رشته بهیاری هنرستان زیرشاخه کاردانش می باشد و هدف آن آموزش افراد برای ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و مشاوره ای به بیماران می باشد. علاقه مندان می توانند پس از پایه نهم در زمان انتخاب رشته، برای پذیرش در رشته بهیاری اقدام نمایند. پس از کسب نمره قبولی در آزمون کتبی و مصاحبه حضوری، فرد می تواند در هنرستان بهیاری ثبت نام نماید.
معرفی رشته بهیاری هنرستان
معرفی رشته بهیاری هنرستان
با توجه به نیازهای روزافزون جامعه به خدمات بهداشتی و درمانی، رشته بهیاری یک گزینه شغلی مناسب برای افرادی است که علاقه مند به کمک به دیگران و ارتقای سلامت جامعه هستند. این رشته در هنرستان های کشور دانش آموز می پذیرد و با توجه به بازار کار مناسب آن، علاقه مندان زیادی دارد. دانش آموزان می توانند در پایه نهم در زمان انتخاب رشته، برای بهیاری ثبت نام نمایند.
با توجه به اینکه ممکن است برخی از کاربران با رشته بهیاری در هنرستان کاردانش آشنایی نداشته باشند، لذا در این مقاله ابتدا به معرفی رشته بهیاری هنرستان پرداخته خواهد شد. سپس در بخش های بعد مطالبی در ارتباط با شرایط ورود به این رشته، لیست دروس و کتاب ها، شهریه، درآمد و لیست هنرستان های دارای این رشته ارائه می شود. در بخش آخر نیز تفاوت رشته بهیاری و پرستاری در اختیار خوانندگان قرار داده خواهد شد.
در ارتباط با معرفی رشته بهیاری در هنرستان کاردانش باید گفت که بهیاری به مجموعه ای از فعالیت ها و خدماتی اطلاق می شود که به منظور حفظ و ارتقاء سلامت افراد، خانواده ها و جوامع ارائه می شود. هدف اصلی این رشته، آموزش بهیاران برای ارائه خدمات بهداشتی، درمانی، آموزشی و مشاوره ای به بیماران و جامعه است. بهیاران با همکاری پزشکان و دیگر اعضای تیم درمان، به مراقبت از بیماران و ارتقاء کیفیت زندگی آن ها کمک می کنند.
رشته بهیاری در هنرستان کاردانش تدریس می شود و علاقه مندان به ادامه تحصیل این رشته می توانند در پایه نهم در زمان انتخاب رشته و هدایت تحصیلی، در این رشته ثبت نام نمایند. در واقع بهیار، یکی از اعضای تیم پرستاری است و در مکان هایی چون بیمارستان، درمانگاه، اورژانس، آسایشگاه و مراکز درمانی خصوصی امکان مشغول به کار شدن دارد. با توجه به بازار کار خوب این رشته، داوطلبان زیادی نیز دارد.
تحصیل در رشته بهیاری شرایط و توانایی های خاصی می طلبد. داوطلب باید حداقل معدل لازم برای ورود به این رشته را داشته باشد و نیز سلامت جسمی و روحی و شرایط اخلاقی مناسب برای رفتار با بیماران را داشته باشد. پس از گذراندن سه سال تحصیلی در رشته بهیاری، فرد می تواند دیپلم کاردانش خود را دریافت کند. بهیاران کارهایی چون چک کردن علائم حیاتی بیمار، رسیدگی به نظافت بیمار و تخت، غذا دادن به بیمار، کمک کردن به بیمار در انجام کارهای شخصی و... را انجام می دهند.
در ارتباط با معرفی رشته بهیاری در هنرستان کاردانش باید گفت که بهیاری به مجموعه ای از فعالیت ها و خدماتی اطلاق می شود که به منظور حفظ و ارتقاء سلامت افراد، خانواده ها و جوامع ارائه می شود. هدف اصلی این رشته، آموزش بهیاران برای ارائه خدمات بهداشتی، درمانی، آموزشی و مشاوره ای به بیماران و جامعه است. بهیاران با همکاری پزشکان و دیگر اعضای تیم درمان، به مراقبت از بیماران و ارتقاء کیفیت زندگی آن ها کمک می کنند.
رشته بهیاری در هنرستان کاردانش تدریس می شود و علاقه مندان به ادامه تحصیل این رشته می توانند در پایه نهم در زمان انتخاب رشته، در این رشته ثبت نام نمایند. در واقع بهیار، یکی از اعضای تیم پرستاری است و در مکان هایی چون بیمارستان، درمانگاه، اورژانس، آسایشگاه و مراکز درمانی خصوصی امکان مشغول به کار شدن دارد. با توجه به بازار کار خوب این رشته، داوطلبان زیادی نیز دارد.
تحصیل در رشته بهیاری شرایط و توانایی های خاصی می طلبد. داوطلب باید حداقل معدل لازم برای ورود به این رشته را داشته باشد و نیز سلامت جسمی و روحی و شرایط اخلاقی مناسب برای رفتار با بیماران را داشته باشد. پس از گذراندن سه سال تحصیلی در رشته بهیاری، فرد می تواند دیپلم کاردانش خود را دریافت کند. بهیاران کارهایی چون چک کردن علائم حیاتی بیمار، رسیدگی به نظافت بیمار و تخت، غذا دادن به بیمار، کمک کردن به بیمار در انجام کارهای شخصی و... را انجام می دهند.
رشته بهیاری هنرستان با توجه به اهمیت بالای آن در ارتقای سلامت جامعه و پیشگیری از بیماری ها، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. برای ورود به رشته بهیاری، دانش آموزن باید شرایط خاصی داشته باشند و پس از کسب موفقیت در آزمون و مصاحبه می توانند در این رشته ادامه تحصیل دهند. به منظور ارائه جزییات بیشتر، در ادامه این بخش، شرایط ورود به رشته بهیاری هنرستان معرفی خواهد شد.
تابعیت جمهوری اسلامی ایران
داشتن شرط معدل (در هر هنرستان ممکن است متفاوت باشد)
سلامت جسمی و روحی
علاقه و استعداد
دارا بودن شرایط اخلاقی مناسب برای رفتار با بیمار
مدرک قبولی پایه نهم
کسب نمره قبولی در آزمون کتبی ورودی و مصاحبه حضوری
داشتن مدرک تحصیلی و حداقل معدل، یکی از اصلی ترین شرایط انتخاب رشته دبیرستان برای بهیاری پایه نهم می باشد. همچنین هنرستان ها برای پذیرش دانش آموزان در این رشته، آزمون ورودی برگزار می کنند که شامل سوالات عمومی و تخصصی است. داوطلب می تواند جهت آشنایی با آزمون، نمونه سوالات آزمون سال های قبل را دانلود و مطالعه کند. پس از قبولی در آزمون کتبی، تا دو برابر ظرفیت پذیرش از افراد برای مصاحبه دعوت خواهد شد تا میزان علاقه، توانایی و انگیزه دانش آموزان برای بهیاری، ارزیابی شود.
رشته بهیاری در هنرستان کاردانش، یکی از رشته های پر تقاضا می باشد و دلیل آن نیز بازار کار مناسب آن است. این رشته به دانش آموزان این امکان را می دهد تا با اصول و مهارت های لازم برای ارائه خدمات بهداشتی به بیماران آشنا شوند. ممکن است یکی از سوالات کاربران در ارتباط با رشته بهیاری، دروس این رشته باشد. به همین منظور، در ادامه این بخش، به لیست دروس رشته بهیاری هنرستان پرداخته خواهد شد.
بهیاری شامل مجموعه ای از دروس نظری و عملی است که دانش آموزان را برای ورود به بازار کار آماده می کند. پس از پذیرش داوطلب در رشته بهیاری هنرستان، لیست دروس توسط هنرستانی که در آن پذیرش شده است، به وی داده خواهد شد. با این حال، دروس پایه مانند تربیت بدنی، زبان و ادبیات فارسی و دروس تخصصی و عملی مانند اصول و مبانی بهیاری از جمله دروس رشته بهیاری می باشد که دانش آموزان می توانند پس از ثبت نام کتاب درسی اقدام به مطالعه آن ها نمایند. در ادامه لیستی از دروس رشته بهیاری ارائه خواهد شد.
لیست دروس رشته بهیاری | ||
همراه هنرجو | هویت اجتماعی | سلامت و بهداشت |
کاربرد فناوری های نوین | انسان و محیط زیست | انگلیسی |
دین و زندگی | مدیریت خانواده و سبک زندگی | الزامات محیط کار |
آمادگی دفاعی | تاریخ معاصر ایران | فارسی و نگارش |
هنر | جغرافیای ایران | اخلاق حرفه ای |
عربی، زبان قرآن | تعلیمات ادیان الهی و اخلاق | تفکر و سواد رسانه ای |
با توجه به آنچه بیان شد، لیست دقیق دروس رشته بهیاری، از طرف هنرستان مربوطه به فرد داده می شود. پس از طی سه سال تحصیل در این رشته، فرد می تواند دیپلم کاردانش خود در رشته بهیاری را دریافت نموده و برای ورود به بازار کار، اقدام نماید. قابل ذکر است که فرد دارای مدرک بهیاری، دو برابر مدت تحصیل خود، تعهد رسمی کاری دارد.
کتاب های درسی رشته بهیاری در هنرستان به عنوان منابع آموزشی اصلی برای دانش آموزان طراحی شده اند. این کتاب ها شامل مطالب علمی و عملی هستند که دانش آموزان را برای یادگیری بهتر آماده می کنند. اما ممکن است سوال برخی از کاربران این باشد که رشته بهیاری چه کتاب هایی دارد؟ در ادامه این بخش، مطالبی در ارتباط با کتاب های درسی رشته بهیاری هنرستان در اختیار خوانندگان قرار داده خواهد شد.
دانش آموزان می توانند کتاب های درسی رشته بهیاری در هنرستان کاردانش را از سایت ثبت نام کتاب درسی سفارش دهند یا اینکه آن را به صورت الکترونیکی در قالب PDF دانلود نمایند. این کتاب ها معمولا توسط وزارت آموزش و پرورش تالیف و منتشر می شود و دانش آموزان باید آن ها را در طول دوره تحصیل خود مطالعه نمایند. با توجه به اینکه ظرفیت پذیرش هنرستان ها در رشته بهیاری محدود می باشد، لذا علاقه مندان به این رشته باید در طول دوره تحصیل، برای کسب نمرات بالا جهت داشتن شرط حداقل معدل تلاش نمایند.
افرادی که علاقه مند به ادامه تحصیل در رشته بهیاری هستند، به دو طریق می توانند وارد این رشته شوند. فرد می تواند پس از پایه نهم در زمان انتخاب رشته، بهیاری را انتخاب کند یا اینکه در دوره های بهیاری که توسط جهاد دانشگاهی برگزار می شود، شرکت نماید. یکی از سوالات کاربران می تواند مربوط به شهریه بهیاری باشد. به منظور ارائه جزییات بیشتر در این زمینه، در ادامه این بخش، مطالبی در ارتباط با شهریه رشته بهیاری هنرستان در اختیار خوانندگان قرار داده خواهد شد.
در هنرستان های دولتی، پس از اینکه فرد در آزمون کتبی و مصاحبه حضوری موفق به کسب نمره قبولی شد، می تواند بدون هزینه، ادامه تحصیل دهد و شهریه ای از او دریافت نخواهد شد، اما در صورت ثبت نام در مدارس غیر انتفاعی دانش آموز موظف به پرداخت شهریه مدارس غیر انتفاعی می باشند. مگر اینکه هزینه های اضافی بابت کتاب ها و تجهیزات مورد نیاز باشد که دانش آموز باید آن را پرداخت نماید. تنها هنرستان های دولتی که دارای مجوز وزارت بهداشت و آموزش و پرورش هستند، می توانند در رشته بهیاری دانش آموز بپذیرند.
قابل ذکر است که دوره بهیاری هنرستان سه ساله است و وزارت بهداشت، تعهدی برای پرداخت کمک هزینه تحصیل و خوابگاه نخواهد داشت. امکان دریافت مدرک بهیاری بدون شرکت در آزمون نیز امکان پذیر است. به این صورت که فرد باید در دوره بهیاری جهاد دانشگاهی شرکت نموده و پس از پایان دوره مدرک مربوطه را دریافت نماید. اما شرکت در این دوره نیازمند پرداخت شهریه می باشد که میزان آن هر ساله تغییر خواهد کرد.
یکی از موارد مهم در هنگام تعیین رشته در دبیرستان، توجه به بازارکار و درآمد رشته تحصیلی مورد نظر می باشد. حقوق رشته بهیاری نیز از شرایط انتخاب رشته داوطلبان برای ادامه تحصیل می باشد. با آگاهی از درآمد و شرایط اشتغال در این رشته، فرد می تواند تصمیم گیری مناسبی برای آینده شغلی خود داشته باشد. به همین منظور در ادامه این بخش، به درآمد رشته بهیاری هنرستان پرداخته خواهد شد.
آینده و میزان درآمد شغل های رشته بهیاری با توجه به منطقه، شرایط و محل کار و تجربه متفاوت می باشد. با این حال میزان حقوق افراد مشغول به کار در این رشته معمولا از مقدار تعیین شده توسط پایه وزارت کار شروع می شود و با توجه به تعداد شیفت ها، محل خدمت و تجربه تغییر می کند. بنابراین میزان درآمد می تواند با افزایش ساعات کاری و میزان وظایف فرد افزایش داشته باشد.
با اینکه ممکن است رشته بهیاری به عنوان یکی از پردرآمد ترین رشته های کاردانش محسوب نشود ولی با این حال از درآمد معقول و مناسبی برخوردار است. ضمن این که درآمد این رشته از درآمد پرستاران نیز کمتر می باشد. بهیاران می توانند در مراکز درمانی، کلینیک ها و سازمان های دولتی مشغول به کار شوند که این امر بر میزان درآمد آن ها تاثیرگذار است. همچنین با افزایش تجربه و تخصص و اعطای پاداش های دوره ای، دآرمد آن ها نیز افزایش می یابد.
داوطلبانی که تمایل به تحصیل در رشته بهیاری در دوره دبیرستان را دارند، پس از کسب نمره قبولی در آزمون کتبی و مصاحبه حضوری پس از پایه نهم می توانند در هنرستان هایی که این رشته را تدریس می کنند، پذیرش شوند. پس از سه سال تحصیل در این رشته، فرد می تواند مدرک دیپلم کاردانش خود را دریافت نماید. در ادامه این بخش، لیست هنرستان های دارای رشته بهیاری ارائه خواهد شد.
نام | جنسیت |
هنرستان بهیاری آباده | دخترانه و پسرانه |
هنرستان بهیاری مرودشت | دخترانه و پسرانه |
هنرستان بهیاری ایرانشهر | دخترانه و پسرانه |
هنرستان بهیاری بم | دخترانه و پسرانه |
هنرستان بهیاری بافت | دخترانه |
هنرستان بهیاری رفسنجان | پسرانه |
هنرستان بهیاری نهاوند | دخترانه |
هنرستان بهیاری تویسرکان | پسرانه |
هنرستان بهیاری بندر گناوه | دخترانه |
هنرستان بهیاری برازجان | پسرانه |
هنرستان بهیاری زابل | دخترانه و پسرانه |
هنرستان بهیاری قائمشهر | پسرانه |
هنرستان بهیاری قائن | دخترانه |
رشته بهیاری با طول دوره تحصیل سه ساله در برخی از هنرستان های دولتی شهرهای مختلف کشور، ارائه می شود و افراد علاقه مند به این رشته می توانند در صورت داشتن شرایط ورود به این رشته، برای ثبت نام در آزمون کتبی اقدام نمایند. اما پیش از هر گونه اقدام به انتخاب رشته بهیاری، بهتر است از هنرستان هایی که این رشته را ارائه می کنند، اطلاع حاصل نماید.
همانگونه که اشاره شد، رشته بهیاری در هنرستان کاردانش، یکی از رشته های کلیدی در حوزه بهداشت و درمان است که به تربیت نیروهای متخصص برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی می پردازد. ممکن است برخی از افراد رشته بهیاری و پرستاری را یکسان بدانند. اما تفاوت های مهمی در وظایف و آموزش های آن ها وجود دارد. به همین منظور، در ادامه این بخش، تفاوت رشته بهیاری و پرستاری ارائه خواهد شد.
رشته بهیاری و رشته پرستاری هر دو در زمینه مراقبت از بیماران فعالیت می کنند اما آموزش ها و وظایف متفاوتی دارند. امکان تحصیل در رشته پرستاری از هنرستان وجود ندارد و داوطلبان این رشته باید در دانشگاه در این رشته ادامه تحصیل دهند. اما بهیاری را می توان از دوران دبیرستان و در هنرستان های کاردانش ادامه داد. آموزش های بهیاری بیشتر بر روی مراقبت های اولیه، پیشگیری از بیماری ها و ارائه خدمات بهداشتی متمرکز است. بهیاران معمولا در زمینه های بهداشت عمومی و مراقبت های اولیه آموزش می بینند. اما پرستاران آموزش های گسترده تری در زمینه های پزشکی، داروشناسی و مراقبت از بیماران دارند. آن ها می توانند در شرایط پیچیده تری مانند مراقبت از بیماران بستری در بیمارستان ها فعالیت کنند.
در زمینه وظایف و مسئولیت ها نیز تفاوت های مهمی بین بهیار و پرستار وجود دارد. بهیاران معمولا وظایف ساده تری مانند اندازه گیری فشار خون، کمک به بیماران در انجام فعالیت های روزمره و ارائه مشاوره های اولیه دارند. اما پرستاران مسئولیت های بیشتری دارند و می توانند دارو تجویز کنند، برنامه های درمانی را اجرا کنند و در شرایط اضطراری تصمیم گیری کنند. به صورت کلی، رشته بهیاری در سطح پایین تری از پرستاری قرار دارد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص رشته بهیاری هنرستان را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ هدف، آموزش بهیاران برای ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و مشاوره ای به بیماران است. بهیاران با همکاری پزشکان و دیگر اعضای تیم درمان، به مراقبت از بیماران و ارتقاء کیفیت زندگی آن ها کمک می کنند. جهت مشاهده جزییات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.
✔️ پس از پایه نهم در زمان انتخاب رشته، فرد می تواند برای بهیاری اقدام کند. برای اینکار نیز باید در آزمون کتبی و مصاحبه نمره قبولی کسب نماید. جهت مشاهده جزییات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.
✔️ حقوق، وظایف و مسئولیت های بهیار کمتر از پرستار است. همچنین امکان تحصیل در رشته بهیاری در دانشگاه نیست. جهت مشاهده جزییات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود
معرفی رشته بهیاری هنرستان
معرفی رشته بهیاری هنرستان
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©