برای انتخاب رشته حسابداری در هنرستان می بایست در درس ریاضی میانگین نمره 10 و در دروس کار و فناوری و فرهنگ و هنر میانگین نمره 12 را کسب کرد. لیست دروس حسابداری فنی حرفه ای شامل موارد عمومی و تخصصی شده و فارغ التحصیلان می توانند به عنوان حسابدار، کمک حسابرس یا مدیر مالی در مراکز استخدام شوند.
برای مشاوره رشته حسابداری در هنرستان
برای مشاوره رشته حسابداری در هنرستان
انتخاب رشته دهم یکی از دغدغه های نهمی ها بوده و برخی از افراد تمایل به تحصیل در هنرستان و انتخاب رشته حسابداری نشان می دهند، اما سوال آنان این است که لیست دروس حسابداری فنی حرفه ای چیست و شرایط انتخاب این رشته از بین شاخه های فنی حرفه ای چه می باشد؟ پیش از اتخاذ تصمیم قطعی می بایست با بازار کار، آینده شغلی و فرصت های در پیش رو جهت ادامه تحصیل در دانشگاه آشنا شده و اطلاعات کافی در این زمینه کسب نمود.
برای انتخاب رشته حسابداری در هنرستان نیاز به شرکت در کنکور نبوده و افراد می توانند بدون دغدغه و اضطراب، مشغول یادگیری دروس مهم مالی شوند. در این مقاله ابتدا رشته مورد نظر معرفی شده و سپس شرایط ثبت نام مورد بررسی قرار گرفته است. اشخاص از طریق مطالعه مقاله پیش رو با لیست دروس حسابداری فنی حرفه ای، بازار کار و میزان درآمد آشنا خواهند شد. مزایای تحصیل در حوزه مالی در این مطلب شرح داده شده است.
دانش آموزان بسیاری پس از پایان دوره متوسطه اول، تمایلی به تحصیل در دبیرستان نشان نداده و علاقه به رشته های هنرستان فنی حرفه ای دارند. انتخاب رشته دهم تاثیر زیادی بر روی آینده شغلی دانش آموزان گذاشته و می بایست با دقت بالا و با در نظر گرفتن کلیه جوانب، برای گزینش بهترین رشته اقدام نمود. به طور معمول دانش آموزان در امتحانات استعداد یابی شرکت کرده و در ادامه موردی متناسب با علایق، استعدادها و نمرات متوسطه اول را انتخاب می کنند.
جهت معرفی رشته حسابداری در هنرستان فنی حرفه ای باید توضیح داد که به علم جمع آوری اطلاعات مالی، تهیه گزارش از آن ها، تحلیل گزارش و در ادامه اتخاذ تصمیمات مناسب حسابداری گفته می شود. امروزه حسابداران وظایف شغلی متنوعی در سازمان ها داشته و امکان دارد یک حسابدار تنها وظیفه تهیه گزارش، ثبت و پردازش را بر عهده داشته و دیگری موظف به تحلیل گزارش ها و اتخاذ تصمیم هایی در جهت رشد سازمان باشد. بنابراین حسابدار باید کلیه مهارت های لازم را فرا گرفته و در زمان لازم، از آن ها استفاده نماید.
تحصیل رشته حسابداری در هنرستان افراد را با شیوه ثبت و گزارش تراکنش های مالی، تولید گزارش و تحلیل اطلاعات مالی آشنا می سازد. امروزه در اغلب دفترچه آزمون های استخدامی مراکز دولتی، مقطع شغلی حسابداری مشاهده شده و کلیه سازمان ها نیاز به یک یا چند حسابدار دارند. هنرستانی ها پس از فرا گرفتن مهارت ها و فارغ التحصیلی امکان ورود به دانشگاه و ارتقای مهارت ها را داشته و در ادامه می توانند به صورت تخصصی در مراکز دولتی یا خصوصی فعالیت نمایند.
لیست دروس حسابداری فنی حرفه ای شامل مواردی مانند دانش فنی پایه، حسابداری حقوق، حسابداری خرید و فروش شده و دانش آموزان می بایست تا حدودی بر دروس ریاضی و کامپیوتر مسلط بوده تا موفق به یادگیری مباحث شوند. یکی از شرایط ورود به این رشته نیز داشتن نمره بالا در ریاضی و کار و فناوری است؛ زیرا اغلب محاسبه ها با کامپیوتر انجام خواهد شد.
پیش از شرح لیست دروس حسابداری فنی حرفه ای باید توضیح داد که تحصیل در هنرستان و شرکت در کنکور هنرستان برای هر شخصی امکان پذیر نبوده و داوطلبان برای دریافت پذیرش از این مراکز آموزشی، باید ثابت کنند که از استعداد و توانایی های لازم برای یادگیری مهارت ها برخوردار می باشند. در ادامه لیست شرایط ورود به رشته حسابداری هنرستان آورده شده و حداقل معدل و نمره لازم شرح داده شده است:
اشخاص باید دوره متوسطه اول را با موفقیت پشت سر گذاشته و قبولی لازم جهت ورود به مقاطع بالاتر را کسب کنند.
حداقل معدل داوطلب در درس فرهنگ و هنر و کار و فناوری باید 12 باشد، اما حداقل معدل برای درس ریاضی 10 در نظر گرفته شده است.
منظور از معدل دروس، معدل نمرات متوسطه اول یعنی هفتم، هشتم و نهم می باشد.
نمرات پایان ترم سال نهم با ضریب 3 محاسبه شده و اهمیت بیشتری دارد.
شرط معدل کلی جهت ورود به رشته های فنی حرفه ای مانند رشته حسابداری در هنرستان 12 تعیین شده است.
اشخاص می بایست در امتحانات استعداد یابی شرکت کرده و واجد شرایط تحصیل در این حوزه شناخته شوند.
برخی از هنرستان های خاص و مراکز غیر دولتی ممکن است شرایط سختگیرانه تری داشته و برای مثال تنها داوطلبان با معدل 18 به بالا را مورد پذیرش قرار دهند.
حسابداری یکی از رشته های مربوط به حوزه علوم اقتصادی بوده و حسابداران با استفاده از فرمول های ریاضی، نرم افزارها و محاسبات متنوع به گزارش های مالی دست می یابند. بدیهی است که حسابدار از ماشین حساب و نرم افزارهای خاص برای محاسبه استفاده کرده، اما با این حال باید در درس ریاضی قوی بوده تا امکان انتخاب فرمول های صحیح را داشته و اقدامات را به درستی انجام دهد. نمره کار و فناوری از ریاضی اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا امروزه کلیه محاسبات به شکل کامپیوتری و با استفاده از هوش مصنوعی انجام شده و فرد فاقد دانش لازم، موفق به تهیه گزارش و تحلیل آن نمی شود. جدول شرط معدل در زیر آورده شده است:
معدل درس ریاضی | حداقل 10 |
معدل کار و فناوری | حداقل 12 |
معدل فرهنگ و هنر | حداقل 12 |
معدل کل | حداقل 12 |
افراد دغدغه هایی در خصوص آینده فارغ التحصیلان رشته حسابداری داشته که باید توضیح داد پس از فارغ التحصیلی می توان برای ثبت نام کنکور کاردانی اقدام کرده و وارد دانشگاه شد. افراد همچنین می توانند از طریق شرکت در کنکور رشته های نظری، برای تحصیل در کارشناسی حسابداری اقدام نمایند. برخی از دانشگاه ها مانند دانشگاه آزاد امکان تحصیل بدون کنکور در این رشته را فراهم کرده اند.
در پاسخ به این سوال که شرایط تحصیل حسابداری در دانشگاه پس از فارغ التحصیلی از رشته ریاضی دبیرستان چگونه می باشد؟ باید اظهار داشت که طبیعتا فارغ التحصیل حسابداری هنرستان از مهارت های بیشتری نسبت به فارغ التحصیل دبیرستانی برخوردار است. امکان دارد فردی که در دبیرستان رشته ریاضی را انتخاب کرده، در دروس تئوری دانشگاه نمره بالاتر گرفته اما هنرستانی ها در دروس عملی موفقیت بیشتری کسب می نمایند. بدیهی می باشد که سازمان ها اعتنای زیادی به نمرات تئوری نداشته و به مهارت های عملی اشخاص توجه خواهند داشت.
در ارتباط با لیست دروس رشته حسابداری در هنرستان باید توضیح داد که اشخاص پس از انتخاب رشته و دریافت پذیرش از هنرستان فنی حرفه ای برخی از دروس عمومی و برخی از دروس تخصصی را مطالعه کرده و همچنین مهارت های عملی لازم را فرا می گیرند. بنابراین هنرستانی ها مانند دبیرستانی ها ملزم به مطالعه دروس عمومی بوده، اما مباحث تخصصی به صورت عملی به آنان تدریس می شود.
لیست دروس رشته حسابداری در هنرستان برای هر مقطع تحصیلی با مقطع دیگر تفاوت داشته و دانش آموزان دهم، یازدهم و دوازدهم کتب مختلفی را مطالعه می کنند. علاقمندان برای مشاهده لیست کتب یا دانلود فایل pdf آن ها باید به سایت chap.sch.ir مراجعه نمایند که جهت رفاه حال متقاضیان انتخاب رشته، لینک دانلود دروس رشته حسابداری در هنرستان پایه دهم، یازدهم و دوازدهم در قسمت زیر آورده شده است.
برای دانلود لیست دروس حسابداری فنی حرفه ای کلیک کنید.
مهم ترین دروس تخصصی رشته حسابداری شامل مدیریت تولید، حسابداری تهیه و تنظیم، دانش فنی و تخصصی، حسابداری مالیاتی و حسابداری حقوق می شود. افراد همچنین در کلاس های زبان انگلیسی، ریاضی، تربیت بدنی، دینی، عربی و فارسی شرکت کرده و دانش عمومی لازم را کسب می نمایند. به طور معمول یک فارغ التحصیل هنرستانی امکان کار در مراکز مختلف را داشته و از مهارت های لازم برخوردار است، اما به علت اهمیت بهره مندی از تحصیلات دانشگاهی توصیه می شود اشخاص مدرک کاردانی یا کارشناسی نیز دریافت نموده و در دوره های کارآموزی شرکت کنند.
پیش از بررسی درآمد و بازارکار رشته حسابداری و فرصت های استخدام در سازمان ها، باید به شرح گرایش ها و مقاطع شغلی مناسب برای فارغ التحصیلان این رشته مهارتی و عملی پرداخت. در ادامه لیستی از مهم ترین گرایش ها و زیر مجموعه های رشته مذکور آمده و برای علاقمندان به حوزه اقتصاد قابل مطالعه می باشد:
نام گرایش | توضیحات |
حسابداری مدیریتی یا مدیریت مالی | در این گرایش مهارت های مدیریت مالی آموخته شده تا شخص مدیر سازمان را در جهت اتخاذ تصمیمات مالی صحیح یاری نماید. |
حسابداری مالی | فرد مهارت های تولید، ثبت و تحلیل گزارش را فرا گرفته و در ادامه با استفاده از استانداردهای GAAP و IFRS اطلاعات را تهیه و در اختیار متقاضیان قرار می دهد. |
حسابرسی | دو نوع حسابرسی داخلی و خارجی وجود دارد اما به طور کلی وظیفه حسابرس، بررسی درستی یا نادرستی اطلاعات و گزارش های مالی است. |
حسابداری قانونی | فرد متخصص پس از فرا گرفتن مهارت های لازم به بررسی کلاهبرداری های انجام شده در سیستم های حسابداری می پردازد. |
حسابداری مالیاتی | در این زیر مجموعه به بررسی و محاسبه مالیات ها پرداخته می شود. حسابداری مالیاتی به دو دسته داخلی و بین المللی تقسیم می گردد. |
حسابداری هزینه | حسابدار به بررسی و تحلیل هزینه های تولید پرداخته و پس از محاسبه هزینه های ارائه محصولات و خدمات، به مدیران در جهت استفاده صحیح تر از منابع کمک می کند. |
حسابداری برنامه ریزی و کنترل | فرد مهارت های برنامه ریزی مالی در سازمان ها را فرا می گیرد. |
کمک حسابرس | افراد بدون سابقه ابتدا به عنوان کمک حسابرس مشغول فعالیت می شوند. |
از انواع فرصت های شغلی برای دانش آموخته رشته حسابداری می توان به استخدام در بانک، جذب در ادارات دولتی و استخدام در شرکت ها و کارخانه ها اشاره کرد. حسابدار بانک معمولا گزارش های مالی را تجزیه و تحلیل کرده و به کاهش ریسک کمک نموده، اما حسابدار صنعتی یا فرد مشغول کار در شرکت و سازمان ها، به تهیه گزارش مالی مربوط به محصولات و تحلیل موارد می پردازد. کارکنان در ادارات دولتی اطلاعات مالی را بررسی کرده، بودجه دولتی را مدیریت نموده و گزارش های مالی را به دولت ارائه می دهند.
پس از بررسی لیست دروس حسابداری فنی حرفه ای باید توضیح داد که هر سازمانی برای رسیدن به اهداف و مدیریت بودجه و استفاده صحیح از منابع مالی، به حسابدار نیاز دارد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که هر شرکت کوچک یا بزرگ و هر سازمان با هر حوزه فعالیتی به حسابداران احتیاج داشته و به همین دلیل همواره امکان استخدام فراهم می باشد. لیستی از حداقل درآمد حسابداران در جدول زیر آورده شده است:
حقوق حسابدار تازه کار | ماهی 3 تا 8 میلیون تومان |
حقوق حسابدار با 8 سال سابقه | 10 الی 20 میلیون تومان در ماه |
حقوق کارمند اداره دولتی | ماهی 10 تا 13 میلیون تومان |
حقوق کارکنان مراکز خصوصی | ماهانه 9 الی 25 میلیون تومان |
حقوق حسابدار پاره وقت | 2.3 حقوق کارمند تمام وقت |
حقوق کمک حسابدار | تا 70 درصد حقوق قانون کار |
حداقل حقوق تعیین شده توسط وزارت کار در سال 1403 | 7 الی 10 میلیون تومان |
حقوق حسابدار بر اساس میزان تحصیلات، تجربه، وضعیت اقتصادی سازمان محل کار، منطقه جغرافیایی برای مثال شهر یا روستا، ساعت کاری و میزان تخصص برآورد می شود. بدیهی است که دریافتی حسابدار با سابقه که در یک اداره به صورت تمام وقت مشغول کار است، از فردی که به عنوان کارآموز در شرکت فعالیت می کند، بیشتر خواهد بود. ممکن است اشخاص پس از دریافت مدرک از هنرستان یا دانشگاه مدتی به عنوان کارآموز فعالیت نموده و پس از یادگیری کلیه مهارت های لازم، به صورت رسمی استخدام شوند. امکان جذب در مراکز به عنوان مدیر یا معاون مالی نیز وجود داشته اما فارغ التحصیلان هنرستان جهت کسب تجربه، ابتدا در مقطع کمک حسابرس فعالیت می نمایند.
دانشگاه های برتر ایران مانند دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه شریف رشته حسابداری را ارائه داده و اشخاص پس از فارغ التحصیلی از رشته حسابداری در هنرستان، فرصت رشد و ارتقا دارند. از معایب تحصیل در این رشته باید به تغییر قوانین مالی و پیچیدگی محاسبات اشاره کرد، اما حقوق دریافتی مناسب بوده و شخص توانایی رسیدن به استقلال مالی را خواهد داشت. افرادی که مهارت های تحلیل و مدیریتی خود را ارتقا می دهند، امکان فعالیت به عنوان یکی از مهم ترین اعضای اصلی سازمان را داشته و نقش مهمی در افزایش درآمد و استفاده صحیح از منابع ایفا می کنند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص رشته حسابداری در هنرستان را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ افراد باید از حداقل میانگین 10 در درس ریاضی و از حداقل معدل 12 در دروس کار و فناوری و فرهنگ و هنر برخوردار بوده که جزئیات کامل در مقاله آمده است.
✔️ لیست دروس حسابداری فنی حرفه ای شامل موارد عمومی و تخصصی شده که نشانی دانلود فایل حاوی عناوین دروس در مقاله آمده است.
✔️ تمامی سازمان ها و شرکت ها برای رسیدن به اهداف خود به حسابدار نیاز داشته که لیست گرایش های حسابداری و جدول حداقل درآمد در مقاله آمده است.
برای مشاوره رشته حسابداری در هنرستان
برای مشاوره رشته حسابداری در هنرستان
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©