برای پذیرش با آزمون دکتری تخصصی، حداقل معدل مورد نیاز کارشناسی ارشد و دکتری عمومی (به جز فارغ التحصیلان ارشد پیوسته ،دکتری عمومی دامپزشکی و دکتری پزشکی) 14 است. همچنین برای پذیرش بدون آزمون دکتری آزاد، شرط معدل 17.50برای ارشد و نمره 17 برای پایان نامه تمامی رشته ها تعیین شده است. دکترای استعداد درخشان دانشگاه های سراسری نیز میزان تاثیر معدل را در فراخوان ها ذکر می کنند.
برای مشاوره میزان تاثیر معدل کارشناسی ارشد برای آزمون دکتری
برای مشاوره میزان تاثیر معدل کارشناسی ارشد برای آزمون دکتری
افراد زیادی بعد از فارغ التحصیلی مقطع کارشناسی ارشد علاقه به ادامه تحصیل در مقطع دکتری تخصصی که آخرین مقطع تحصیلات تکمیلی است را دارند. پذیرش مقطع دکتری تخصصی متفاوت از مقاطع تحصیلی دیگر، به صورت نیمه متمرکز، با مصاحبه و آزمون کتبی است که افراد واجد شرایط می توانند به دو صورت پذیرش، با آزمون و بدون آزمون وارد مقطع دکتری تخصصی شده و در این مقطع تحصیل کنند.
یکی از شرایط ورود به دوره دکتری، داشتن حداقل معدل لازم در زمان ثبت نام است. این معدل با توجه به نوع پذیرش داوطلبان به صورت با کنکور و یا استعداد درخشان در دانشگاه های دولتی و آزاد متفاوت است. برای آشنایی داوطلبان علاقه مند به تحصیل در مقطع دکترا، در این مقاله حداقل معدل کارشناسی ارشد برای ورود به دکتری و میزان تاثیر آن در مرحله مصاحبه دکتری ارائه شده است.
مجری برگزار کننده آزمون دکتری تخصصی، سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org است. هرساله در بازه زمانی ثبت نام آزمون دکتری تخصصی دفترچه ای با عنوان دفترچه ثبت نام دکترا در سایت سازمان سنجش منتشر می شود که شرایط شرکت در آزمون دکتری درآن ذکر شده و افراد درصورتی که شرایط را دارا باشند، مجاز به شرکت و ثبت نام در این آزمون هستند.
یکی از مهمترین شرایط اختصاصی ثبت نام آزمون دکتری تخصصی معدل مقطع کارشناسی ارشد است. حداقل معدل برای فارغ التحصیلان، دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری حرفه ای (به جز فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد پیوسته ، دکتری عمومی دامپزشکی و دکتری پزشکی) 14 است. فارغ التحصیلانی که با معدل کمتر از 14 فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد شدند نمی توانند در آزمون دکتری تخصصی ثبت نام داشته باشند.
حداقل معدل کارشناسی ارشد برای دکتری بر اساس شرایط داوطلبان تعیین می شود. به طور مثال افرادی که شامل اتباع غیر ایرانی بوده و قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری تخصصی را دارند شرایط کاملا متفاوتی را نسبت به داوطلبان ایرانی در ثبت نام آزمون دکتری تجربه خواهند کرد. برای آشنایی بیشتر با مراحل ثبت نام دکترا می توان به مطالعه مقاله زیر پرداخت.
همان طور که گفته شد، در کشور ما اتباع غیر ایرانی در صورت داشتن یکی از مدارک اقامتی یا شناسایی نظیر گذرنامه، دفترچه پناهندگی، كارت هويت یا دریافت كارت آمايش اتباع می توانند در آزمون دکتری تخصصی شرکت کنند، اما دقت داشته باشند که حتما در زمان ثبت نام اولیه، گزینه اتباع غیر ایرانی را علامت زده در غیر این صورت قبولی آن ها لغو خواهد شد.
اتباع برای شرکت در آزمون دکتری تخصصی باید علاوه بر شرایط عمومی و تخصصی، شرایط و ضوابط اتباع خارجی مقیم ایران که در دفترچه ذکر شده است را داشته باشند. از جمله این شرایط دریافت کد 13 رقمی، شماره پیگیری اتباع خارجی یا کد اختصاصی است که این کد برای اتباع در زمان ثبت نام جایگزین کدملی است که می توانند نسبت به دریافت آن از سایت سازمان سنجش اقدام کنند.
یکی دیگر از شرایط مختص اتباع خارجی مقیم ایران معاف بودن از شرط معدل مقطع کارشناسی ارشد برای ثبت نام آزمون دکتری تخصصی است که در دفترچه ثبت نام دکترا تخصصی حداقل معدل برای آن ها ذکر نشده است. برای مطالعه دفترچه ثبت نام آزمون دکتری تخصصی و اطلاعات بیشتر از شرایط شرکت اتباع درآزمون می توانید به مقاله زیر مراجعه کنید.
افراد زیادی قصد ورود به مقطع دکتری تخصصی از طریق، پذیرش بدون آزمون ها را دارند. همانطور که گفته شد یکی از مورد علاقه ترین راه های بدون آزمون دکتری تخصصی، استعداد درخشان دانشگاه آزاد است که معمولا هرساله ثبت نام و انتخاب رشته آن در بازه زمانی انتخاب رشته آزمون دکتری با کنکور در سایت مرکز سنجش، پذیرش و امور فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی به نشانی azmoon.org برگزار می شود. از دیگر راه های ورود به این مقطع ثبت نام استعداد درخشان دکترای دانشگاه های سراسری است که در ادامه به آن پرداخته شده است.
استعداد درخشان دکتری دانشگاه آزاد همانند آزمون دکتری دارای شرایط عمومی و اختصاصی، ثبت نام است. یکی ازمهم ترین شرایط آن این است که فارغ التحصیلان حداکثر تا 5 سال پس از فراغت از تحصیل مقطع کارشناسی ارشد مجاز به شرکت در استعداد درخشان هستند. از دیگر شرایط مهم ثبت نام استعداد درخشان دکتری دانشگاه آزاد، شرط معدل کل و نمره پایان نامه کارشناسی ارشد است که مطابق با دفترچه ثبت نام، فارغ التحصیلان با حداقل معدل 17.50 ارشد و حداقل نمره 17 پایان نامه می توانند برای استعداد درخشان ثبت نام داشته باشند.
دانشگاه های سراسری همانند دانشگاه های آزاد پذیرش بدون آزمون دکتری از طریق استعداد درخشان را دارند، اما استعداد درخشان دانشگاه های سراسری به صورت هماهنگ برگزار نمی شود، بلکه هر دانشگاه از طریق فراخوان هایی اطلاع رسانی کرده و شرایط پذیرش را که شامل حداقل معدل می باشد را مشخص خواهند کرد.
در آزمون دکتری تخصصی، فارغ التحصیلان و دانشجویان سال آخر کارشناسی ارشد و یا دکتری عمومی (درصورتی که تا تاریخ 31 شهریور آن سال فارغ التحصیل شوند) می توانند در آن شرکت کنند. دانشجویان سال آخر کارشناسی ارشد و یا دکتری عمومی به دلیل فارغ التحصیل نشدن و نداشتن معدل مقطع ارشد باید میانگین معدل واحدهای گذرانده شده را وارد فرم ثبت نام کنند. دانشجویان سال آخر کارشناسی ارشد و یا دکتری عمومی لازم است نسبت به تکمیل و تایید فرم میانگین معدل ثبت نام دکتری توسط دانشگاه محل تحصیل خود اقدام کنند. که فرم میانگین معدل را می توانند در صفحه آخر دفترچه ثبت نام دکتری تخصصی مشاهده کنند.
معدل کارشناسی ارشد متقاضیان تاثیری در مرحله آزمون کتبی دکترا ندارد و برای بررسی سوابق آموزشی فرد در مرحله مصاحبه مورد بررسی قرار خواهد گرفت. افراد سه برابر ظرفیت اصلی درصورت دارا بودن نمره اکتسابی لازم دعوت به مصاحبه می شوند. در مرحله مصاحبه برای سوابق تحصیلی متقاضیان اعم از معدل و کیفیت دانشگاه محل تحصیل کارشناسی، معدل و کیفیت دانشگاه محل تحصیل کارشناسی ارشد و ... سقف امتیاز در نظر گرفته شده است که تیم مصاحبه با توجه به شرایط هر فرد امتیاز لازمه را برای افراد درج می کنند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص حداقل معدل کارشناسی ارشد برای آزمون دکتری را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ حداقل معدل موردنیاز کارشناسی ارشد برای شرکت در آزمون دکتری 14 است و افراد با معدل کمتر از 14 قادر به شرکت در آزمون دکتری نیستند که در متن مقاله به آن اشاره شده است.
✔️ همان طور که در متن مقاله به آن اشاره شده، استعداد درخشان دانشگاه آزاد، یکی از راه های بدون آزمون ورود به مقطع دکتری است که شرط معدل آن برای کارشناسی ارشد 17.50 و نمره پایان نامه 17 است.
✔️ معدل کارشناسی ارشد متقاضیان تاثیری در مرحله آزمون کتبی ندارد و برای بررسی سوابق آموزشی فرد در مرحله مصاحبه مورد بررسی قرار خواهد گرفت که در متن مقاله به آن اشاره شده است.
برای مشاوره میزان تاثیر معدل کارشناسی ارشد برای آزمون دکتری
برای مشاوره میزان تاثیر معدل کارشناسی ارشد برای آزمون دکتری
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©