رشته تولید برنامه تلویزیونی در هنرستان به منظور آشنایی هنرجویان با فعالیت های تخصصی مربوط به حوزه تصویربرداری و صدا طراحی شده و افرادی که علاقه مند ورود به این رشته هستند بایستی آن را در هنگام ورود به پایه دهم متوسطه انتخاب نمایند. لازم به ذکر است برای این منظور برخورداری از شرایطی مانند حداقل معدل و امتیازهای فرم هدایت تحصیلی الزامی می باشد.
برای مشاوره رشته تولید برنامه های تلویزیونی در هنرستان
برای مشاوره رشته تولید برنامه های تلویزیونی در هنرستان
رشته تولید برنامه تلویزیونی در هنرستان فنی حرفه ایی یکی از فرصت های بسیار خوب برای افرادی است که به مشاغل صوتی و تصویری علاقه مند بوده و مایل به انتخاب آن در سنین دانش آموزی هستند. گفتنی است که برای ورود به این رشته لازم است تا متقاضیان در زمان ورود به پایه دهم از شرایط لازم برخوردار بوده و بتوانند در تمامی دروس رشته مذکور نمره قبولی را کسب کنند. همچنین ادامه تحصیل در این رشته در مقطع دانشگاهی نیز وجود دارد.
در این مقاله علاوه بر معرفی رشته تولید برنامه های تلویزیونی در هنرستان، شرایط ورود به آن نیز مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین برای کسب آشنایی بیشتر، لیست دروس این رشته در پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم در جداولی به صورت جداگانه درج شده است و در ادامه نیز در ادامه به مسائلی مانند درآمد، شهریه و لیست هنرستان های ارائه دهنده آن پرداخته خواهد شد.
رشته تولید برنامه های تلویزیونی در عصر حاضر که تلویزیون و رسانه به یکی از بخش های لاینفک زندگی تبدیل شده است، می تواند برای علاقه مندان بسیار جذاب و آینده دار باشد. حدود 20 سال است که در این رشته هنرجو پذیرش می شود و در حال حاضر تنها در هنرستان های فنی و حرفه ای تدریس می شود. بنابراین دانش آموزانی که در شرف انتخاب رشته پایه نهم قرار دارند این امکان را خواهند داشت تا در صورت شرایط لازم وارد این رشته شوند.
جهت معرفی رشته تولید برنامه تلویزیونی در هنرستان باید گفت که این رشته به تولید برنامه های شنیداری و دیداری پرداخته و در واقع ترکیبی از مهارت های مختلف اعم از صدابرداری، تصویربرداری، خبرنگاری، نویسندگی و گزارشگری می باشد. با توجه به این مورد افرادی که قصد ورود به رشته تولید برنامه های تلویزیونی در هنرستان را دارند بایستی از یک سری ویژگی ها و توانمندی ها برخوردار باشند، چراکه در غیر این صورت موفقیت چندانی در آن کسب نخواهند کرد.
به عنوان مثال از آنجا که امروزه تولیدات تلویزیونی در جهان و ایران به سمت سبک های جدید و جذاب می رود، هنرجو باید از تفکر خلاقانه و نقادانه بالایی برخوردار باشد تا بتواند تولیدات مناسبی داشته باشد. همچنین تولید این برنامه نیاز به زمان و حوصله زیادی دارد و بدون داشتن صبر بازدهی مناسب نخواهد بود. علاوه بر این، دقت بالا به جزئیات اهمیت زیادی در این رشته دارد و افراد کلی نگر قادر به تولیدات با کیفیت نخواهند بود.
جالب توجه است که علیرغم تصور عموم مبنی بر اینکه رشته تولید برنامه تلویزیونی در هنرستان فنی حرفه ای تنها دارای دروس عملی است، باید گفت که این رشته دارای دروس تئوری و خواندنی زیادی نیز می باشد که البته همگی به نحوه اجرایی شدن آموزش ها اشاره دارند. در ادامه شرایط ورود به رشته تولید برنامه تلویزیونی هنرستان آمده است.
علاوه بر اهمیت برخورداری از برخی خصوصیات فردی برای ورود به رشته تولید برنامه های تلویزیونی در هنرستان مسلما از نظر قانونی نیز داشتن یک سری شرایط الزامی است. البته مسلما جنبه فردی نیز در زمان انتخاب رشته و از سوی مشاورانی که اقدام به اخذ هدایت تحصیلی می کنند مورد سنجش قرار می گیرد تا مشخص شود که آیا ویژگی های شخصیتی متقاضی با این رشته سنخیت دارد یا خیر.
نکته قابل ذکر در مورد شرایط ورود به رشته تولید برنامه تلویزیونی هنرستان آن است که این موارد در هنگام ورود به مقطع متوسطه دوم مورد بررسی قرار می گیرند و افراد برخوردار از آن پس از ورود و فارغ التحصیلی دیپلم رشته مذکور را به دست می آورند و در آینده می توانند آن را در مقاطع کاردانی، کارشناسی و بالاتر ادامه دهند. در مجموع اصلی ترین این شرایط را می توان به شرح زیر دانست.
قبولی در پایه نهم
داشتن حداقل معدل لازم برای رشته تولید برنامه تلویزیونی (حداقل 12)
کسب حداقل نمره 30 از مجموع نمرات دروس ریاضی، علوم، و حرفه و فن در دوره متوسطه اول
کسب امتیاز لازم در هدایت تحصیلی پایه نهم
قابل توجه است که نمره دروس پیش نیاز به این رشته در پایه هفتم و هشتم با ضریب 1 و پایه نهم با ضریب 3 محاسبه می شوند. گفتنی است که پذیرفته شدگان آموزش های لازم را در خصوص تجهیزات رشته تولید برنامه تلویزیونی دریافت کرده و لزوما نیازی نیست که از قبل با این موارد آشنایی کامل داشته باشند. با این حال داشتن علاقه و انگیزه رکن مهمی برای پیشرفت محسوب می شود.
هنرجویان هنرستان ها مانند تمامی دانش آموزان دیگر باید در حین تحصیل یک سری دروس را مطالعه کنند. در این میان با نگاهی به لیست دروس رشته تولید برنامه تلویزیونی در هنرستان می توان نتیجه گرفت که این دروس در هر پایه تحصیلی متفاوت بوده و مباحث خاصی را در برمی گیرند. بنابراین افرادی که دوره متوسطه را پشت سر می گذرانند تا حد زیادی مهارت های لازم را به دست خواهند آورد. برای آشنایی بیشتر در ادامه لیست این دروس در هر سه پایه به صورت جداگانه آورده شده است.
لیست دروس رشته تولید برنامه تلویزیونی پایه دهم در هنرستان فنی حرفه ای | |
تصویربرداری و صدابرداری برنامههای تلویزیونی | دانش فنی پایه |
ساخت و بازیدهندگی | طراحی و عناصر بصری |
عروسکهای نمایشی | --- |
یکی از دروس جالبی که در رشته تولید برنامه های تلویزیونی در هنرستان پایه یازدهم به چشم می خورد، درس ساخت و اجرای دکور، لباس، ماسک و گریم می باشد. هدف این درس در واقع آشنایی هنرجویان با نحوه طراحی صحنه، عناصر بصری موجود، تحلیل شخصیت های نمایشی، ساختار تولید فیلم و ... آشنا می شوند. در مجموع دروس پایه یازدهم این رشته به شرح زیر می باشند.
لیست دروس رشته تولید برنامه تلویزیونی پایه یازدهم در هنرستان فنی حرفه ای | |
ساخت و اجرای دکور، لباس، ماسک و گریم | گویندگی، اجرا و بازیگری |
کاربرد فناوری های نوین | کارگاه نوآوری و کارآفرینی |
تعداد دروس تخصصی رشته تولید برنامه های تلویزیونی در هنرستان در پایه دوزادهم چندان زیاد نبوده و مجموعا سه درس را شامل می شود. از جمله این دروس می توان به تدوین و صداگذاری برنامهی تلویزیونی اشاره کرد. این درس دربردارنده مباحثی مانند تدوینگر، جلوه های ویژه، صداگذاری، و تیتراژ می باشد. در جدول زیر می توان تمامی این دروس را مشاهده کرد.
لیست دروس رشته تولید برنامه تلویزیونی پایه دوازدهم در هنرستان فنی حرفه ای | |
نگارش متن برنامههای تلویزیونی | تدوین و صداگذاری برنامههای تلویزیونی |
دانش فنی پایه | اخلاق حرفه ایی |
شایان ذکر است که علاوه بر دروس تخصصی، هنرجویان باید یک سری دروس عمومی را نیز پشت سر بگذرانند. این دروس شامل مواردی مانند فارسی، زبان خارجی، عربی، قرآن، تعلیمات دینی و تربیتی بوده و در بین تمامی پایه های تحصیلی یکسان می باشند. بنابراین لازم است تا هنرجو در تمامی دروس را با موفقیت پشت سر بگذرانند تا بتوانند وارد پایه بالاتر شوند.
یکی از مزایای بسیار خوبی که تحصیل در هنرستان ها دارند، این است که فرد را به طور عملی برای ورود به بازار کار آماده می کند، زیرا هنرجویان قادر خواهند بود تا از نزدیک با نحوه انجام کار آشنا شده و تجربیات خوبی را کسب نمایند. نکته قابل توجه این است که پس از دریافت دیپلم نیز می توان مشغول به کار شد، اما مسلما با اخذ مدارک بالاتر احتمال استخدام نیز بیشتر خواهد بود.
آینده شغلی رشته تولید برنامه های تلویزیونی در هنرستان نیز تا حدی بستگی به حوزه علاقه مندی فرد دارد، اما در مجموع فارغ التحصیلان می توانند وارد مشاغلی مانند کارگردانی برنامه های تلویزیونی، دستیار کارگردان، دستیار تدوین و نورپردازی، فیلم نامه نویسی، رشته انیمیشن، طراحی صحنه، ساخت و تولید تیزر و ... شده و یا در مراکزی مانند سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت آموزش و پرورش، و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مشغول به کار شوند.
در مورد درآمد رشته تولید برنامه تلویزیونی در هنرستان نیز باید گفت که بسته به نوع شغل بسیار متغیر می باشد. علاوه بر این قاعدتا در ابتدای استخدام همواره حقوق افراد نسبتا کم می باشد و همگام با افزایش سنوات شغلی به میزان حقوق افزوده می شود. از سوی دیگر نوع کار و محل استخدامی بسیار اهمیت دارد، چراکه هر چه مرکز معتبرتر و بزرگتر باشد سطح درآمد نیز بیشتر خواهد بود.
هنرجویانی که وارد مقطع دهم متوسطه رشته تولید برنامه های تلویزیونی در هنرستان می شوند باید مانند تمام دانش آموزان دیگر باید یک سری دروس را اخذ و نمره قبولی را کسب نمایند. بر اساس روالی که در سال های اخیر تعیین شده است، دانش آموزان باید برای دریافت کتب خود به صورت اینترنتی اقدام نمایند و نیازی به مراجعه حضوری به کتابفروشی ها و یا مراکز این چنینی نیست.
گفتنی است که فرد هزینه مجموع کتاب ها را باید در زمان ثبت نام واریز کند. همچنین لازم به ذکر است که کتاب های درسی رشته تولید برنامه تلویزیونی در هنرستان را در سایت ثبت نام کتاب درسی سفارش داده و آن ها را دریافت نمایند. همچنین اگر شخصی به دلایل مختلف مایل به دریافت پی دی اف کتاب ها باشد می تواند به سایت ثبت نام کتاب درسی سفارش مراجعه کند.
یکی از مواردی که معمولا اولیا و دانش آموزان در مورد آن کنجکاو هستند هزینه تحصیل می باشد. از سوی دیگر با توجه به آنکه شرایط تحصیل هنرستان با مدارس اندکی تفاوت دارد، ممکن است برخی از افراد تصور کنند که تحصیل در اینگونه مراکز نیازمند پرداخت شهریه بوده و به طبع آن به دنبال آگاهی از هزینه رشته تولید برنامه تلویزیونی در هنرستان باشند.
این در حالی است که بر اساس اعلام مسئولان ذیربط در سازمان مربوطه، تحصیل در هنرستان های دولتی کاملا رایگان بوده و هیچ مرکز یا مدیری حق ندارد به بهانه تامین یا خرید وسایل و تجهیزات انگلیسی از اولیا شهریه رشته تولید برنامه تلویزیونی در هنرستان دریافت نماید. البته اولیا می توانند به صورت کاملا اختیاری و داوطلبانه به هنرستان مربوطه کمک کنند.
در این میان مراکزی مانند هنرستان های هیئت امنایی و غیر انتفاعی وجود دارد که قاعدتا تحصیل در آن ها نیازمند پرداخت شهریه می باشد. در این میان شهریه رشته تولید برنامه تلویزیونی در هنرستان فنی حرفه ای غیر دولتی بسته محل و میزان امکانات آن متفاوت بوده و رقم یکسانی برای آن ها بیان کرد. البته در کل حداقل و حداکثر شهریه مراکز هیئت امنایی را به ترتیب از 3 تا 8 میلیون می باشد، اما در مراکز غیرانتفاعی بسیار متغیر است.
خوشبختانه امروزه تعداد هنرستان ها در کشور بسیار بیشتر از گذشته شده و هنرجویان در هر استانی می توانند وارد رشته دلخواه خود شوند. البته همانطور که گفته شد این هنرستان ها به چند دسته دولتی عادی، نمونه دولتی، هیئت امنایی و غیر انتفاعی تقسیم بندی می شوند. در ادامه لیست مهم ترین هنرستان های دارای رشته تولید برنامه تلویزیونی به همراه آدرس آورده شده است.
هنرستان های رشته تولید برنامه تلویزیونی در تهران | |
نام مرکز | آدرس |
هنرستان فنی پسرانه عادی دولتی هفتم تیر | مسعودیه، خیابان ابومسلم خراسانی، روبروی خیابان قائم |
هنرستان پسرانه عادی دولتی ولیعصر | خیابان آذربایجان ،بین چهارراه گلشن وباستان |
هنرستان پسرانه دولتی رسالت | خیابان ولیعصر ،نرسیده به طالقانی ،نبش دانشگاه شاهد |
هنرستان غیر دولتی پسرانه انفورماتیک | بلوار فرحزادی، خیابان سیمای ایران، روبروی کوچه هفتم، پلاک 23 (جنب دبیرستان ابوریحان) |
هنرستان دولتی دخترانه شهید مدرس | تهران، انتهای بلوار فردوس، نبش خیابان بهار جنوبی |
هنرستان نمونه دخترانه علامه جعفری | تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، انتهای خیابان 22 بهمن |
رشته تولید برنامه تلویزیونی در اصفهان | |
مدرسه دولتی پسرانه کازرونی | ناحیه 3 اصفهان، بهارستان، انتهای الفت شرقی، بلوار مهر آفرین، هنرستان مهندس کازرونی |
مدرسه دولتی پسرانه فیض | میدان جمهوری، خیابان خرم، کوچه فیض پلاک 110 |
مدرسه دولتی پسرانه رناسی | ابتدای خیابان کهندژ (شهید اشرفی اصفهانی)، کوچه شهید افیونی، کوچه رستگار |
مدرسه دولتی دخترانه حاج حسن مکتبی | ملک شهر، خیابان انقلاب اسلامی، روبروی پارک ملت، هنرستان حاج حسن مکتبی |
با توجه به آنکه هر هنرستانی دارای شرایط خاص خود می باشد، توصیه می شود که متقاضیان گرامی در زمان انتخاب هر کدام از مراکز موجود در لیست هنرستان های دارای رشته تولید برنامه تلویزیونی استان محل سکونت خود ابتدا شرایط خود و مرکز مربوطه را در نظر بگیرند. به عنوان مثال قطعا تحصیل در هنرستان ها غیر دولتی مستلزم پرداخت هزینه است بهتر است این عوامل مورد بررسی قرار گیرد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص رشته تولید برنامه های تلویزیونی در هنرستان را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ رشته تولید برنامه تلویزیونی در هنرستان مربوط به تولید برنامه های شنیداری و دیداری بوده و به نوعی ترکیبی از مهارت های مختلف اعم از صدابرداری، تصویربرداری، خبرنگاری و ... می باشد. توضیحات تکمیلی در مقاله داده شده است.
✔️ شرایط ورود به رشته تولید برنامه تلویزیونی هنرستان به مواردی مانند معدل، امتیاز فرم هدایت تحصیلی، و ... مربوط می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله مراجعه شود.
✔️ یک سری از دروس رشته تولید برنامه تلویزیونی در هنرستان عمومی و تعدادی بر اساس پایه تخصصی می باشند. لیست این دروس در مقاله آورده شده است.
برای مشاوره رشته تولید برنامه های تلویزیونی در هنرستان
برای مشاوره رشته تولید برنامه های تلویزیونی در هنرستان
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©