کارورزی همان کسب تجربه و یادگیری عملی در ارتباط با محیط واقعی کار در فاصله زمانی مشخص است. دانش آموزان هنرستانی برای شرکت در دوره های کارورزی بایستی فرم کارورزی را از مدرسه خود دریافت نموده و پس از سپری کردن دوره کارورزی هنرستان خود، دفترچه کارآموزی را که به مُهر و امضای محل خدمت رسیده است به مدرسه تحویل دهند.
برای مشاوره کارورزی هنرستان
برای مشاوره کارورزی هنرستان
به دانش آموزانی که از هنرستان های فنی و حرفه ای جهت مهارت آموزی کاری در جایی مشغول می شوند کارآموز می گویند. کارورزی در واقع آموزش و یادگیری همراه با کسب تجربه در زمینه شغلی می باشد. دانش آموزان با شرکت در این دوره ها می توانند به کسب دانش و تجربه کاری برسند.
دانش آموزان هنرستانی برای شرکت در دوره های کارورزی هنرستان باید حتما فرم و دفترچه کارورزی را دریافت کنند. برای دریافت این فرم می توان به مدرسه مراجعه کرد و از دفتر مدیریت یا معاونت به دریافت فرم کارورزی پرداخت. در این فرم، علاوه بر تکمیل اطلاعات خواسته شده نمره دانش آموز مکتوب می شود. با توجه به اهمیت کارورزی هنرستان، در این مقاله قصد داریم به بررسی کارورزی، مراحل و... آن بپردازیم.
اگر یادگیری مهارت و تجربه را که با شغل و کار ترکیب کنیم، کارورزی نام می گیرد. کارورزی طرحی است که باعث می شود ارتباطی میان محیط علمی و عملی یا به تعبیری دیگر بین هنرستان و تجربه عملی در محیط کار ایجاد شود. کارورزی هنرستان همانند ابزاری برای تبدیل تئوری به کار های عملی است.
این دوره همانند دوره کارآموزی امکان و فرصتی را برای دانش آموزانی که در هنرستان تحصیل می کنند فراهم کرده که بتوانند با محیط کار مرتبط با رشته خود آشنایی پیدا کنند. آشنایی با محیط کار و کارورزی هنرستان باعث می شود توانایی و مهارت دانش آموزان هنرستانی افزایش یافته و برای اشتغال در آینده موفق تر و دارای قابلیت های بیشتری باشند.
کارورزی هنرستان به کارورزان قدرت انتخاب بیشتری در انجام وظایف ارائه شده می دهد تا بتوانند بهتر به علاقه مندی ها و استعداد های خود در زمینه های مختلف پی ببرند و نقاط ضعف و قوت کار خود را پیدا کنند. کارورزی هنرستان یک تجربه عملی است که دانش آموزان مهارت های شغلی مهمی را همانند برقراری ارتباط، تعهد کاری، وقت شناسی، حل مساله، کارگروهی، خودمدیریتی، برنامه ریزی و ... که برای کار کردن مسائلی مهم هستند، بیاموزد.
درس کارورزی هنرستان درسی عملی بوده که باید خارج از هنرستان گذرانده شود و تعداد واحد کارآموزی هنرستان به نوع رشته تحصیلی دانش آموز بستگی دارد. برای مثال رشته برق ۲ واحد ۲۴۰ ساعت و رشته کامپیوتر ۱ واحد و ۱۲۰ ساعت است.
دانشجویان در راستای فراگیری درس عملی کارآموزی که یکی از درس های مهم و موثر در یادگیری تمام دانشجویان در تمام رشته ها در مقاطع مختلف بوده بایستی به سامانه بهکاد جهت سهولت انجام روند کارآموزی مراجعه کنند. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه کنید.
هدف از کارورزی هنرستان برای دانش آموزان هنرستانی کسب مهارت و توانایی های بیشتر و آشنایی با بازار کار و محیط خارج از هنرستان می باشد. تقریبا اکثر رشته های هنرستان فنی و حرفه ای دارای کارورزی می باشند و دوره کارورزی در بخش های صنعت، خدمات، کشاورزی و هنر هستند. در ادامه لیست رشته هایی که دانش آموزان باید برای آن ها دوره کارورزی هنرستان را بگذرانند قرار داده شده است.
رشته های کارورزی هنرستان | |
رشته الکترونیک | رشته کامپیوتر |
رشته نرم افزار | رشته برق |
رشته صنایع فلزی | رشته حسابداری |
رشته الکتروتکنیک | رشته عکاسی |
رشته الکترونیک و مخابرات دریایی | رشته معماری |
رشته امور باغی | رشته گرافیک |
رشته امور دامی | رشته انیمیشن |
رشته امور زراعی | رشته تربیت بدنی |
رشته ساختمان و... |
علاقمندان به دوره های فنی و حرفه ای می توانند در دو دسته آموزش های فنی مراکز دولتی و مراکز آزاد شرکت نمایند. برای اطلاعات بیشتر و شرکت در این دوره مقاله زیر را مطالعه کنید.
درس کارورزی هنرستان برای پایه های یازدهم دوازدهم در تابستان حدودا در تیر ماه تا شهریور ماه به صورت تجمیعی انجام می شود و هیچ دوره و گواهینامه ای وجود ندارد که بتواند جایگزین درس کارورزی دانش آموزان هنرستانی شود. مدت زمان کارورزی هنرستان معمولا بین 120 تا 240 ساعت کارورزی می باشد.
مراحل کارورزی دبیرستان به این صورت است که در ابتدا و در مرحله اول کارورزی هنرستان دانش آموزان هنرستانی کارورز باید به یک واحد تولیدی - خدماتی مرتبط با رشته تحصیلی خود مراجعه کنند.
مرحله دوم کارورزی هنرستان این است که ولی دانش آموز کارورز باید محل کارورزی هنرستان فرزند خود را تایید نماید.
مرحله بعد که مرحله سوم کارورزی هنرستان می باشد، تایید محل کارورزی هنرستان دانش آموزان توسط مدرسه است.
مرحله بعد که مرحله آخر کارورزی هنرستان می باشد، گذراندن کاورزی هنرستان و تکمیل گزارش کاروزی است.
دانش آموزان پس از اتمام دوره کارورزی خود می توانند در یکی از دوره های کوتاه مدت سایت ساتب ثبت نام کرده و آموزش هایی را برای ورود به بازار کار ببینند. برای دریافت اطلاعات بییشتر در خصوص دوره های کوتاه مدت دانشگاه علمی کاربردی به مطالعه مقاله زیر بپردازید.
همانطور که گفته شد دانش آموزان هنرستانی برای شرکت در دوره های کارورزی هنرستان باید حتما فرم و دفترچه کارورزی را دریافت کنند. برای اطلاع شما از نحوه تکمیل فرم کارورزی هنرستان در ادامه این مقاله راهنمای تصویری نحوه تکمیل فرم قرار داده شده است.
برای تکمیل فرم کارورزی هنرستان ابتدا دانش آموز مشخصات خود را در این بخش وارد می کند.
این بخش که در وسط صفحه قرار دارد توسط محل کارورزی که با حضور دانش آموز موافقت کرده تکمیل می گردد.
در این قسمت ولی دانش آموز موافقت خود را با حضور فرزندش در محل کارورزی اعلام می کند.
در بخش دفترچه دانش آموز کارورز ضمن مطالعه تعهدات، نسبت به تکمیل اطلاعات خواسته شده و همچنین ثبت امضا و اثر انگشت اقدام می نمایند.
در این بخش نیز ولی دانش آموز اطلاعات خواسته شده را تکمیل نموده و ضمن ثبت امضا و اثر انگشت مسئولیت جبران هر گونه خسارت احتمالی توسط فرزندش را می پذیرد.
این قسمت مخصوص ثبت حضور و غیاب دانش آموز کارورز است.
در پایان دوره کارورزی سرپرست کارورزی با توجه به فاکتورهای مشخص شده نمره شما را از 10 نمره مشخص کرده و در ستون مربوط به خود ثبت می کند. سپس دفترچه را تحویل مدرسه داده و مربی شما نیز در ستون مربوط به خویش نمره شما را از 5 نمره ثبت می کند. نمره گزارش کارورزی را نیز مربی در قسمت مربوطه ثبت کرده و سپس جمع نمره کارورزی شما را مشخص می کند.
در آخر دفترچه نیز حتما مشخصات خود را ثبت نمایید و تنها قسمت مربوط به نمره را خالی بگذارید. در ضمن حتما سرپرست کارورزی قسمت مربوط به خویش را مهر و امضا نماید.
ثبت نام دوره های جهاد دانشگاهی یکی از فرصت های مناسب برای علاقه مندان به کسب اطلاعات در خصوص دوره های مختلف می باشد. برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام مقاله زیر را مطالعه نمایید.
در دفترچه کارورزی هنرستان گزارش کارورزی نوشته می شود که در قسمت قبل در خصوص نحوه تکمیل دفترچه کارورزی هنرستان توضیح داده شد. در این قسمت نیز یک نمونه دفترچه کارورزی هنرستان برای دانش آموزان هنرستانی قرار داده شده است که می توانید آن را دانلود و مطالعه کنید.
دفترچه کارورزی هنرستان جهت ارائه گزارش کار در رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش برای درس کارورزی در پایان سال سوم ارائه می گردد و می بایستی به صورت کامل و دقیق تکمیل گردد. شایان ذکر است که قالب کلی گزارش کارورزی برای کل کشور یکسان بوده است.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص کارورزی هنرستان را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ یادگیری مهارت و تجربه را که با شغل و کار ترکیب شود، کارورزی نام می گیرد. اطلاعات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
✔️ تقریبا اکثر رشته های هنرستان همانند رشته معماری، کامپیوتر، حسابداری و... دارای کارورزی می باشند. سایر رشته ها در این مقاله قرار داده شده است.
✔️ مراحل کارورزی دبیرستان به این صورت است که در ابتدا دانش آموزان هنرستانی کارورز باید به یک واحد تولیدی - خدماتی مرتبط با رشته تحصیلی خود مراجعه کنند. سایر مراحل در این مقاله گفته شده است.
برای مشاوره کارورزی هنرستان
برای مشاوره کارورزی هنرستان
سلام من بخاطر یه مشکلی سه جلسه از کارورزیم رو نرفتم تماس گرفتند گفتند حذف شدی نمی شه کاریش کرد ؟
سلام . در صورتی که کارورزی شما حذف شده ، نمی تونین کاری انجام بدین باید مجدد درس کارورزی رو در ترم جدید انتخاب کنین .
سلام کارورزی برای رشته کامپیوتر اجباریه ؟
سلام . دوره کارورزی هنرستان رشته کامپیوتر اجباری هستش .
سلام وقت بخیر من کارورزی رو نرفتم میشه ی جوری دیپلم رو بدون کارورزی بگیرم ؟
سلام . برای اخذ مدرک دیپلم باید کارورزی هنرستان رو بگذرونین .
سلام رشته مکانیک خودرو هم کارورزی دارد ؟
سلام . رشته مکانیک خودرو در هنرستان واحد کارورزی نداره .
سلام . کاروررزی رشته کامپیوتر چند واحد است ؟
سلام . کارورزی رشته کامپیوتر در هنرستان ، 1 واحد هستش .
سلام . کارورزی اجباری است ؟
سلام . دوره کارورزی هنرستان در بعضی از رشته ها اجباری است .
سلام . فرم کارورزی چگونه دریافت کنم ؟
سلام . دانش آموزان هنرستانی برای شرکت در دوره های کارورزی باید فرم کارورزی رو از مدرسه خود دریافت کنن .
سلام . رشته عکاسی کارورزی دارد ؟
سلام . رشته عکاسی در هنرستان کارورزی داره .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©