دیپلم کاردانش از طریق تحصیل در هنرستان و انتخاب انواع رشته های دیپلم کاردانش برای فارغ التحصیلان نهم و بزرگسالان قابل دریافت است که این مدرک دارای اعتبار بالایی جهت ورود به بازارکار یا ورود به دانشگاه می باشد. تعداد رشته های کاردانش به 160 مورد می رسد که هر هنرستانی بر اساس امکانات خود برخی از موارد را ارائه خواهد داد.
برای مشاوره نحوه دریافت دیپلم کاردانش
برای مشاوره نحوه دریافت دیپلم کاردانش
یکی از انواع مدارک قابل اخذ برای دانش آموزان یا حتی بزرگسالان دیپلم کاردانش است که اعتبار مناسبی داشته و شرایط ورود به بازارکار را فراهم می کند، اما دغدغه اکثر افراد این است که انواع رشته های تحصیلی دیپلم مربوطه چه بوده و تفاوت نظام قدیم با نظام جدید در چه می باشد؟ آشنایی با اعتبار این مدرک و همچنین نحوه اخذ آن اهمیت بالایی داشته و کسب اطلاعات در خصوص مزایا و معایب منجر به اتخاذ تصمیمی مطلوب خواهد شد.
دریافت دیپلم کاردانش برای تمامی اشخاص علاقمند به مهارت آموزی در دسترس بوده و افراد می توانند در انواع رشته های دیپلم کاردانش صنعت، کشاوزی، خدمات و هنر به تحصیل بپردازند. در این مقاله به بررسی دقیق تفاوت مدرک نظام قدیم با نظام جدید پرداخته شده و در خصوص دریافت آن برای بزرگسالان توضیحاتی آمده است. افراد از طریق مطالعه مقاله در پیش رو با نحوه اخذ مدرک و مزایا و معایب آن به طور کامل آشنا خواهند شد.
در پاسخ به این سوال که دیپلم کاردانش چیست؟ باید اظهار داشت این دیپلم رسمیت خاصی داشته و افراد با تحصیل در رشته های متنوع می توانند به این مدرک دست یابند. دوره های آموزشی مربوطه غالبا تمرکز بیشتری بر روی ارتقای مهارت ها داشته و افراد دروس کاربردی و عملی خاصی را فرا خواهند گرفت.
در خصوص انواع رشته های دیپلم کاردانش باید توضیح داد که امکان تحصیل در حدودا 160 رشته وجود داشته و این موارد به حوزه های صنعت، کشاورزی، خدمات و هنر تقسیم خواهند شد. اعتبار مدرک دریافتی در پایان دوره ها بالا بوده و افراد جهت آغاز کسب و کار دیگری نیازی به پروانه کسب ندارند، زیرا همین مدرک دیپلم به عنوان پروانه حساب گشته و سازمان صادر کننده آن سازمان فنی حرفه ای خواهد بود.
افراد باید توجه داشته باشند که انواع رشته های دیپلم کاردانش در هنرستان های مختلف ارائه شده، اما هر هنرستانی تمامی 160 رشته را دارا نمی باشد. متقاضیان می توانند در خصوص رشته های موجود از هنرستان ها سوال نموده و در ادامه برای ثبت نام اقدام کنند. لازم به ذکر است که امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر پس از اخذ دیپلم کاردانش وجود داشته و مانعی در میان نخواهد بود.
تعداد دروس عملی دیپلم کاردانش، نسبت به دیگر دیپلم ها همچون فنی حرفه ای بیشتر بوده و افراد پس از گذراندن دوره ها به نوعی در رشته مربوطه ماهر به حساب خواهند آمد، زیرا تمامی موارد کاربردی را فرا گرفته و از مهارت های لازم برخوردار خواهند شد. آشنایی با انواع رشته های دیپلم کاردانش به افراد کمک می کند تا انتخاب درست تری داشته و در آینده دچار پشیمانی نگردند.
در خصوص انواع رشته های دیپلم کاردانش و اعتبار مدرک باید توضیح داد که به طور کلی رشته ها به شاخه های صنعت، کشاورزی، خدمات و هنر تقسیم می شوند که امکان تحصیل در برخی حوزه ها تنها برای پسران وجود داشته و در برخی حوزه ها نیز تنها دختران امکان دریافت پذیرش تحصیلی و اخذ مدرک معتبر دارند. لیست کلیه موارد در قالب فایل pdf گردآوری شده و لینک دانلود در زیر آورده شده است.
برای دانلود فایل انواع رشته های دیپلم کاردانش کلیک کنید.
لازم به ذکر است که محدودیتی برای ادامه تحصیل دختران و پسران در تمامی 160 رشته در دانشگاه وجود ندارد، اما برای اخذ پذیرش از هنرستان شرط جنسیتی اعمال خواهد شد. به عنوان مثال حوزه های طراحی دوخت و کودک یاری تنها مخصوص دختران به حساب آمده و موارد صنایع فلزی، الکترونیک، تاسیسات، متالوژی، ساختمان، ساخت و تولید مخصوص پسران خواهند بود.
افراد زیادی پس از اخذ دیپلم کاردانش تمایل به ادامه تحصیل در دانشگاه داشته و می خواهند تحصیلات خود را ارتقا دهند، به همین دلیل سوال دیپلم کاردانش نظام قدیم و جدید چیست و تفاوت آن ها چه می باشد، مطرح گشته و افراد برای شرکت در کنکور نیاز به آشنایی با شرایط نظام قدیم و نظام جدید خواهند داشت.
دریافت پذیرش تحصیلی از برخی دانشگاه ها و در برخی از انواع رشته های موجود برای دیپلم کاردانش نیاز به شرکت در کنکور ندارد، اما متقاضیان رشته های دارای آزمون باید شرایط مربوط به نظام قدیم و نظام جدید را رعایت کنند. در سال های گذشته دو کنکور مجزا برای داوطلبان دوره نظام قدیم و نظام جدید برگزار می گشت، اما از سال 1400 به بعد تنها یک آزمون برگزار گشته و افراد می توانند برای کنکور نوبت اول یا دوم نظام جدید ثبت نام نمایند. به عبارت دیگر داوطلبان هر دو گروه در یک آزمون با عنوان نظام جدید شرکت می کنند، اما تفاوت اصلی در این است که داوطلبان نظام جدید برای نام نویسی امتحان تنها نیاز به مدرک دیپلم داشته، اما نظام قدیم ها به مدرک پیش دانشگاهی هم نیاز خواهند داشت.
به طور کلی باید توضیح داد که دارندگان دیپلم کاردانش می توانند بدون شرکت در آزمون بر اساس سوابق تحصیلی در انواع رشته های فنی دانشگاهی پذیرش دریافت کنند، اما متقاضیان 5 رشته الکترونیک، مکانیک خودرو، تربیت بدنی حسابداری و کامپیوتر جهت حضور در مراکز آموزشی نیاز به کسب رتبه مناسب در کنکور فنی حرفه ای دارند.
متقاضیان کنکور فنی حرفه ای در صورتی که دیپلم کاردانش دارای اعتبار نظام جدید را اخذ کرده باشند، مانعی برای شرکت در کنکور نداشته و دروس نظام جدید را مورد مطالعه قرار خواهند داد، اما داوطلبان نظام قدیم در صورت تمایل امکان طی کردن مراحل تبدیل مدرک را داشته و می توانند از طریق مراجعه به اداره آموزش و پرورش ناحیه محل تحصیل خود برای تبدیل مدارک نظام قدیم به نظام جدید اقدام کنند. همچنین با توجه به افزایش میزان تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور امکان شرکت در فرآیند ترمیم معدل وجود دارد.
لازم به ذکر است که جهت تبدیل دیپلم نظام قدیم به نظام جدید امکان دارد افراد نیاز به شرکت در امتحانات خاصی داشته باشند که راهنمایی کامل از سمت کارشناسان آموزش و پرورش ارائه خواهد شد. به طور کلی دارندگان مدرک نظام قدیم می بایست جهت شرکت در کنکور دروس نظام جدید را مورد مطالعه قرار داده و دروس کتب جدید را فرا گیرند که پس از مطالعه دروس، افراد در صورت شرکت در امتحانات ترمیم معدل و بهبود سوابق تحصیلی شانس بیشتری برای ورود به دانشگاه خواهند داشت.
متقاضیان نظام قدیم در صورتی که از مدرک پیش دانشگاهی برخوردار نباشند، امکان شرکت در کنکور را نداشته و می بایست مدرک را اخذ کرده یا برای تبدیل مدرک نظام قدیم خود به نظام جدید اقدام نمایند. همچنین دارندگان دیپلم صادر شده پیش از سال 1384 به علت عدم برگزاری امتحانات نهایی در آن زمان فاقد سابقه تحصیلی به حساب آمده و می بایست جهت دریافت سابقه در امتحانات ترمیم معدل شرکت نموده و برای خود سابقه ایجاد کنند.
در جواب این پرسش که چگونه دیپلم کاردانش بگیریم؟ باید توضیح داد که افراد پس از گذراندن پایه نهم می توانند برای گذراندن مقطع متوسطه دوم انواع رشته های دیپلم کاردانش را انتخاب کرده و از طریق تحصیل در هنرستان مدرک دارای اعتبار اخذ نمایند، لیست کلیه مراحل در زیر آورده شده و توضیحات شرح داده شده است:
بررسی انواع رشته ها و هنرستان ها: دانش آموزان پایه نهم می بایست در خصوص هنرستان های شهر خود و رشته های ارائه شده در آن ها تحقیقات به عمل آورده و بهترین مورد را انتخاب نمایند. بر این اساس که رشته های کاردانش مهارتی بوده و بازارکار خوبی دارند، افراد باید شغل آینده خود را نیز در هنگام انتخاب رشته در نظر بگیرند.
بررسی شرایط لازم: ثبت نام در هنرستان ها و تحصیل در رشته های کاردانش و یا رشته های هنرستان فنی و حرفه ای و کاردانش نیاز به رعایت برخی قوانین داشته و برای مثال افراد باید حداقل نمره خاصی را در دروس مهم مانند هنر، فناوری و ریاضی به دست آورند. غالبا کسب حداقل نمره 10 الی 12 الزامی بوده و برخورداری از حداقل معدل دوازده حائز اهمیت است.
نام نویسی در هنرستان: در ادامه افراد می توانند برای شرکت در هدایت تحصیلی به سایت my.medu.ir مراجعه کرده و از طریق همان سایت برای نام نویسی در هنرستان منطقه خود نیز اقدام نمایند. لازم به ذکر است که در صورت تمایل به تحصیل در مراکز غیر انتفاعی افراد می بایست به صورت حضوری به مرکز مراجعه کرده یا وارد سایت هنرستان مربوطه شوند.
لازم به ذکر است که پیش از ثبت نام هنرستان در پنجره واحد خدمات آموزش و پرورش یا سایت هنرستان های غیر دولتی اشخاص می بایست جهت ارائه اصل مدارک به صورت حضوری به مرکز مراجعه نمایند. هر هنرستانی تمامی انواع رشته های دیپلم کاردانش را نداشته و تنها برخی از موارد را دارا می باشد که کسب اطلاعات از طریق تماس تلفنی امکان پذیر است.
بزرگسالان در صورتی که تمایل به دریافت دیپلم کاردانش داشته باشند، مشکلی نداشته و از طریق شرکت در کلاس های بزرگسالان موفق به اخذ این مدرک دارای اعتبار خواهند شد. امکان حضور در دوره های انواع رشته های دیپلم کاردانش در هنرستان های مخصوص دانش آموزان زیر 20 سال برای بزرگسالان وجود ندارد، اما دوره هایی مخصوص این افراد ارائه خواهد شد که لیست آن ها در زیر آورده شده است:
دوره های هنرستان بزرگسالان: برخی از هنرستان ها جهت ارائه خدمات آموزشی به بزرگسالان و افراد فاقد شرایط حضور در هنرستان های عادی راه اندازی شده اند که امکان تحصیل در این مراکز و اخذ دیپلم کاردانش دارای اعتبار وجود خواهد داشت.
دوره آموزشگاه فنی حرفه ای: برخی از آموزشگاه های فنی حرفه ای معتبر دوره های کاردانش را ارائه داده و بزرگسالان از طریق گذراندن حداقل 54 واحد عمومی و 54 واحد مهارتی موفق به دریافت نتیجه مطلوب می گردند.
دوره های غیر حضوری: برخی از مراکز ارائه دهنده خدمات آموزش از راه دور زیر نظر سازمان های معتبر مانند آموزش و پرورش فعالیت کرده و به افراد در پایان دوره های مجازی مدرک اعطا می کنند. بزرگسالان می توانند دیپلم کاردانش را از طریق تحصیل در رشته های مختلف به دست آورند.
در خصوص اخذ دیپلم کاردانش بزرگسالان باید توضیح داد که پس از دریافت مدرک دارای اعتبار فرد می تواند، مشغول کار گشته و از مهارت های آموخته شده در جهت کسب درآمد استفاده نماید. اشخاص باید توجه داشته باشند که ممکن است غیر حضوری بودن دوره ها بر روی اعتبار مدرک تا حدودی تاثیر گذار باشد، اما به طور کلی دیپلم دریافتی از مراکز زیر نظر آموزش و پرورش به رسمیت شناخته می شود.
یکی از دغدغه های متقاضیان تحصیل در انواع رشته های دیپلم کاردانش میزان اعتبار مدرک آن می باشد که کسب اطلاعات در این خصوص اهمیت بالایی دارد. اعتبار این دیپلم به طور کلی با دیگر مدارک دریافتی در پایان دوره متوسطه دوم یکسان بوده و افراد می توانند از طریق آن در مراکز معتبر مشغول کار گردند.
میزان اعتبار دیپلم کاردانش از این جهت قابل توجه می باشد که این مدرک به دلیل داشتن اعتبار از سمت سازمان فنی حرفه ای به عنوان پروانه کسب نیز شناخته شده و دارندگان آن جهت راه اندازی کسب و کار دیگر نیازی به طی کردن مراحل اخذ پروانه ندارند. دوره های آموزشی کاردانش کاملا کاربردی بوده و افراد توانایی فعالیت در زمینه های مختلف را فرا گرفته و مدرک آنان نمایانگر برخورداری از مهارت های کاربردی می باشد.
به طور کلی 5 گروه آزمایشی در زمان برگزاری کنکور سراسری وجود دارد که 3 مورد از آن ها مانند ریاضی، تجربی و انسانی اصلی بوده و 2 مورد دیگر هنر و زبان به شمار می آیند. این پنج گروه آزمایشی با عنوان نظری شناخته می شوند که دارندگان دیپلم کاردانش برای حضور در آزمون رشته های نظری باید سابقه تحصیلی مربوط به آن رشته را برای خود ایجاد کنند.
اما آن دسته از افرادی که تمایل به شرکت در کنکور فنی حرفه ای دارند می توانند برای شرکت در آزمون و ادامه تحصیل در شاخه های الکترونیک، مکانیک خودرو، تربیت بدنی، حسابداری و کامپیوتر اقدام کرده یا بر اساس سابقه تحصیلی خود در شاخه های دیگر پذیرش دریافت نمایند. دریافت پذیرش تنها در همین پنج شاخه آزمون داشته و شاخه های دیگر فاقد امتحان کتبی ورودی می باشند.
افراد برای مهاجرت به خارج از کشور و جهت اقدام از طریق برخی برنامه های خاص مهاجرتی و اخذ اقامت ممکن است با مشکل عدم اعتبار دیپلم کاردانش روبرو شوند. برای مثال جهت اخذ لاتاری مدارک هنرستان به طور کلی فاقد اعتبار به حساب آمده و افراد با این دیپلم واجد شرایط ثبت نام لاتاری به حساب نمی آیند.
بررسی مزایا و معایب دیپلم کاردانش به اشخاص کمک می کند تا انتخاب رشته پایه نهم را درست تر انجام داده و از انتخاب خود اطمینان حاصل کنند. تحصیل در هر یک از انواع رشته های دیپلم کاردانش مزایای خاص خود را داشته و هر رشته بازارکار متفاوتی دارد، اما مزایا و معایب مربوطه به طور کلی در ادامه بررسی شده است.
اخذ دیپلم کاردانش باعث افزایش مهارت های افراد شده و متقاضیان به دلیل گذراندن دروس عملی امکان کار و فعالیت شغلی را به راحتی در اختیار دارند. داوطلبان دوره های دیگر بخصوص دوره های نظری اگر چه بر دروس تئوری مسلط هستند، اما فاقد مهارت های کاربردی بوده که داوطلبان کاردانش با چنین مشکلی روبرو نخواهند شد. مدرک دریافتی در پایان دوره ها به عنوان پروانه کسب و کار نیز شناخته شده و از اعتبار بالایی برخوردار می باشد. افراد می توانند بدون شرکت در آزمون وارد دانشگاه ها شده یا به محض دریافت مدرک برای استخدام اقدام نمایند.
از معایب دیپلم کاردانش باید به این مورد اشاره کرد که تحصیل در برخی از انواع رشته های دیپلم کاردانش دارای شرط جنسیتی بوده و با محدویت روبه رو است. هر هنرستانی تمامی رشته ها را ارائه نداده و امکان دارد داوطلبان به دلیل عدم وجود هنرستان مناسب در منطقه خود مجبور به انتخاب حوزه تحصیلی دیگری شوند. این مدرک جهت دریافت برخی از ویزاها یا اقامت کشورهای خارجی نامعتبر بوده و برای مثال امکان اخذ لاتاری از طریق آن وجود ندارد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص دیپلم کاردانش و جزئیات آن مانند انواع رشته های دیپلم کاردانش و اعتبار آن ها را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ دیپلم کاردانش به افرادی اعطا می شود که در رشته های مختلف کاردانش هنرستان تحصیل کرده یا در مراکز آموزشی بزرگسالان دوره های مربوطه را بگذرانند. جزئیات کامل در مقاله آمده است.
✔️ دیپلم کاردانش دارای 160 رشته بوده و افراد اجازه تحصیل در حوزه های صنعت، کشاورزی، خدمات و هنر را دارند که لیست کامل در مقاله آمده است.
✔️ میزان اعتبار دیپلم کاردانش مانند دیگر دیپلم های اعطا شده پس از پایان دوره متوسطه دوم بوده و همچنین به عنوان پروانه کسب و کار نیز دارای اعتبار خواهد بود. توضیحات کامل در مقاله آمده است.
برای مشاوره نحوه دریافت دیپلم کاردانش
برای مشاوره نحوه دریافت دیپلم کاردانش
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©