انتخاب رشته دکتری به صورت اینترنتی بر روی سایت سنجش انجام می شود. لذا، متقاضیانی که مجاز به انتخاب رشته شده اند می توانند در طی بازه زمانی تعیین شده جهت تکمیل فرم انتخاب رشته دکترا از طریق اولویت بندی رشته محل های مورد علاقه اقدام نمایند. انتخاب رشته دکتری در زمان نیمه اول اردیبهشت ماه انجام می شود و داوطلبان می توانند با اطلاع از نحوه انتخاب رشته اقدامات لازم را انجام دهند.
برای مشاوره انتخاب رشته دکتری سراسری
برای مشاوره انتخاب رشته دکتری سراسری
هر ساله آزمون دکتری سراسری به منظور سنجش داوطلبانی که متقاضی شرکت در مقطع دکتری هستند برگزار می شود تا متقاضیانی که در آزمون کتبی موفق به کسب حد نصاب نمره لازم شده اند، بتوانند نسبت به انتخاب رشته محل های مورد علاقه خود اقدام نمایند. با توجه به ظرفیت پایین رشته محل های معرفی شده در دفترچه انتخاب رشته و رقابت بالا در میان داوطلبان انتخاب رشته آزمون دکترا مرحله ای سرنوشت ساز برای داوطلبان این مقطع به حساب می آید.
لازم به ذکر است که انتخاب رشته دکتری کاملا متفاوت با انتخاب رشته مقاطع کارشناسی و ارشد است و انتخاب رشته نامناسب و اشتباه منجر به عدم قبولی در دوره دکتری حتی با رتبه های خیلی خوب می شود. با توجه به اهمیت این امر در ادامه به بررسی ضوابط، شرایط، جزئیات زمان و نحوه انتخاب رشته دکتری برای داوطلبانی که قصد شرکت در انتخاب رشته دانشگاه های سراسری را دارند، پرداخته خواهد شد.
انتخاب رشته آزمون دکتری هر ساله با فاصله کمی از اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری در سازمان سنجش آغاز می شود، داوطلبان در طول مهلت انتخاب رشته دکتری می توانند فرم انتخاب رشته خود را تکمیل کرده و در صورت تمایل به ایجاد تغییر در انتخاب هایشان، در این مدت فرصت ویرایش فرم انتخاب رشته دکتری را نیز خواهند داشت.
مطابق جدول زمان بندی مندرج در دفترچه راهنمای ثبت نام و همچنین از طریق اطلاعیه سایت سنجش، زمان انتخاب رشته آزمون دکترا آغاز خواهد شد و داوطلبان در این بازه زمانی می توانند اقدام به انتخاب رشته نمایند. بهتر است داوطلبان در روزهای آغازین این مهلت، انتخاب رشته دکتری خود را انجام دهند و این کار را به روزهای پایانی موکول نکنند.
زمان انتخاب رشته آزمون دکتری 1404در نیمه اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ اعلام شده است.
لازم به ذکر است انتخاب رشته آزمون دکتری در سال گذشته از 1 اردیبهشت آغاز و تا 12 اردیبهشت ماه ادامه داشت. بر اساس توضیحات مندرج در دفترچه ثبت نام آزمون دکتری، زمان انتخاب رشته آزمون دکترا ۱۴۰۴ در نیمه اول اردیبهشت ماه 1404 اعلام شده است. داوطلبان واجد شرایط استفاده از سهمیه ها در زمان انتخاب رشته دکتری، می توانند با استفاده از سهمیه های ارائه شده فرایند قبولی ساده تری نسبت به سایر داوطلبان داشته باشند. داوطلبان همچنین برای اطلاع از سهمیه های موثر در آزمون دکتری می توانند مقاله زیر را مطالعه کنند.
با وجود این که بعد از ادغام ثبت نام آزمون دکترا و ثبت نام آزمون دکتری دانشگاه آزاد، مرحله اول آزمون دکتری یعنی آزمون کتبی برای داوطلبان این دو دانشگاه به صورت مشترک برگزار می شود. اما بعد از اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری، راه دانشگاه آزاد و دانشگاه های سراسری از یکدیگر جدا خواهد شد و هر داوطلبی که مجاز به انتخاب رشته برای هر دو دانشگاه شده باشد باید به صورت جداگانه فرم انتخاب رشته دکتری سراسری و دانشگاه آزاد را تکمیل نماید.
انتخاب رشته دکتری سراسری برای کلیه افرادی که در ثبت نام آزمون دکتری شرکت کرده اند و بعد از دریافت کارت ورود به جلسه آزمون دکتری سر جلسه آزمون حاضر بودند و در کارنامه ای که برای آن ها صادر شده، مجاز به انتخاب رشته اعلام شده اند، امکان پذیر است. در این زمان داوطلبان می بایست با در نظر گرفتن تاثیر اولویت در انتخاب رشته دکتری، اقدام به تکمیل فرم انتخاب رشته کند.
اینکه داوطلب مجاز به انتخاب رشته چه دوره هایی می باشد، در ردیفی به نام "وضعيت مجاز به انتخاب رشته در دوره" مشخص شده است. فرد مجاز با توجه به دوره ای که در آن مجاز به انتخاب رشته شده است (دوره های روزانه، سایر دوره ها و بورس اعزام به خارج از کشور) می تواند در زمان مقرر شده از سوی سازمان سنجش نسبت به انتخاب رشته دکتری اقدام کند. هر داوطلب ممکن است در یک یا چند دوره مجاز به انتخاب رشته اعلام شده باشد یا به طور کلی در هیچ دوره ای مجاز به انتخاب رشته نباشد.
داوطلبان می توانند با علم به دوره هایی که در آن مجاز به انتخاب رشته شده اند و پس از مطالعه دقیق دفترچه انتخاب رشته دکتری، نسبت به انتخاب حداکثر 50 کدرشته محل اقدام کنند. محدودیتی برای دعوت به مصاحبه شدن وجود ندارد و ممکن است یک داوطلب حدنصاب قبولی تمام دانشگاه هایی که در فرم انتخاب رشته، انتخاب کرده است را کسب کند پس بهتر است انتخاب ها بر اساس علاقه دسته بندی شوند.
بدین معنا که انتخاب هایی که بیشتر مدنظرمان هست را در اولویت های بالاتر و انتخاب های بعدی به ترتیب به گزینه هایی اختصاص یابد که درجه علاقه مان به آن ها کمتر شود. توصیه هیوا به داوطلبان انتخاب رشته دکتری این است که 4 فاکتور علاقه، کیفیت، شهر، فاصله دانشگاه و شهریه دکتری را جز ملاک هایشان قرار دهند.
راهنمای تصویری انتخاب رشته دکتری
داوطلبان پس از وارد شدن به سایت سازمان سنجش sanjesh.org گزینه "دکتری تخصصی" را از منوی سمت راست انتخاب کنند.
در زمان انتخاب رشته آزمون دکترا لینک "انتخاب رشته های تحصیلی آزمون ورودی دکتری (نیمه متمرکز) phd" سال جاری فعال می شود که می بایست آن را انتخاب نمایند.
جدول زمانی و نکات مهم را در صفحه بعدی مطالعه و گزینه "تائید و ادامه - گام بعدی" را انتخاب کنند.
می بایست یکی از دو روش موجود (شماره پرونده و شماره پیگیری ثبت نام یا شماره داوطلبی و شماره پرونده و کدملی) را انتخاب کرده تا به صفحه انتخاب رشته وارد شوند.
در صفحه جدید داوطلبان می بایست اطلاعات وارد شده را تایید نمایند. درصورتی که اطلاعات وارد شده نادرست باشد، بایستی نسبت به اصلاح آنها در بخش درنظر گرفته شده اقدام نمایند.
در صفحه بعد می بایست کد رشته محل های مورد نظر خود را به ترتیب اولویت در فرم وارد کرده و پس از آن که از صحت اطلاعات وارد شده اطمینان پیدا کردند، بر روی گزینه “ثبت” کلیک نمایند و در نهایت رسید انتخاب رشته دکتری را دریافت کنند.
به داوطلبان آزمون دکتری تخصصی توصیه می شود که هنگام انتخاب رشته دکتری جهت کسب اطلاعات بیشتر راجع به ترازهای قبولی دانشگاه ها در سال گذشته از نرم افزار انتخاب رشته دکتری هیوا که با استفاده از کارنامه های سال پیش داوطلبان ساخته شده است به رایگان استفاده کنند تا بتوانند انتخاب رشته دقیق تری داشته باشند.
تمامی افرادی که در انتخاب رشته دکتری شرکت کردند بعد از ثبت کدرشته محل های انتخابی خود، باید رسید 15 رقمی خود را دریافت کنند. بعد از تکمیل فرم انتخاب رشته، داوطلبان باید منتظر اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری سازمان سنجش باشند و تا آن زمان می توانند در ارتباط با چگونگی سوالات مصاحبه دکترا تحقیق کنند و خود را برای مصاحبه دکتری آماده سازند.
بعد از اعلام نتایج دعوت به مصاحبه، هر فرد با توجه به این که حدنصاب دانشگاه های انتخابی خود را کسب کرده یا نه به مصاحبه دعوت خواهد شد و می تواند بر اساس علاقه خود، در روز مقرر شده توسط اطلاعیه سنجش یا اطلاعیه دانشگاهی که دعوت به مصاحبه شده، به محل مصاحبه مراجعه کرده و مدارک لازم را به همراه ببرد.
طبیعی است که اگر فردی نتوانسته حدنصاب قبولی در یک دانشگاه را کسب کند، به مصاحبه دعوت نخواهد شد. لازم به ذکر است برخی از دانشگاه ها علاوه بر مصاحبه شفاهی دارای آزمون کتبی هم هستند که زمان آن توسط دانشگاه اعلام خواهد شد. داوطلبانی که به مصاحبه دانشگاه ها دعوت شده اند باید به سایت سنجش مراجعه کرده و نسبت به تکمیل فرم بررسی صلاحیت عمومی دکتری اقدام کنند.
در آخر نتایج نهایی دکتری توسط سازمان سنجش بر روی وب سایت این دانشگاه به نشانی sanjesh.org اعلام خواهد شد و داوطلبان می توانند بعد از اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری، نتایج خود را مشاهده کنند. برای اطلاع از زمان و نحوه مشاهده اعلام نتایج مقاله زیر را مطالعه کنید.
لازم به ذکر است تمامی داوطلبانی که در آزمون دکتری شرکت کرده اند، در صورت کسب نمره کل قابل قبول دانشگاه آزاد و دریافت کد دسترسی انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد در کارنامه نتایج اولیه دکتری، می توانند بعد از مطالعه دفترچه انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد، به صورت جداگانه در انتخاب رشته دکتری آزاد شرکت کنند و بعد از مشاهده نتایج اولیه انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد، به مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد دعوت شوند.
اعلام نتایج نهایی دکتری نیز از طریق سایت سازمان سنجش sanjesh.org منتشر می شود و داوطلبانی که در مصاحبه دکتری شرکت کرده اند می توانند با استفاده از اطلاعات ثبت نامی خود، نتیجه را مشاهده کنند و در صورت قبولی نسبت به ثبت نام در دانشگاه مورد نظر اقدام نمایند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص انتخاب رشته دکتری را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ داوطلبان دکترا پس از دریافت کارنامه اولیه می توانند نسبت به تکمیل فرم انتخاب رشته خود اقدام نمایند که به محض آغاز این فرایند، در مقاله اطلاع رسانی خواهد شد.
✔️ انتخاب رشته دکترای دانشگاه های سراسری رایگان می باشد، اما انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد تنها با پرداخت هزینه امکان پذیر است که به محض آغاز این فرآیند، مقاله به روز رسانی خواهد شد.
✔️ داوطلبان مجاز به انتخاب رشته دکترای دانشگاه های سراسری می توانند حداکثر 50 کدرشته محل را انتخاب کنند که در صورت هر گونه تغییر در این تعداد مقاله به روز رسانی خواهد شد.
برای مشاوره انتخاب رشته دکتری سراسری
برای مشاوره انتخاب رشته دکتری سراسری
سلام وقت بخیر ....اگر چندین دانشگاه مصاحبه دعوت شویم و همه را شرکت کنیم در زمان نتایج نهایی آیا در صورت کسب امتیاز فقط یک دانشگاه به ما معرفی می شود یا اینکه امکان دارد در دو دانشگاه قبول شده باشیم و یکی را به دلخواه انتخاب کنیم؟!!!
سلام . نتایج نهایی آزمون دکتری اعلام شه فقط در یک رشته / محل نتیجه قبولی اعلام میشه ، فرم انتخاب رشته به ترتیب اولویت های انتخابی بررسی میشه در اولین رشته / محلی که نمره قبولی داشته باشین پذیرفته میشین .
سلام آیا امکان دعوت به مصاحبه در چند کد رشته محل وجود دارد ؟ در این حالت قبولی به چه شکل است ؟
سلام . نتایج اولیه انتخاب رشته دکتری اعلام شه ممکنه به مصاحبه چندین دانشگاه دعوت شین ، می تونین به دلخواه در مصاحبه دانشگاه های مورد نظرتون شرکت کنین ، در نهایت با توجه به فرم انتخاب رشته اولویت های انتخابی شما بررسی میشه و در اولین رشته / محلی که نمره قبولی داشته باشین پذیرفته میشین .
سلام انتخاب رشته نکردم چکار کنم ؟
سلام . مهلت انتخاب رشته دکتری دانشگاه های سراسری تمام شده ، می تونین در انتخاب رشته دانشگاه آزاد شرکت کنین .
سلام خسته نباشید آیا برای مصاحبه تماس می گیرند ؟ و اگر تماس نگیرند یعنی به مصاحبه دعوت نشدیم و رد شدیم ؟ ممنون اگر پاسخ بفرمایید
سلام . نتایج انتخاب رشته دکتری اعلام میشه ، مشخص میشه به مصاحبه کدام یک از دانشگاه هایی که انتخاب کردین دعوت شدین .
سلام، دعوت به مصاحبه ى سراسری است ؟ هر دانشگاهى كه انتخاب كنيم به صورت جداگانه مصاحبه مي كند ؟ مثلا سراسرى دو دانشگاه تهران و اصفهان را انتخاب كرديم هر كدام جداگانه در همان شهر مصاحبه مي كنند ؟
سلام . مصاحبه دانشگاه های سراسری جداگانه برگزار میشه ، به عنوان مثال در صورتی که به مصاحبه دو دانشگاه دعوت شین باید جداگانه در مصاحبه دانشگاه های مورد نظر شرکت کنین .
با سلام . بین دانشگاه پردیس و پیام نور کدوم بهتره از لحاظ اعتبار و هیات علمی شدن
سلام . مدرک دانشگاه پردیس خودگردان در سطح بالاتری قرار داره .
سلام در انتخاب رشته دکتری اگر در اولویت های اول دانشگاه های روزانه را انتخاب کنم و بعد دانشگاه شبانه (که بعد از دانشگاه های روزانه مد نظر دارم) را انتخاب کنم ، آیا در نهایت و بعد از انجام مصاحبه ها در نتیجه نهایی شانس قبولی در دانشگاه شبانه کم می شود؟ (چون در اولویت های آخر قرار دارد.)
سلام . خیر ، اولویت های انتخابی فرم انتخاب رشته شما به ترتیب بررسی میشه در اولین رشته / محلی که نمره قبولی داشته باشین پذیرفته میشین .
برای انتخاب رشته حتما باید فقط همون رشته انتخابی که موقع ثبت نام انتخاب کردیم رو بزنیم یا می تونیم از بقیه هم انتخاب کنیم من در رشته برنامه ریزی درسی شرکت کردم ولی برای پذیرش خیلی ظرفیت کمی داره می خوام رشته های مدیریت برنامه درسی هم بزنم میشه ؟
سلام . فقط همان رشته ای که در آزمون دکتری شرکت کردین و مجاز به انتخاب رشته شدین ، می تونین انتخاب رشته کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©