بیانیه تحقیق یا research statement برای مصاحبه دکتری در رابطه با پژوهش ها و یافته هایی که در گذشته انجام شده و نیز تحقیقات علمی مورد علاقه ای که قرار است در آینده مورد بررسی قرار گیرند، صحبت می شود. بنابراین، داوطلبان متقاضی تحصیل در دوره دکتری می بایست بر اساس فرمت و نوع و نحوه نگارش مشخص شده اقدام به تکمیل بیانیه پژوهش خود نمایند.
برای مشاوره بیانیه تحقیق برای مصاحبه دکتری
برای مشاوره بیانیه تحقیق برای مصاحبه دکتری
داوطلبانی که قصد ورود به مقطع دکتری را دارند می بایست برای افزایش قبولی خود در روز مصاحبه مدارک لازم برای پذیرش در مقطع دکتری مانند بیانیه تحقیق، مدارک زبان، مقالات منتشر شده، کتاب های چاپ شده و ... را تحویل دهند تا پس از بررسی های موردنیاز توسط تیم مصاحبه گر شانس پذیرش بیشتری را داشته باشند.
یکی از این مدارک مهم برای قبولی در مصاحبه دکتری بیانیه تحقیق و یا به اختصار research statement می باشد. به همین منظور دانش پژوهان می بایست به صورت خلاصه به کلیه تحقیقات و پژوهش های خود در گذشته بپردازند و از برنامه ها و پژوهش هایی که علاقه مند به انجام آن ها در آینده هستند، توضیحاتی را ارائه دهند. از این رو بسیاری از داوطلبان از نوع نگارش و نیز محتوای بیانیه تحقیق مصاحبه دکتری اطلاعات کافی نداشته و به دنبال راهی هستند تا بتوانند اهداف مدنظر در خصوص آینده پژوهشی خود را به صورت خلاصه ارائه دهند.
علاوه بر نیاز به بیانیه تحقیق پژوهشی برای مصاحبه دکتری در داخل کشور متقاضیان بسیاری هستند که متقاضی تحصیل در مقطع دکتری و پسادکتری در دانشگاه های خارج از کشور می باشند، این افراد نیز لازم است بیانیه تحقیق پژوهشی خود را جهت تحصیل در رشته مورد علاقه خود ارائه دهند تا بتوانند شانس پذیرش بیشتری داشته باشند. به همین منظور جهت راهنمایی کلیه متقاضیان تحصیل در مقطع دکتری و نیز قبولی در مصاحبه دکتری تصمیم داریم در این مقاله به توضیحات مفصلی در خصوص فرمت بیانیه تحقیق و نیز نحوه نگارش research statement بپردازیم و به سوالاتی مانند بیانیه تحقیق چیست ؟ چطور یک بیانیه تحقیق بنویسیم ؟ پاسخ دهیم.
داوطلبانی که قصد تحصیل در مقطع دکتری را دارند می بایست برای ورود به این مقطع در مصاحبه دکتری پذیرفته شوند. با این حال این افراد می توانند کلیه مدارک موردنیاز برای قبولی در مصاحبه دکتری را آماده کنند تا شانس پذیرش بیشتری برای تحصیل در این مقطع داشته باشند. یکی از مدارکی که لازم است داوطلبان برای مصاحبه دکتری تحویل دهند بیانیه تحقیق می باشد. از این رو سوالی که در ذهن مخاطبان خطور می کند این است که بیانیه تحقیق برای مصاحبه دکتری چیست؟
بیانیه تحقیق یا research statement شامل تاریخچه ای از تحقیقات و تجارب کسب شده در گذشته می باشد؛ به این صورت که افرد تمام یافته های بدست آمده در خصوص موضوع علمی مدنظر خود را به صورت خلاصه با بیانی روان و صریح در فرم بیانیه تحقیق ارائه می دهند و نیز از موضوعات علمی که علاقه مند به تحقیق و پژوهش بر روی آن در آینده هستند به طور کامل به توضیحاتی می پردازند.
به عبارتی فرد متقاضی مصاحبه دکتری می تواند برای تکمیل research statement به تمامی سوالاتی که ممکن است در خصوص موضوع مورد نظر از قبیل اینکه آیا تحقیقاتی که قرار است در آینده انجام شود می تواند به جامعه در رشته علمی مدنظر کمکی نماید یا خیر ؟ آیا بر اساس تجربیات گذشته می توان به نتیجه مطلوبی در خصوص پژوهش آینده دست یافت ؟ پاسخ دهند. همچنین ،داوطلب می بایست هزینه موردنیاز و نیز وسایل لازم برای انجام تحقیقات پیش رو را به صورت خلاصه در اختیار تیم مصاحبه کننده قرار دهد.
از سوی دیگر در صورتی که داوطلبان قصد تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور را داشته باشند، می بایست علاوه بر ارائه مدارکی از جمله رزومه تحصیلی، انگیزه نامه، توصیه نامه و ... بیانیه تحقیق خود را متناسب با سابقه پژوهشی دانشگاه مدنظر به صورت خلاصه آماده نموده و کلیه اهداف از پژوهش های آینده خود را در خصوص ایجاد راه حلی برای مشکلات پیش آمده در رابطه با موضوع مورد نظر مشخص نمایند.
در جلسه مصاحبه دکتری تیم مصاحبه کننده ممکن است سوالات متفاوتی را در خصوص پژوهش ها و تحقیقات فرد داوطلب از جمله پایان نامه و نیز مقالات منتشر شده از داوطلبان جویا شوند. به همین منظور این متقاضیان می بایست بر تمامی مباحث و نتایج کسب شده از پایان نامه خود تسلط کافی داشته باشند تا بتوانند به سوالات مطرح شده پاسخ دهند.
به علاوه داشتن مدرک زبان انگلیسی در آزمون دکتری می تواند تاثیر مثبتی در قبولی در مصاحبه دکتری داشته باشد. بنابراین، با توجه به اینکه برای هر فرد در جلسه مصاحبه دکتری زمان کوتاهی در نظر گرفته شده داوطلبان می توانند در قالب بیانیه تحقیق تمامی پژوهش های گذشته خود را بر حسب اعتبار ذکر نمایند.
در واقع در بیانیه تحقیق یا research statement توضیحات مختصری در مورد سابقه پژوهشی فرد در گذشته و نیز یافته های علمی که اکنون در حال بررسی می باشد، پرداخته شده و داوطلبان می توانند با در نظر داشتن فرمت مشخص شده تمامی موارد مذکور را در قالب 1 تا 3 صفحه به صورت خلاصه به تیم مصاحبه کننده ارائه دهند.
البته می توانید برای ذکر جزئیات بیشتر در خصوص اهداف، سوالات و نتایج هر پژوهش توضیحات بیشتری را در تعداد صفحات بیشتری تایپ نموده و با همراه سایر مدارک در اختیار تیم مصاحبه کننده قرار دهید، اما لازم است research statement اصلی خود را در حداکثر 3 صفحه بنویسید و در جلسه مصاحبه به صورت شفاهی و مختصر در رابطه با تحقیقات و یافته های گذشته، فعالیت های کنونی و نیز پژوهش هایی که قرار است در آینده آن ها را انجام دهید، ارائه دهید.
جهت پذیرش در مقطع دکتری دانشگاه های خارج از کشور نیز فرمت درنظر گرفته شده برای بیانیه تحقیق در قالب متنی کوتاه حدود 1 تا 3 صفحه متناسب با زمینه علمی محقق در نظر گرفته شده که با توجه به نوع دانشگاه فرمت research statement تغییر خواهد کرد. به عنوان مثال داوطلب می تواند در حدود یک الی دو پاراگراف در رابطه با سابقه پژوهش و تحصیلی خود صحبت کند و سپس برای هر یک از سوابق و فعالیت های پژوهشی حال و آینده خود حداکثر سه پاراگراف توضیح دهد.
اما برای آشنایی بیشتر با فرمت بیانیه تحقیق برای مصاحبه دکتری تصمیم داریم مواردی را ذکر نماییم تا در نگارش و ویرایش research statement افراد بتوانند متناسب با شرایط و قوانین ذکر شده بیانیه تحقیق مورد نظر خود را به صورت خلاصه ارائه دهند.
بیانیه تحقیق باید به دور از هر گونه خطا نگارشی باشد.
هر پاراگرافی که در مورد یافته های خود توضیح می دهید باید کوتاه و مختصر باشد.
می توانید برای ارتباط بهتر بین متن ها های ارائه شده و فهم بیشتر از زیر عنوان ها استفاده نمایید.
باید از فونتی استفاده شود که واضح و قابل مشاهده باشد.
باید اهداف و علایق از پژوهش های گذشته، حال و آینده مشخص شود.
در پایان می توانید یک نتیجه گیری کوتاه از مباحث ذکر شده ارائه دهید.
سازمان سنجش هر ساله اطلاعیه ای در خصوص زمان، مدارک و نحوه شرکت در جلسه مصاحبه دکتری بر روی سایت خود منتشر می نماید؛ اما در این میان ممکن است برخی از دانشگاه ها مدارکی را در نظر داشته باشند که در اطلاعیه منتشر شده ارائه نشده است. برای اطلاع از مدارک مصاحبه دکتری توصیه می کنیم مقاله زیر را نیز مطالعه نمایید.
برای نوشتن بیانیه تحقیق افراد می بایست به دور از بزرگنمایی در خصوص پژوهش های گذشته و نیز آینده توضیح دهند. به عبارت دیگر کلیه مسائل و مشکلاتی که در تحقیقات گذشته بررسی شده ذکر شده و نیز راه حل های مختص به رفع هر یک از آن ها همراه با خلاصه ای از نتایج برای هر پژوهش ارائه شود.
همچنین، هر فرد می تواند در زمینه های علمی که در آینده قرار است بر اساس علاقه بر روی آن ها تحقیقاتی را انجام دهد به صورت مختصر در research statement توضیح دهد و هدف از تحقیق بر روی هر مسئله و نیز موضوع علمی را بررسی نموده و در راستای رسیدن به نتایج مطلوب و نیز درستی فرضیه های پیش رو گام بزرگی را بردارد. از این رو برای اطلاع از نحوه نگارش بیانیه پژوهشی برای مصاحبه دکتری به صورت مختصر مواردی را در اختیار داوطلبان قرار داده ایم.
برای نگارش research statement داوطلبان می بایست به خلاصه کلیه پژوهش ها و نیز یافته های خود در گذشته، حال و آینده بپردازند.
در خصوص موضوع مورد علاقه و نیز زمینه های علمی که تمایل به کار و تحقیق دارید، توضیح داده شود.
در رابطه با اینکه چه پژوهش هایی در رابطه با موضوع مورد نظر کار شده و نیز دلایل شکست یافته های قبلی ذکر شود.
آنالیز داده های کسب شده و نیز روابط بین متغییرهای علمی مختلف ارائه شود.
به اهمیت پژوهش هایی که قرار است در آینده انجام شود، به صورت خلاصه توضیح داده شود.
کلیه تحقیقاتی که در زمینه علمی مورد نظر و یا مشابه با موضوع مورد علاقه ایجاد شده را بررسی نموده و به رابطه بین همه پژوهش های انجام شده پی برده تا بتوانید برای پاسخ به سوالات مطرح شده در رابطه موضوع علمی به یافته های بیشتری دست یابید.
اما این موضوع به معنای این نیست که از کارهای تحقیقاتی خود غافل شوید؛ به همین منظور خلاصه ای از فعالیت های تحقیقاتی خود را ارائه دهید و در رابطه با اهمیت پژوهش هایی که در آینده قابل اجرا می باشد، توضیح دهید.
تحقیقاتی که قرار است در آینده انجام دهید را بر اساس واقعیت به صورت خلاصه توصیف نموده و این اطمینان را به تیم مصاحبه کننده دهید که تامین مالی پژوهش پیش رو امکان پذیر می باشد.
متقاضیان دارای شرایط شرکت در مصاحبه دکتری سراسری می توانند جهت انجام مصاحبه به دانشگاه پذیرنده مراجعه نمایند. برای کسب اطلاع از شرایط شرکت در مصاحبه دکتری سراسری توصیه می کنیم مقاله زیر را نیز مطالعه نمایید.
همان طور که توضیح داده شد برای ورود به دوره دکتری داوطلبان می بایست علاوه بر نوشتن رزومه نیز لازم است بیانیه تحقیق خود را در روز مصاحبه تحویل دهند. در رزومه دکتری جزئیات و سوابق تحصیلی اعم از تعداد مقالات چاپ شده، مدارک زبان انگلیسی مانند آزمون آیلتس، تافل و ... ارائه شده، اما در research statement به بیان تاثیر گذارترین پژوهش ها و تجربه های گذشته و نیز به تحقیقاتی که در آینده انجام می شود به صورت خلاصه با ذکر نکات مهم پرداخته شده است.
برای راهنمایی بیشتر متقاضیان مصاحبه دکتری با نمونه بیان تحقیق تصمیم داریم در خصوص نوع محتوا و نیز ساختار research statement توضیحاتی را ارائه دهیم. بیان تحقیق مصاحبه دکتری سوابق پژوهشی داوطلب را به صورت خلاصه در قالب یک الی دو پاراگراف توضیح می دهد و سپس به یافته هایی که تاکنون در خصوص زمینه علمی و نیز موضوع مورد نظر دست یافته را به همراه روابط نتایج با سایر تحقیقات دیگر ذکر می کند.
در ادامه به پژوهش های آینده نیز پرداخته شده و تاثیر این تحقیق علمی و روابط بین چند متغیر به صورت جزئی شرح داده می شود. در واقع همانند انگیزه نامه مصاحبه دکتری شما باید هدف هر یک از تحقیقات علمی را در قالب برنامه های پژوهشی آینده مشخص نمایید تا تمایز پژوهش شما نسبت به سایر تحقیقات شناخته شود.
به عبارت دیگر شما می توانید در حداقل 1 الی حداکثر 3 صفحه علاقه پژوهشی خود را در زمینه های علمی که قبلا کار کرده اید و نیز قرار است در آینده در جوانب دیگری بر روی آن ها پژوهش نمایید را مشخص کنید و نیز آینده پژوهشی خود را در چند پاراگراف توضیح دهید. به علاوه به این موضوع بپردازید که آیا تحقیق انجام شده می تواند شما را به اهداف مشخص شده برساند و یا خیر ؟
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا می توانند در خصوص بیانیه تحقیق برای مصاحبه دکتری اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهند تا بتوانید با اطلاع از فرمت و نحوه نگارش بیانیه تحقیق research statement شانس پذیرش بیشتری برای مصاحبه دکتری و اپلای در مقطع دکتری دانشگاه های خارج از کشور را داشته باشید. در صورت داشتن هر گونه سوال در این زمینه می توانید با مشاوران هیوا در ارتباط باشید.
✔️ توضیحی در خصوص پژوهش های گذشته و آینده می باشد که فرد موظف است در حداکثر سه صفحه ارائه دهد. جزئیات بیشتر در رابطه با بیانیه تحقیق در متن مقاله ذکر شده است.
✔️ از جمله مواردی که باید در فرمت نوشتن بیانیه تحقیق استفاده کنیم شامل استفاده از زیر عنوان ها برای هدایت مصاحبه گر در رابطه با توضیحات ارائه شده، می باشد. توضیحات بیشتر در این زمینه در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ نگارش بیانیه تحقیق باید واقع گرایانه در خصوص پژوهش های گذشته و آینده باشد که توضیحات بیشتر در رابطه با نحوه نگارش در متن مقاله ارائه شده است.
برای مشاوره بیانیه تحقیق برای مصاحبه دکتری
برای مشاوره بیانیه تحقیق برای مصاحبه دکتری
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©