نحوه برنامه ریزی برای کلاس هشتم بسته به زمان و هدف می تواند، متفاوت باشد، اما این برنامه به طور کلی در سه بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و طولانی مدت تنظیم می شود. همچنین دانش آموزانی که مایل به تدوین برنامه درسی هشتم برای معدل 20 هستند، بایستی مانند مدارس برتر برنامه منسجمی داشته و خود را بموقع برای امتحانات آماده سازند.
برای مشاوره برنامه ریزی درسی پایه هشتم
برای مشاوره برنامه ریزی درسی پایه هشتم
مسلما موفقیت در پایه هشتم برای دانش آموزان این پایه یک دغدغه مهم محسوب می شود. با این وجود برخی از آن ها به دلیل نداشتن یک برنامه درست و یا عدم عمل به آن، نمره قابل قبول یا دلخواه خود را کسب نکرده و در دوران امتحانات دچار پشیمانی می شوند. بدیهی است که برنامه درسی هشتم برای معدل 20 می بایست بسیار منسجم بوده و آن را نیز عملیاتی کرد.
در این مقاله با ارائه نمونه برنامه روزانه، هفتگی و ماهانه نه تنها نحوه برنامه ریزی درسی هشتم pdf ارائه شده است، بلکه دانش آموزان گرامی را اصول کلی انجام این کار آشنا می کند. همچنین مهم ترین نکات مربوط به نحوه برنامه ریزی برای کلاس هشتم در مدارس برتر مورد بررسی قرار گرفته و یک سری موارد مشاوره ای نیز ارائه خواهد شد.
در نظر همه مشاوران و مربیان تحصیلی، یکی از مهم ترین عوامل موفقیت در تحصیل، داشتن برنامه ریزی است. این امر در مورد تمام پایه های تحصیلی صدق کرده، اما شاید حساسیت آن در مقطع راهنمایی و دبیرستان که دروس دارای حجم بیشتری هستند، بالاتر باشد. به همین علت نیز دانش آموزان پایه هشتم که در شرف ورود به پایه نهم و سپس دبیرستان هستند، بایستی با انواع برنامه ریزی آشنایی داشته باشند تا با آمادگی بیشتری به استقبال امتحانات بروند و به اصطلاح شب امتحانی نباشند.
باید توجه داشت که برنامه ریزی درسی پایه هشتم بر حسب مواردی مانند زمان، محتوا و ویژگی های شخصیتی می تواند، متفاوت باشد. اما به طور کلی برنامه ریزی درسی از نظر زمان را به سه نوع کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تقسیم بندی می شوند. به طور جزئی تر، دانش آموز باید برنامه روزانه، هفتگی و ماهانه داشته باشد. برای آنکه این موضوع به طور دقیق تری فهمیده شود، ویژگی های هر کدام از این موارد توضیح داده خواهد شد.
برنامه ریزی روزانه: نخستین گامی که برای برنامه ریزی درسی پایه هشتم می بایست، برداشته شود، این است که دانش آموز مشخص نماید که قرار است در طول روز چه درس هایی را و به چه مدت مطالعه باید نماید. نکته مهم در این مورد آن است که باید بین تکالیف درسی جلسه بعد و مرور درس های ارائه شده تعادل برقرار کرد. برای این منظور بهتر است بعد از اتمام کلاس یک مرور اجمالی بر درس های آن روز شده و سپس درس روز بعد خوانده شود.
برنامه ریزی هفتگی: نحوه برنامه ریزی برای کلاس هشتم در نوع هفتگی بدین صورت است که دانش آموز روزهای هفته را در یک برگه کاغذ و در جدولی نوشته و برای هر روز مشخص کند که قرار است چه دروسی را مطالعه نماید. در این برنامه باید به موقعیت خود و سایر امور غیر درسی واجب نیز توجه داشت و برای آن ها زمان تعیین کرد. چراکه در غیر این صورت به یک برنامه غیر واقعی و غیر منعطف ایده آل تحقق ناپذیر تبدیل خواهد شد.
برنامه ریزی ماهانه: حال باید برنامه خود را در یک بازه زمانی گسترده تری یعنی به صورت ماهانه تنظیم کرد. برای این امر می توان هفته های یک ماه را در جدولی نوشته و سپس نام دروس مورد نظر و همچنین نوع مبحث یا تعداد صفحاتی که باید مطالعه شود را در مقابل آن نوشت.
نباید فراموش کرد که سختی یا آسانی دروس و همچنین ضعف و قوت دانش آموز نیز باید در برنامه ریزی درسی پایه هشتم تاثیر داده شود. از این رو لازم است تا تعداد ساعت های مشخص شده برای هر درس نیز بر اساس این فاکتورها مشخص شود. به عنوان مثال، مسلما درسی مانند کار و فناوری به ساعات مطالعاتی کمتری نسبت به ریاضی نیاز خواهد داشت. بنابراین در نظر گرفتن این مورد نیز ضروری به نظر می رسد.
نکته مهم دیگر درباره نحوه برنامه ریزی برای کلاس هشتم، واقع بینانه بودن آن است. گاهی اوقات دانش آموزان در زمان تدوین برنامه ساعات مطالعه طولانی و پی در پی را تعیین می کنند. در حالی که به هنگام عملیاتی کردن آن زود دچار خستگی شده و برنامه را به کل کنار می گذارند. به همین دلیل گنجاندن ساعات استراحت و تفریح را در برنامه درسی باید مهم شمرد.
با وجود توضیحاتی که در مورد برنامه ریزی درسی پایه هشتم گفته شد، ممکن است پیاده سازی آن ها برای دانش آموزان گاهی دشوار باشد. البته باید در نظر داشت که نمی توان یک برنامه ریزی ثابت را برای همه افراد تجویز کرد، چراکه عادات مطالعاتی، نقاط قوت و ضعف علمی، تعداد ساعات خالی و ... همگی می توانند در نوع برنامه ریزی دخیل باشند.
برای این امر لازم است تا جدولی تهیه شود. در برنامه های هفتگی روزهای هفته در یک سمت (به عنوان مثال در ستون عمودی) و ساعات مطالعاتی در سمت افقی نوشته شود. حال می بایست نام درس مورد نظر را در هر روز و ساعت های مورد نظر یادداشت نمود. با توجه به آنکه اغلب دانش آموزان به دنبال نمونه نحوه برنامه ریزی درسی هشتم pdf هستند، در زیر یک فایل حاوی یک نمونه برنامه ریزی روزانه، هفتگی و ماهانه آورده شده است.
برای دانلود برنامه ریزی درسی هشتم کلیک کنید.
مجددا یادآوری می شود که نمونه ارائه شده فوق برای نحوه برنامه ریزی درسی هشتم pdf تنها روش انجام این کار نبوده و دانش آموزان می توانند، بسته به تمایل و خلاقیت خود شکل های دیگری را نیز به کار ببرند. گفتنی است که در صورت لزوم می توان در ساعات یا دروس تغییر ایجاد کرد.
قطعا معدل 20 شدن آرزوی هر دانش آموزی است، اما تنها عده معدودی می توانند به این هدف دست پیدا کنند. علت این امر را می توان در عوامل گوناگونی جستجو کرد، اما باید دید که شاگرد ممتازها چه کارهایی انجام می دهند تا معدل بالا کسب کنند. مطمئنا سخت کوشی و پشتکار از جمله مهم ترین فاکتورهای موفقیت هستند، با این حال هیچ سخت کوشی بدون برنامه ریزی به سرانجام نمی رسد.
برنامه درسی هشتم برای معدل 20 اندکی با برنامه ریزی های دانش آموزان دیگر متفاوت است، چراکه معمولا ساعات بیشتری را به مطالعه اختصاص می دهند. البته این بدان معنا نیست که آن ها استراحت یا تفریح ندارند، اما نکته مهم آن است که چنین دانش آموزانی به برنامه خود عمل کرده و آن را به تعویق نمی اندازند.
همچنین روش های مطالعاتی درست اعم از حضور متمرکز در کلاس درس، دقت بالا، یادداشت برداری، خلاصه برداری، مطالعه نکات مهم با توجه به بارم بندی امتحانات پایه هشتم و ... همگی در به دست آوردن نمرات بالا تاثیرگذارند. گذشته از این در برنامه درسی هشتم برای معدل 20 همواره ساعاتی به مرور به جمع بندی مطالب اختصاص داده می شود تا در ذهن تثبیت شوند.
علاوه بر این، استفاده از کتاب های تست و کمک آموزشی و یا شرکت در کلاس های فوق برنامه نیز می توانند به افزایش تسلط بر مباحث درسی کمک کنند. البته هدفمند بودن و علاقه به درس و مطالعه را نیز بایستی از دیگر عوامل موفقیت و همچننی افزایش احتمال کسب نمره بالا کمک می کنند.
با توجه به آنکه مدارس برتر کشور اعم از مدارس سمپاد، نمونه دولتی، فرهنگ، و برخی از غیر انتفاعی های خاص معمولا از سطح علمی بالایی برخوردارند، احتمالا بسیاری از دانش آموزان این مدارس و یا حتی سایر دانش آموزان دوست دارند، بدانند که نحوه برنامه ریزی برای کلاس هشتم در اینگونه مدرسه ها به چه شکل است.
در این باره باید گفت که برنامه ریزی درسی هشتم در مدارس برتر معمولا علاوه بر در نظر گرفتن کتاب های درسی، ساعاتی نیز به کلاس های فوق برنامه اختصاص داده می شود که البته غالبا برای دروس مهمی همچون ریاضی، علوم، عربی، زبان انگلیسی است که به نوعی تخصصی محسوب می شوند.
همچنین، در کنار ساعت مطالعه منظور شده برای هر درس، یک زمان خاص برای آشنایی با نحوه سوالات قرار داده می شود تا دانش آموز خود را محک بزنند. البته ویژگی مهم برنامه ریزی درسی هشتم در مدارس برتر، منعطف بودن و متناسب بودن ساعات مطالعه با حجم دروس می باشد.
با آنکه تاکید بسیاری بر نحوه برنامه ریزی برای کلاس هشتم در طول دوران تحصیلی و انباشته نکردن دروس برای شب امتحان می شود، اما قطعا روش درس خواندن در دوران امتحانات نیز اهمیت بسزایی برخوردار است. چراکه در حقیقت فرصتی برای بازیابی اطلاعات و به ثمر نشستن مطالعان به شمار می رود.
حقیقت این است که نحوه برنامه ریزی هشتم برای زمان برگزاری امتحانات مدارس با سایر روزهای عادی متفاوت بوده و باید متناسب با زمان محدود درس خواند. به عنوان مثال، دانش آموزان باید ابتدا مهلت تعیین شده برای آمادگی هر امتحان که به اصطلاح فرجه نیز نامیده می شود را در نظر گفته و سپس مطالب درسی را در آن تقسیم بندی کنند.
البته توصیه می شود که بیشترین تمرکز بر روی سوال خیزترین مباحث قرار داده شده و اگر در این موارد ضعفی وجود دارد، انرژی بیشتری برای یادگیری آن صرف شود. استفاده از خلاصه و نت برداری ها نیز به افزایش راندمان مطالعه کمک بسیاری خواهد کرد. البته ساعت های خواب و استراحت هم بایستی کافی باشد تا از خستگی ذهن و کاهش تمرکز جلوگیری به عمل آید.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص برنامه ریزی درسی پایه هشتم و نحوه برنامه ریزی برای کلاس هشتم را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ برنامه ریزی برای کلاس هشتم مستلزم در نظر گرفتن زمان، محتوا و ویژگی های شخصیتی است. در این مقاله نحوه چینش برنامه این پایه توضیح داده شده است.
✔️ همانطور که در مقاله توضیح داده شد، برنامه درسی هشتم برای معدل 20 باید در بردارنده ساعات مطالعه بیشتر و در عین حال توجه به زمان استراحت باشد.
✔️ برنامه ریزی درسی هشتم در مدارس برتر حاوی زمانبندی استاندارد مطالعه و همچنین کلاس های فوق برنامه است. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله مراجعه شود.
برای مشاوره برنامه ریزی درسی پایه هشتم
برای مشاوره برنامه ریزی درسی پایه هشتم
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©