دانش آموزان تمامی مقاطع تحصیلی باید قوانین مدرسه را رعایت کرده تا با مشکل اخراج از مدارس مواجه نشوند. بر اساس قوانین اخراج از مدرسه، دانش آموزان به دلایلی همچون غیبت موجه و نمره پایین از مدرسه خود اخراج نمی شوند، بلکه اخراج به دلیل تکرار مشکلات انضباطی و تحت شرایط خاصی برای برخی از دانش آموزان صورت می گیرد.
برای مشاوره اطلاع از قوانین اخراج از مدرسه
برای مشاوره اطلاع از قوانین اخراج از مدرسه
یکی از دغدغه های دانش آموزان و والدین آنان، آشنایی با قوانین اخراج از مدرسه در مقاطع تحصیلی مختلف می باشد. برخی از مدیران مدارس به محض مشاهده اولین تخلف انضباطی، دانش آموزان را با تهدید اخراج از مدرسه مواجه نموده و این دانش آموزان را تحت فشار روانی شدیدی قرار می دهند. لازم به ذکر است که شرایط اخراج شدن از مدارس در مقاطع ابتدایی و متوسطه تفاوت چندانی ندارد.
دانش آموزان و والدین آنان باید به این نکته توجه نموده که امکان اخراج از مدرسه به دلیل نمره پایین و غیبت موجه وجود نداشته و مدیران صرفا قادر به اخراج دانش آموزان بعد از انجام تکرار تخلفات انضباطی آنان با تایید شورای مدرسه می باشند. بنابراین افراد در ادامه مقاله با روند اخراج از مدرسه به دلیل موارد انضباطی آشنا شده و اطلاعات مناسبی را در مورد مراحل پس از اخراج از مدارس کسب می کنند.
دانش آموزان مقاطع مختلف برای جلوگیری از بروز مشکلاتی در مدرسه باید قوانین خاصی را رعایت کنند. از جمله وظایف دانش آموزان در مدارس می توان به عدم فروش کالای خاص در مدرسه، استفاده از لباس فرم مدارس و پوشش مناسب، حضور به موقع در کلاس، احترام به مسئولین مدرسه و رعایت شعائر دینی می باشد. با این حال یکی از مواردی که برای دانش آموزان مقطع مختلف اهمیت بالایی داشته، آشنایی با قوانین اخراج از مدرسه می باشد، چرا که برخی از مدیران مدارس دولتی و نمونه دولتی برخی از دانش آموزان را تهدید به اخراج نموده و منجر به بروز مشکلات روانی برای آنان می شوند.
برخی از دانش آموزان نسبت به غیبت غیرموجه و تاخیر در ورود به مدرسه اقدام نموده که این قضیه صرفا منجر به درج در پرونده انضباطی و در نهایت کسر نمره انضباط آنان می شود و مدیران مجاز به اخراج و یا جلوگیری از شرکت در آزمون ها در زمان برگزاری امتحانات مدارس این دانش آموزان نخواهند داشت. همچنین مدیران مدارس به هیچ عنوان امکان اخراج دانش آموزان از مدرسه را در طول ترم تحصیلی به دلیل نمره پایین نخواهند داشت.
در صورتی که دانش آموزان با مشکل انضباطی مواجه شوند، در مرحله اول می بایست به آنان به صورت خصوصی اخطار شفاهی داده شود. در صورت تکرار موارد انضباطی، به ترتیب تذکر و اخطار شفاهی در جمع دیگر دانش آموزان، تغییر کلاس درس آنان، اخطار کتبی و اطلاع رسانی به والدین دانش آموزان، اخراج موقت آنان با اطلاع والدین به مدت سه روز و در نهایت تغییر مدرسه آنان با تایید شورای مدرسه انجام می شود. بنابراین مدیر مدرسه به هیچ عنوان امکان اخراج خودسرانه دانش آموزان را نخواهند داشت.
در صورتی که دانش آموزان با انتقال به مدرسه دیگر نیز به تخلفات انضباطی خود ادامه داده، در مرحله اول از حضور در مدرسه مذکور تا مدت زمان مشخصی منع شده و در مرحله دوم از حضور در تمام مدارس تا مدت زمان مشخصی محروم می شوند.
تمامی دانش آموزان مقطع ابتدایی ملزم به رعایت برخی از قوانین مدرسه بوده تا دچار مشکلاتی نظیر اخراج از مدرسه نشوند. بنابراین دانش آموزان این مقطع باید با قوانین اخراج از مدرسه آشنا شوند. بسیاری از دانش آموزان ابتدایی و والدین آنان به دنبال کسب اطلاع از شرایط اخراج شدن از مدارس ابتدایی می باشند، چرا که گاهی اوقات برخی از دانش آموزان این مقطع تحصیلی شامل برخی از شرایط اخراج شدن از مدارس و با تهدید اخراج از مدرسه خود مواجه می شوند.
دانش آموزان مقاطع ابتدایی در صورتی که با مشکل انضباطی مواجه شده، به صورت شفاهی و خصوصی اخطار دریافت می کنند. بنابراین باید نسبت به اصلاح رفتار خود اقدام نمایند. در صورتی که دانش اموزان این مقطع تحصیلی مجدد با مشکل انضباطی خاصی مواجه شده، به صورت شفاهی در جمع دانش آموزان کلاس خود اخطار دریافت می کنند.
در صورتی که بی انضباطی های افراد ادامه دار باشد، آنان به اجبار باید در کلاس دیگری شرکت نمایند. در ادامه بی انضباطی های دانش آموزان مقطع ابتدایی، افراد با اخطار کتبی مواجه شده و به والدین آنان اطلاع داده می شود. لازم به ذکر است که مدیران مدارس به دلیل نمرات و ارزشیابی توصیفی مقطع ابتدایی پایین دانش آموزان مجاز به اخراج آن ها نمی باشند.
در نهایت، تنبیه انضباطی چنین مشکلاتی با اخراج از مدرسه به مدت سه روز و یا تغییر مدرسه آنان با تایید شورای مدرسه انجام می شود. بنابراین مدیران مدارس به هیچ عنوان نباید با بروز برخی مشکلات انضباطی دانش آموزان، آنان را با تهدید اخراج از مدرسه مواجه نموده و افراد را با مشکلات روحی و روانی مواجه کنند.
چنانچه دانش آموزان پس از انتقال اجباری به مدرسه دیگر نیز با مشکلات انضباطی جدیدی مواجه شده، ابتدا از حضور در مدرسه مذکور منع شده و در نهایت توسط سازمان آموزش و پرورش تا مدت زمان مشخصی از حضور در تمام مدارس محروم می شوند.
بسیاری از والدین دانش آموزانی که در مقطع متوسطه اول و یا دوم تحصیل نموده، باید با شرایط اخراج شدن از مدارس متوسطه آشنا شوند، چرا که اخراج از مدارس متوسطه به سادگی میسر نبوده و مطابق با قوانین اخراج از مدرسه انجام می شود. بنابراین والدین با آشنایی با شرایط اخراج شدن از مدارس متوسطه می توانند از اخراج دانش آموز خود جلوگیری نمایند.
مدیران مدارس دولتی به هیچ عنوان امکان اخراج دانش آموزان مقطع متوسطه را به دلایلی نظیر نمره پایین و یا غیبت های بیش از حد مجاز نخواهند داشت. همچنین گاهی اوقات برخی از مدیران به دلیل تعدد غیبت برخی از دانش آموزان از حضور آنان در امتحانات نهایی جلوگیری نموده که امری غیر قانونی می باشد. بنابراین در ادامه شرایط اخراج شدن از مدارس متوسطه توضیح داده می شود.
گاهی اوقات برخی از دانش آموزان مقطع دبیرستان یا همان متوسطه اول و دوم نسبت به انجام برخی از تخلفات انضباطی اقدام می کنند. بنابراین روند قانونی برخورد با دانش اموزان متخلف بدین صورت می باشد. در مرحله اول مدیران مدارس نسبت به اخطار خصوصی و شفاهی به این افراد اقدام می کنند.
در مرحله بعد این اشخاص با اخطار شفاهی در جمع کلیه دانش آموزان کلاس خود مواجه می شوند. در صورت تکرار مشکلات انضباطی، اشخاص با درج تخلف در پرونده انضباطی مواجه شده و باید همراه با والدین خود در مدرسه حاضر شوند. مراحل بعدی تنبیه و تذکر انضباطی متخلفان شامل اخراج از مدرسه به مدت سه روز و انتقال اجباری به مدرسه دیگر می باشد.
دانش آموزانی که تخلفات انضباطی خود را در مدرسه جدید نیز ادامه داده، در مدت زمانی مشخص از حضور در مدرسه منع شده و یا امکان حضور در مدارس دیگر آموزش و پرورش را نیز تا مدت زمان مشخصی نخواهند داشت. بنابراین مدیران مدارس مقطع متوسطه اول و دوم امکان اخراج خودسرانه دانش آموزان را به صورت غیرقانونی نخواهند داشت.
همانطور که در بخش های قبلی توضیح داده شد، آشنایی با قوانین اخراج از مدرسه برای دانش آموزان و والدین آنان از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. برخی از مدیران به دلیل نمرات کم دانش آموزان، آنان را با تهدید اخراج از مدرسه مواجه می کنند. با این حال اخراج از مدرسه به دلیل نمره پایین دانش آموزان، برای مدارس دولتی و نمونه دولتی روند متفاوتی دارد. بنابراین در ادامه چگونگی اخراج از مدرسه به خاطر نمره شرح داده شده است.
مدیران مدارس دولتی به هیچ عنوان امکان اخراج دانش آموزان از مدارس را به دلیل پایین بودن نمره مستمر و یا پایانی نخواهند داشت. مدیران این مدارس در صورت افت تحصیلی دانش آموزان می توانند نسبت به احظار والدین آنان اقدام نموده و آنان را از روند تحصیلی فرزندان خود آگاه نمایند. با این حال امکان اخراج از مدارس دولتی صرفا از طریق تکرار تخلفات انضباطی و تحت شرایط خاصی انجام می شود.
یکی از مواردی که برای دانش آموزان مدارس نمونه دولتی اهمیت داشته، اطلاع از شرایط اخراج شدن از مدرسه به دلیل نمره پایین می باشد. یکی از شروط ورود به مدارس نمونه دولتی، شرط معدل بوده و دانش آموزان این مدارس برای اینکه امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در این مدارس را داشته باشند، باید نسبت به اخذ معدل بالا اقدام نمایند. با این حال مدیران مدارس نمونه دولتی امکان اخراج دانش آموزان را در طول سال تحصیلی نداشته و صرفا در صورت کسب معدل پایین می توانند انان را از ادامه تحصیل در مدارس دولتی در مقاطع بالاتر محروم کنند. بنابراین این افراد باید در مقطع تحصیلی بعدی در مدرسه دیگری ادامه تحصیل دهند.
دانش آموزان مقاطع مختلف برای اینکه سال تحصیلی بدون مشکلی را سپری نمایند، ملزم به رعایت برخی از قوانین مدرسه می باشند. یکی از قوانینی که در مدارس مختلف اهمیت بالایی داشته، عدم غیبت در مدرسه به دلایل غیرمجاز می باشد. بنابراین دانش آموزان و والدین آن ها به دنبال بررسی اطلاعاتی در مورد قوانین اخراج از مدرسه به دلیل غیبت می باشند.
مطابق با ماده 51 آیین نامه اجرایی مدارس، وقفه تحصیلی و غیبت موجه به معنای احراز شرایط اخراج شدن از مدارس محسوب نشده و مدیران مدارس به هیچ عنوان حق اخراج دانش آموزان را به دلیل انجام غیبت مواجه نخواهند داشت. لازم به ذکر است که تشخیص موجه و یا غیر موجه بودن غیبت کمتر از یک ماه دانش آموزان با مدیر مدرسه و بیش از آن بر عهده شورای مدرسه می باشد. همچنین لازم به ذکر است که مدیران مدارس مجاز به اخراج دانش آموزان به دلیل غیبت در امتحان نهایی نمی باشند.
همچنین مدیران باید در صورت شروع غیبت غیر موجه دانش آموزان، مراتب را به اطلاع والدین آنان برسانند. غیبت و تاخیر غیر موجه دانش آموزان در دفتر انضباطی ثبت شده و در نهایت از نمره انضباط آنان کسر می شود. در صورتی که دانش آموزان بیش از سه ماه غیبت غیر موجه داشته باشند، این امر به منزله ترک تحصیل آنان می باشد.
همچنین دانش آموزان مشمول خدمت سربازی که بیش از سه ماه غیبت غیر موجه داشته باشند، باید نسبت به حضور در خدمت سربازی اقدام نموده، چرا که مدیران مدارس چنین غیبتی را به اطلاع سازمان نظام وظیفه می رسانند. بنابراین قوانین در بحث غیبت دانش آموزان کاملا مشخص بوده و مدیران به هیچ عنوان امکان اخراج خودسرانه دانش آموزان مقاطع مختلف را نخواهند داشت.
دانش آموزان مقاطع مختلف برای طی دوران تحصیلی بدون مشکل، ملزم به رعایت قوانین و مقررات انضباطی مدرسه می باشند. چرا که انجام مکرر تخلفات انضباطی در مدرسه باعث احراز شرایط اخراج شدن از مدارس می شود. بنابراین یکی از قوانین اخراج از مدرسه مربوط به عدم رعایت مسائل انضباطی می باشد. با این حال صرف انجام یک تخلف انضباطی به هیچ عنوان نباید منجر به اخراج دانش آموزان مدارس شده و آنان حق اعتراض به اخراج خود را از طریق سازمان آموزش و پرورش ناحیه خود خواهند داشت.
همانطور که اشاره شد، اخراج از مدرسه به دلیل موارد انضباطی به دلیل تعدد مشکلات انضباطی دانش آموزان انجام می شود. یکی از مواردی که برای دانش آموزان و والدین آنان اهمیت داشته، اطلاع از روندی بوده که در نهایت منجر به اخراج دانش آموزان از مدرسه می شود. بنابراین در ادامه روند اخراج از مدرسه به دلیل موارد انضباطی شرح داده شده است.
دریافت اخطار به صورت شفاهی و خصوصی به دلیل انجام تخلف انضباطی
در صورت تکرار مشکل انضباطی، دریافت اخطار شفاهی در جمع دیگر دانش آموزان
ادامه دار بودن تخلفات انضباطی دانش آموزان، تغییر اجباری کلاس درس
در صورت تکرار مشکل انضباطی، اطلاع والدین و اخطار کتبی مدرسه
ادامه دار بودن تخلفات انضباطی دانش آموزان، اخراج از مدرسه به مدت سه روز
در صورت تکرار مشکل انضباطی، اخراج از مدرسه با تایید شورای مدرسه و لزوم انتقال اجباری به مدرسه دیگر
دانش آموزانی که بعد از انتقال به مدرسه دیگر نیز به برهم زدن نظم عمومی مدرسه ادامه داده و تخلفات انضباطی دیگری نیز انجام دهند، ابتدا از حضور در مدرسه جدید منع شده و در نهایت تا مدت زمانی مشخص از حضور در تمام مدارس سازمان آموزش و پرورش محروم می شوند.
همانطور که در بخش های قبلی مقاله اشاره شد، گاهی اوقات برخی از دانش آموزان به دلیل مشکلات انضباطی مکرر از مدرسه خود اخراج می شوند. افرادی که با چنین مشکلی مواجه می شوند، باید از مراحل پس از اخراج از مدارس مطلع بوده، چرا که ترک تحصیل چنین دانش آموزانی به هیچ عنوان راه حل مناسبی برای اصلاح آنان نمی باشد.
دانش آموزان در صورتی که از مدرسه خود اخراج شوند، باید همراه با والدین خود نسبت به دریافت پرونده تحصیلی خود از مدرسه اقدام نمایند. لازم به ذکر است دانش آموزان بدون دریافت پرونده تحصیلی خود امکان تحصیل در مدرسه جدید را نخواهند داشت.
دانش آموزان اخراجی باید نسبت به انتقال اجباری به مدرسه جدیدی که سازمان آموزش و پرورش تعیین نموده اقدام نمایند. بنابراین این افراد به هیچ عنوان امکان پذیرش خودسرانه در مدرسه دیگری را در طول ترم تحصیلی نداشته و صرفا امکان پذیرش در مدرسه تعیین شده توسط سازمان آموزش و پرورش را خواهند داشت.
برخی از مدارس با وجود دریافت نامه پذیرش دانش آموزان، از پذیرش آنان به دلیل مشاهده مشکلات انضباطی پیشین آنان سرباز می زنند. با این حال این امر تخلف محسوب شده و مدیران مدرسه جدید می بایست مطابق با قانون برای پذیرش این افراد اقدام نموده و برای اصلاح این دانش آموزان تلاش نمایند.
در صورتی که دانش آموزان در مدرسه جدید نیز به تخلفات انضباطی خود ادامه داده، مدیران مدرسه جدید امکان اخراج موقت دانش آموزان را تا مدت زمان مشخصی خواهند داشت. چنانچه دانش آموزان به مشکلات انضباطی خود ادامه دهند، وزارت آموزش و پرورش امکان پذیرش این دانش آموزان در مدارس خود را تا مدت زمان معلومی به تعویق می اندازد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص قوانین اخراج از مدرسه و شرایط اخراج شدن از مدارس را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ از قوانین اخراج از مدرسه می توان به تکرار تخلفات انضباطی دانش آموزان اشاره کرد که منجر به اخراج انان از مدرسه می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر می توان به متن مقاله مراجعه نمود.
✔️ دانش آموزان تمامی مقاطع چه ابتدایی و چه دبیرستان می بایست از انجام اقداماتی که منجر به اخراج می شود پرهیز کرده و دوری نمایند. با این حال، شرایط اخراج از مدارس در متن مقاله توضیح داده شده است.
✔️ مدیران مدارس به هیچ عنوان امکان اخراج از مدرسه را در طول ترم تحصیلی به دلیل نمره پایین دانش آموزان نخواهند داشت. جزئیات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
برای مشاوره اطلاع از قوانین اخراج از مدرسه
برای مشاوره اطلاع از قوانین اخراج از مدرسه
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©