رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان یکی از رشته های فنی حرفه ای می باشد و سالیانه تعداد زیادی از دانش آموزان پایه نهم، این رشته را برای ادامه تحصیل در مقطع متوسطه دوم انتخاب می کنند. دانش آموزان علاقه مند جهت ورود به رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان فنی حرفه ای، ابتدا باید اطلاعات در خصوص لیست دروس، نحوه تهیه کتاب های درسی، بازار کار و شرایط لازم برای ورود به این رشته را کسب کنند.
برای مشاوره رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان
برای مشاوره رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان
رشته تاسیسات مکانیکی یکی از رشته های کاربردی در هنرستان ها می باشد که در این رشته، مهارت های فنی مرتبط با سیستم های حرارتی، برودتی، تهویه و تاسیسات ساختمان ها به دانش آموزان آموزش داده می شود. دانش آموزانی که علاقه مند به یادگیری کارهای فنی و عملیاتی در زمینه نصب و نگهداری سیستم های مکانیکی هستند، می توانند این رشته را برای تحصیل در مقطع متوسطه دوم انتخاب کرده و مهارت های مورد نیاز برای ورود به بازار کار و یا ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر، رشته تاسیسات مکانیکی را کسب کنند.
دانش آموزان پایه نهم علاقه مند به کارهای فنی و تعمیراتی، برای ورود به رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان فنی حرفه ای می بایست از دقت و مهارت های عملی مورد نیاز برای ثبت نام این رشته برخوردار باشند. با توجه به نیاز روزافزون به متخصصان حوزه تاسیسات مکانیکی در صنایع مختلف و بازار کاری متنوع، کسب اطلاعات لازم در خصوص رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان ها نیز برای دانش آموزان پایه نهم ضروری بوده و از این رو در این مقاله اطلاعات کاملی در مورد رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان فنی حرفه ای، شرایط و لیست دروس ارائه شده است.
رشته تاسیسات مکانیکی، یکی از رشته های فنی و کاربردی در هنرستان های فنی حرفه ای بوده و هرساله تعدادی از دانش آموزان پایه نهم به دنبال تحصیل در این رشته هستند. برای دانش آموزانی که علاقه مند به کارهای فنی و عملیاتی و ورود به رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان فنی حرفه ای هستند، آشنایی کامل با این رشته ضروری است تا بتوانند با آگاهی کامل، رشته تاسیسات مکانیکی را در فرم هدایت تحصیلی خود انتخاب کنند.
رشته تاسیسات مکانیکی تنها در رشته های هنرستان های فنی حرفه ای ارائه شده و جزو رشته های کاردانش نمی باشد. از این رو دانش آموزانی که قصد ورود به این رشته را دارند، باید در یکی از هنرستان های فنی حرفه ای نزدیک به محل سکونت خود ثبت نام کنند. ادامه تحصیل در رشته تاسیسات مکانیکی در مقاطع دانشگاهی نیز امکان پذیر بوده و داوطلبان می توانند با شرکت در کنکور ریاضی و کسب نمره لازم، در این رشته در دانشگاه مورد نظر خود مشغول به تحصیل شوند. همچنین فارغ التحصیلان رشته های نظری نیز می توانند در کنکور رشته ریاضی شرکت کرده و در صورت کسب نمره قبولی، در رشته تاسیسات مکانیکی تحصیل کنند.
در طول دوره تحصیل، هنرجویان با مباحثی همچون اصول تاسیسات حرارتی و برودتی، طراحی سیستم های تهویه مطبوع، نصب تجهیزات مکانیکی و نگهداری سیستم های تاسیساتی آشنا می شوند. همچنین، کار با ابزارهای تخصصی و استفاده از تکنیک های مدرن در این زمینه، بخشی از مهارت هایی است که دانش آموزان رشته تاسیسات مکانیکی در طول دوران تحصیل به دست می آورند.
مدت زمان تحصیل در رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان فنی حرفه ای به مانند سایر رشته ها سه سال بوده و دانش آموزان پس از فارغ التحصیلی می توانند به سرعت وارد بازار کار شده و یا با شرکت در کنکور، در مقطع دانشگاهی تاسیسات مکانیکی ادامه تحصیل دهند.
رشته تاسیسات مکانیکی یکی از رشته های پرمخاطب برای دانش آموزان پایه نهم بوده و هرساله تعداد زیادی از دانش آموزان علاقه مند به فعالیت های فنی و عملیاتی، این رشته را پس از هدایت تحصیلی برای تحصیل در مقطع متوسطه دوم انتخاب می کنند. دانش آموزانی که قصد انتخاب این رشته را در هنرستان برای تحصیل در مقطع متوسطه دوم را دارند، بایستی با شرایط و الزامات ورود به این رشته آشنا باشند و در متن مقاله، شرایط اصلی ورود به رشته تاسیسات مکانیکی برای علاقه مندان به طور کامل ارائه شده است.
یکی از مهم ترین شرایط ورود به رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان فنی حرفه ای، معدل دانش آموزان در مقطع متوسطه اول است. شرط معدل برای بسیاری از هنرستان های فنی حرفه ای مهم بوده و از این رو دانش آموزانی که قصد ورود به این رشته را دارند، باید در سه سال تحصیل در مقطع متوسطه اول، نمرات مناسبی کسب کرده تا امتیاز هدایت تحصیلی مطلوبی برای ورود به این رشته داشته باشند.
اگرچه معدل لازم برای رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان ممکن است بسته به هنرستان مورد نظر دانش آموزان متفاوت باشد، اما به طور کلی داشتن معدل حداقل ۱۲ برای پذیرش در رشته های فنی حرفه ای از جمله تاسیسات مکانیکی کفایت می کند.
از جمله شرایط مهم ورود به رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان فنی حرفه ای و کار دانش، می توان به داشتن علاقه و توانایی فنی مورد نیاز تحصیل اشاره کرد. به طور کلی دانش آموزانی که به انجام کارهای فنی، نصب و نگهداری تجهیزات مکانیکی و سیستم های تاسیساتی علاقه مند هستند، می توانند رشته تاسیسات مکانیکی را در فرم هدایت تحصیلی خود در زمان انتخاب رشته دبیرستان وارد کرده تا در صورت تلاش و یادگیری آموزش های لازم در این رشته موفق شوند.
به طور کلی رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان برای دانش آموزانی که از انجام کارهای عملی لذت می برند نیز مناسب بوده و این دسته از دانش آموزان با تحصیل در این رشته می توانند توانایی های عملی خود را به خوبی توسعه دهند.
در مجموع، ورود به رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان نیازمند علاقه به کارهای فنی، داشتن معدل مناسب و توانایی کار با ابزارهای تخصصی می باشد. دانش آموزان دارای تمامی شرایط ورود به رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان، می توانند این رشته را برای تحصیل انتخاب کرده و پس از فارغ التحصیلی وارد بازار کار پرتقاضای این حوزه شوند.
دانش آموزانی که علاقه مند به تحصیل در رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان هستند، باید از لیست دروس این رشته آگاهی کامل داشته باشند تا بتوانند با شناخت مناسب اقدام به انتخاب این رشته در فرم هدایت تحصیلی خود کنند. اطلاع از دروس عمومی و تخصصی رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان فنی حرفه ای به دانش آموزان کمک می کند تا در انتخاب مسیر تحصیلی خود هوشمندانه تر عمل کرده و پس از تحصیل در این رشته، برای ورود به بازار کار آماده شوند.
رشته تاسیسات مکانیکی مانند سایر رشته های فنی حرفه ای، دارای دو گروه درس عمومی و تخصصی می باشد و دانش آموزان برای کسب معدل قابل قبول، بایستی برای تمامی دروس عمومی و اختصاصی وقت زیادی را صرف مطالعه نمایند. در پاسخ به سوال دروس عمومی رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان چیست، باید توضیح دهد دروس عمومی این رشته مشابه با سایر رشته های هنرستان بوده و شامل دروسی مانند زبان و ادبیات فارسی، معارف اسلامی، تربیت بدنی و زبان انگلیسی و ... می باشد.
به منظور افزایش آگاهی داوطلبان، در متن مقاله لیست دروس رشته تاسیسات مکانیکی در هرکدام از پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم قرار داده شده است تا دانش آموزان پایه نهم با آگاهی از لیست دروس رشته اقدام به انتخاب این رشته نمایند.
کسب نمره قبولی در دروس تخصصی رشته تاسیسات مکانیکی از آنجایی اهمیت دارد که این دروس افراد را به طور ویژه با مفاهیم فنی و کاربردی تاسیسات مکانیکی آشنا کرده و هرچه دانش آموزان تسلط بیشتری بر روی دروس رشته تاسیسات مکانیکی داشته باشند، آینده شغلی بهتری نیز خواهند داشت. همچنین دانش آموزان این رشته، باید در کنار دروس عمومی و تخصصی، توانایی های فنی خود را در زمینه های عملیاتی و کارگاهی نیز تقویت کنند.
رشته تاسیسات مکانیکی یکی از رشته های جذاب هنرستان بوده و دانش آموزان این رشته پس از اتمام دوران تحصیل فرصت های شغلی متنوع و گسترده ای خواهند داشت. فارغ التحصیلان رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان می توانند در حوزه های مختلف مرتبط با تاسیسات ساختمان و مکانیک فعالیت کرده و درآمد قابل قبولی نیز کسب کنند.
برای بسیاری از دانش آموزان علاقه مند به رشته تاسیسات مکانیکی در مورد شغل های رشته تاسیسات مکانیکی فنی حرفه ای و همچنین آینده شغلی رشته تاسیسات مکانیکی ابهام وجود دارد و به منظور رفع ابهام دانش آموزان علاقه مند بایستی گفت فرصت های شغلی متنوعی برای فارغ التحصیلان این رشته وجود داشته و در ادامه مقاله حوزه های مختلف کاری رشته تاسیسات مکانیکی به طور کامل ذکر شده اند.
یکی از فرصت های شغلی برای فارغ التحصیلان رشته تاسیسات مکانیکی، نصب و نگهداری سیستم های گرمایشی و سرمایشی در ساختمان های مسکونی، تجاری و صنعتی است. افرادی که در این رشته تحصیل کرده اند، می توانند به عنوان تکنسین تاسیسات، نصب و راه اندازی سیستم های گرمایش مرکزی، تهویه مطبوع، سیستم های آبگرمکن و سایر تجهیزات حرارتی و برودتی را انجام دهند.
تعمیر و نگهداری تاسیسات نیز یکی دیگر از حوزه های شغلی مهم این رشته بوده و فارغ التحصیلان رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان می توانند در شرکت های تعمیراتی و یا به صورت مستقل در زمینه عیب یابی و تعمیر تجهیزات مکانیکی و تاسیساتی فعالیت کنند. این حوزه شامل سرویس دهی به سیستم های لوله کشی، برق کاری تاسیساتی، تعمیر سیستم های تهویه و بررسی ایمنی دستگاه ها می باشد.
از دیگر حوزه های مناسب رشته تاسیسات مکانیکی می توان به لوله کشی ساختمان ها، فعالیت در شرکت های مشاوره ای و دفاتر فنی به عنوان کارشناس تاسیسات اشاره کرد. هم چنین فارغ التحصیلان می توانند به صورت مستقل، کارگاه تعمیرات و خدمات تاسیساتی خود را راه اندازی کرده و به عنوان یک کارآفرین، خدمات فنی و تخصصی خود را به مشتریان ارائه دهند.
درآمد رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان بسته به موقعیت شغلی افراد متفاوت بوده و نمی توان رقم دقیقی را برای میزان درآمد فارغ التحصیلان رشته تاسیسات مکانیکی اعلام نمود. اما به طور کلی میزان درآمد این رشته بستگی به تلاش فرد داشته و هرچه افراد بتوانند فعالیت های بیشتری در حوزه های مختلف رشته تاسیسات مکانیکی داشته باشند، به دنبال آن درآمد بهتری نیز خواهند داشت.
یکی از دغدغه های دانش آموزان علاقه مند به تحصیل در رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان فنی حرفه ای، آشنایی با کتاب های درسی رشته تاسیسات مکانیکی هنرستان و نحوه تهیه آن ها می باشد. به همین دلیل در ادامه اطلاعات کاملی در مورد نحوه تهیه کتاب های درسی رشته تاسیسات مکانیکی ارائه شده تا دانش آموزانی که شرایط لازم برای تحصیل در این رشته را دارند، نسبت به تهیه کتاب های درسی چاپی و یا دانلود کتاب های رشته هنر خود اقدام کنند.
خرید کتاب های درسی رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان فنی حرفه ای، مانند سایر رشته ها، دارای زمانبندی محدودی بوده و دانش آموزان باید در بازه زمانی تعیین شده به سامانه ثبت نام کتب درسی مراجعه کرده و پس از وارد کردن اطلاعات شخصی و تحصیلی خود، فرایند ثبت نام کتب درسی را انجام دهند.
سامانه ثبت نام کتب درسی هر سال در بازه زمانی مشخصی فعال شده و دانش آموزان برای اطلاع از زمانبندی ثبت نام کتب درسی و تست استعدایابی رشته تحصیلی بایستی به مدرسه خود مراجعه کنند. همچنین علاوه بر خرید کتاب های چاپی، برخی از سایت های معتبر نیز نسخه های PDF کتاب های درسی رشته تاسیسات مکانیکی را ارائه داده و دانش آموزان می توانند در صورت نیاز از آن ها استفاده کنند.
همانطور که در متن مقاله نیز ذکر شد، کتاب های درسی رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان شامل دروس عمومی و تخصصی می باشد. دروس عمومی شامل کتاب هایی است که در سایر رشته های فنی حرفه ای نیز تدریس شده و در مقابل، دروس تخصصی رشته تاسیسات مکانیکی شامل کتاب هایی بوده که به مهارت های فنی مانند نصب و تعمیر سیستم های تاسیساتی، نقشه کشی تاسیسات و مبانی مکانیک اختصاص دارند. دانش آموزانی که به تمرین بیشتری برای تسلط به دروس اختصاصی رشته تاسیسات مکانیکی نیاز دارند، می توانند از منابع کمک درسی مربوط به رشته تحصیلی خود استفاده کرده تا بهتر مفاهیم دروس را درک کنند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ دانش آموزان علاقه مند به رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان فنی حرفه ای باید تمامی شرایط مورد نیاز برای ورود به این رشته را داشته باشند و در متن مقاله برخی شرایط مورد نیاز ثبت نام رشته تاسیسات مکانیکی ذکر شده است.
✔️ رشته تاسیسات مکانیکی دارای بازار کار قابل قبولی بوده و افراد فارغ التحصیل این رشته می توانند در حوزه های مختلف رشته تاسیسات مکانیکی مشغول به کار شوند و در متن مقاله برخی مشاغل رشته تاسیسات مکانیکی ذکر شده است.
✔️ دروس رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان به دو دسته دروس عمومی و تخصصی تقسیم بندی شده و دانش آموزان علاقه مند به رشته تاسیسات مکانیکی برای اطلاع از لیست دروس این رشته می توانند متن مقاله را مطالعه کنند.
برای مشاوره رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان
برای مشاوره رشته تاسیسات مکانیکی در هنرستان
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©