شاخص هایی مثل کیفیت آموزشی، میزان قبولی در کنکور و ... در رتبه بندی مدارس موثر است که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
✔️ مدارس ایران از جهت نوع مدیریت و تاسیس به 4 دسته تقسیم می شوند که جزییات آن در متن مقاله آمده است.
برای مشاوره رتبه بندی مدارس کشور
برای مشاوره رتبه بندی مدارس کشور
سلام . من نمیدانم کدام مدرسه را انتخاب کنم ؟
سلام . در همین مقاله رتبه بندی مدارس ایران اعلام شده ، برای پیدا کردن بهترین مدرسه توصیه میشه از دانش آموزانی که در مدارس مورد نظر شما مشغول تحصیل هستن سوال کنین .
سلام . ثبت نام مدارس تیزهوشان کی است ؟
سلام . زمان ثبت نام مدارس تیزهوشان 16 تا 25 فروردین ماه هستش .
سلام من میان مدرسه انرژی اتمی از مدرسه علوی بالاتر است ؟
سلام . طبق رتبه بندی مدارس ایران ، مدرسه انرژی اتمی در رتبه بالاتری قرار داره .
سلام مدرسه شاهد بهتره یا انرژی اتمی ؟
سلام . در رتبه بندی مدارس ایران ، مدرسه انرژِی اتمی در رتبه بالاتری قرار داره .
سلام . مدارس تیزهوشان مدارس خوبی هستن ؟
سلام . در این مقاله رتبه بندی مدارس ایران اعلام شده ، مدارس تیزهوشان در بالاترین رتبه قرار دارن .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©