در سال جاری داوطلبانی که در آزمون کتبی نمره قبولی را کسب نموده اند می بایست در مرحله ارزیابی تکمیلی آموزگاران نیز شرکت کرده و نمره قبولی را کسب نمایند. در واقع ارزیابی تکمیلی همان مصاحبه حضوری می باشد که به دلیل تغییر در برخی مراحل ارزیابی استخدام آموزش و پرورش، نام آن تغییر نموده است. لازم به ذکر است که نمره آزمون کتبی 40 درصد و ارزیابی تکمیلی آموزگاران 60 درصد نمره کل را شامل می شود.
برای مشاوره ارزیابی تکمیلی آموزگاران
برای مشاوره ارزیابی تکمیلی آموزگاران
تا سال گذشته متقاضیان علاقه مند به شغل معلمی می توانستند با کسب نمره قبولی در آزمون کتبی، به مرحله دوم پذیرش آزمون استخدامی یا همان مصاحبه ورود نمایند. در سال جاری با توجه به اعلام آموزش و پرورش، داوطلبانی که در آزمون کتبی نمره قبولی را کسب کنند می بایست در مرحله ارزیابی تکمیلی آموزگاران شرکت کنند.
در این قسمت سوالی که برای بسیاری از داوطلبان آزمون های دبیری مطرح می شود این است که ارزیابی تکمیلی آموزگاران چیست؟ برای پاسخ به این سوال می بایست بیان نمود که ارزیابی تکمیلی آموزگاران همان مرحله مصاحبه می باشد که در سال های قبل نیز وجود داشته است و به دلیل تغییر در برخی مراحل، تغییر نام داشته است. به دلیل عدم اطلاع بسیاری از داوطلبان از جزئیات ارزیابی تکمیلی آموزگاران، در این مقاله به بررسی مواردی مانند سامانه ارزیابی آموزگاران، زمان، مدارک و همچنین مراحل ارزیابی استخدام آموزش و پرورش پرداخته شده است.
هر ساله آموزش و پرورش به منظور تکمیل کادر آموزگار برای مدارس در مقطع ابتدایی، علاوه بر آموزش و آماده سازی دانشجویان در دانشگاه های تربیت معلم و دانشگاه فرهنگیان، با برگزاری آزمون های استخدامی نیز اقدام به جذب نیرو می نماید. معمولا آزمون های استخدامی شامل دو مرحله آزمون کتبی و مصاحبه می باشند که داوطلبانی که در آزمون کتبی نمره قبولی را کسب نموده اند، می توانند در مصاحبه نیز شرکت کنند.
در سال جاری، داوطلبانی که در آزمون کتبی نمره قبولی را کسب نموده اند، پس از ارائه مدارک و مستندات و همچنین بررسی ویژگی های روانی و جسمانی با معاینات پزشکی، به مرحله ارزیابی تکمیلی آموزگاران فراخوانده می شوند. اما سوالی که برای بسیاری از متقاضیان مطرح است، این می باشد که ارزیابی تکمیلی آموزگاران چیست؟
برای پاسخ به این سوال می بایست بیان نمود که به دلیل اهمیت موضوع آموزش به دانش آموزان و تاثیر به سزای آن در جامعه، هر ساله آموزش و پرورش برای جذب و تکمیل کادر خود از طریق آزمون استخدام معلم ابتدایی، علاوه بر برگزاری آزمون استخدامی کتبی، برای جذب آموزگاران مرحله مصاحبه را نیز برگزار می نماید. در سال جاری نیز با توجه به ایجاد تغییرات در مراحل ارزیابی استخدام آموزش و پرورش، ارزیابی تکمیلی آموزگاران به جای مصاحبه مطرح شده است.
در سال های قبل تمامی مراحل مصاحبه داوطلبان به صورت فردی و در یک اتاق انجام می پذیرفت، اما در سال جاری ارزیابی تکمیلی آموزگاران در چند مرحله و در کانون ارزیابی انجام می شود. همچنین لازم به ذکر است که در سال جاری یکی از مراحل ارزیابی استخدام آموزش و پرورش، بحث گروهی می باشد. متقاضیان می بایست در این مرحله خود را برای بحث و بررسی گروهی آماده سازند.
در سال جاری داوطلبان به میزان چند برابر ظرفیت استخدامی آموزگاری، به مرحله ارزیابی تکمیلی آموزگاران فراخوانده می شوند و شرکت کنندگانی که بیشترین نمره را در مراحل ارزیابی استخدام آموزش و پرورش کسب نمایند، جزو لیست پذیرفته شدگان نهایی آزمون اعلام می شوند. به همین دلیل اطلاع از مراحل ارزیابی تکمیلی آموزگاران یکی از موارد مهم و تاثیر گذار در قبولی نهایی می باشد و داوطلبانی که آمادگی ذهنی مناسبی از شرایط ارزیابی تکمیلی داشته باشند، موفق تر بوده و شانس پذیرش بالاتری نیز دارند.
طبق اعلام آموزش و پرورش ارزیابی داوطلبان پس از بررسی مدارک دارای 4 بخش کلی می باشد که داوطلبان در گروه های 4 تا 6 نفره با توجه به شماره داوطلبی و نوبت، در تمامی این مراحل شرکت می نمایند. لازم به ذکر است که تمامی مراحل به صورت خصوصی انجام می شود و تنها مرحله انجام بحث گروهی به صورت گروه با سایر داوطلبان انجام می شود. به منظور اطلاع رسانی به کاربران، در ادامه به بررسی مراحل ارزیابی تکمیلی آموزگاران پرداخته شده است.
در این مرحله متقاضیان می بایست تمامی مدارک و مستندات خود که شامل نمون برگ مدارک و سوابق تحصیلی و سایر موارد را به مسئول بررسی ارائه دهند. معمولا در مصاحبات ارائه برخی مدارک باعث کسب امتیاز بیشتر می شوند. از مدارک امتیاز آور می توان به کسب مقام در مسابقات، رویداد ها و جشنواره های معتبر استانی، ملی و جهانی مانند جشنواره بین المللی فارابی، مستندات تجربه و سابقه تدریس و فعالیت در مراکز آموزش عالی، گروه های جهادی و یا مدارس اشاره کرد. زمان اختصاص داده شده برای بررسی مدارک کمتر از یک ساعت می باشد.
یکی از مراحل ارزیابی استخدام آموزش و پرورش مصاحبه عمومی می باشد که معمولا 1 ساعت به طول می انجامد و مصاحبه با حضور نماینده گزینش انجام می شود. در این بخش داوطلب می بایست به سوالات از پیش طراحی شده که ارزیاب درنظر گرفته است پاسخ دهد. لازم به ذکر است که داوطلبان می توانند با مطالعه سوالات مصاحبه آزمون استخدامی آموزش و پرورش سال های گذشته، علاوه بر آشنایی با نوع سوالات، خود را برای آزمون نیز آماده سازند.
در این مرحله داوطلب می بایست در نقش معلم با اولیای یک دانش آموز جلسه ای را برگزار نماید. پیش از این مرحله سناریو جلسه با اولیا در اختیار داوطلب قرار می گیرد. در جلسه ایفای نقش داوطلب در مقابل فردی که نقش والد را بازی می کند قرار گرفته و پیرامون موضوع سناریو به گفت و گو می پردازند. طبق اعلام آموزش و پرورش این بخش حدودا 20 الی 30 دقیقه به طول می انجامد. لازم به ذکر است که در این جلسه فرد ارزیاب نیز حضور خواهد داشت و تمامی موارد یادداشت و بررسی می شود.
یکی از دیگر بخش های ارزیابی تکمیلی آموزگاران مرحله ارائه تدریس می باشد که داوطلبان پس از دریافت موضوع خود، تا نهایتا 1 ساعت وقت دارند تا علاوه بر آمادگی حول محور موضوع، طرح درس مناسبی را از آن تهیه نموده و خود را برای ارائه تدریس و تحلیل درس آماده سازند. در این مرحله داوطلبان 30 دقیقه فرصت دارند تا با توجه به نکات مهمی که در سناریو وجود داشته است، تدریس موضوع را برای فرد ارزیاب انجام دهند.
در بخش بحث گروهی یک سناریو واحد و از پیش مشخص شده در اختیار تمامی داوطلبان قرار می گیرد و متقاضیان می بایستی پس از 1 ساعت مطالعه و تمرین با توجه به برداشت و نظر خود در بحث گروهی که در ارتباط با آن موضوع و بین 4 الی 6 نفر می باشد، شرکت کنند.
لازم به ذکر است که در ابتدای ورود به کانون ارزیابی برای ارزیابی تکمیلی آموزگاران، جلسه معارفه برگزار می شود. در این جلسه داوطلبان پس از آشنایی با مراحل ارزیابی تکمیلی آموزگاران و معرفی خود، برنامه ارزیابی مخصوص به خود را با توجه به زمان بندی های در نظر گرفته شده توسط مدیریت کانون دریافت می کنند.
همانطور که در ابتدای مقاله نیز به آن اشاره شد، داوطلبان در مراحل ارزیابی استخدام آموزش و پرورش سنجیده می شوند و نمرات ارائه شده توسط تمامی ارزیابان جمع شده و در نهایت نمره مصاحبه یا همان نمره ارزیابی تکمیلی آموزگاران را تشکیل می دهند. طبق اعلام آموزش و پرورش، گروه های ارزیابی شامل 4 نفر ارزیاب حرفه ای و دارای ابلاغ از طرف مدیر کل استان و مجوز ارزیابی ستاد اجرایی آزمون، 1 نفر ارزیاب عمومی دارای ابلاغ از طرف هسته گزینش، 1 نفر نماینده امور اداری و 1 نفر نماینده معاونت آموز مربوطه می باشند.
تمامی ارزیابان از معلمان برجسته کشور هستند که با توجه به تجربه و همچنین کلاس های برگزار شده توسط سازمان استخدامی کشور و آموزش و پرورش، اطلاعات و بارم بندی های امتیازدهی ارزیابی تکمیلی آموزگاران را فرا گرفته و می توانند پس از انجام مراحل ارزیابی تکمیلی آموزگاران، نمره آزمون استخدامی آموزش و پرورش داوطلبان را ارائه دهند.
امتیاز بندی داوطلبان در سه بخش شایستگی های عمومی، شایستگی های اختصاصی و شایستگی تخصصی توسط ارزیابان کانون انجام می شود. داوطلبان می بایست در تمامی موارد مذکور شایستگی بالا و خوبی داشته باشند تا موفق به کسب نمره و امتیاز بالا شوند. در ادامه نحوه امتیازدهی ارزیابی تکمیلی آموزگاران در تمامی مراحل ارزیابی استخدام آموزش و پرورش ارائه شده است.
در بخش شایستگی عمومی موارد عمومی مانند مهارت های ارتباطی، خلاقیت و نوآوری، مسئولیت پذیری، باور و التزام عملی به ارزش های اسلامی و انقلابی، توانایی ذهنی و همچنین رعایت آداب و اخلاق اسلامی و آراستگی پوشش و ظاهر در نظر گرفته می شود.
در این بخش بیشتر شایستگی های حرفه معلمی در نظر گرفته می شود. از موارد مهم در امتیازدهی ارزیابی تکمیلی آموزگاران در بخش اختصاصی می توان به مهارت تدریس و انگیزه انتخاب شغل معلمی اشاره کرد. لازم به ذکر است که امتیازات سوابق فعالیت های فرهنگی و تربیتی و همچنین مدارک و مستندات ارائه شده از مقام های کسب شده در مسابقات و رویداد ها نیز در این بخش بررسی و امتیاز دهی می شود.
منظور از شایستگی تخصصی، اطلاع از جزئیات تخصصی دوره تحصیلی مورد نظر داوطلب می باشد. بیشترین نمره در این بخش به موارد مانند آشنایی و تسلط به برنامه درسی و تربیتی مورد نیاز دوره تحصیلی می باشد که امتیازدهی آن از طریق مراحل ارائه تدریس و ایفای نقش می باشد. لازم به ذکر است داوطلبانی که مقاله یا پژوهش هایی در حوزه های مرتبط با بهبود عملکرد معلم در تدریس داشته باشند، امتیاز خوبی در این بخش دریافت می کنند.
داوطلبانی که در آزمون آموزگاری نمره قبولی را کسب نموده اند، می بایست منتظر فراخوان انجام مرحله ارزیابی تکمیلی آموزگاران باشند. داوطلبان می بایست توجه داشته باشند که فراخوان اطلاع از زمان ارزیابی از طریق سایت آموزش و پرورش استان ها اعلام می شود و داوطلبان می بایست با مراجعه به سامانه، از زمان مراحل ارزیابی تکمیلی آموزگاران در کانون ارزیابی آگاه شوند.
در سال جاری، داوطلبانی که در اعلام نتایج آزمون کتبی استخدامی آموزش و پرورش، نمره قبولی را کسب نموده بودند، می بایست مدارک و مستندات خود را در بازه زمانی اعلام شده در سامانه مای مدیو بارگذاری می کردند. همچنین سامانه ای تحت عنوان سایت ارزیابی تکمیلی آموزگاران به آدرس jazb.sru.ac.ir معرفی شده است و متقاضیان می توانند اعتراض خود را در خصوص نتایج نهایی آزمون، 48 ساعت پس از انتشار نتایج ثبت نمایند. مدت زمان ثبت نتایج در سامانه ثبت اعتراض به ارزیابی تکمیلی آزمون آموزگاری 20 روز پس از اعلام نتایج خواهد بود.
برای ورود مستقیم به سامانه ارزیابی تکمیلی آموزگاران jazb.sru.ac.ir کلیک کنید.
لازم به ذکر است تمامی اخبار و اطلاعیه های مرتبط با مراحل ارزیابی استخدام آموزش و پرورش، از طریق سایت آموزش و پرورش استان مورد نظر داوطلب اعلام می شود. متقاضیان می توانند با مراجعه به سایت آموزش و پرورش استان خود از تمامی موارد آگاه شوند. همچنین داوطلبان می توانند برای اطلاع از جزئیات سایت آموزش و پرورش به مقاله ای که لینک آن در ادامه قرار داده شده است مراجعه نمایند.
داوطلبانی که در آزمون استخدامی سال جاری شرکت نموده اند می بایست پس از اعلام نتایج آزمون و در صورت قبولی خود را برای آزمون حضوری ارزیابی تکمیلی آموزگاران آماده سازند. طبق اطلاعیه های منتشر شده توسط آموزش و پرورش، زمان شروع ارزیابی تکمیلی آموزگاران در استان های مختلف متفاوت می باشد.
در حال حاضر ارزیابی تکمیلی آموزگاران در برخی استان ها در حال انجام می باشد و داوطلبان برای اطلاع از زمان شروع ارزیابی تکمیلی آموزگاران در استان خود می بایست به سایت آموزش و پرورش استان مراجعه نمایند.
آموزش و پرورش استان ها و ستاد استخدامی می بایست پس از فراهم آوری امکانات لازم برای کانون های ارزیابی، اطلاع رسانی لازم برای شرکت در آزمون ها را از طریق پیامک به داوطلبان و یا سامانه خود انجام داده و روز و ساعت شروع مراحل ارزیابی استخدام آموزش و پرورش را به داوطلبان اطلاع رسانی نمایند. لازم به ذکر است که داوطلبانی که در موعد مقرر برگزاری آزمون در محل کانون ارزیابی حضور نداشته باشند از روند آزمون حذف شده و عدم حضور به منزله انصراف فرد می باشد.
ارائه مدارک لازم برای شرکت در آزمون ها یکی از موارد مهم برای هر آزمونی می باشد. معمولا مدارک لازم برای شرکت در دوره ها شامل مدارک عمومی مانند شناسنامه، عکس و سایر موارد بوده و متقاضیان می توانند علاوه بر مدارک عمومی، مدارک مستندات شرکت در جشنواره ها و رویداد ها و سایر موارد را نیز همراه خود داشته باشند تا موفق به کسب امتیاز بالاتری در ارزیابی شوند. داوطلبان می بایست توجه داشته باشند که مدارک لازم برای ارزیابی تکمیلی آموزگاری، همانند مدارک لازم برای مصاحبه آزمون استخدامی آموزش و پرورش می باشند که در ادامه به بررسی آن ها پرداخته شده است.
عکس 3*4 (یک الی شش عدد)
اصل و کپی کارت ملی داوطلب
اصل و کپی شناسنامه داوطلب
اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی داوطلب
مدارک مرتبط با سهمیه ایثارگری و یا معلولین (طبق دفترچه)
اصل و کپی کارت پایان خدمت و یا معافیت دائم نظام وظیفه داوطلب (آقا)
مدارک و مستندات جوایز دریافتی از جشنواره های استانی، ملی و بین المللی
پژوهش، تحقیقات و مقاله های مرتبط با حوزه آموزش به دانش آموزان و سایر موارد
در صورت نداشتن هر یک از مدارک اعلام شده داوطلبان امکان شرکت در مرحله ارزیابی تکمیلی را نخواهند داشت. همچنین داوطلبان می بایست اطلاعیه منتشر شده در سایت اداره کل آموزش و پرورش استان خود را نیز برای اطلاع بیشتر از مدارک مورد نیاز بررسی نمایند.
تا این بخش از مقاله به تعریف از ارزیابی تکمیلی آموزگاران و جزئیات آن مانند زمان و مراحل ارزیابی استخدام آموزش و پرورش پرداخته شد، اما یکی از چالش های بسیاری از داوطلبان آشنایی با سوالات ارزیابی تکمیلی آموزگاران می باشد. داوطلبان می بایست توجه داشته باشند که در سال جاری روند آزمون تغییراتی داشته است و یکی از مهم ترین تغییرات آن اضافه شدن بخش بحث گروهی به آزمون می باشد.
سوالات ارزیابی تکمیلی آموزگاران در مراحل ارزیابی استخدام آموزش و پرورش متفاوت می باشد. به طور مثال در بخش عمومی سوالاتی در حوزه ارزش های اسلامی و انقلابی، مباحث عقیدتی و سیاسی و شناختی مدنظر می باشد. اما در بخش ارزیابی و مصاحبه تخصصی، بیشتر مهارت در تدریس و انگیزه داوطلب بررسی می شود. لازم به ذکر است که بسیاری از سوالات تخصصی از منابع آزمون استخدامی آموزش و پرورش طرح می شوند که داوطلبان می توانند با مطالعه آن ها خود را برای آزمون آماده سازند.
شرکت کنندگان آزمون استخدامی آموزش و پرورش توجه داشته باشند که پس از انجام مراحل ارزیابی تکمیلی آموزگاران، نتایج آزمون نیز اعلام می شود. داوطلبان می بایست با توجه به زمان اعلام نتایج به سایت مراجعه نموده و پس از وارد کردن اطلاعات خواسته شده، نتایج را مشاهده نمایند. متقاضیان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله ای که لینک آن در ادامه قرار داده شده است مراجعه نمایند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص ارزیابی تکمیلی آموزگاران را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ داوطلبانی که در آزمون کتبی استخدامی آموزش و پرورش نمره قبولی را دریافت نموده اند، می بایست در آزمون ارزیابی تکمیلی آموزگاری حضوری نیز شرکت نمایند که در متن مقاله جزئیات آن ارائه شده است.
✔️ آزمون ارزیابی تکمیلی آموزگاران دارای مراحلی مانند بررسی مدارک، مصاحبه عمومی، ایفای نقش، ارائه تدریس و بحث گروهی می باشد که در متن مقاله به بررسی تمامی موارد پرداخته شده است.
✔️ همانطور که در متن مقاله به آن اشاره شد، آزمون ارزیابی تکمیلی آموزگاران در تمامی استان ها به صورت همزمان نبوده و در استان های مختلف در زمان های متفاوتی برگزار می شود.
برای مشاوره ارزیابی تکمیلی آموزگاران
برای مشاوره ارزیابی تکمیلی آموزگاران
سلام . زمان مصاحبه کی است ؟
سلام . در حال حاضر زمان دقیق ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی دبیری و هنرآموز آموزش و پرورش مشخص نیست ، حدودا یکی دو هفته بعد از اعلام نتایج مصاحبه برگزار میشه .
وقت بخیر ؛ مصحابه ؛ تدریس ؛ وایفای نقش و بحث گروهی هر کدوم چن امتیاز دارن از 600 امتیاز ؟
سلام . امتیازات بخش های مختلف ارزیابی تکمیلی آموزگاران به صورت جداگانه اعلام نشده .
سلام نتیجه چه وقت میاید ؟
سلام . زمان دقیق اعلام نتایج ارزیابی تکمیلی آموزگاران مشخص نیست .
سلام نمره مصاحبه و این مراحل ارزیابی تکمیلی چنده کلش ؟
سلام . نمره آزمون کتبی 40 درصد و ارزیابی تکمیلی آموزگاران 60 درصد نمره کل را شامل می شود .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©