اعضای هیات علمی و دانشجویان دکتری دانشگاه پیام نور می توانند برای درخواست فرصت مطالعاتی اقدام کنند که شرایط برای اعضای هیات علمی با شرایط دانشجویان دکتری تفاوت دارد. مدت زمان هر فرصت مطالعاتی دانشگاه پیام نور با دیگری فرق داشته و در حال حاضر طول دوره پژوهش در خارج، برای دانشجویان مقطع دکتری 9 ماه اعلام شده است.
برای مشاوره فرصت مطالعاتی دانشگاه پیام نور
برای مشاوره فرصت مطالعاتی دانشگاه پیام نور
فرصت مطالعاتی به دوره ای گفته شده که دانشجویان در طی دوره در داخل یا خارج از کشور به تحقیق و پژوهش می پردازند، یکی از سوالات مطرح شده این است که شرایط فرصت مطالعاتی دانشگاه پیام نور برای اعضای هیات علمی و دانشجویان دکتری چیست؟ بررسی قوانین و مقررات ثبت نام در فرصت مطالعاتی مفید بوده و شرایط تحقیق در داخل یا خارج از کشور را برای پژوهشگران علاقمند به گردآوری داده و چاپ مقالات علمی فراهم می کند.
فرصت مطالعاتی دانشگاه پیام نور دوره کوتاه مدت تحقیقاتی بوده که معمولا اعضای هیات علمی موفق به استفاده از مزایای آن خواهند شد. قرار است دانشجویان دکتری نیز موفق به بهره مندی از مزایا شده که در این مقاله به معرفی فرصت مطالعاتی دانشگاه پیام نور برای اعضای هیات علمی و دانشجویان پرداخته خواهد شد. افراد با مطالعه این مقاله اطلاعاتی در خصوص شرایط دریافت فرصت و شرایط دانشجویان دکتری کسب کرده و با قوانین فرصت های پژوهشی داخلی و خارجی آشنا خواهند گشت.
در خصوص معرفی فرصت مطالعاتی دانشگاه پیام نور باید توضیح داد که اعضای هیات علمی و دانشجویان برخی از مقاطع تحصیلی می توانند برای تحقیق در خصوص موضوعات مرتبط با رشته تحصیلی خود، در شهرهای داخلی یا در خارج از کشور حضور یابند. معمولا زمانی افراد برای پژوهش به کشورهای خارجی سفر کرده که امکان تحقیق در ایران وجود نداشته باشد. درخواست شرکت در دوره فرصت مطالعاتی باید مورد تایید صاحب نظران، کارشناسان دانشگاه محل تحصیل و اساتید شاغل در خارج از کشور قرار گیرد.
در ارتباط با شرایط دانشجویان دکتری باید توضیح داد که تا کنون اعضای هیات علمی دانشگاه های پیام نور برای شرکت در فرصت های مطالعاتی به شهرهای ایران یا به خارج از کشور سفر کرده اما بر اساس جدید ترین اخبار منتشر شده، دانشجویان مقطع دکتری نیز مجاز به ثبت نام و دریافت فرصت مطالعاتی می باشند. در روز بزرگداشت دانشجو، دکتر امین ناجی سرپرست دانشگاه پیام نور اعلام کرده است که دانشجویان دکتری نیز می توانند در فرصت های تحقیقاتی 9 ماهه شرکت کنند.
در جواب این پرسش که فرصت مطالعاتی دانشگاه پیام نور چیست، لازم به ذکر است که فرصت مطالعاتی دو نوع داخلی و خارجی داشته که اعضای هیات علمی یا دانشجویان می توانند یکی از انواع فرصت ها را مورد انتخاب قرار دهند. معمولا اشخاص به تحقیق، پژوهش و تحصیل در خارج از کشور علاقه بیشتری نشان داده و باید توجه داشت که دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور، شرایط سختگیرانه تری دارد.
در خصوص معرفی فرصت مطالعاتی دانشگاه پیام نور باید توضیح داد که زمان برگزاری این دوره های پژوهشی متفاوت بوده و همچنین مهلت حضور در خارج از کشور برای دانشجو یا عضو هیات علمی محدود است. مدت زمان حضور اساتید در خارج از کشور بر اساس قوانین و مقررات تعیین شده و همچنین باید شرح داد که اعضای هیات علمی پس از اقدام برای حضور در دوره فرصت مطالعاتی، مقرری ارزی دریافت کرده یا مبالغ تعیین شده را به شکل ریالی اخذ می نمایند.
در جواب این پرسش که شرایط دریافت فرصت مطالعاتی دانشگاه پیام نور چیست، باید بیان کرد که شرایط شرکت در دوره های پژوهشی در خارج یا داخل کشور برای اساتید و دانشجویان تفاوت دارد. در حال حاضر تنها آیین نامه های اعزام اعضای هیات علمی دانشگاه های پیام نور در سایت pnu.ac.ir درج شده و هنوز قوانین در نظر گرفته شده برای دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه پیام نور اعلام نشده است.
شرایط دریافت فرصت مطالعاتی برای اعضای هیات علمی دانشگاه های متفاوت توسط وزارت علوم تعیین شده و در حقیقت متقاضیان مشغول کار در هر یک از مراکز می بایست شرایط مشابهی را رعایت نمایند. در واقع یک شیوه نامه و یک آیین نامه برای حضور اعضای هیات علمی در خارج از کشور منتشر شده که نام دانشگاه پیام نور نیز در این آیین نامه درج شده و اساتید عضو هیات علمی آن، مجاز به سفر تحقیقاتی می باشند. در ادامه لیست شرایط به شکل کلی آمده و باید توجه داشت که برخی از شرایط گذراندن فرصت های داخلی و خارجی متفاوت است:
دانشگاه پیام نور می تواند حداکثر 5 درصد اعضای هیات علمی را برای پژوهش اعزام کند.
امکان اعزام حداکثر 10 درصد اعضای هیات علمی برای هر ترم تحصیلی وجود دارد.
نحوه پرداخت هزینه ها به اعضا به این شکل است که حقوق آنان قطع شده و مقرری ارزی به افراد پرداخت می شود. اگر حقوق بیشتر از مقرری باشد، ما به التفاوت ریالی نیز ارائه خواهد شد.
گاهی اوقات به جای واریز مقرری ارزی، حقوق عضو هیات علمی پرداخت شده و اگر مقرری ارزی بیشتر از حقوق دریافتی محاسبه گردد، باقیمانده به صورت ارزی اعطا خواهد شد.
میزان مقرری ارزی برای عضو هیات علمی و خانواده او بر اساس جدول مصوب برآورد می شود.
هزینه بلیط رفت و برگشت، اخذ ویزا، عوارض خروج از کشور و بیمه توسط موسسه پرداخت خواهد شد.
هزینه پرداختی بابت شرکت در فرصت های مطالعاتی در فصل تابستان، برابر با هزینه پرداختی جهت پژوهش در خارج از کشور در دیگر فصل ها است.
متقاضی فرصت مطالعاتی خارجی نباید بیش از 7 سال در مرتبه علمی فعلی توقف کرده مگر این که استاد تمام باشد. این شرط برای متقاضیان فرصت های مطالعاتی داخلی به 12 سال افزایش یافته است.
اشخاص هر بار برای شرکت در فرصت مطالعاتی، باید مرتبه علمی خود را ارتقا داده و سطح آنان حداقل 1 سطح بالاتر رود. حداکثر رتبه قابل دریافت استاد تمامی است.
اعضای هیات علمی نمی توانند بیش از سه بار فرصت مطالعاتی خارج از کشور دانشگاه پیام نور را دریافت کنند.
مجموعا حداکثر 5 بار می توان از انواع فرصت های مطالعاتی استفاده نمود.
متقاضیان باید حداقل امتیازات آموزشی و پژوهشی لازم را برای اعزام کسب نمایند.
موضوع فرصت مطالعاتی باید با رشته متقاضی ارتباط داشته و با اهداف و برنامه های دانشگاه مرتبط باشد.
به طور معمول افراد برای دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور نیاز به برخورداری از سابقه چاپ مقاله علمی بین المللی داشته که این شرط برای دریافت فرصت های مطالعاتی دوم به بعد اعمال خواهد شد.
ممکن است تعداد مقالات برای دارندگان مرتبه های علمی خاص مانند استادی تفاوت داشته باشد.
اعضای هیات علمی باید در طول دوره، هر سه ماه یک بار گزارش ارسال کنند.
افرادی که برای اولین بار درخواست فرصت مطالعاتی دانشگاه پیام نور را ثبت می نمایند، نسبت به سایرین با شرایط علمی مساوی شانس بیشتری برای اخذ پذیرش دارند.
عضو هیات علمی در حین گذراندن دوره فرصت مطالعاتی دانشگاه پیام نور، نمی تواند برای ادامه تحصیل و دریافت مدرک اقدام کند.
اشخاص پس از اتمام دوره باید یک گزارش علمی و قابل قبول ارائه داده تا از شرکت در فرصت های مطالعاتی بعدی محروم نشوند.
متقاضیان باید حداقل 3 الی 4 سال پس از پایان فرصت تحقیقاتی، در دانشگاه به شکل تمام وقت خدمت کرده تا مجددا موفق به درخواست اعزام شوند.
لازم به ذکر است که متقاضیان فرصت مطالعاتی دانشگاه پیام نور بر اساس شاخص های ویژه ای اولویت بندی شده و برای مثال میزان امتیازات پژوهشی، برخورداری از سابقه اجرای طرح های ملی و پروژه های صنعتی و خدمت در مناطق محروم جزو شاخص ها می باشند. افرادی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای گذراندن دوره فرصت مطالعاتی در داخل کشور حمایت می شوند، باید از حداقل مرتبه استادیاری برخوردار بوده و حداقل وضعیت استخدامی آنان رسمی آزمایشی باشد.
مراحل درخواست شرکت در دوره به این شکل است که ابتدا می بایست درخواست عضو هیات علمی در شورای گروه پذیرفته شده و سپس در هیات رئیسه دانشگاه تایید شود. در ادامه برای اخذ روادید، پرداخت کمک هزینه ها و اعزام فرد اقدام خواهد شد. رئیس دانشگاه حکم ماموریت برای فرد ارسال کرده و همچنین یک وکیل به متقاضی تحقیق در خارج معرفی شده تا در طول ماموریت خدمات لازم را به او ارائه دهد. لازم به ذکر است که اعزام با هماهنگی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه انجام خواهد شد.
دانشجویان دکتری رشته های متفاوت بیشتر از افراد مشغول تحصیل در سایر مقاطع تحقیق و پژوهش انجام داده و با روند تحقیق، نیازهای اطلاعاتی و مسائل آشنایی بیشتری دارند. گاهی اوقات امکان به سرانجام رساندن برخی از پروژه های تحقیقاتی در داخل کشور وجود نداشته و محققان برای دسترسی به منابع و جستجوی بیشتر، باید به خارج از کشور سفر کنند. در ادامه لیست شرایط دریافت فرصت مطالعاتی داخلی یا خارجی دانشگاه پیام نور برای دانشجویان دکتری به شکل کلی آمده است:
مدت فرصت مطالعاتی دانشگاه پیام نور خارج از کشور برای دانشجویان دکتری 9 ماه می باشد.
از متقاضیان حمایت های مالی به عمل آمده، اما سقف کمک هزینه قابل اخذ بر اساس نوع فرصت مطالعاتی برآورد می شود.
افراد برای اعزام به خارج، می بایست یک موضوع مرتبط با رشته تحصیلی را برای تحقیق انتخاب کرده که امکان پژوهش در آن زمینه در ایران وجود نداشته باشد.
مشخص بودن وضعیت نظام وظیفه ضروری است.
تسلط بر زبان خارجی و ارائه مدارکی مانند آیلتس یا تافل برای تحقیق در خارج اهمیت زیادی دارد.
درخواست انجام پژوهش می بایست توسط دانشگاه و وزارت علوم تایید شود.
متقاضیان باید آزمون جامع دکتری را گذرانده و جلسه دفاع پیشنهاده دوره دکتری آنان برگزار شده باشد.
ممکن است افرادی که از ابتدای مقطع دکتری آنان بیشتر از 3 سال و نیم گذشته، موفق به بهره مندی از مزایا نشوند.
استاد راهنمای دانشجو در ایران باید نیازمندی فرد به تحقیق در خارج از کشور را تایید کند.
موضوع پروژه می بایست با نیازهای اساسی و میدانی کشور مرتبط باشد، موضوع از این لحاظ مورد داوری قرار می گیرد.
محدودیت خاصی برای اعزام دانشجو توسط هر دانشگاه در نظر گرفته نشده است.
یکی از بهترین زمان ها برای درخواست فرصت مطالعاتی دانشگاه پیام نور دکتری، چند روز پس از دفاع از پروپوزال می باشد.
در خصوص شرایط دانشجویان دکتری لازم به توضیح است که فرصت های تحقیقاتی و بورس ها تفاوت خاصی با یکدیگر داشته و به همین دلیل حداکثر بودجه مالی در نظر گرفته شده برای حمایت از دانشجو در هر طرح متفاوت می باشد. بنابراین دانشجویان دکتری دانشگاه پیام نور در گام اول باید فرصت مد نظر را انتخاب کرده تا موفق به بررسی شرایط دقیق گردند. افراد می بایست برای کسب اطلاعات در خصوص شرایط و نحوه ثبت تقاضا به سایت دانشگاه پیام نور مراجعه کرده یا با کارشناسان آموزش و پژوهش یا استاد راهنما در ارتباط باشند.
کارشناسان سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص فرصت مطالعاتی دانشگاه پیام نور و شرایط دانشجویان دکتری پیام نور را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا در اختیار متقاضیان قرار دهند. همچنین پیشنهاد می کنیم برای اطلاع از تازه ترین اخبار مربوط به این حوزه عضو کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام هیوا باشید.
✔️ شرایط برای اعضای هیات علمی دانشگاه مربوطه با شرایط دانشجویان دکتری تفاوت داشته و به طور کلی اشخاص باید موضوع تحقیق مرتبط با رشته و نیاز موسسه آموزشی و کشور را انتخاب نمایند که توضیحات کامل در مقاله آمده است.
✔️ تا کنون اعضای هیات علمی موفق به دریافت فرصت مطالعاتی دانشگاه پیام نور شده اما طبق اخبار منتشر شده، دانشجویان دکتری نیز مجاز به ثبت درخواست می باشند. جزئیات کامل در مقاله آمده است.
✔️ مدت زمان فرصت های مطالعاتی داخلی و خارجی متفاوت بوده و برای مثال دانشجویان دکتری، دوره تحقیقاتی خارج از کشور را در کمتر از 1 سال به پایان رسانده که اطلاعات کامل در مقاله آمده است.
برای مشاوره فرصت مطالعاتی دانشگاه پیام نور
برای مشاوره فرصت مطالعاتی دانشگاه پیام نور
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©