آزمون دستیاری پزشکی راهی است برای پزشکان عمومی فارغ التحصیل از دانشگاه های علوم پزشکی تا بتوانند برای کسب تخصص و فوق تخصص خود در صورت قبولی در این آزمون وارد دوره 3 تا 5 ساله رزیدنتی شوند. در طی برگزاری جلسات مختلف توسط هیئت دولت، سوال این است که آیا دستیاری پزشکی شغل محسوب می شود.
برای مشاوره آزمون دستیاری پزشکی
برای مشاوره آزمون دستیاری پزشکی
پزشکان عمومی که برای کسب مهارت بیشتر تصمیم به اخذ تخصص در یکی از رشته های ارائه شده در دفترچه را دارند، می بایست همه چیز درباره دوره دستیاری را بدانند و با شناخت کامل از این دوره خود را برای شرکت در آزمون ورودی آن یا به عبارتی آزمون دستیاری پزشکی آماده کنند. با این حال ممکن است برای برخی از متقاضیان این سوال پیش بیاید که جزئیات آزمون دستیاری پزشکی چیست؟ و یا شرایط ثبت نام در آزمون چیست؟ و برای شرکت در آن چه مراحلی را باید گذراند؟
تمامی فرایند های مربوط به ثبت نام، انتخاب رشته و برگزاری آزمون دستیاری پزشکی در دفترچه راهنمای ثبت نام آن ذکر شده است. داوطلبان برای کسب اطلاع از همه چیز درباره دستیاری می بایست در بازه زمانی مشخص به سایت سنجش پزشکی مراجعه نموده و دفترچه را دانلود نمایند. همچنین در ادامه این مقاله برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با جزئیات آزمون دستیاری پزشکی، شرایط و مراحل شرکت در آزمون، سهمیه ها، نحوه محاسبه نمره دستیاری پزشکی و همچنین میزان حقوق دریافتی آن ها توضیحاتی ارائه شده است.
در تعریف آزمون دستیاری پزشکی چیست؟ می توان اشاره کرد به اینکه مرکز سنجش پزشکی هر ساله برای آن دسته از افرادی که دوره پزشکی عمومی خود را در دانشگاه های علوم پزشکی به پایان رسانده اند و فارغ التحصیل شده اند، فرصتی را ایجاد می کند تا برای اخذ مدرک تخصص و فوق تخصص خود اقدام نمایند. متقاضیانبرای دریافت مدرک تخصص خود باید در دوره دستیاری را بگذرانند و لازمه ورود به این دوره نیز شرکت در آزمون دستیاری پزشکی است.
آزمون دستیاری پزشکی، دو بار در سال از طریق سایت مرکز سنجش پزشکی به نشانی sanjeshp.ir برگزار می شود. یک بار برای داوطلبان دوره دستیاری تخصصی و یک بار هم برای متقاضیان دوره دستیاری فوق تخصصی می باشد. از این رو داوطلبان هر یک از این دوره ها می بایست در بازه زمانی مستقل و مشخصی به سامانه مذکور مراجعه نمایند و فرایند ثبت نام را انجام دهند.
فرایند دریافت کارت ورود به جلسه، انتخاب رشته آزمون دستیار پزشکی و اعلام نتایج نیز تماما از طریق سایت سنجش پزشکی می باشد. داوطلبان در زمان انتخاب رشته مجاز به انتخاب حداکثر 10 رشته از رشته های دستیار پزشکی تخصصی هستند و در صورتی که در رشته محل انتخابی خود پذیرفته شوند برای مصاحبه ( مختص آزمون دستیاری فوق تخصصی) دعوت خواهند شد.
پزشکانی که پس از اعلام نتایج نهایی آزمون دستیاری تخصصی پذیرفته می شوند، می بایست دوره ای حدود 3 تا پنج ساله را در بیمارستان و درمانگاه ها مشغول به کار شوند. این دوره تحت عنوان دوره دستیاری تخصصی پزشکی و یا دوره رزیدنتی شناخته می شود و افراد پس از اتمام این دوره می توانند به عنوان یک متخصص و یا پزشک فوق تخصص به فعالیت کاری در بیمارستان ها یا مراکز درمانی بپردازند.
فارغ التحصیلان دوره پزشکی عمومی در هر یک از دانشگاه های علوم پزشکی می توانند با قبولی در آزمون دستیاری پزشکی و گذراندن دوره دستیاری نسبت به دریافت مدرک تخصص خود اقدام نمایند. بدین منظور با توجه به وقت و انرژی که پذیرفته شدگان جهت گذراندن دوره مذکور اختصاص می دهند نیز دستیاران پزشکی از سازمان وزارت بهداشت درخواست خواهند داشت تا دستیاری پزشکی را به عنوان شغل محسوب نمایند.
حال سوال این است که آیا با درخواست دستیاران پزشکی موافقت شده است؟ آیا دستیاری پزشکی شغل محسوب می شود؟ معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور در مجمع عمومی سالیانه سازمان نظام پزشکی کشور ضمن اعلام مشکلات دستیاران پزشکی و نیز تنظیم لایحه بودجه؛ پیشنهاد داد که دوره دستیاری پزشکی به عنوان شغل محسوب شود.
با توجه به اینکه سالیان زیادی است که درخواست شغل بودن دوره دستیاری پزشکی مطرح می شود، اما لایحه ای در خصوص موضوع مذکور تصویب نشده است. در واقع در طی برگزاری جلسات با رئیس جمهور و اعضای دولت مصوب شد که دستیاری پزشکی به عنوان شغل اعلام شود. در صورت تایید نظر نمایندگان مجلس امید خواهیم داشت که دستیاری پزشکی شغل محسوب شود.
متقاضیانی که تمایل به شرکت در آزمون دستیاری پزشکی را دارند باید توجه داشته باشند که تنها کسانی مشمول شرکت در این آزمون می باشند که فارغ التحصیل دوره عمومی از دانشگاه های علوم پزشکی بوده و شرایط مندرج در دفترچه راهنمای ثبت نام را دارا باشند. در ادامه برای راهنمایی بیشتر بخشی از شرایط شرکت در آزمون دستیاری پزشکی مطابق مندرجات دفترچه راهنما ذکر شده است.
نداشتن سوء پیشینه کیفری
عدم اعتیاد به مواد مخدر
اعتقاد به دین اسلام یا یکی از ادیان مورد تایید کشور
عمل به قانون اساسی کشور
برخورداری از سلامت جسمی و روحی مناسب
داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم
ارائه معافیت از خدمات قانونی یا اتمام این خدمات
فارغ التحصیلان در رشته دکتری پزشکی عمومی و یا دانشجوی سال آخر
ارائه گواهی قبولی در آزمون صلاحیت بالینی پایان دوره پزشکی عمومی
ارائه گواهی عدم اشتغال در یکی از رشته های تخصصی پزشکی، کارشناسی ارشد و PhD
نداشتن مدرک تخصصی پزشکی بالینی
سپری کردن طرح نیروی انسانی وزارت بهداشت در مناطق محروم با حداکثر ضریب چهار پنجم
اجرای تعهدات سهمیه بومی مناطق محروم برای داوطلبانی که دوره پزشکی عمومی خود را با این سهمیه گذراندند.
دفترچه راهنمای ثبت نام همزمان با آغاز این فرایند در سایت سنجش پزشکی به نشانی sanjeshp.ir، منتشر می شود. در پاسخ به این سوال که دفترچه آزمون دستیاری پزشکی چیست؟ و شامل چه مواردی می شود باید گفت که همه چیز درباره دستیاری، شرایط، مدارک مورد نیاز، سهمیه ها و نحوه ثبت نام در این دفترچه ارائه شده است.
برای شرکت در دوره دستیاری ابتدا باید مراحل برگزاری آزمون دستیاری پزشکی را طی کرد و در صورت قبولی برای شرکت در دوره رزیدنتی و کار در محیط بیمارستانی اقدام نمود. داوطلبانی که فرایند نام نویسی در آزمون دستیاری پزشکی را انجام داده اند، می توانند یک هفته مانده به آزمون با مراجعه به سایت سنجش پزشکی به نشانی sanjeshp.ir کارت ورود به جلسه آزمون دستیاری خود را در یافت نمایند. به همراه داشتن کارت شناسایی و کارت ورود به جلسه در زمان برگزاری آزمون الزامی می باشد.
آزمون دستیاری پزشکی در تاریخ معین به صورت همزمان در دانشگاه های علوم پزشکی کشور برگزار می شود. کلید اولیه آزمون نیز به فاصله یک تا چند روز پس از برگزاری منتشر می شود و شرکت کنندگان می توانند حداکثر تا 72 ساعت پس از انتشار کلید در صورت نیاز برای ثبت درخواست اعتراض خود اقدام نمایند. پس از بررسی اعتراضات نیز کارنامه اولیه آزمون دستیاری پزشکی منتشر خواهد شد.
داوطلبانی که حداقل 150 نمره از 600 نمره آزمون را به دست آورده باشند مجاز به انتخاب رشته خواهند بود و می توانند رشته محل های منتخب خود را در فرم انتخاب رشته وارد نمایند. نحوه پذیرش برای داوطلبان نیز بر اساس نمره آزمون دستیاری پزشکی و اولویت انتخاب رشته محل ها خواهد بود. داوطلبان آزمون دستیاری تخصصی بعد از اعلام نتایج نهایی می بایست برای ثبت نام دانشگاه ها اقدام نمایند، این در صورتی است که متقاضیان دستیاری فوق تخصصی باید آزمون شفاهی را نیز پشت سر بگذارند.
مرکز سنجش پزشکی وزارت بهداشت هر ساله برای آن دسته از داوطلبانی که تمایل به شرکت در آزمون دستیاری پزشکی را دارند سهمیه هایی را در نظر می گیرد. در دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون دستیاری پزشکی علاوه بر اینکه همه چیز درباره دستیاری ارائه شده است لیست سهمیه ها و بورسیه ها برای شرکت در این آزمون نیز ذکر شده است. در ادامه برای راهنمایی بیشتر انواع سهمیه های دستیاری تخصصی پزشکی ارائه شده است.
سهمیه رزمندگان و ایثارگران
سهمیه مناطق محروم موضوع قانون برقراری عدالت آموزشی
سهمیه پذیرش استعداد درخشان
بورسیه نیروهای مسلح
بورسیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
پذیرش اتباع غیر ایرانی
البته لازم به ذکر است که سهمیه های مورد پذیرش برای آزمون دستیاری فوق تخصصی پزشکی متفاوت بوده و به صورت مستقل از طریق دفترچه ثبت نام آن منتشر می شود. داوطلبان برای کسب اطلاع از جزئات این سهمیه ها می توانند جدول ارائه شده در ادامه این بخش را مطالعه نمایند.
سهمیه های آزمون دستیاری پزشکی | |
سهمیه های دستیاری تخصصی | سهمیه های دستیاری فوق تخصصی |
فایل ارائه شده در جدول بالا، توضیحات مندرخ در دفترچه راهنمای ثبت نام دستیاری تخصصی و فوق تخصصی در رابطه با انواع سهمیه های مورد قبول در آزمون دستیاری پزشکی می باشد. داوطلبان برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با اطلاعیه ها و آخرین اخبار دستیاری تخصصی و فوق تخصصی پزشکی می توانند در کانال تلگرامی و یا صفحه اینستاگرام دکتری هیوا عضو شوند.
داوطلبانی که می خواهند در آزمون دستیاری تخصصی پزشکی شرکت نمایند، باید توجه داشته باشند که این آزمون دارای 200 سوال چهارگزینه ای می باشد که باید از میان گزینه ها بهترین پاسخ ممکن انتخاب شود. به هر سوال در ازای پاسخ صحیح 3 نمره مثبت و به ازای هر پاسخ غلط یک نمره منفی تعلق می گیرد. سوالاتی که پاسخ داده نمی شوند نیز شامل نمره منفی نمی شوند.
با توجه به نحوه محاسبه نمره دستیاری پزشکی، تعداد سوالات و ارائه 3 نمره مثبت در ازای هر پاسخ صحیح می توان مجموع نمرات این آزمون را از 600 نمره دانست. هر یک از داوطلبان که حداقل 150 نمره از 600 نمره را به دت آورند پس از دریافت کارنامه اولیه خود می توانند به مرحله انتخاب رشته آزمون دستیاری پزشکی راه پیدا کنند.
متقاضیان آزمون دستیاری فوق تخصصی پزشکی نیز باید توجه داشته باشند که تعداد سوالات اختصاصی تمامی رشته های فوق تخصصی در دفترچه سوالات به صورت مساوی می باشد و نمره کسب شده در مرحله شفاهی تنها در صورت کسب حدنصاب حداقل 60 درصد از نمره مرحله کتبی، قابل محاسبه خواهد بود.
متقاضیان پیش از ثبت نام در آزمون دستیاری پزشکی و شرکت در آن باید همه چیز درباره دستیاری پزشکی را بدانند. از جمله موارد مهمی که اتفاقا به شدت مورد بحث است، موضوع حقوق دستیار پزشک است. از این رو در این بخش از مقاله جرئیات مربوط به حقوق دستیار تخصصی پزشکی ارائه شده است.
در سال جاری میزان حقوق دریافتی برای دستیاران پزشکی مجرد حدود 8 میلیون تومان و برای دستیاران تخصصی پزشکی متاهل حدود 11 میلیون تومان بود. که البته با توجه به میزان سختی کاری و وظیفه سنگین این افراد در بخش آموزشی و همچنین خدماتی، در خواست افزایش حقوق دستیاری پزشکی حداقل تا دو برابر در سال آتی مطرح شده است.
در نظر داشته باشید مشاوران سامانه مشاوره تحصیلی هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره آزمون دستیاری پزشکی چیست پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام از آخرین اخبار و تغییرات این حوزه مطلع گردید.
✔️ شرایط شرکت در آزمون دستیاری تخصصی و و فوق تخصصی پزشکی به صورت کامل در متن این مقاله ارائه شده است.
✔️ تمامی جزئیات و مراحل برگزاری آزمون از ثبت نام تا پذیرش نهایی در متن این مقاله ارائه شده است.
✔️ میزان حقوق دستیار پزشکی برای افراد مجرد و متاهل متفاوت است که در متن این مقاله جزئیات مبلغ آن ذکر شده است.
برای مشاوره آزمون دستیاری پزشکی
برای مشاوره آزمون دستیاری پزشکی
آزمون دستیاری تخصصی پزشکی تا کی ثبت نامش ادامه داره؟
سلام، ثبت نام آزمون دستیاری تخصصی پزشکی تا ساعت 10:00 صبح 26 دی ماه ادامه دارد.
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©