متقاضیانی که در آزمون کتبی دکتری علوم پزشکی پذیرفته شدهاند، باید برای ورود به مصاحبه دکتری وزارت بهداشت که بسیار حساس و حائزاهمیت است اقدامات لازم مانند ارسال مدارک و سوابق علمی و پژوهشی به دبیر خانه برگزاری مصاحبه دکتری را انجام دهند. پیش بینی می شود تاریخ مصاحبه دکتری وزارت بهداشت در سال جاری، نیمه اول دی ماه باشد.
برای مشاوره مصاحبه دکتری وزارت بهداشت
برای مشاوره مصاحبه دکتری وزارت بهداشت
کنکور دکتری وزارت بهداشت در دو مرحله آزمون کتبی و مصاحبه برگزار می شود و داوطلبان بعد از قبولی در آزمون دکتری می توانند بامشاهده نتایج اولیه وزارت بهداشت بر اساس رتبه و تراز کسب شده اقدام به انتخاب رشته دکتری علوم پزشکی نمایند. سپس بعد از اعلام نتایج دعوت به مصاحبه دکتری وزارت بهداشت، افرادی که برای ورود به جلسه مصاحبه دکتری پزشکی پذیرفته شده اند، می توانند با آمادگی کامل در جلسه مذکور شرکت نمایند. لازم به ذکر است عدم حضور در جلسه مصاحبه دکتری وزارت بهداشت به منزله انصراف داوطلب خواهد بود و قبولی وی غیرممکن می شود.
مصاحبه دکتری علوم پزشکی در صورت برگزاری به صورت حضوری توسط مناطق آمایشی (دانشگاه ها) انجام می شود. همچنین برای دوره دكتری پژوهشی توسط سازمان ها / مؤسسات و دانشگاه های علوم پزشكی مجری دوره دكتری پژوهشی برگزار خواهد شد. در ادامه جهت آشنایی داوطلبین با روند مصاحبه دکتری وزارت بهداشت به توضیحاتی در خصوص مصاحبه دکتری تخصصی و پژوهشی وزارت بهداشت، تاریخ مصاحبه علوم پزشکی به همراه مناطق آمایشی مصاحبه دکتری علوم پزشکی پرداخته شده است.
در دفترچه انتخاب رشته دکتری وزارت بهداشت جدول محل برگزاری مصاحبه دكتری تخصصی رشته های علوم پایه، بهداشت و تخصصی در مناطق آمایشی ذکر می شود. در رشته هایی كه مصاحبه آن ها تنها در یک یا دو یا سه منطقه آمایشی برگزار می گردد، داوطلبان می توانند بر اساس علاقه و سایر ضوابط نسبت به انتخاب كلیه رشته محل های آموزشی اقدام نمایند و هیچ محدودیتی در انتخاب آنان وجود ندارد.
در رشته هایی كه مصاحبه آن ها در 3 منطقه آمایشی برگزار خواهد شد، معرفی افراد به این مناطق بر اساس نمره و به تعداد چند برابر ظرفیت پذیرش آن مناطق آمایشی خواهد بود. به عبارت دیگر ممكن است افرادی كه از نظر نمره در انتهای لیست دو برابر آن رشته باشند به هر سه منطقه آمایشی برای مصاحبه معرفی نشوند. لیکن این داوطلبین میتوانند با آمادگی علمی شانس خود را در مصاحبه دکتری وزارت بهداشت افزایش دهند.
سال گذشته تاریخ برگزاری مصاحبه دکتری علوم پزشکی 9 الی 16 دی ماه بود و داوطلبین پس از مطالعه اطلاعیه دعوت به مصاحبه دکتری علوم پزشکی و همچنین مشاهده نتایج دعوت به مصاحبه دکتری وزارت بهداشت که از طریق سایت سازمان سنجش پزشکی منتشر می شود نسبت به آماده سازی مدارک لازم برای مصاحبه دکتری وزارت بهداشت و حضور در مصاحبه دکتری وزارت بهداشت اقدامات لازم را انجام دادند، احتمال میرود امسال نیز بازه زمانی برگزاری مصاحبه دکترای وزارت بهداشت در همین تاریخ باشد.
به محض مشخص شدن زمان برگزاری مصاحبه دکتری وزارت بهداشت 1403 از طریق این مقاله اطلاع رسانی خواهد شد.
در رشته هایی كه مصاحبه در 2 و یا 3 منطقه آمایشی برگزار می گردد، داوطلب جهت بهره مندی از حداكثر امكان معرفی به مصاحبه می بایست كلیه اولویت های قابل انتخاب را در همه مناطق آمایشی در آن رشته، بر اساس علاقه و سایر پارامترها انتخاب نماید. از آنجا كه داوطلبان به صورت چند برابر ظرفیت مناطق و بر اساس اولویت نمره معرفی خواهند شد، بدیهی است داوطلبی كه مناطق آمایشی محدودی را انتخاب نماید و ظرفیت آن مناطق تكمیل شود از فرایند پذیرش حذف خواهد شد.
در چند سال گذشته به علت همه گیری ویروس کرونا، برگزاری مصاحبه دکتری وزارت بهداشت به صورت مجازی تصویب شد. نحوه برگزاری مصاحبه مجازی دکتری به صورت ساخت فایل صوتی - تصویری کوتاه توسط داوطلبان و ارسال آن در سایت مرکز سنجش پزشکی است. در خصوص این که مصاحبه دکتری وزارت بهداشت به صورت مجازی برگزار شود یا خیر اطلاع رسانی از مرکز سنجش پزشکی نشده است در صورتی که مجددا مصاحبه دکتری وزارت بهداشت مجازی برگزارشود از طریق این مقاله اطلاع رسانی خواهد شد.
هدف اصلی دکتری پژوهشی وزارت بهداشت، تربیت افرادی است كه ضمن احاطه به یک زمینه خاص و آشنایی با علوم مرتبط با استفاده از روش های پیشرفته تحقیق، بتوانند گامی در جهت خود كفایی كشور، توسعه پایدار و گسترش مرزهای دانش بردارند.
شرایط داوطلبان شرکت در مصاحبه دکتری پژوهشی وزارت بهداشت
۱داوطلبانی می توانند در مصاحبه دكتری پژوهشی شركت نمایند كه دارای حداقل 2 مقاله اصیل پژوهشی چاپ شده و به عنوان نویسنده اول یا مسئول باشند. PubMed یا web of sciences (ISI) نمایه شده در نمایه های بین المللی (مقالات می بایست چاپ شده باشد و مستندات مربوط به ارسال و در دست بررسی بودن مقاله مورد قبول نمی باشد.)
۲دارا بودن مدرک زبان مورد تأیید شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشكی هنگام مصاحبه الزامی است و ثبت نام به صورت مشروط غیر قابل قبول می باشد.
۳در هر دانشگاه علوم پزشكی برای هر رشته فقط یک مصاحبه انجام می شود و پذیرش مربوط به انتخاب رشته در مراكز تحقیقات آن دانشگاه، با همان مصاحبه صورت می گیرد.
۴هر داوطلب بر اساس اولویت نمره كتبی، حداكثر به سه مركز تحقیقات در دانشگاه های علوم پزشكی كه دارای ظرفیت باشد معرفی خواهد شد.
۵داوطلبان باید جهت بهره مندی از حداكثر امكان معرفی به مصاحبه، كلیه اولویت های قابل انتخاب در همه دانشگاه های علوم پزشكی را كه در رشته داوطلب پذیرش دارند مشاهده نموده و بر اساس علاقه و سایر پارامترها انتخاب نمایند. بدیهی است داوطلبی كه فقط سه مركز تحقیقات را انتخاب كند و ظرفیت آن مراكز تحقیقات تكمیل باشد برای مصاحبه معرفی نشده و از فرایند پذیرش حذف خواهد شد.
۶داوطلبان پس از معرفی به دانشگاه می توانند در مصاحبه واحدی كه براساس رشته داوطلب برگزار می شود شركت كنند.
۷آزمون مرحله دوم (مصاحبه دکتری علوم پزشکی) به صورت ساختارمند (شامل تسلط بر مقالات علمی متقاضی، جستجوی منابع علمی، توانایی ارایه پیشنهاد برای ادامه تحقیقات و تسلط به زبان انگلیسی) برگزار خواهد شد. سوابق مورد ارزیابی جهت بررسی امتیازات تحصیلی و پژوهشی دکتری در دفترچه انتخاب رشته دکتری علوم پزشکی ذکر خواهد شد.
وزارت بهداشت دانشگاه های پذیرنده دانشجو از طریق آزمون دکتری علوم پزشکی را به 10 منطقه آمایشی تقسیم بندی می کند. همان طور که در دفترچه ثبت نام آزمون دکتری وزارت بهداشت سال گذشته ذکر شده، مناطق آمایشی به شرح زیر هستند و در صورت هر گونه تغییر در این مناطق در سال جاری این مقاله به روزرسانی می شود.
منطقه آمایشی 1 شامل دانشگاه های علوم پزشكی : بابل، سمنان، شاهرود، گلستان، مازندران، گیلان
منطقه آمایشی 2 شامل دانشگاه های علوم پزشكی : ارومیه، تبریز
منطقه آمایشی 3 شامل دانشگاه های علوم پزشكی : كردستان، كرمانشاه، همدان
منطقه آمایشی 4 شامل دانشگاه های علوم پزشكی : اهواز، لرستان
منطقه آمایشی 5 شامل دانشگاه های علوم پزشكی : شیراز، هرمزگان
منطقه آمایشی 6 شامل دانشگاه های علوم پزشكی : زنجان، قزوین، قم
منطقه آمایشی 7 شامل دانشگاه های علوم پزشكی : اصفهان، شهركرد، كاشان، یزد
منطقه آمایشی 8 شامل دانشگاه های علوم پزشكی : كرمان، زاهدان
منطقه آمایشی 9 شامل دانشگاه های علوم پزشكی : بیرجند، مشهد
منطقه آمایشی 10 شامل دانشگاه های : ارتش، انستیتو پاستور ایران، ایران، بقیه الله، تهران، شهید بهشتی، علوم بهزیستی و توانبخشی، جهاد دانشگاهی (رویان)، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه شاهد، سازمان انتقال خون ایران
همانطور که در قسمت های قبل گفته شد، مصاحبه دکتری وزارت بهداشت با مصاحبه دکتری و مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد متفاوت است. مصاحبه دکتری وزارت بهداشت در صورت برگزاری مصاحبه به صورت حضوری در چند ایستگاه مختلف برگزار می شود.
در هر ایستگاه توانایی های مختلف دانشجویان مورد بررسی داوران قرار می گیرد. مصاحبه دکتری وزارت بهداشت به شیوه چند ایستگاهی (Multiple Mini-Interviews) اجرا خواهد شد. در نتیجه این مصاحبه، صلاحیت های متقاضیان تحصیل در دورهای آموزشی دكتری وزارت بهداشت مورد سنجش و ارزیابی قرار می گیرد. در ادامه به توضیح مختصری در ارتباط با هر ایستگاه این مصاحبه می پردازیم.
۱ایستگاه شماره 1 : میزان تسلط داوطلب بر پایان نامه و مقاله استخراج شده از آن
داوطلب در این ایستگاه باید در مورد پایان نامه آخرین مقطع تحصیلی متناسب با رشته مورد پذیرش و مقاله استخراج شده از آن به سوالات مطرح شده توسط داوران پاسخ دهد.
۲ایستگاه شماره 2 : ارائه شفاهی مطالب علمی " Scientific Presentation "
در این ایستگاه به داوطلب چند موضوع مرتبط با رشته امتحانیش پیشنهاد می شود و داوطلب یكی از این موضوعات را به دلخواه انتخاب کرده و فرض می کند که باید سخنرانی كوتاهی برای داوران حاضر کرده و ارائه نماید. پس از انتخاب موضوع به مدت 5 دقیقه به وی مهلت داده می شود که موضوع منتخب را آماده و با اجازه داوران مطالب خود را به مدت 3 دقیقه بدون استفاده از تكنولوژی خاصی و فقط به صورت گفتاری برای آن ها ارائه دهد. لازم به ذکر است که موضوعات متناسب با رشته متقاضی پذیرش، انتخاب خواهند شد.
۳ایستگاه شماره 3 : جستجوی منابع علمی
در این ایستگاه داوران چند موضوع مرتبط با رشته مورد پذیرش داوطلب را برای تحقیق در اختیار وی قرار می دهند. داوطلب موظف است یكی از موضوعات را انتخاب و سه مقاله مرتبط با آن را جستجو کند. سپس مقالاتی كه به عنوان منبع انتخاب کرده را از نظر اعتبار علمی منبع ( رفرنس ) ارزیابی نماید و در انتها به سوالات مربوط به نحوه استفاده از منابع در متون مقالات پاسخ دهد.
۴ایستگاه شماره 4 : اختصاصی زبان انگلیسی
در این ایستگاه یک امتحان زبان برای داوطلب طراحی شده است. این امتحان شامل (مکالمه کوتاه، درک و ترجمه متن اختصاصی و درک اصطلاحات تخصصی رشته داوطلب) می باشد. داوطلب با شرکت در این ایستگاه ضمن معرفی کوتاه خود به زبان انگلیسی، یک متن تخصصی را ابتدا قرائت و سپس ترجمه می کند.
معرفی خود به زبان انگلیسی: این معرفی باید شامل نام و نام خانوادگی، سن، تحصیلات، رشته تحصیلی پایه و دانشگاهی محل تحصیل وی باشد.
خواندن و ترجمه یک پاراگراف از متن تخصصی رشته مورد پذیرش: خواندن، ترجمه، درک و توضیح اصطلاحات مربوط به رشته امتحانی داوطلب جز این قسمت از ایستگاه چهارم می باشد. در ایستگاه زبان انگلیسی زمان های ارائه شده پیشنهادی می باشند و داوطلب می تواند در مدیریت زمان آن را لحاظ نماید.
۵ایستگاه شماره 5 : توانمندی های تخصصی رشته امتحانی
در این قسمت داوطلب موظف است توانایی های خود در ارتباط با رشته امتحانی را بیان کرده و تسلط خود را به داوران نشان دهد. در این ایستگاه هر داوطلب باید شایستگی خود را برای تحصیل در مقطع دکتری رشته امتحانیش به داوران حاضر در جلسه مصاحبه اثبات نماید.
شایان ذکر است که گروه ها می توانند چیدمان ایستگاه ها را افزایش و یا جابجا نمایند، اما به طور معمول این 5 ایستگاه در مصاحبه دکتری علوم پزشکی وجود دارند. در 5 ایستگاه موجود 10 نفر از اساتید دانشگاه های مختلف دانشجویان را ارزیابی می کنند. دانشجویان از یک مسیر وارد و از مسیر دیگری خارج می شوند و اجازه برگشت ندارند و باید به طرف ایستگاه های بعدی حرکت کنند. درنتیجه این مصاحبه ها یکسان انجام می شود و ایستگاه ها تداخل مصاحبه نخواهد داشت. زمان اختصاص داده شده برای هر ایستگاه تقریبا بین 8 الی 10 دقیقه است.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص مصاحبه دکتری وزارت بهداشت را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ خیر، جلسات مصاحبه دکتری وزارت بهداشت در مناطق آمایشی از پیش تعیین شده برگزار می شود. در متن مقاله به بررسی جزئیات این موضوع پرداخته شده است.
✔️ افرادی که موفق به کسب حد نصاب 50 % میانگین كل نمرات شركت كنندگان در آزمون كتبی و كسب حداقل 30 % نمره كل آزمون شدند به مصاحبه دکتری وزارت بهداشت دعوت خواهند شد . در متن مقاله به بررسی جزئیات این موضوع پرداخته شده است .
✔️ خیر . برای شرکت در جلسه مصاحبه دکترا علوم پزشکی نیازی به پرداخت هزینه نمی باشد .
برای مشاوره مصاحبه دکتری وزارت بهداشت
برای مشاوره مصاحبه دکتری وزارت بهداشت
ببخشید تدریس در مصاحبه چند نمره داره ؟ چه دانشگاهی تدریس شده باشه فرق می کنه ؟
سلام . عبارت مصاحبه دکتری وزارت بهداشت ۱۴۰۰ هیوا رو در گوگل سرچ کنین .
ببخشید نتایج دعوت به مصاحبه دکتری پژوهشی هم اومده یا فقط دکتری تخصصی؟
سلام . درحال حاضر نتایج دعوت به مصاحبه آزمون دکتری تخصصی اعلام شده .
سلام وقت بخیر برای رزومه دکتری اموزشی وزارت بهداشت ایا گواهی اختراع ثبت شده رو باید جای دیگه هم تایید کنه که بتونم امتیازشو بگیرم یا نه
سلام . فقط باید سند اختراع تون رو ارائه بدین .
سلام آیا مصاحبه امسال به صورت ایستگاهی و حضوری انجام میشه؟ یا شرایط دیگه ای داره ؟ ممنون میشم توضیح راجع به این موضوع بدید.
سلام . در حال حاضر تغییری در نحوه برگزاری مصاحبه کنکور دکتری وزارت بهداشت صورت نگرفته ، احتمالا مصاحبه طبق روال سال گذشته برگزار میشه ، در صورتی که تغییری ایجاد شه از طریق کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام دکتری هیوا ( phdexam@ ) اطلاع رسانی خواهیم کرد .
با سلام و خسته نباشید من دو مقاله ISI و PubMed دارم اما چون رشته ای که برای PhD امتحان دادم متفاوت از رشته ارشدم هست موضوع پایان نامه و مقالاتم مرتبط نیست . آیا امتیازی از ایستگاه پایان نامه و مقالات می توانم کسب کنم؟
سلام . برای شرکت در کنکور دکتری وزارت بهداشت شما در رشته ای شرکت کردین که در مجموعه رشته های مجاز بوده بنابراین از ایستگاه پایان نامه و مقاله امتیاز می گیرین ولی امتیازی که در این بخش به شما داده میشه به نظر تیم مصاحبه کننده بستگی داره .
سلام آیا ترجمه کتاب امتیازی در مصاحبه دکتری بهداشت دارد ؟
سلام . بله ترجمه کتاب در مصاحبه دکتری وزارت بهداشت تاثیر گذاره .
سلام خسته نباشید ببخشید من دوتا مقاله فارسی چاپ شده در مجله علوم پزشکی یاسوج و ایلام دارم برای مصاحبه دکتری پژوهشی مورد قبول هست؟ با تشکر
سلام . بله مقاله های شما مورد بررسی تیم مصاحبه کننده قرار می گیره .
سلام هر ایستگاه چند امتیاز دارد؟مثلا ایستگاه مربوط به پایان نامه چند امتیاز داره؟اگه نفر اول پایان نامه نباشی مشکلی پیش میاد؟
سلام . امتیازاتی که درهر ایستگاه می تونین کسب کنین ، متفاوته امتیازی که در ایستگاه مربوط به پایان نامه می گیرین ، می تونه متفاوت باشه حداکثر امتیاز مربوط به پایان نامه 15 امتیاز هستش ، مشکلی ایجاد نمیشه فقط امتیاز کمتری می گیرین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©