افرادی که مایل به یادگیری زبان ترکی استانبولی هستند می توانند از روش های مختلفی همچون شرکت در دوره های آموزشی حضوری، آنلاین یا آفلاین، و یا برنامه های مفید گوناگون استفاده کنند. برای پاسخ به این سوال که چگونه صفر تا صد زبان ترکی استانبولی را یاد بگیریم می توان گفت از گفتاری، شنیداری، خواندن و نوشتن متفاوت بوده و در صورت تسلط می توان از فرصت ها و مزایای خاص آن بهره مند شد.
برای مشاوره یادگیری صفر تا صد زبان ترکی استانبولی
برای مشاوره یادگیری صفر تا صد زبان ترکی استانبولی
با توجه به همسایگی کشور ترکیه با ایران، سفر به این کشور نسبتا راحت تر بوده و با اهداف مختلفی صورت می گیرد. این در حالی است که برخی از افراد به دلیل عدم آشنایی با روش های یادگیری زبان ترکی استانبولی در ارتباط با مردم این کشور دچار مشکل شده و گاها به همین دلیل از رفتن به آن صرف نظر می کنند. با توجه به این موضوع، می توان از دوره های آموزشی و برنامه های یادگیری زبان ترکی استانبولی که توسط زبانشناسان مورد تائید است استفاده کرد تا از مزایای آن بهره مند شد.
گفتنی است که تسلط به هر کدام از بخش های این زبان نیازمند بکارگیری تکنیک های خاصی است و در صورت آموزش اصولی می توان در زمان کمتری به نتیجه بهتری دست یابند. با توجه به آنکه بسیاری از علاقه مندان با این روش ها آشنایی ندارند، در ادامه چگونه صفر تا صد زبان ترکی استانبولی را یاد بگیریم به صورت جداگانه شرح داده می شود. همچنین برخی از برنامه های یادگیری این زبان معرفی و لینک دانلود آن قرار داده شده است.
زبان ترکی یکی از فراگیرترین زبان ها به شمار می رود که گویندگان بسیار زیادی در کشورهای آسیانه میانه، اروپای شرقی، خاورمیانه و ... را به خود اختصاص داده است. این زبان دارای انواع مختلفی از قبیل ترکی استانبولی، ترکی ازبکی، ترکی آذربایجانی، ترکی قزاقی، ترکی ترکمنی، ترکی تاتاری و ... می باشد.
در این میان امروزه بسیاری از مردم در کشور ما به دنبال یادگیری زبان ترکی استانبولی هستند. البته زبان مادری برخی از شهرها از قبیل تبریز، ارومیه، زنجان، اردبیل، خوی، مراغه و ... ترکی است و به ترکی استانبولی شباهت دارد، اما در مجموع می توان گفت که این دو با یکدیگر متفاوت هستند. دلیل این استقبال نیز همسایگی کشور ترکیه با ما و سفرهای گوناگون تفریحی، کاری، تجاری، و تحصیلی می باشد که هر روزه به تعداد آن ها افزوده می شود.
با توجه به این موضوع علاقه مندان بسیاری این سوال را مطرح می کنند که چگونه صفر تا صد زبان ترکی استانبولی را یاد بگیریم و به دنبال بهترین شیوه های آموزشی هستند. خوشبختانه به دلیل استقبالی که از این زبان شده و از سوی دیگر داوطلبانی که قصد تحصیل در ترکیه را دارند، باعث شده نه تنها دوره های آموزشی گسترش بیشتری یافته بلکه روش های مختلفی جهت راندمان یادگیری به وجود آمده است.
بر این اساس، علاقه مندان یادگیری زبان ترکی استانبولی هم می توانند در کلاس های حضوری، آنلاین و آفلاین شرکت کرده و هم به صورت خودخوان در منزل دانش خود را در مهارت های مختلف بالا ببرند. البته انتخاب هر کدام از این موارد یا شیوه ها بایستی با توجه به شرایط موجود زبان آموز که در ادامه به آن ها اشاره می شود صورت گیرد.
نکته قابل توجه این است که یادگیری زبان ترکی استانبولی برای تمامی سنین اعم از کودک، نوجوان و بزرگسال امکانپذیر است. بنابراین بسته به نیاز و خواسته شخص می توان این زبان را در دوره های فشرده و کوتاه مدت یا بتدریج و در طولانی مدت آموخت. مسلما تلاش، علاقه، استمرار و پیگیری در یادگیری هر چه بهتر تمام زبان ها حرف اول را می زند.
همانطور که اشاره شد، پاسخ اینکه اینکه چگونه صفر تا صد زبان ترکی استانبولی را یاد بگیریم به تعداد مدرسان و یادگیرندگان متفاوت است. اما به طور عمده می توان گفت که زبان آموزان دو راه یعنی مطالعه در منزل و یا شرکت در کلاس را انتخاب می کنند. هر کدام از این شیوه ها دارای خصوصیات و مراحل خاص خود است که در ادامه به طور جداگانه مورد بررسی قرار می گیرند.
روش های یادگیری زبان ترکی استانبولی در منزل
ممکن است برخی از افراد به دلایلی همچون هزینه، نداشتن وقت یا امکان رفت و آمد و ... ترجیح دهند که به جای یادگیری زبان ترکی استانبولی در کلاس، خود به صورت خودخوان در منزل آموزش ببیند. البته توصیه اغلب مدرسین و زبان شناسان این است که زبان آموزان مبتدی برای شروع حداقل در یک چند ترم آموزشی شرکت کنند تا ادامه یادگیری برایشان آسان تر شوند. با این حال برای رفاه حال زبان آموزان گرامی در زیر بهترین روش های یادگیری زبان ترکی استانبولی در منزل ذکر شده است.
یادگیری الفبا: برای افرادی که در سطح A1 و A2 قرار دارند، ابتدایی ترین کار آموختن حروف الفبا به همراه لحن آن هاست. برای این منظور می توان حروف صدا دار و بی صدا را دسته بندی کرده و سپس با استفاده از برنامه های آموزشی آن ها را تقلید و تکرار نمود.
آموختن کلمه: هر چقدر دامنه لغات گسترده تر باشد، یادگیری زبان ترکی استانبولی نیز راحت تر خواهد شد. البته شیوه آموختن کلمات نیز مهم است. به عنوان مثال از حفظ طوطی وار باید امتناع کرده و سعی نمود تا کلمات را در قالب جمله و موقعیت های مختلف یاد گرفت. یادگیری پسوندها و پیشوندها هم در این زمینه نقش مهمی ایفا می کنند.
یادگیری قواعد واصول گرامی: البته اغلب روش های آموزش ترکی استانبولی بر این نکته تاکید دارند که نباید بر روی قواعد یا دستور زبان تاکید بیش از حد تمرکز شود و بهتر است لغات و قواعد در موازات یکدیگر آموخته شوند. با این وجود مسلما عدم آگاهی از چند و چون دستور زبان می تواند دردسرساز شود و برای پیشگیری از چنین موردی تقویت آن توصیه می شود.
استفاده از کلیپ های آموزشی اینترنتی: خوشبختانه با وجود فضای مجازی و هزاران سایت آموزشی، مطالب آموزشی بی شماری وجود دارد که اگر از آن ها به نحو احسنت استفاده شود، نیاز به شرکت در کلاس را کمتر می کند. پیشنهاد می شود که زبان آموز خود را درگیر چند برنامه همزمان نکرده و با برنامه ریزی و دقت آن ها را دنبال نماید.
صحبت با یک ترک زبان: یکی از مفیدترین روش های یادگیری زبان ترکی استانبولی صحبت کردن با یک فرد اصیل ترکی است. چراکه این افراد از کلمات و اصطلاحاتی استفاده می کنند که شاید برای یافتن و فراگیری شان به منابع و زمان زیادی نیاز باشد. برای پیدا کردن چنین افرادی می توان از برنامه های اینترنتی نیز بهره برد.
فراهم کردن منابع مفید: این منابع می تواند یک کتاب، روزنامه، مجله و یا برنامه های تلویزیونی، رادیویی و پادکست ها باشد. به هرحال زبان آموز باید تا می تواند خود را در زبان ترکی غرق کند تا بتواند آن را به بهترین شکل یاد بگیرد.
یک نکته مهم در مورد تاثیرگذاری هر چه بیشتر روش های یادگیری زبان ترکی استانبولی در منزل بالا این است که زبان آموز حرف اول را در این زمینه می زند. زیرا معمولا سرعت فراگرفتن در خانه نسبتا کمتر بوده و اگر فرد آموزش را با جدیت و استمرار دنبال نکند نهایتا خسته شده و نتیجه چشمگیری را به دست نمی آورد.
روش های یادگیری زبان ترکی استانبولی در کلاس
گرچه تمرین در منزل یک شیوه خوب برای یادگیری زبان استابولی محسوب می شود، اما قطعا معایب خود را نیز داراست و به افرادی که قصد تحصیل رشته های پزشکی در ترکیه را دارند، توصیه نمی شود. از جمله اینکه شخص خود به تنهایی در حال آموختن و از فیدبک ها یا بازخوردهایی که مدرس می تواند برای بهبود وضعیت او بدهد بی نصیب خواهد بود. به همین دلیل هم استفاده از روش های آموزش ترکی استانبولی می تواند محیطی جذاب تر فراهم کرده و سرعت یادگیری را بالاتر ببرد.
البته روش های آموزش ترکی استانبولی در کلاس می تواند از مدرسی به مدرس دیگر متغیر باشد و بهتر است که قبل از ثبت نام حتما در مورد سوابق کاری و شیوه آموزش موسسه یا مدرس مورد نظر تحقیق شود تا از هدر رفتن هزینه و زمان جلوگیری شود. برای این منظور پرس و جو و تحقیق امری ضروری به نظر می رسد.
اما در مجموع کلاس های آموزشی این زبان به چند صورت خصوصی، گروهی و نیمه گروهی برگزار می شود که بسته به سطح آموزشگاه و مدرس هزینه ها می تواند متفاوت باشد. همچنین کلاس ها بر اساس سطح از مبتدی، متوسط و پیشرفته طبقه بندی شده و معمولا در هر دوره تمرکز بر یکی از مهارت ها است. توصیه می کنیم داوطلبانی که هدفشان از یادگیری زبان ترکی استانبولی تحصیل در ترکیه است، مقاله زیر را نیز مطالعه نمایند.
خوشبختانه علاوه بر سایت ها صفحات و کانال های آموزشی، امکانات بسیار زیاد دیگری در اختیار زبان آموزان قرار دارد که کار را برای آن ها به مراتب ساده تر نموده است. به عنوان مثال، اپلیکیشن های خودآموز، دیکشنری و برنامه های چت و گفتگو از جمله این موارد می باشد که با وجود کاربردهای متفاوت همگی روش های آموزش ترکی استانبولی را به نحوی پیاده سازی می کنند.
نکته قابل ذکر آن است برای استفاده از برنامه های یادگیری زبان ترکی استانبولی، داشتن تلفن همراه هوشمند الزامی است. همچنین این برنامه را می توان در تمامی نسخه های اندروید و ios نصب کرد. برای دانلود نیز لازم است به اپ استورهایی همچون کافه بازار، گوگل پلی، آپس یا سیب اپ مراجعه کرد. برای آشنایی بیشتر، معروفترین برنامه های یادگیری زبان ترکی استانبولی به همراه لینک مستقیم دانلود معرفی و ارائه شده است.
این اپلیکیشن یکی از برترین برنامه های یادگیری زبان ترکی استانبولی بوده که استفاده از آن برای دوره های ابتدایی رایگان است اما در سطوح بالاتر نیاز به پرداخت هزینه جهت خرید اشتراک خواهد بود. تمرکز اصلی آموزش در آن بر روی مهارت گفتاری و شنیداری است و از طریق اعطای امتیاز، میزان پیشرفت زبان آموز را به او نشان می دهد.
این اپلیکیشن در واقع برای آموزش چند زبان مختلف طراحی شده است که یکی از آن ها ترکی استانبولی می باشد. بریا این منظور برنامه مذکور از 4 دوره تشکیل شده که به طریق تمرین، بازی، سرگرمی درس ها را بر اساس سطح و موضوع آموزش می دهد. علاوه بر این، بخشی ویژه طرح سوالات وجود دارد که در آن همه مهارت ها سنجیده می شوند.
ویژگی منحصربفرد این دیکشنری در آن است که به صورت آفلاین هم می توان به جستجوی لغات پرداخت و تلفظ آن ها را نیز گوش داد. همچنین در این برنامه 75 هزار واژه گنجانده شده و می توان از طریق تصویر به ترجمه پرداخت. محیط اپلیکیشن مذکور ساده و کاربردی است.
این اپلیکیشن بیش از هشت هزار لغت فارسی به ترکی و 18000 لغت ترکی استانبولی به فارسی را در خود جای داده و یافتن معنی پرکاربردترین اصطلاحات و عبارات ترکی نیز در آن امکانپذیر است. همچنین تلفظ کلمات را می توان به صورت آنلاین و آفلاین گوش داد. در حال حاضر تنها نسخه اندروید آن در دسترس است.
علاوه بر برنامه های یادگیری زبان ترکی استانبولی، گوگل ترنسلیت نیز گزینه خوبی جهت آموزش است. برای این منظور زبان آموزان می توانند آدرس translate.google.ae را در اینترنت جستجو کرده و پس از انتخاب زبان های ترکی و فارسی لغت یا جمله مورد نظر را جستجو و ترجمه کنند.
که گفته شد، دوره های یادگیری زبان ترکی استانبولی دارای تنوع زیادی است و امروزه آموزشگاه های بسیاری در کشور این زبان را آموزش می دهند. متداول ترین شیوه های برگزاری اینگونه دوره ها عبارت است از کلاس های حضوری، آفلاین و آنلاین. داوطلبان می توانند با مراجعه به سایت www.ili.ir از نحوه برگزاری کلاس ها اطلاع یابند.
از این رو هر شخصی بسته به نیاز و شرایط خود می تواند در یکی از این دوره ها شرکت نماید. مسلما در هر روش مزایا و معایبی وجود دارد و هزینه ها نیز متناسب با سطح مدرس و زبان آموز متغیر خواهد بود. به عنوان مثال، مزیت کلاس های حضوری در این است که می توان به صورت رو در رو با مدرس و سایر همکلاسی ها در ارتباط بود و در صورت اشتباه یا ابهام معلم راهنمایی های لازم را ارائه دهد. اما رفت و آمد و صرف زمان از معایب این شیوه است که در کلاس آفلاین و آنلاین نیست.
در این میان، یکی از معتبرترین دوره های یادگیری زبان ترکی استانبولی توسط جهاد دانشگاهی برگزار می شود. برای این منظور، معاونت جهاد دانشگاهی هر استان فراخوان های مبنی بر برگزاری دوره های آموزشی در زمان های خاصی کرده و افراد واجد شرایط می توانند ضمن ثبت نام در آن ها شرکت کنند.
همچنین کانون زبان ایران نیز یکی دیگر از مراکز معتبر برگزارکننده دوره های یادگیری زبان ترکی استانبولی است. برای اطلاع از زمان ثبت نام و چگونگی تشکیل کلاس ها می توان به سایت این مرکز به نشانی www.ili.ir مراجعه کرده و بر اساس آن ها در دوره ها شرکت کرد. در ادامه توصیه می کنیم داوطلبان برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه منابع آزمون یوس، مقاله زیر را نیز مطالعه نمایند.
زبان ترکی استانبولی همانند سایر زبان های دنیا دارای چهار مهارت اعم از گفتاری، شنیداری، خواندن و نوشتن می باشد. این مهارت ها به یکدیگر پیوسته اند و یادگیری هر کدام به طور غیر مستقیم بر روی سایرین تاثیرگذار خواهد بود. با این حال زمانی که سوال می شود چگونه صفر تا صد زبان ترکی استانبولی را یاد بگیریم، معمولا زبان شناسان توصیه می کنند که هر مهارت به طور جداگانه تقویت شود. به همین منظور در زیر نکاتی در خصوص نحوه یادگیری مهارت های زبان ترکی استانبولی به طور جداگانه ذکر خواهد شد.
منظور از مهارت گفتاری همان مکالمه و صحبت کردن است که غالبا بیشترین دغدغه زبان آموزان را نیز به خود اختصاص می دهد. برای تقویت این مهارت باید به ارکان مهم آن از قبیل نحوه تلفظ کلمات، معنی لغات مختلف و همچنین دستور زبان باید توجه زیادی داشت.
از این رو قبل از هر چیز زبان آموز باید در این موارد پیشرفت کند. سپس نوبت به ساخت جملات و بسط آن ها به مکالمات طولانی تر می رسد. یک تکنیک کاربردی برای مبتدیان این است که نخست از جملات ساده و پرکاربرد همانند احوالپرسی، معرفی خود، پرسش و پاسخ استفاده و بدون در نظر گرفتن گرامر مدام تکرار شوند.
تکنیک دیگر، تماشای فیلم و کلیپ های کوتاه و بلند همراه با زیرنویس است. بهتر است زبان آموز یک فیلم را چند بار نگاه کند و هر جا که لغت یا عبارتی برایش جدید بود آن را در جایی یادداشت و تمرین نماید. تکرار همراه با ژست و لحن دقیق گوینده نیز از بهترین روش های آموزش مکالمه ترکی استانبولی به شمار می رود.
در کنار مهارت گفتاری، مشکل ترین بخش به درک شنیده ها و یا تقویت مهارت شنیداری می رسد. به ویژه آنکه ترک زبانان اصیل نسبتا سریع صحبت کرده و ممکن است از عبارات ناآشنای زیادی استفاده کند. به همین دلیل بهترین راه جهت پیشرفت این مهارت، گوش بسیار زیاد می باشد.
به عبارت دیگر موثرترین نحوه یادگیری مهارت گفتاری زبان ترکی استانبولی این است که زبان آموز تا می تواند خود را در معرض این زبان قرار دهد تا گوش او به مرور عادت نماید. موسیقی، رادیو، تلویزیون، اخبار، پادکست ها و ... بهترین منابع برای تقویت این مهارت محسوب می شوند.
مهارت خواندن نسبت به بقیه مهارت ها ساده تر است. البته بالا بردن توانایی گفتاری و شنیداری به طور ناخودآگاه در تقویت خواندن مفید می باشد. اما بسته به اینکه محتوای مطلب یا متن چه باشد، ترجمه جملات نیز متفاوت خواهد بود. بعلاوه، اصطلاحات و عبارات متون علمی و محاوره با یکدیگر فرق دارند.
در این راستا نحوه یادگیری مهارت خواندن زبان ترکی استانبولی بدین صورت است که متن های مختلفی خوانده شود. برای درک بیشتر بهتر است کلمات ناآشنا ابتدا بر اساس مفهوم جمله حدس زده شوند و سپس در صورت نیافتن معنی آن را در دیکشنری جستجو کرد.
یک نکته ابتدایی برای تقویت مهارت نوشتن ترکی استانبولی، نحوه نوشتن درست الفبا است. گفتنی است که این زبان دارای 29 حرف می باشد که 8 حرف آن صدادار و 21 حرف صامت هستند. نکته جالب توجه آن است که در ترکی استانبولی 8 حرف وجود دارد که در انگلیسی یافت نمی شوند.
نکته بعد که اصلی ترین بخش نوشتار تشکیل می دهد، استفاده از لغات مناسب و دستور زبان درست است. در مواردی که یک پاراگراف یا متن بلند نوشته می شود، بسیار مهم است که در آن انسجام وجود داشته باشد. برای متون تخصصی و علمی نیز رعایت تمامی موارد ذکر شده بیش از پیش خواهد بود.
یادگیری هر زبان خارجه مزایای خاص خود را دارد، اما تقویت حافظه و افزایش اعتماد بنفس در میان همه آن ها مشترک است. با این حال ممکن است برای افرادی که می پرسند چگونه صفر تا صد زبان ترکی استانبولی را یاد بگیریم، این سوال مطرح شود که در صورت فراگیری چه مزایای در انتظار آن ها خواهد بود.
از بارزترین مزایای یادگیری زبان ترکی استانبولی این است که می توان یکی از 15 زبان رسمی دنیا را آموخت و در عین حال یک آشنایی نسبی با زبان های مشابه کشورهایی همچون قزاقستان، قرقیزستان، تاتار، ازبک و ... نیز بدست آورد. بعلاوه در صورت سفر به ترکیه دیگر نیازی به استفاده از زبان انگلیسی نبوده و به راحتی می توان با مردم آن ارتباط برقرار کرد.
از طرفی دانستن زبان استانبولی، امکان بهره مندی از فرصت های تحصیلی و شغلی در کشور ترکیه بیشتر شده و به جایگاه های مالی و اجتماعی خوبی دست یافت و بعلاوه، در صورت تسلط می توان در آموزشگاه ها یا به صورت خصوصی به آموزش این زبان پرداخته و به نوعی کسب درآمد کرد.
در نظر داشته باشید مشاوران سامانه مشاوره تحصیلی هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره یادگیری زبان ترکی استانبولی پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام آزمون های زبان هیوا از آخرین اخبار و تغییرات این حوزه مطلع گردید.
✔️ روش های یادگیری زبان ترکی استانبولی را می توان به دو حالت آموزش در کلاس و خانه تقسیم بندی کرد. در این مقاله هر دو روش توضیح داده شده اند.
✔️ برنامه های یادگیری زبان ترکی استانبولی شامل دیکشنری، خودآموز، و اپلیکیشن های آموزشی می شود. برای دانلود معروفترین این برنامه به مقاله مراجعه شود.
✔️ مزایای یادگیری زبان ترکی استانبولی بسته به هدف زبان آموز متفاوت است. توضیحات تکمیلی در مقاله ارائه شده است.
برای مشاوره یادگیری صفر تا صد زبان ترکی استانبولی
برای مشاوره یادگیری صفر تا صد زبان ترکی استانبولی
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©