سالانه افراد بسیاری قصد شرکت در دوره های جهاد دانشگاهی و سازمان فنی حرفه ای را داشته و در خصوص اعتبار مدارک این مراکز سوالاتی دارند. تفاوت مدرک جهاد دانشگاهی و فنی حرفه ای این است که مدرک سازمان فنی زیر نظر وزارت کار و مدرک جهاد دانشگاهی زیر نظر شورای انقلاب فرهنگی صادر می شود. همچنین در خصوص فرق این مدارک می بایست اشاره کرد که، برای فعالیت در حوزه آموزشی، اغلب از جهاد دانشگاهی مدرک اخذ شده و برای کار در حوزه های فنی، گواهی دریافتی از سازمان فنی حرفه ای دارای اعتبار می باشد.
برای مشاوره تفاوت مدرک جهاد دانشگاهی و فنی حرفه ای
برای مشاوره تفاوت مدرک جهاد دانشگاهی و فنی حرفه ای
شعب جهاد دانشگاهی و سازمان فنی حرفه ای در زمان های متفاوت سال دوره های آموزشی برگزار کرده و مدرک معتبر را در پایان دوره ارائه می دهند. در این میان باید بررسی نمود که تفاوت مدرک جهاد دانشگاهی و فنی حرفه ای چیست و اعتبار کدام یک بیشتر می باشد. بررسی فرق انواع مدارک یا گواهی های مهارت آموزی، امکان انتخاب یک مرکز آموزشی مناسب را فراهم کرده و فرد در پایان دوره و دریافت مدرک خود موفق به استخدام در داخل یا خارج از کشور خواهد شد.
مدارک جهاد دانشگاهی و فنی حرفه ای هر دو معتبر بوده و بیانگر این می باشند که شخص مهارت های لازم برای فعالیت در یک حوزه خاص را دارد. در این مقاله تفاوت مدرک جهاد دانشگاهی و فنی حرفه ای به صورت کلی مورد بررسی قرار گرفته و سپس به بررسی تفاوت اعتبار مدارک پرداخته خواهد شد. افراد از طریق مطالعه این مقاله مناسب ترین مدرک برای استخدام را شناخته و به بررسی بهترین گواهی برای مهاجرت خواهند پرداخت. در انتهای مقاله به شرح اطلاعات در خصوص میزان پیچیدگی کلاس های هر یک از مراکز آموزشی پرداخته خواهد شد.
سازمان فنی حرفه ای یکی از مراکز آموزشی معتبر در ایران بوده که شعب آن در استان ها و شهرهای متفاوت ایران فعال می باشند. این مرکز انواع دوره های آموزشی حضوری و آنلاین را برگزار کرده و افراد پس از پایان دوره ها در امتحان تئوری یا عملی شرکت خواهند نمود. در صورت کسب قبولی در آزمون، می توان درخواست دریافت مدرک معتبر را در سایت سازمان فنی حرفه ای ثبت کرده تا مدرک صادر شود. همچنین امکان دریافت فایل pdf گواهی وجود داشته و همچنین اشخاص می توانند نسبت به چاپ مدرک اقدام نمایند.
یکی دیگر از مراکز برگزار کننده دوره های علمی و تخصصی، سازمان جهاد دانشگاهی می باشد. شعب مراکز آموزشی جهاد دانشگاهی در اغلب استان ها و شهرهای ایران فعال بوده و معمولا اشخاص برای ثبت نام در دوره ها به سایت هر شعبه مراجعه می کنند. مدرک هر دوره پس از پایان یافتن کلاس ها برای فرد صادر شده که شخص می بایست مهارت های لازم را در کلاس ها آموخته تا واجد شرایط دریافت مدرک باشد. اغلب شعب جهاد دانشگاهی امکان اخذ گواهی آنلاین را فراهم کرده اما در صورت علاقمندی به دریافت گواهی کاغذی، می توان درخواست را با شعبه محل برگزاری دوره مطرح نمود.
در ارتباط با فرق و تفاوت مدرک جهاد دانشگاهی و فنی حرفه ای باید توضیح داد که مدرک فنی حرفه ای زیر نظر وزارت کار صادر شده و مدرک جهاد دانشگاهی زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی صادر می شود. هر دو مورد از اعتبار کافی برای استخدام در کشور ایران برخوردار بوده اما مدرک فنی حرفه ای از اعتبار جهانی بیشتری برخوردار است. شرکت کنندگان در دوره های جهاد دانشگاهی معمولا اطلاعات علمی خود را افزایش داده و مهارت کاربردی بیشتری در یک حوزه کسب می کنند، اما فردی که از سازمان فنی حرفه ای گواهی دریافت می نماید، معمولا از مهارت های عملی برخوردار شده و می تواند به کسب درآمد بپردازد.
یکی از دلایل ثبت نام در آموزشگاه های متفاوت، دریافت مدرک معتبر جهت مهاجرت به خارج از کشور یا استخدام در مراکز یا فعالیت به صورت فریلنسری است. به همین دلیل افراد برای انتخاب معتبرترین آموزشگاه دچار تردید شده و تمایل به بررسی فرق میزان اعتبار مدرک جهاد دانشگاهی و فنی حرفه ای نشان می دهند.
به طور کلی باید توضیح داد که مدارک سازمان فنی حرفه ای و جهاد دانشگاهی در ایران معتبر بوده و دارنده مدرک می تواند با ارائه گواهی، برخورداری از دانش کافی در یک حوزه را به اثبات برساند. همچنین امکان اعتبارسنجی مدارک صادر شده از سوی هر دو مرکز آموزشی وجود داشته و همچنین گواهی ها قابل ترجمه می باشند.
برای مقایسه میزان اعتبار مدرک جهاد دانشگاهی و فنی حرفه ای، ابتدا باید هدف اخذ مدرک را مشخص نمود. به طور کلی سازمان فنی حرفه ای در سطح بین المللی اعتبار بیشتری داشته و برخی از کشورهای خارجی مدارک صادر شده از سوی سازمان را مورد تایید می دانند. با این حال جهاد دانشگاهی بیشتر در سطح ملی اعتبار داشته و پس از اخذ گواهی، شانس استخدام در داخل ایران بیشتر از خارج می باشد.
افرادی که تمایل به استخدام در یک سازمان خاصی را دارند، بهتر است پیش از ثبت نام در دوره های آموزشی از سازمان سوالاتی را پرسیده و در کلاس های پیشنهادی کارفرما شرکت کنند. در خصوص تفاوت مدرک جهاد دانشگاهی و فنی حرفه ای باید بیان کرد که مدارک جهاد دانشگاهی در حوزه آموزش اعتبار بالایی داشته اما در حوزه های مهارتی، مدارک سازمان فنی حرفه ای معتبرتر بوده و ارزش بیشتری دارند.
بسیاری از سازمان های دولتی تنها افراد دارای مدرک معتبر دانشگاهی را استخدام کرده و به افراد فاقد حداقل مدرک کاردانی یا کارشناسی اجازه شرکت در امتحان استخدامی را نمی دهند. با این حال امکان استخدام با مدرک جهاد دانشگاهی در برخی از مراکز دولتی وجود داشته و همچنین متقاضیان جذب در سازمان ها باید توجه کنند که برخورداری از یک مدرک مهارتی و علمی علاوه بر مدرک دانشگاهی، شانس جذب را افزایش خواهد داد. برای مثال دانش آموختگان رشته کامپیوتر می توانند در دوره های برنامه نویسی شرکت کرده و گواهی های معتبر را در اختیار سازمان قرار دهند.
لازم به ذکر است که در بسیاری از مراکز غیر دولتی و خصوصی، از افراد مدرک دانشگاهی خواسته نشده و گواهی شرکت در دوره های مهارت آموزی را کاملا معتبر می دانند. همچنین بعضی از سازمان های دولتی در صورت نیاز، دارندگان مدارک فنی حرفه ای یا جهاد دانشگاهی را استخدام می کنند. کارفرمایان گاهی اوقات توجهی به نوع مدرک فریلنسر نداشته و تنها میزان مهارت های او را ارزیابی می نمایند. باید بررسی کرد که اعتبار مدرک جهاد دانشگاهی برای استخدام بیشتر است یا از طریق دریافت گواهی فنی حرفه ای می توان به راحتی استخدام شد؟
در این خصوص به طور کلی باید شرح داد که دوره های جهاد دانشگاهی علمی بوده در حالی که دوره های سازمان فنی حرفه ای جنبه فنی و اعتبار بیشتری دارند. به همین دلیل فرد ابتدا می بایست حوزه فعالیت خود را مشخص کرده تا در ادامه موفق به انتخاب مناسب ترین آموزشگاه شود. جهت فعالیت در یک کارگاه و انجام کار عملی مانند ساخت لوازم چوبی، اخذ مدرک فنی حرفه ای مفید واقع شده در حالی که علاقمندان به تدریس خصوصی می توانند از طریق دریافت مدرک از جهاد دانشگاهی، سطح علمی خود را افزایش دهند.
در جواب این پرسش که برای استخدام مدرک جهاد دانشگاهی بهتر است یا فنی حرفه ای، باید توضیح داد که مدارک هر دو مرکز از اعتبار کافی برخوردار بوده و می بایست نظر مدیر مرکز استخدام کننده را در این خصوص جویا شد. در کشور ایران هر دو مدرک فنی حرفه ای و جهاد دانشگاهی به رسمیت شناخته می شوند. با این حال بهتر است افرادی که قصد استخدام در خارج از کشور را دارند، از سازمان فنی حرفه ای گواهی دوره های خود را دریافت کنند.
پس از شرح فرق و تفاوت مدرک جهاد دانشگاهی و فنی حرفه ای، می توان اشاره کرد غالبا افرادی که تمایل به استخدام سریع تر در مراکز نشان می دهند، در دوره های فنی حرفه ای ثبت نام کرده و سپس مشغول به کسب درآمد می شوند. دانشجویان یا افراد شاغل در حوزه های خاص مانند مدیریت، با هدف افزایش علم و دانش و بهبود پژوهش ها یا وضعیت شرکت و سازمان در دوره های جهاد دانشگاهی ثبت نام می کنند.
پس از بررسی تفاوت مدرک جهاد دانشگاهی و فنی حرفه ای، می بایست به شرح اطلاعاتی در خصوص میزان اعتبار گواهی های این مراکز در کشورهای خارجی پرداخت. اشخاص برای مهاجرت از طریق روش های متنوع از جمله روش کاری، نیاز به اثبات برخورداری از مهارت های لازم داشته که ارائه گواهی شرکت در دوره آموزشی شخص را واجد شرایط نشان خواهد داد.
سازمان فنی حرفه ای یکی از مراکزی است که پس از پایان هر دوره آزمون های تئوری و عملی را برای ارزیابی وضعیت مهارت آموختگان برگزار کرده و در ادامه برای اشخاصی که نمره حد نصاب را کسب نموده اند، مدرک صادر می کند. مدارک دریافتی از اغلب آموزشگاه های آزاد قابل ترجمه نبوده در حالی که به راحتی می توان گواهی اخذ شده از شعب فنی حرفه ای را ترجمه نمود.
مراکز آموزشی جهاد دانشگاهی نیز پس از پایان دوره های تئوری یا عملی شرایط هنرجو را بررسی کرده و در صورت یادگیری مهارت ها و برخورداری از دانش لازم، مدرک معتبر قابل ترجمه را ارائه می کنند. بنابراین باید توجه داشت که هم مدرک فنی حرفه ای و هم مدرک جهاد دانشگاهی قابل ترجمه بوده و تفاوتی از این لحاظ وجود ندارد. مدارک معتبر می بایست حاوی QR Code بوده تا امکان ترجمه و استعلام صحت آن موارد وجود داشته باشد.
در پاسخ به این پرسش که برای مهاجرت مدرک جهاد دانشگاهی بهتر است یا فنی حرفه ای و فرق این دو مدرک چیست، می توان اظهار داشت که در خارج از کشور غالبا مدارک فنی حرفه ای اعتبار بیشتری دارند. اشخاص از طریق ارائه گواهی ترجمه شده سازمان فنی می توانند در مراکز استخدام شده یا شانس اخذ ویزا را افزایش داده اما جهاد دانشگاهی در کشورهای دیگر به خوبی شناخته نشده و یک مرکز آموزشی عادی به حساب می آید. باید اشاره کرد که مرکز آموزشی فنی حرفه ای با سازمان ILO که سازمان بین المللی کار است، همکاری دارد.
افراد می توانند علاوه بر اخذ مدرک از سازمان فنی حرفه ای، در برخی از دوره های جهاد دانشگاهی نیز شرکت کرده و از هر دو مرکز گواهی دریافت نمایند. بدیهی است که هر چقدر شخص مدرک بیشتری در حوزه های متفاوت داشته باشد، از تخصص بیشتری بهره مند شده و شرایط بهتری برای استخدام خواهد داشت. با این حال دوره های منتخب نباید کاملا به یکدیگر بی ربط بوده و می بایست با یک حوزه خاص مرتبط باشند. برای مثال برخورداری همزمان از مدرک زبان انگلیسی و مترجمی زبان انگلیسی مفید واقع شده در حالی که مدرک آرایشگری ارتباطی با گواهی مترجمی ندارد.
در خصوص تفاوت مدرک جهاد دانشگاهی و فنی حرفه ای و فرق گواهی ها باید بیان نمود که تنها شرکت در دوره های مراکز کافی نبوده و اشخاص می بایست در نهایت در آزمون شرکت کنند. به همین دلیل دریافت مدرک فنی حرفه ای دارای اعتبار تا حدودی سخت تر از دریافت گواهی از جهاد دانشگاهی است. زیرا دوره های سازمان فنی مهارت محور بوده و اغلب دوره ها آزمون عملی دارند، در حالی که کلاس های جهاد دانشگاهی غالبا علمی و تخصصی و دانش محور می باشند.
می بایست اشاره کرد که مدرک فنی حرفه ای، توسط سازمان فنی حرفه ای و تحت نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صادر می شود. اما مراکز آموزشی جهاد دانشگاهی مدارک را زیر نظر شورای انقلاب فرهنگی صادر می کنند. بنابراین گواهی توسط مرکز برگزار کننده دوره صادر شده اما بر هر یک از مراکز یک وزارت یا شورای خاص نظارت می نماید.
برخی از اشخاص با سوال برای گرفتن مدرک کلاس های جهاد دانشگاهی بهتر است یا فنی حرفه ای، مواجه شده که در پاسخ می توان شرح داد موضوع دوره از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. آن دسته از افراد که تمایل به یادگیری یک مهارت خاص و انجام کار عملی دارند، باید سازمان فنی حرفه ای را انتخاب کنند. هر دو مرکز انواع دوره های آنلاین و حضوری را برگزار نموده اما با شرکت در کلاس های فنی حرفه ای، می توان مهارت های عملی بیشتری کسب کرد. سازمان فنی حرفه ای آموزش را گسترده تر از جهاد دانشگاهی ارائه داده و به جنبه های متفاوت یک حوزه توجه می نماید.
دوره های جهاد دانشگاهی مناسب شخصی است که تمایل به ارتقای دانش خود در یک حوزه خاص مانند مدیریت کسب و کار داشته و نیاز به تخصص بیشتری دارد. علاقمندان به افزایش مهارت های کاربردی در کوتاه مدت معمولا در مراکز آموزشی جهاد دانشگاهی ثبت نام کرده و در جلسات آنلاین یا حضوری شرکت می نمایند.
نحوه اخذ مدارک فنی حرفه ای و جهاد دانشگاهی مشابه بوده و گواهی ها را می توان به شکل آنلاین دریافت کرد. همچنین تنوع دوره های سازمان فنی حرفه ای و جهاد دانشگاهی بالا بوده و اشخاص می توانند در کلاس های هنری، کشاورزی، کامپیوتر، اقتصادی و روانشناسی ثبت نام نمایند. با این حال باید اشاره کرد که شعب فنی حرفه ای معمولا کلاس های کاربردی در حوزه فنی مانند برق، مکانیک و فناوری اطلاعات را برگزار نموده اما جهاد دانشگاهی بیشتر دوره های مربوط به علوم پزشکی، MBA و زبان خارجی را برگزار می کند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص تفاوت مدرک جهاد دانشگاهی و فنی حرفه ای را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️برای فعالیت در حوزه های فنی و انجام کار عملی، برخورداری از مدرک فنی حرفه ای مفید بوده اما برای جذب در سازمان های دولتی یا خصوصی آموزشی و علمی می توان از مدرک جهاد دانشگاهی استفاده کرد. جزئیات کامل در مقاله آمده است.
✔️مدرک جهاد دانشگاهی در داخل ایران اعتبار مناسبی داشته اما مدرک فنی حرفه ای در خارج از کشور نیز معتبر بوده و با ارزش می باشد که جزئیات کامل در مقاله آمده است.
✔️کسب قبولی در امتحان عملی سازمان فنی و اخذ مدرک فنی حرفه ای تا حدودی سخت تر از دریافت گواهی جهاد دانشگاهی است. اطلاعات تکمیلی در مقاله قابل مطالعه می باشد.
برای مشاوره تفاوت مدرک جهاد دانشگاهی و فنی حرفه ای
برای مشاوره تفاوت مدرک جهاد دانشگاهی و فنی حرفه ای
تفاوت مدرک جهاد دانشگاهی و فنی حرفه ای از نظر اعتبار رو میشه بگین؟
سلام، تفاوت میزان اعتبار مدرک جهاد دانشگاهی و فنی حرفه ای در متن مقاله کامل توضیح داده شده است.
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©