دانش آموزان سال نهم می توانند همزمان با انتخاب رشته دبیرستان، در خرداد ماه و پس از اعلام نتایج امتحانات نسبت به انتخاب رشته کاردانش اقدام نمایند. برای قبولی در رشته های کاردانش دانش آموزان باید شرط معدل 12 و حداقل مجموع نمرات 180 برای دروس موثر در سه سال دوره اول دبیرستان را کسب کرده باشند. جهت انتخاب رشته کاردانش نهم متقاضیان باید به سایت my.medu.ir مراجعه و پس از انجام فرایند هدایت تحصیلی، رشته مورد علاقه خود را انتخاب کنند.
برای مشاوره انتخاب رشته کاردانش نهم
برای مشاوره انتخاب رشته کاردانش نهم
داشتن شغلی متناسب با توانمندی ها و علایق افراد یکی از مهمترین مراحل کسب موفقیت بوده که لازمه آن تحصیل در رشته ای متناسب با استعدادها و شخصیت فرد می باشد. برای تحصیل در رشته دانشگاهی ایده ال، دانش آموزان باید در گام اول انتخاب رشته ای مناسب در دوره دبیرستان و هنرستان داشته باشند. انتخاب رشته نهم به دهم گامی مهم و موثر در آینده تحصیلی و شغلی دانش آموزان بوده و در این مرحله افراد می توانند رشته مورد علاقه خود را در دبیرستان، فنی حرفه ای یا کاردانش انتخاب نمایند. انتخاب رشته صحیح در سال تحصیلی نهم شرط اصلی موفقیت تحصیلی دانش آموزان به حساب می آید.
در روند انتخاب رشته کاردانش نهم متقاضیان باید ابتدا از زمان انتخاب رشته و شرط معدل و نمرات لازم برای دروس سال نهم اطلاع داشته باشند. به همین جهت در این مقاله ابتدا زمان و شرایط انتخاب رشته کاردانش نهم ارائه شده و سپس نحوه انتخاب رشته کاردانش نهم برای دانش آموزان توضیح داده شده است. در ادامه نیز توضیحات کامل درباره مشاغل مرتبط با رشته کاردانش برای داوطلبان تحصیل در این مقطع ارائه شده است.
دانش آموزانی که در پایه نهم مشغول به تحصیل هستند، پس از اتمام سال تحصیلی و شرکت در امتحانات پایان ترم، در صورت کسب نمره قبولی در تمامی دروس و کسب شرط حداقل معدل لازم برای پذیرش در سال تحصیلی دهم، باید در فرآیند انتخاب رشته نهم به دهم شرکت نمایند. در این فرآیند دانش آموزان بر اساس نمرات و معدل خود و همچنین با توجه به توانمندی ها و علایق خود می توانند هر یک از رشته های موجود در مقاطع دبیرستان، فنی حرفه ای، کاردانش و علوم و معارف اسلامی را انتخاب نمایند.
آن دسته از افرادی که علاقه به تحصیل در رشته های کاربردی و عملی داشته و می خواهند سریع تر وارد بازار کار شوند، می توانند در هنرستان های کاردانش تحصیل نمایند. برای تحصیل در کاردانش، دانش آموزان باید ابتدا نسبت به انتخاب رشته کاردانش اقدام نموده که زمان آن همزمان با انتخاب رشته دبیرستان می باشد. دانش آموزان ابتدا باید در روند هدایت تحصیلی پایه نهم شرکت کرده و پس از اتمام امتحانات پایان ترم دوم و اعلام نتایج در خرداد ماه، مراحل انتخاب رشته کاردانش نهم را انجام دهند.
زمان انتخاب رشته کاردانش نهم ، پس از اتمام امتحانات پایان ترم دوم و اعلام نتایج در خرداد ماه می باشد.
متقاضیان می توانند از میان رشته های موجود در کاردانش، بر اساس علایق و استعدادهای خود و همچنین بر اساس شرط حداقل معدل لازم و نمرات کسب شده، رشته تحصیلی خود را انتخاب کنند. رشته های کاردانش در زمینه های هنر، کشاورزی، خدمات و صنعت بوده که هر یک دارای زیر شاخه های مختلفی می باشد. فرآیند هدایت تحصیلی و مشورت گرفتن از معلمان، مشاوران و سایر افراد خبره در این زمینه به دانش آموزان کمک کرده تا انتخاب بهتری در میان رشته های موجود داشته باشند.
در زمان اعلام شده جهت انتخاب رشته کاردانش نهم دانش آموزان می توانند در روند انتخاب رشته شرکت کرده و هر یک از رشته ها و زیر شاخه های اعلام شده را انتخاب نمایند. در این میان متقاضیانی که واجد شرایط انتخاب رشته کاردانش نهم هستند، می توانند در این فرآیند شرکت کرده که این شرایط و ضوابط در بخش بعدی مقاله توضیح داده شده است.
رشته های کاردانش شباهت زیادی به فنی حرفه ای داشته و تفاوت در میزان ارائه دروس تئوری و عملی می باشد. رشته های موجود در گروه کاردانش بیشتر عملی بوده و کمتر به جنبه های تئوری توجه شده تا دانش آموزان بهتر و سریعتر بتوانند در حوزه تخصصی خود وارد بازار کار شوند. علاوه بر این، تحصیل در کاردانش آسان تر بوده و حداقل معدل و نمرات کمتری برای پذیرش در رشته های آن لازم است. با این وجود، دانش آموزان برای تحصیل در رشته های کاردانش، واجد شرایط مربوطه بوده که شرایط انتخاب رشته کاردانش نهم در ادامه این بخش از مقاله ارائه شده است.
برای انتخاب رشته کاردانش نهم و شروع تحصیل در سال دهم این مقطع، دانش آموزان باید حداقل معدل برای رشته کاردانش یعنی معدل 12 را در امتحانات پایه نهم کسب کرده باشند.
دانش آموزان جهت انتخاب رشته کاردانش نهم باید بدانند برای رشته کاردانش چه درس هایی مهم است و برای تحصیل در هر یک از زیر شاخه ها باید چه نمراتی در دروس کسب کرده باشند. معمولا برای انتخاب رشته کاردانش نهم، دروس ریاضی، هنر، کار و فناوری و علوم مورد اهمیت بوده و حداقل نمره لازم برای این دروس بر اساس شاخه های هنر، صنعت، کشاوری و خدمات متفاوت می باشد.
جهت انتخاب رشته و تحصیل در کاردانش، دانش آموزان حداقل باید مجموع نمرات دروس مرتبط و موثر 180 را در سه سال متوسطه اول با توجه به ضرایب موثر در هر زیر شاخه کسب نمایند.
نمره ریاضی دانش آموزان در سه سال اول متوسطه با ضریب دو و نمره درس کار و فناوری با ضریب سه در سه سال دوره اول متوسطه محاسبه می شود.
دانش آموزان باید در روند هدایت تحصیلی شرکت کرده و در این فرآیند علاقه مندی ها و استعدادهای خود را بهتر شناسایی کرده و بر اساس این شناخت بتوانند رشته ها و زیر شاخه های متناسب با توانایی های و علایق خود را در کاردانش انتخاب نمایند.
بنابراین به طور کلی می توان گفت تحصیل در رشته های کاردانش شرایط سختی نداشته و کافی است حداقل مجموع نمرات 180 در درس های موثر سه سال دوره اول دبیرستان و شرط حداقل معدل 12 را در امتحانات پایان ترم سال نهم کسب کرده و در فرآیند هدایت تحصیلی شرکت کرده باشند. بدین ترتیب می توانند برای انتخاب رشته کاردانش نهم و تحصیل در هر یک از رشته ها و زیر شاخه های معرفی شده اقدام نمایند. نحوه انتخاب رشته کاردانش نهم به دهم در بخش بعدی مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
همان طور که پیش تر توضیح داده شد، دانش آموزانی که تحصیل خود را در سه سال اول دوره متوسطه با موفقیت به پایان رسانده و حداقل نمرات و معدل لازم برای رشته های کاردانش را با در نظر گرفتن ضرایب دروس موثر کسب نمودند، می توانند برای انتخاب رشته کاردانش نهم بر اساس نتایج هدایت تحصیلی خود اقدام نمایند. داشتن انتخابی بر اساس توانایی ها، استعدادها، روحیات و علایق دانش آموزان موجب شده تا بتوانند آینده تحصیلی و شغلی بهتری را داشته و راه هموارتری در رسیدن به اهداف خود داشته باشند.
در فرآیند هدایت تحصیلی معیارهایی از جمله علایق دانش آموزان، نظر والدین، نظر معلمان و مشاوران تحصیلی، نتیجه آزمون های مشاوره ای و عملکرد درسی دانش آموزان مورد سنجش قرار گرفته و امتیازاتی به هر یک ارائه می شود. بر اساس این امتیازات، متقاضیان می توانند در فرآیند انتخاب رشته کاردانش نهم به دهم تصمیم گیری بهتری داشته باشند. فرایند هدایت تحصیلی و انتخاب رشته کاردانش نهم مانند انتخاب رشته دبیرستان در سامانه مای مدیو انجام می شود.
ابتدا دانش آموزان سامانه مای مدیو به نشانی my.medu.ir را در مرورگر خود جستجو کرده و با استفاده از کد ملی و گذرواژه وارد پنل کاربری خود شوند.
در ادامه پس از ورود به حساب کاربری خود، با انتخاب گزینه هدایت تحصیلی مطابق تصویر زیر، می توانند در فرآیند هدایت تحصیلی شرکت کرده و فرم انتخاب رشته را دریافت نمایند.
دانش آموزان با ورود به سامانه مای مدیو آموزش و پرورش، با مراجعه به بخش هدایت تحصیلی می توانند در تست های شخصیت شناسی و تست هوش در نظر گرفته شده شرکت کرده و سپس به سوالات موجود در دو دفترچه هدایت تحصیلی پاسخ داده تا از لحاظ هوش، ادراک، دانش، شخصیت و علایق خود را محک بزنند. پس از آن با توجه به امتیازات کسب شده و با کمک گرفتن از مشاوران تحصیلی می توانند انتخاب رشته خود را انجام داده و رشته و زیر شاخه مورد نظر خود را در انتخاب رشته کاردانش نهم به دهم انتخاب نمایند.
همان طور که در بخش های قبل به آن اشاره شد، رشته های هنرستان در دو گروه فنی حرفه ای و کاردانش ارائه شده و دانش آموزانی که علاقه به تحصیل در گروه های دبیرستان ندارند، می توانند با توجه به علایق و استعدادهای خود وارد این رشته های هنرستانی شوند ضمن اینکه انتخاب رشته در دبیرستان و هنرستان از اهمیت بالایی برخوردار است.
اما با توجه به ورود مستقیم فارغ التحصیلان رشته های فنی حرفه ای و کاردانش به بازار کار بر اساس رشته تخصصی و تحصیلی آن ها، انتخاب رشته نهم به دهم برای این افراد از اهمیت بالاتری برخوردار است. چرا که امکان تغییر رشته تحصیلی و شغلی برای آن ها در ادامه وجود نداشته و از ابتدا در رشته تخصصی خود تحصیل می نمایند.
در گروه های دبیرستانی نیز، دانش آموزان هنگام انتخاب رشته کنکور سراسری می توانند رشته تخصصی خود را بر اساس علایق خود انتخاب نموده و تنوع و تعدد بیشتری در تعداد انتخاب های خود دارند. بنابراین بهتر است دانش آموزانی که قصد تحصیل در کاردانش را دارند، ابتدا از رشته های این گروه و پردرآمدترین رشته کاردانش و همچنین مشاغل مرتبط با این رشته های کاردانش مطلع بوده و با دید بازتری نسبت به تصمیم گیری و انتخاب اقدام نمایند.
لیست تعدادی از بهترین و پردرآمدترین رشته های کاردانش به تفکیک زیرشاخه ها در جداول زیر ارائه شده است.
شاخه صنعت | |
برقکار ساختمان | تابلوساز |
مکانیک صنایع | تراشکار |
نصاب و سرویسکار آسانسور | تعمیرکار لوازم خانگی برقی |
تعمیرکار دستگاه های پزشکی | تعمیرکار ابزار دقیق |
فرز کار | کابینت ساز |
شاخه کشاورزی و خدمات | |
هتلدار | کارشناس ایمنی و آتش نشان |
حسابدار | تعمیرکار موتورهای کشاورزی |
پرورش دهنده ماهی، زنبور عسل و کرم ابریشم | پرورش دهنده صنعتی دام های سنگین |
پرورش دهنده قارچ | مشاور امور خانواده |
شاخه هنر | |
معمار و طراح داخلی | کاشی ساز |
تراشکار سنگ های قیمتی | خاتم کار |
صحاف و جلدساز | عکاس دیجیتال و فیلم بردار |
تولید کننده کاغذ | طلا و جواهرساز |
تراشکار شیشه و کریستال |
دانش آموزان پس از کسب اطلاعات کافی درباره رشته ها و مشاغل موجود و آینده شغلی و بازار کار هر یک از این رشته ها، می توانند بر اساس استعداد ها و علایق خود هر یک از این رشته ها و سایر رشته های موجود در زیر شاخه های کاردانش را انتخاب و پس از تحصیل و اتمام تحصیلات، در همان زمینه وارد بازار کار شوند. بنابراین توصیه شده تا ابتدا از میزان حقوق و آینده شغلی هر یک از رشته ها مطلع بوده و سپس نسبت به انتخاب رشته کاردانش نهم اقدام نمایند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص انتخاب رشته کاردانش نهم را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ زمان انتخاب رشته کاردانش نهم همزمان با انتخاب رشته دبیرستان در خرداد ماه و پس از پایان امتحانات پایان ترم و اعلام نتایج و معدل دانش آموزان انجام می شود. جزئیات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ نحوه انتخاب رشته سال نهم به دهم برای گروه کاردانش مانند سایر گروه های دبیرستان و هنرستان، در سامانه مای مدیو آموزش و پرورش کشور انجام شده که در متن این مقاله جزئیات بیشتر به طور کامل ارائه شده است.
✔️ شرایط انتخاب رشته کاردانش از جمله داشتن حداقل معدل 12، کسب حداقل مجموع نمرات دروس موثر 180 در سه سال دوره اول متوسطه، انجام فرآیند هدایت تحصیلی و کسب امتیازات لازم و سایر شرایط و قوانین در متن این مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
برای مشاوره انتخاب رشته کاردانش نهم
برای مشاوره انتخاب رشته کاردانش نهم
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©