آزمون GMAT همانطور که از اسمش بر میآید: Graduate Management Admission Test ، امتحانیست که برای درخواست پذیرش جهت ورود به مقطع کارشناسی ارشد و یا دکتری در زمینه
آزمون GMAT همانطور که از اسمش بر میآید: Graduate Management Admission Test ، امتحانیست که برای درخواست پذیرش جهت ورود به مقطع کارشناسی ارشد و یا دکتری در زمینهٔ رشتههای مربوط به مدیریت طراحی شده است. یک نکته که در ابتدا لازم است در مورد آزمونهای GRE General و GMAT ذکر شود این است که در حقیقت میتوان گفت هر چند تقریبا بیشتر برنامههای کارشناسی ارشد و دکتری در رشتههای مدیریت این دو آزمون را به صورت معادل هم می پذیرند، ولی کماکان GMAT برای این رشتهها از مقبولیت بیشتری بر خوردار است. در ادامه این مقاله در مورد GMAT توضیحات بیشتری خواهیم داد.
آزمون GMAT به گونه یی طراحی شده است که بتواند توانایی و مهارت شخص امتحان دهنده را جهت ورود به مقطع کارشناسی ارشد و یا دکتری در رشتههای مربوط به مدیریت در قالب یک امتحان جامع ارزیابی کند و آن را زیر عنوان یک سری نمره گزارش دهد. این آزمون توسط Graduate Management Admission Council و یا به اختصار GMAC طراحی و توسط موسسه mba.com برگزار می شود. نکته ی قابل ذکر این است که GMAT فقط دارای نوع کامپیوتری است و در بسیاری از کشورهای دنیا، در شهرهای مختلف و طبق ساعت بندیهای متفاوت برگزار می شود. میتوان اطلاعات مربوط به نهادهایی که در شهرها و کشورهای مختلف این آزمون را برگزار می کنند را به صورت آنلاین و بر روی سایت http://www.mba.com مشاهده کرد. از همین طریق نیز میتوان برای یکی از ساعات این امتحان ثبت نام نمود. در ادامه در مورد ساختار این آزمون بیشتر شرح خواهیم داد.
آزمون GMAT دارای ۴ بخش میباشد که به ترتیب عبارتند از: Quantitative section, Verbal section, Integrated reasoning, Analytical writing assessment. بخش Quantitative از یک سری سؤالات نسبتا ساده ریاضی تشکیل شده است، شاید میتوان گفت که سختترین سوال میتواند محاسبه میانگین و یا انحراف معیار باشد؛ سؤالات این بخش به صورت چند گزینه ای بوده و در مجموع نمره این بخش نیز به صورت معیار بین ۱۱-۵۱ گزارش می شود. بخش بعدی بخش Verbal میباشد، سؤالات این بخش که همگی به صورت چند گزینه ای هستند، در یک نگاه کلی به سه زیر بخش قابل تقسیم است: (۱) درک مطلب، (۲) دلیل آوری انتقادی، (۳) تصحیح جمله. در زیر بخش اول، یک سری مقالات با تعداد کلمه حدود ۳۵۰ کلمه آورده می شود که سپس سوالاتی راجع به هر مقاله آورده می شود؛ زیر بخش دوم، سوالاتی راجع به استدلال سازی و بررسی و تحلیل یک استدلال آورده شده میباشد؛ و زیر بخش سوم مشتمل بر یک سری سوال راجع به تصحیح یک عبارت و یا تعیین مؤثرترین عبارت در بین یک ایده است. نمره نهایی بخش Verbal هم به صورت یک معیار بین ۱۱-۵۱ گزارش می شود. بخش بعدی Integrated reasoning میباشد که جدیدترین و مهمترین بخش این آزمون است. سؤالات این بخش به صورت چند گزینه ای بوده و در چهار زیر بخش طراحی شده است: زیر بخش اول تحلیل یک سری جدول داده میباشد، سوالاتی در ادامه هر یک از این جداول داده آورده می شود که بایستی با توجه به آن پاسخ داده شوند. زیر بخش دوم تحلیل نمودارهای داده است، سؤالات این بخش که بر اساس این نمودارها آورده شده اند شامل تکمیل یک سری جمله توسط واژگان آورده شده در بین گزینهاست. زیر بخش سوم multi-source reasoning نام دارد که شخص امتحان دهنده میبایستی یک سری اطلاعات آورده شده در چند منبع داده مختلف (که میتواند شامل نمودار و یا جدول باشد) را بررسی کند و به یک سری سوال که به مجموع این دادههای آورده شده بر میگردد پاسخ دهد. زیر بخش چهارم و آخر two-part analysis نام دارد که در حقیقت یک مساله مدیریتی مطرح می شود که سپس شخص امتحان دهنده میبایستی دو راه حل برای آن مساله ارائه دهد، انتخاب این راه حلها از طریق انتخاب بین گزینهها میباشد. در نهایت نمره بخش Integrated reasoning به صورت یک معیار بین ۱-۸ ارائه می شود و همانطور که از اسمش بر میاید در حقیقت ترکیبیست از دو بخش Quantitative و Verbal . بخش پایانی و نهایی Analytical writing assessment نام دارد که شامل نوشتن یک مقاله طی مدت محدود سی دقیقه میباشد، این مقاله میبایستی برداشت انتقادی شخص امتحان دهنده را از یک تحلیل آورده شده بیان کند؛ اصولاً این تحلیل مربوط به یک چالش مدیریتی است. نمره این بخش نیز به صورت یک معیار ۱-۶ گزارش می شود.
لازم به ذکر است که بر خلاف GRE Genereal ، یک نمرهٔ نهایی برای GMAT گزارش می شود که شامل بخشهای Quantitative و Verbal میباشد (بخشهای Integrated reasoning و Analytical writing assessment در این نمره تأثیری ندارند و به صورت مجزا و نمره آنها آن گونه که اشاره شد گزارش می شود). این نمره بین ۲۰۰-۸۰۰ گزارش می شود. نکته جالب اینجاست که یک الگوریتم مخفی طراحی شده که این نمره را بر اساس دو نمره Quantitative و Verbal محاسبه کند. نکته دیگر هم آن است که کلیه سؤالات هر بخش به صورت تطبیقی طراحی شده، به عبارت بهتر اگر تعدادی سوال اشتباه پاسخ داده شوند، سؤالات بعدی ساده تر خواهند بود و طبعاً از ارزش پایینتری برخوردار خواهند بود.
جهت آمادگی برای امتحان GMAT ، راههای مختلفی ممکن است. بهترین راه تهیه کتابهای مربوط به آمادگی GMAT است که توسط نهادهایی مثل KAPLAN و یا Barrons و یا خود http://www.mba.com آماده شده اند. هر چه که این آزمونهای مشابه و موارد تمرینی مربوط به هر بخش این امتحان بیشتر تمرین شود، بهتر است. به هر حال، همانطور که در بالا نیز ذکر شد، قدرت تحلیل داده و ارائه راه حل در شرایط چالش مدیریتی از مهمترین ارکان این آزمون است.
سلام برای شرکت در این ازمونgmatباید زبان عمومی را گزراند؟.این ازمون در شهرستان هم برگزار میشود؟اموزش داده میشود؟من دکتری 96 مدیریت شرکت کردم ایا این ازمون را شرکت کنم.؟
سلام برای آزمون GMAT اجباری به گذروندن دوره زبان عمومی نیست ولی قطعا سطح آزمونش خیلی فراتر از زبان عمومی هست. این آزمون در ایران برگزار نمیشه. برای دکتری نیازی به ارائه GMAT نیست و با مدرک MSRT هم کارتون راه میفته
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©