در کنکور سراسری سهمیه های زیادی وجود دارد که سهمیه مناطق جزء پر جمعیت ترین سهمیه هایی است که برای همه ی داوطلبان کنکور اعمال می شود. کلانشهرها در منطقه 1، شهرها و شهرستان ها منطقه 2 و مناطق محروم و شهرهای کوچک جزء منطقه 3 محسوب میشوند. حال سوالی که برای اغلب داوطلبان ایجاد میشود این است که کدام سهمیه مناطق بهتر است ؟ فرق منطقه 1 ، 2 یا 3 چیست؟
برای مشاوره سهمیه مناطق کنکور سراسری
برای مشاوره سهمیه مناطق کنکور سراسری
سازمان سنجش به منظور برقراری عدالت آموزشی در سراسر کشور تمامی استان ها، شهرستان ها و روستا ها را به سه منطقه کلی تقسیم بندی کرده بدین معناست که داوطلبان شرکت کننده در کنکور با متقاضیان منطقه خود سنجیده می شوند. در اینجا موضوعی که پیش می آید این است که کدام سهمیه مناطق بهتر است؟ منطقه 1 ، 2 یا 3 ؟ کسب رتبه های خوب و برتر در کدام منطقه 1 ، 2 یا 3 راحت تر میباشد؟
با توجه به این که سهمیه مناطق در کنکور سراسری برای همه داوطلبان اعمال می شود لازم است که متقاضیان شرکت در کنکور سراسری از قوانین وضع شده اطلاعات کاملی داشته باشند تا از بروز مشکلات جلوگیری نمایند. از آنجا که شناخت جامعه آماری کنکور و نحوه ارزیابی داوطلبان بر اساس سهمیه مناطق کنکور می تواند به متقاضیان در قبولی آزمون سراسری کمک نماید، به بررسی سهمیه مناطق در کنکور سراسری پرداخته خواهد شد و تعهدات پذیرفته شدگان سهمیه مناطق یک، دو و سه در کنکور را ارائه خواهد شد.
در دفترچه ثبت نام کنکور، سهمیه های مختلفی وضع شده که یکی از آن ها سهمیه مناطق می باشد. کلیه استان ها، شهرها، شهرستان ها و روستاهای مختلف سراسر کشور بر اساس کیفیت آموزشی در یکی از سه منطقه یک، دو یا سه قرار می گیرند. در اینجا سوالی که پیش می آید این است که کدام سهمیه مناطق بهتر است؟ منطقه 1 ، 2 یا 3 ؟
هرچه از شهرها و مناطق تحت پوشش کامل که دارای رفاه آموزشی خوبی هستند (سهمیه منطقه 1) به سمت شهر ها و مناطق تحت پوشش کمتر (سهمیه منطقه 3) حرکت کنید دسترسی به امکانات آموزشی کمتر می شود. داوطلبان کنکور سراسری، بر اساس این که سه سال آخر تحصیل خود را در کدام منطقه درس خوانده اند، مشمول یکی از سهمیه های مناطق 1، 2، 3 می شوند. اطلاع از نکات زیر برای متقاضیان کنکور جهت کسب اطلاع از این که منطقه 1 و 2 و 3 در کنکور چیست، خالی از لطف نیست:
در صورتی که دانش آموزی در مناطق مختلف تحصیل کرده باشد، منطقه مورد اثر در کنکور سراسری برای آن دانش آموز منطقه مرفه تر خواهد بود. بنابراین این تصور اشتباه است که اگر دانش آموزی تمام مدت تحصیل خود را در منطقه 1 گذرانده باشد و فقط سال آخر تحصیل خود را در یکی از دبیرستان های منطقه 3 بخواند، مشمول سهمیه منطقه 3 شود زیرا در نهایت این دانش آموز مشمول سهمیه منطقه 1 خواهد بود.
فارغ التحصيلان دوره كاردانی (فوق ديپلم) پيوسته، بر اساس بخش محل اخذ مدرک تحصيلی سه سال آخر دوره دبيرستان و يا هنرستان (سال اول، دوم و سوم دبیرستان و یا هنرستان) جزو یکی از سهمیه های منطقه 1، 2 یا 3 محسوب می شوند.
داوطلبان نظام چهار ساله قدیم و نظام جدید (3-3-6) كه حداقل دو سال از سه سال آخر تحصيل دوره متوسطه و یا سال آخر دوره متوسطه خود و داوطلبان نظام ترمی/سالی واحدی که دو سال از سه سال دبیرستان یا سال پیش دانشگاهی را در خارج از كشور گذرانده اند، جزو منطقه 3 محسوب می شوند.
كليه داوطلبان معلول (نابينا، ناشنوا، نيمه بينا، نيمه شنوا و معلولين جسمی حركتی) كه بند معلوليت را در تقاضا نامه ثبت نام علامت گذاری و مدارک مربوطه را نيز به سازمان ارسال نمودند، جزو سهميه منطقه 3 محسوب می شوند. همچنین جهت کسب اطلاعات بیشتر در جدول زیر، اسامی مناطق تمام شهر ها و شهرستان های ایران به تفکیک مشخص شده است که با کلیک روی هر منطقه می توانید از شهرستان های زیر مجموعه آن مطلع گردید.
مناطق سه گانه در کنکور سراسری |
اسامی شهرستان های دارای سهمیه منطقه یک |
اسامی شهرستان های دارای سهمیه منطقه دو |
اسامی شهرستان های دارای سهمیه منطقه سه |
متقاضیان شرکت در کنکور سراسری می توانند با مطالعه دقیق دفترچه کنکور از جزئیات لازم جهت ثبت نام مانند شرایط، سهمیه ها و امتیازات، نحوه ثبت نام و ... مطلع شوند. برای اطلاع از نحوه ثبت نام کنکور سراسری مطالعه مقاله زیر اکیدا توصیه می گردد.
طبق دفترچه ثبت نام کنکور سراسری، حدودا 70 درصد ظرفیت هر رشته محل به داوطلبان سهمیه مناطق اختصاص پیدا می کند. نحوه تاثیر سهمیه مناطق در انتخاب رشته کنکور سراسری بدین شکل است که اولا کل ظرفیت اختصاص یافته به سهمیه مناطق، به نسبت شرکت کنندگان هر کدام از سهمیه های مناطق 1، 2 و 3 بین سهمیه ها تقسیم شده و دوما داوطلبان هر منطقه صرفا با یکدیگر رقابت می کنند نه با سایر مناطق. بنابراین سوالی که پیش می آید این است که کدام سهمیه مناطق بهتر است ؟ و یا استفاده از سهمیه کدام منطقه در کنکور بهتر است؟
ظرفیت رشته محل های روزانه به نسبت تعداد مجاز شدگان هر سهمیه محاسبه می شود. در نتیجه هر چقدر رقابت در یک سهمیه بیشتر باشد به این معنی است که تعداد مجاز شدگان آن سهمیه در دوره های روزانه بیشتر است پس ظرفیت بالاتری به داوطلبان آن سهمیه اختصاص می یابد. اما در هر صورت رقابت داوطلبان هر سهمیه صرفا با سایر داوطلبان همان سهمیه است و یک داوطلب از منطقه 1 به هیچ وجه با داوطلبی از منطقه 3 رقابت نخواهد کرد.
احتمالا اکنون از خودتان می پرسید کدام سهمیه مناطق بهتر است؟ منطقه 1، 2 یا 3؟ در پاسخ به این سوال باید گفت با توجه به اینکه میزان دسترسی داوطلبان سهمیه منطقه یک و منطقه دو به امکانات آموزشی بیشتر بوده و همچنین تعداد شرکت کنندگان کنکور سراسری بالایی را نیز در خود جای دادند، بنابراین ظرفیت بالایی را هم به خود اختصاص می دهند. البته به همان نسبت رقابت بین داوطلبانی که در این سهمیه قرار دارند، بالاتر است.
منطقه 3 به دلیل کم بودن دسترسی امکانات آموزشی به نسبت منطقه یک و دو، رقابت نیز کمتر است اما به دلیل زیاد بودن شرکت کننده ها ظرفیت بالایی دارند که این موضوع را بالاخص در منطقه 3 تجربی مشاهده می شود. این سهمیه حدودا 30 تا 40 درصد ظرفیت رشته محل های غیر روزانه را به خود اختصاص می دهد. به عنوان مثال در گروه آزمایشی تجربی در سال های گذشته، وضعیت تعداد شرکت کنندگان، ظرفیت، رقابت و امکانات آموزشی بین سهمیه مناطق مختلف در جدول زیر مقایسه شده است.
مقایسه سهمیه مناطق | تعداد شرکت کننده | ظرفیت | رقابت | امکانات آموزشی |
منطقه 1 | کم | کم | بالا | زیاد |
منطقه 2 | بالا | بالا | بالا | زیاد |
منطقه 3 | بالا | بالا | کم | کم |
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سهمیه های کنکور سراسری (سهمیه ایثارگران، سهمیه خانواده شهدا، سهمیه رزمندگان، سهمیه بهیاران و ... ) پیشنهاد می شود مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده شده است، مطالعه نمایید.
در دوره های روزانه دانشگاه های سراسری در کل کشور تحصیل برای دانشجویانی که مجاز به انتخاب رشته شده اند رایگان است به همین علت داوطلبانی که مشمول سهمیه منطقه 1 ، 2 یا 3 در کنکور سراسری میشوند و رتبه و تراز مناسب جهت پذیرش در دوره های روزانه را کسب کرده اند، باید بعضی از تعهدات را رعایت کنند که در ادامه به آنها اشاره شده است:
پذيرفته شدگان دارای سهميه نهایی منطقه يک در صورت پذيرفته شدن یک برابر مدت تحصيل تعهد خدمت دارند.
پذيرفته شدگان دارای سهميه نهایی منطقه دو يا سه، در صورت پذيرفته شدن دو برابر مدت تحصيل تعهد خدمت دارند.
کارشناسان سامانه مشاوره اطلاعات لازم در خصوص تاثیر سهمیه مناطق را به مخاطبان ارائه داده و سوالات خود را با مشاوران مجرب مرکز مشاوره تحصیلی هیوا در میان بگذارید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام کنکور سراسری هیوا از آخرین اخبار و تغییرات سهمیه های کنکور سراسری مطلع گردید.
✔️ این دسته از داوطلبان که دو سال آخر تحصيلی خود را خارج از كشور گذرانده اند در سهمیه منطقه 3 گزینش می شوند که اطلاعات بیشتر داوطلبان مناطق دیگر در مقاله گفته شده است.
✔️ منطقه مورد اثر در کنکور سراسری برای این دسته از دانش آموزان منطقه مرفه تر خواهد بود که توضیحات تکمیلی در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ سهمیه مناطق داوطلبانی که با مدرک کاردانی برای کنکور سراسری شرکت می کنند بر اساس سه سال آخر دوره متوسطه (دبيرستان و يا هنرستان) در نظر گرفته می شود که توضیحات تکمیلی در متن مقاله ارائه شده است.
برای مشاوره سهمیه مناطق کنکور سراسری
برای مشاوره سهمیه مناطق کنکور سراسری
سلام وقتتون بخیر، من در شهر لالجین از شهرستان بهار استان همدان تحصیل م یکنم و محل زندگیم هم روستا هستش ، می خواستم بدونم سهمیه منطقه چند به من تعلق میگیره؟
سلام . در کنکور شما سهمیه منطقه 3 لحاظ میشه .
سلام ببخشید بنده سال اول و دوم دبیرستان در منطقه سه و منطقه محروم درس خوندم و الان که سال َسوم هستم اومدم منطقه 2 برای من کدام سهمیه شامل میشه چون واقعا من دو سال در منطقه محروم درس خوندم
سلام . در کنکور سراسری شما سهمیه منطقه 2 لحاظ میشه .
سلام من دیپلمم رو در منطقه 1 گرفتم مشکل شنوایی دارم آیا تحت بهزیستی قرار بگیرم منطقه 3 تعلق می گیرم در کنکور
سلام . در صورتی که تحت پوشش بهزیستی قرار بگیرین ، می تونین در کنکور از سهمیه منطقه 3 استفاده کنین .
سلام من سال دهم رو منطقه دو بودم و ساله یازدهم و دوازدهم در منطقه سه قراره تحصیل کنم ؟ ایا من منطقه دو حساب میشم یا منطقه سه ؟
سلام . در کنکور سراسری شما سهمیه منطقه 2 لحاظ میشه .
سلام من در مدرسه در میگون درس می خونم که جزء رودبار قصران هست می خواستم بدونم که سهمیه منطقه من چند حساب میشه ؟ ممنون میشم جواب بدین
سلام . در کنکور سراسری شما سهمیه منطقه 3 لحاظ میشه .
من کلاس نهم هستم دوره متوسطه اول را در مدارس استعدادهای درخشان منطقه ۱ گذراندم (وضعیت تحصیلیم هم خیلی خوبه ) . این امکان برام وجود داره که برم تو مدارس عادی منطقه ۳. به نظر شما منطقه ام را عوض کنم
سلام . توصیه میشه در مدارس استعدادهای درخشان ادامه تحصیل بدین .
سلام . من در منطقه سه تحصیل کردم اگر برای دانشگاهی که در منطقه یک قرار داره انتخاب رشته کنم بر اساس رتبه من در سهمیه پذیرش می کنن یا رتبه کل ؟
سلام . شانس قبولی شما در کنکور سراسری بر اساس سهمیه ای که دارین تعیین میشه .
سلام و عرض ادب .من پایه دهم هستممنطقه ۱ میخوام وسط سال انتقالی بگیرم برا منطقه ۳ و تا سال دوازدهم منطقه ۳ بمونم سوالم این هست. آیا من که نوبت اول دهم . تو منطقه ۱ دادم .و نوبت دوم دهم منطقه ۳ و یازدهم دوازدهم منطقه ۳ بودم . چه منطقه برا لحاظه میشه ؟ تشکر ممنون میشم جواب بدید
سلام . در صورتی که مدرک پایه دهم ، یازدهم و دوازدهم رو در منطقه 3 بگیرین ، می تونین در کنکور سراسری از سهمیه منطقه 3 استفاده کنین .
سلام من در استان کهگلویه و بوایرحمد دهم و یازدهم رو قبول شدم برای اینکه برم جز خوزستان امتحان دیپلمم رو اونجا بدم کافیه ؟
سلام . در صورتی که در پایه دهم ، یازدهم و دوازدهم در مناطق مختلفی تحصیل کنین ، سهمیه منطقه مرفه تر در کنکور شما لحاظ میشه و استان محل تولد به عنوان استان بومی شما در نظر گرفته میشه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©