یکی از موارد مهم در انتخاب رشته تحصیلی، بحث شناخت دانش آموزان از خودشان و اطلاع از تیپ شخصیتی می باشد. آموزش و پرورش به منظور شناسایی تیپ های شخصیتی در هدایت تحصیلی پایه نهم، اقدام به مهیا کردن آزمون های رغبت و توانایی در سایت مای مدیو به نشانی my.medu.ir نموده است که دانش آموزان می توانند با انجام تست ها و اطلاع از تفسیر هر تیپ برای انتخاب رشته، رشته متناسب خود را انتخاب نمایند.
برای مشاوره و تفسیر تیپ های شخصیتی در هدایت تحصیلی پایه نهم
برای مشاوره و تفسیر تیپ های شخصیتی در هدایت تحصیلی پایه نهم
هر ساله آموزش و پرورش به منظور یاری رسانی به دانش آموزان برای انتخاب رشته، اقدام به برگزاری آزمون های هدایت تحصیلی می نماید که یکی از مهم ترین این آزمون ها، رغبت و توانایی می باشد. تمامی تست های طرح شده در این آزمون ها از تست های شخصیت شناسی بوده و زیر نظر روانشناسان و مشاوران حوزه تعلیم و تربیت طرح می شوند و نتایج آزمون ها نیز توسط کارشناسان همین حوزه مورد بررسی قرار می گیرند.
در سال جاری آزمون های هدایت تحصیلی نهم در سایت مای مدیو انجام می شود. پس از انجام آزمون توسط دانش آموزان، تست ها توسط کارشناسان بررسی و نتایج در قالب معرفی تیپ های شخصیتی در نمون برگ هدایت تحصیلی اعلام می شود که این نتایج به همراه نمرات کسب شده توسط دانش آموز در انتخاب رشته سهم به سزایی دارد. با توجه به اهمیت اطلاع از تیپ های شخصیتی در هدایت تحصیلی پایه نهم، در ادامه این مقاله تیپ های شخصیتی معرفی و تفسیر هر تیپ برای انتخاب رشته ارائه شده است.
همواره انتخاب رشته پایه نهم و ادامه تحصیل در رشته های نظری و هنرستانی، یکی از دغدغه های بسیاری از دانش آموزان و اولیا بوده است و به دلیل عدم شناخت دانش آموزان از شخصیت و علایق خود در این سن، دانش آموزان برای انتخاب رشته با چالش های متفاوتی روبرو هستند. با توجه به اهمیت انتخاب رشته نهم، در سال های اخیر آموزش و پرورش با برگزاری آزمون های رغبت و توانایی، سعی در شناخت شخصیت و استعداد دانش آموزان نموده است تا هر یک از آن ها با توجه به سلایق و استعدادشان، رشته مورد علاقه خود را ادامه دهند.
از سال گذشته و با راه اندازی سامانه مای مدیو به نشانی my.medu.ir، بسیاری از امکانات و خدمات آموزش و پرورش از جمله شرکت در آزمون های هدایت تحصیلی و در کل روند انتخاب رشته در این سامانه انجام می شود. آموزش و پرورش پس از اعلام نتایج نمرات امتحانات نهایی نهم و انجام تست های رغبت و توانایی توسط دانش آموزان، اقدام به ارائه نتایج هدایت تحصیلی بر اساس تیپ های شخصیتی و نمرات دانش آموزان می نماید که در ادامه نمونه نتیجه تیپ های شخصیتی در هدایت تحصیلی پایه نهم ارائه شده است.
تیپ های شخصیتی در هدایت تحصیلی پایه نهم شامل تیپ شخصیتی اجتماعی، جستجوگر، تهوری، هنری، واقع گرا و قراردادی می باشد که تفسیر هر تیپ برای انتخاب رشته با سایر موارد متفاوت است. دانش آموزان می بایست با توجه به تفسیر و نتایج تیپ های شخصیتی در هدایت تحصیلی پایه نهم، اقدام به انتخاب و تعیین رشته نموده و ثبت نام خود را برای تحصیل در پایه دهم رشته مورد نظر خود انجام دهند. در ادامه مقاله، توضیحات بیشتر درباره تیپ های شخصیتی ارائه شده است که دانش آموزان می توانند با اطلاع از آن ها، انتخاب بهتری برای ادامه تحصیل داشته باشند.
پس از اعلام نتایج نمون برگ و فرم هدایت تحصیلی و مشخص شدن تیپ شخصیتی دانش آموزان، یکی از گزینه های موجود تیپ شخصیتی اجتماعی می باشد که میزان این تیپ در برگه هدایت تحصیلی مشخص می شود. برای تفسیر تیپ شخصیتی اجتماعی برای انتخاب رشته می بایست بیان نمود که هر چه مقدار عددی نمایش داده شده برای تیپ شخصیتی اجتماعی در هدایت تحصیلی نهم بیشتر باشد، نشان دهنده میزان علاقه فرد برای ارتباط با دیگر افراد و فعالیت های اجتماعی می باشد.
یکی از سوالات بسیاری از دانش آموزان پس از اطلاع از تیپ شخصیتی این می باشد که چه شغلی متناسب با تیپ شخصیتی اجتماعی است؟ برای پاسخ به این سوال می بایست بیان نمود که افراد دارای تیپ شخصیتی اجتماعی قوی که نمره بالایی در تیپ اجتماعی کسب کرده اند، اکثرا برونگرا، صبور و خوش رفتار بوده و در امور ارائه خدمات و کار با سایر افراد بسیار موفق می باشند.
دانش آموزان دارای تیپ شخصیتی اجتماعی قدرت متقاعد کردن دیگران را داشته و شغل هایی که نیازمند تعاملات اجتماعی بالا و مسئولیت پذیری است برای این گروه بسیار مناسب هستند. از مشاغل مناسب برای گروه تیپ شخصیتی اجتماعی در هدایت تحصیلی نهم می توان به رشته حقوق، حوزه تعلیم و تربیت مانند شغل دبیری، حوزه درمان مانند پرستاری و پزشکی، حیطه مشاوره مانند روانشناسی و سایر موارد اشاره کرد.
دانش آموزان می بایست توجه داشته باشند که در زمان انتخاب رشته، توجه به فاکتور های مختلف مانند علاقه و استعداد نیز بسیار مهم است. از این رو بهتر است که دانش آموزان علاوه بر تست های شخصیت شناسی، علایق خود را نیز شناخته و با مشورت با افراد آگاه در زمینه انتخاب رشته، اقدام به ثبت نام و ادامه تحصیل نمایند. دانش آموزان می توانند برای آشنایی با رشته های مختلف و مشاوره انتخاب رشته به مقاله ای که لینک آن در ادامه ارائه شده است مراجعه نموده و در صورت داشتن سوال با مشاوربن هیوا تماس حاصل فرمایند.
از دیگر تیپ های شخصیتی می توان به تیپ شخصیتی جستجوگر در انتخاب رشته نهم اشاره کرد. معمولا دانش آموزان دارای این تیپ شخصیتی علاقه مند به کشف ناشناخته ها بوده و به صورت منطقی موضوعات مختلف را بررسی می کنند. برای تفسیر تیپ شخصیتی جستجوگر برای انتخاب رشته می توان بیان نمود که این افراد روابط اجتماعی زیادی نداشته و دوستان کم و محدودی دارند و به طور کلی کمی درون گرایی و رفتار محافظ کارانه در این تیپ مشخص است.
با توجه به اهمیت انتخاب رشته پایه نهم، اطلاع از تیپ های شخصیتی در هدایت تحصیلی پایه نهم و تفسیر هر تیپ برای انتخاب رشته بسیار اهمیت دارد. به طور مثال افراد دارای تیپ شخصیتی جستجوگر با توجه به دارا بودن روحیه درون گرایی و روابط اجتماعی محدود، افراد مناسبی برای رشته های مدیریتی نبوده ولی می توانند در شغل هایی مانند مهندسی کامپیوتر بسیار موفق بوده و به پیشرفت های بالایی دست پیدا کنند.
معمولا دانش آموزان دارای تیپ شخصیتی جستجوگر از لحاظ نمرات و معدل در دروس مدرسه نمره بالایی داشته و با صبر بیشتری مطالعه دروس را ادامه می دهند و دستیابی به نتیجه در حوزه های مختلف برای آن ها از اهمیت بالایی برخوردار بوده و آموزش دهنده های خوبی می باشند زیرا می توانند مطالب را به خوبی به سایر افراد منتقل کنند. معمولا رشته های نظری برای این دانش آموزان انتخاب بهتری می باشد. از شغل های مناسب برای دانش آموزان دارای تیپ شخصیتی جستجوگر می توان به شغل دبیری، استاد دانشگاهی، مهندسی کامپیوتر، رشته های علوم طبیعی و زیست شناسی، علوم آزمایشگاهی، پلیس آگاهی و سایر رشته ها که نیازمند صبوری و روحیه کنجکاوی بالایی می باشد اشاره کرد.
میزان تیپ شخصیتی متهور یا تهوری در هدایت تحصیلی به معنی میزان شجاعت و جسارت دانش آموزان در زندگی و ادامه راه تحصیل و تحولات شغلی می باشد. از ویژگی های شخصیتی دانش آموزان تیپ شخصیتی تهوری در انتخاب رشته نهم می توان به ریسک پذیری، انرژی بالا، جسور بودن و هراس نداشتن از راه کارهای مختلف برای حل مسائل اشاره کرد. دانش آموزان دارای تیپ شخصیت تهوری در روابط خود مدیریت و رهبری بالایی دارند.
دانش آموزان دارای تیپ شخصیتی تهوری غالبا افرادی بلندپرواز و برونگرا بوده و با ریزبینی شناخت خوبی از دیگران و نیازهای آن ها پیدا می کنند. به همین دلیل افراد دارای شخصیت متهور، می توانند در شغل های مدیریتی، کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار و همچنین مشاغل آزاد موفقیت زیادی داشته باشند. دانش آموزان دارای تیپ شخصیتی متهوری می توانند در رشته های انسانی موفقیت زیادی داشته باشند که البته کسب شرایط هدایت تحصیلی رشته انسانی و همچنین علاقه نیز از دیگر فاکتورهایی است که دانش آموزان و والدین می بایست به آن توجه ویژه ای داشته باشند.
از دیگر فاکتورهای دانش آموزان دارای تیپ شخصیتی تهوری می توان به قدرت متقاعد کردن دیگران، ایده پردازی و جسارت در تصمیم گیری ها اشاره کرد. با توجه به تغییر سبک مشاغل و نیاز بازار کار، دارا بودن روحیه ریسک پذیری در مسائل مالی و شغلی از اهمیت بالایی برخوردار است و پیشنهاد می شود دانش آموزانی که نمره بالایی در این تیپ شخصیتی کسب نکرده اند، روحیه تهوری را در خود بیشتر کنند.
دانش آموزانی که نمره بالایی برای تیپ شخصیتی هنری در آزمون هدایت تحصیلی نهم کسب نموده اند، دارای روحیه ای هیجانی بوده و می توانند بر هیجانات خود کنترل زیادی داشته باشند. از ویژگی های بارز افراد با تیپ شخصیتی هنری می توان به رویا پردازی های متعدد اشاره کرد. معمولا این دانش آموزان بیشتر به حس و انگیزه های خود تمرکز کرده و اهمیت زیادی برای نوع تفکر دیگران بر زندگی آن ها قائل نیستند.
دانش آموزان دارای تیپ شخصیتی هنری افرادی احساسی بوده و می توانند با ارتباط خوبی با دیگران داشته باشند، اما به دلیل احساسات و هیجانات، در مشاغلی که با مشکلات دیگران همراه است مانند پرستاری، پزشکی و همچنین مشاغلی که دارای چارچوب مشخص و منظمی هستند مانند رشته حسابداری، احساس رضایت نداشته و نمی توانند کارکرد خوبی داشته باشند. از رشته های مناسب برای دانش آموزان دارای تیپ شخصیتی هنری در آزمون هدایت تحصیلی نهم می توان به رشته های هنرستان فنی و حرفه ای و کاردانش که زیر شاخه هنر هستند مانند بازیگری، نویسندگی، نقاشی، کارگردانی، دانشکده صدا و سیما و برخی رشته هایی که روابط با سایر افراد دارند مانند رشته مدیریت در زیرگروه انسانی اشاره کرد.
یکی از صفات بارز دانش آموزانی که در هدایت تحصیلی نمره تیپ شخصیتی واقع گرایی بالایی دارند، علاقه مندی زیاد برای ورود به بازار کار می باشد. به همین دلیل کسب تجربه واقعی با مشاغل برای این دانش آموزان، تاثیر به سزایی در انتخاب رشته داشته و می تواند برای اطلاع از استعداد ها کمک شایانی برای آن ها باشد. معمولا دانش آموزان دارای تیپ شخصیتی واقع گرا علاقه مند به استفاده از ابزار مختلف و تعمیر وسایل دارند.
یکی از دغدغه های بسیاری از والدین و دانش آموزان پس از اطلاع از تیپ های شخصیتی در هدایت تحصیلی پایه نهم، اطلاع از تفسیر تیپ شخصیتی واقع گرا برای انتخاب رشته می باشد. دانش آموزان دارای تیپ شخصیتی واقع گرا در انتخاب رشته نهم افرادی عملگرا و سرسخت بوده و رویا پردازی زیادی ندارند. با توجه به علاقه این تیپ شخصیتی برای کار با ابزار، از شغل های مناسب برای این رشته می توان به مشاغل رشته های زمینه صنعت هنرستان های فنی حرفه ای و کاردانش مانند معدن، الکترونیک، مکانیک خودرو، نقشه کشی ساختمان و سایر رشته ها اشاره کرد. همچنین کار در آزمایشگاه ها و کار با ابزار می تواند برای آن ها بسیار مناسب بوده و باعث رضایت مندی آن ها از شغلشان باشد.
دانش آموزانی که نمره تیپ شخصیتی قراردادی آن ها از سایر تیپ ها بیشتر است افرادی منظم، واقع بین و با برنامه می باشند. این افراد معمولا در زمان تحصیل برنامه ریزی برای مطالعه داشته و این منظم بودن در تمامی مراحل زندگی و حتی مسافرت رفتن آن ها هم دیده می شود، به گونه ای که از مدتی قبل از سفر باید برنامه ریزی داشته و طبق چک لیست آماده باشند، در غیر این صورت دچار استرس خواهند شد.
با توجه به روحیه وظیفه شناسی و مسئولیت پذیری تیپ شخصیتی قراردادی، از رشته های تحصیلی مناسب این تیپ می توان به رشته های زیرگروه ریاضی و فنی حرفه ای، حسابداری، اقتصاد، علم اطلاعات و داده شناسی، امور دفتری و کارمندی اشاره کرد. این دانش آموزان معمولا به کار با اعداد و ارقام علاقه داشته و جزئیات برای آن ها بسیار مهم است و از اننجام کارهای روتین و ثابت احساس رضایت دارند.
دانش آموزان می بایست توجه داشته باشند که علاوه بر تاثیر تیپ های شخصیتی در هدایت تحصیلی پایه نهم، نمرات کسب شده در امتحانات نهایی نهم نیز تاثیر به سزایی در اعلام نتایج هدایت تحصیلی خواهد داشت. دانش آموزان می بایست قبل از انتخاب رشته، با شاخه های مختلف رشته ها و آینده شغلی آن ها آشنا بوده و با بررسی دقیق تفسیر هر تیپ برای انتخاب رشته با مشاوران و افراد آگاه، رشته متناسب با استعداد های خود را انتخاب نمایند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص تفسیر تیپ های شخصیتی در هدایت تحصیلی پایه نهم را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔ از تیپ های شخصیتی در هدایت تحصیلی پایه نهم می توان به تیپ شخصیتی اجتماعی، جستجوگر، تهوری، هنری، واقع گرا و قراردادی اشاره کرد که در متن مقاله به معرفی هر یک از آن ها پرداخته شده است.
✔ یکی از تیپ های شخصیتی ارائه شده در هدایت تحصیلی نهم تیپ شخصیتی اجتماعی می باشد که افراد دارای این تیپ روابط اجتماعی بالایی داشته و در اداره امور و کار با سایر افراد موفق خواهند بود. توضیحات بیشتر درباره این تیپ شخصیتی در متن مقاله ارائه شده است.
✔ همانطور که در متن مقاله نیز به آن اشاره شده است، افراد دارای تیپ شخصیتی تهوری در شغل های مدیریتی، کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار و همچنین مشاغل آزاد موفقیت زیادی خواهند داشت.
برای مشاوره و تفسیر تیپ های شخصیتی در هدایت تحصیلی پایه نهم
برای مشاوره و تفسیر تیپ های شخصیتی در هدایت تحصیلی پایه نهم
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©