زبان انگلیسی ویژه خلبانی از موارد مهمی است که هر خلبانی واجد شرایط ثبت نام آزمون زبان انگلیسی هوانوردی بایستی نسبت به یادگیری آن اقدام نماید. در حال حاضر زبان انگلیسی به عنوان زبان واحد برای ارتباطات بین المللی استفاده می شود. به همین جهت شرکت در آزمون زبان خلبانی و دریافت مدرک آن می تواند از بروز حادثه در سفر های بین المللی و خطوط هوایی جلوگیری کند.
برای مشاوره آزمون زبان خلبانی
برای مشاوره آزمون زبان خلبانی
تمامی افرادی که قصد دارند در زمینه خلبانی و یا خطوط هوایی مشغول به کار شوند، بایستی زبان تخصصی خلبانی را جزو اهداف خود در نظر بگیرند. بر اساس اعلام سازمان ICAO تمامی افراد از قبیل خدمه پرواز تا خلبان ها و کنترل کننده های ترافیک هوایی باید دارای سطح مناسبی از دانش زبان انگلیسی باشند. معمولا آزمون های تایید شده برای حرفه خلبانی شامل آزمون های بین المللی زبان مانند آزمون های تافل و آیلتس است.
همچنین آزمون زبان خلبانی ویژه ایرلاین ها و شرکت های هوایی نیز برای کارکنان ایرلاین گزینه مناسبی خواهد بود. خلبان ها می توانند در پرواز های داخلی به هر زبانی با هم صحبت کنند، اما وقتی خلبان در یک پرواز بین المللی قرار دارد بایستی برای پاسخ به فرکانس های رادیویی برج مراقبت و خلبان های دیگر از زبان واحد انگلیسی استفاده کند. در این مقاله توضیحات کاملی درباره آزمون زبان خلبانی و همچنین شرایط ثبت نام آزمون زبان انگلیسی هوانوردی ارائه شده است.
سازمان ICAO از سال 2008 تا کنون به دلیل دریافت گزارش هایی مبنی بر عدم مهارت زبان انگلیسی کنترلرهای ترافیک هوایی و خلبان ها و ارتباط آن با وقوع سوانح هوایی، تمامی کشورهای عضو این سازمان را ملزم به سنجش حداقل میزان مهارت زبان انگلیسی خدمه پرواز از قبیل خلبان ها و کنترل کننده های ترافیک هوایی از طریق برگزاری آزمون زبان خلبانی با هدف ارتقای ایمنی عملیات هواپیمایی کرده است.
آزمون سنجش زبان خلبانی هر ساله توسط سازمان هواپیمایی کشور به صورت سراسری در بازه های متفاوتی از سال انجام می شود. داوطلبان واجد شرایط ثبت نام آزمون زبان انگلیسی هوانوردی بایستی مرتبا به سایت دانشکده صنعت هواپیمایی کشور مراجعه کرده و در صورت امکان برای ثبت نام اقدام نمایند. در ادامه این بخش توضیحاتی درباره آزمون زبان خلبانی چیست ارائه می شود.
در آزمون زبان انگلیسی خلبانی از روش مصاحبه نیمه ساختار یافته به منظور سنجش سطح زبان انگلیسی داوطلبان استفاده می شود. در این روش سوالات آزمون از قبل طراحی و تعیین شده است، اما با این حال آزمون گیرندگان می توانند سوالات بیشتری را علاوه بر سوالات آزمون از متقاضیان بپرسند. دلیل انجام این کار برای استخراج نمونه گفتاری و قابل ارزیابی از عملکرد زبان انگلیسی متقاضیان می باشد.
برای سنجش مهارت زبان انگلیسی داوطلبان استخدام خلبانی و شرکت در آزمون زبان خلبانی شش مولفه زبانی بر اساس ارزیابی زبان انگلیسی سازمان ICAO ارزیابی می شود. سپس کمترین سطح داوطلب در هر کدام از شش مولفه آزمون به عنوان سطح نهایی مهارت زبان داوطلب به سازمان هواپیمایی کشور و مرکز آزمون اطلاع داده می شود. به منظور رعایت اصول حرفه ای آزمون زبان خلبانی، برنامه ریزی برگزاری آزمون بایستی به گونه ای باشد تا متقاضیان از هویت مسئولان ارزیابی زبان انگلیسی که برای آزمون در نظر گرفته شده اند مطلع نشوند.
داوطلبان واجد شرایط ثبت نام آزمون زبان انگلیسی هوانوردی بایستی پیش از ثبت نام آزمون زبان انگلیسی خلبانی مواد امتحانی و منابع آزمون را مطالعه کرده و سپس در بازه زمانی دلخواه مراحل ثبت نام را از طریق سایت دانشکده هواپیمایی کشور به آدرس اینترنتی catc.ac.ir انجام دهند.
در حال حاضر آزمون زبان انگلیسی تخصصی هوانوردی در دو مرحله آماده سازی داوطلبان و پرسش سوالات اصلی در سه بخش مصاحبه، توصیف تصاویر هوانوردی و سناریوی غیر معمول یا وضعیت اضطراری انجام می شود. مواد امتحانی آزمون زبان خلبانی شامل بخش های سنجش زبان انگلیسی pronunciation، listening comprehension، interaction، vocabulary،structure و fluency است.
از آنجایی که آزمون زبان خلبانی از نوع Proficiency می باشد، لذا در این آزمون ارزیابی کلی بر اساس توانایی زبان انگلیسی داوطلب و استفاده علمی از زبان در موقعیت های مختلف در مقایسه با معیار های تعیین شده آزمون خواهد بود. فرق آزمون زبان انگلیسی هوانوردی با سایر آزمون های زبان انگلیسی از جمله آزمون زبان GRE این است که تست مذکور با دوره آموزشی خاصی ارتباط ندارد. در آزمون زبان انگلیسی خلبانی تعداد دوره ها و نوع دوره هایی که داوطلبان برای افراد شرکت کننده برگزار می کنند اهمیت چندانی ندارد.
در واقع تمرکز این آزمون به توانایی افراد به برقراری ارتباط با مهارت زبان انگلیسی در موقعیت های مختلف خواهد بود. آزمون زبان خلبانی بر اساس معیار های ایکائو تنها مهارت های speaking و Listening متقاضیان را بررسی خواهد کرد. اما با این حال کتاب های مختلفی در زمینه آزمون زبان هوانوردی چاپ شده است که به بهبود عملکرد داوطلبان در آزمون کمک زیادی خواهد کرد. از منابع آزمون زبان خلبانی می توان به کتاب های English for aviation، Aviation English for ICAO compliance، Check your aviation English و Flightpath اشاره کرد.
تمامی متقاضیان شرکت کننده در آزمون زبان خلبانی و آزمون زبان های مورد تایید برای حرفه خلبانی از جمله آزمون تافل بایستی پیش از ثبت نام در آزمون زبان تخصصی شرایط مورد نیاز را داشته باشند. معمولا شرایط ثبت نام آزمون زبان خلبانی بر اساس استانداردهای سازمان ایکائو در هر سال مشخص می شود. در حال حاضر شرایط ثبت نام آزمون زبان انگلیسی هوانوردی شامل موارد زیر است
دارندگان گواهینامه های کنترلر ترافیک هوایی در مرکز کنترل پرواز تهران از قبیل (FIC,ACC,ACC RADAR)
فرودگاه های بین المللی ذکر شده در سند AIP ایران (GROUND,TOWER,APP ,APP RADAR)
تمامی دارندگان گواهینامه های خلبانی شامل (PPL,CPL,ATPL)
متقاضیان بایستی دارای حداقل سطح زبان انگلیسی 4 ایکائو باشند.
اولین مرحله ثبت نام داوطلبان آزمون زبان خلبانی در پرتال دفتر گواهینامه های پرسنل هوانوردی سازمان هواپیمایی خواهد بود. سپس متقاضی بایستی فرم اطلاعات فردی را تکمیل نماید. معمولا هماهنگی زمان آزمون با فرد ارزیاب کننده توسط مسئولان ذیربط انجام می شود. در مرحله بعدی set Test در اختیار متقاضی قرار گرفته و فرم اطلاعات فردی داوطلب توسط ارزیاب اول تکمیل می شود. سپس به همراه ضبط کامل این مرحله آزمون زبان خلبانی برگزار شده و مستند سازی انجام می شود.
در مرحله سوم مستندات آزمون به مسئول ارزیابی دوم ارجاع شده و در صورت مشاهده اختلاف در نتیجه آزمون تمامی موارد مکتوب مجددا به ارزیاب سوم برای داوری نهایی واگذار می شود. معمولا کمترین نمره قبولی آزمون 6 نمره است که با توجه به معیار سازمان ICAO پایین ترین نمره کسب شده به عنوان نمره نهایی داوطلب در نظر گرفته می شود.
مدت اعتبار آزمون زبان انگلیسی خلبانی بر اساس سطوح مختلف متفاوت است. معمولا حداقل سطح قبولی در آزمون بر اساس معیار سنجش ایکائو سطح 4 می باشد. میزان اعتبار مدرک سطح 4 به مدت سه سال، سطح 5 به مدت 6 سال و در صورتی که متقاضی موفق به کسب نمره سطح 6 شود نیازی به انجام آزمون مجدد نخواهد داشت.
برای انجام مراحل ثبت نام آزمون زبان انگلیسی هوانوردی و یا آزمون زبان های معتبر مانند آزمون آیلتس متقاضیان بایستی مدارک لازم برای ثبت نام آزمون زبان را در اختیار داشته باشند. این مدارک در هر دوره از برگزاری آزمون زبان انگلیسی خلبانی از طریق اطلاعیه های دوره ای سایت آزمون های دانشکده صنعت هواپیمایی کشور به آدرس lpr.catc.ac.ir اطلاع رسانی می شود. در ادامه این بخش مدارک لازم برای ثبت نام آزمون زبان خلبانی ارائه شده است.
داوطلبان بایستی در هنگام ثبت نام آزمون زبان خلبانی یک قطعه عکس 4*3 جدید با زمینه سفید را در اختیار داشته باشند.
نکته: در صورتی که در سامانه ثبت نام نیاز به بارگذاری عکس داوطلبی باشد بایستی اسکن فایل عکس داوطلبی در سامانه ثبت نام بارگذاری شود.
در صورت نیاز اسکن شناسنامه و کارت ملی بارگذاری شود.
واریز مبلغ 300 هزار تومان هزینه ثبت نام آزمون زبان خلبانی که در هنگام ثبت نام اینترنتی بایستی به حساب دانشکده صنعت هواپیمایی کشوری واریز گردد.
در حال حاضر خلبان ها کنترلرهای ترافیک هوایی و همچنین دانشجویان خلبانی و کنترلر ترافیک هوایی واجد شرایط ثبت نام آزمون زبان انگلیسی هوانوردی بایستی ابتدا مراحل ثبت نام را در سایت سازمان هواپیمایی کشور انجام داده سپس به صفحه آزمون های دانشکده صنعت هواپیمایی کشور به آدرس lpr.catc.ac.ir به صورت غیر حضوری برای رزرو نوبت مصاحبه آزمون زبان خلبانی اقدام نمایند.
متقاضیان در روز برگزاری آزمون نیم تا یک ساعت قبل در حوزه امتحانی حضور داشته و دو قطعه عکس پرسنلی 4*3 و کارت ملی خود را به همراه داشته باشند. لازم به ذکر است قبل از ورود به جلسه آزمون بایستی تلفن همراه خود را در حالت بیصدا گذاشته و به مسئول دفتر برگزاری آزمون تحویل دهند. در صورتی که به هر دلیلی در فرایند آزمون تلفن همراه از داوطلب گرفته شود از ادامه انجام آزمون محروم می شود.
در چند سال اخیر مراحل ثبت نام آزمون زبان خلبانی از طریق سایت دانشکده هواپیمایی کشور به آدرس اینترنتی catc.ac.ir انجام می شود. بدین منظور متقاضیان واجد شرایط ثبت نام آزمون زبان انگلیسی هوانوردی بایستی در زمان اعلام شده به سامانه ثبت نام مراجعه کرده و برای ثبت نام و رزرو نوبت مصاحبه اقدام نمایند. در ادامه این بخش راهنمای تصویری مراحل نحوه ثبت نام آزمون زبان خلبانی ارائه شده است.
متقاضیان برای ثبت نام در آزمون ابتدا به سایت دانشکده صنعت هواپیمایی کشوری به آدرس catc.ac.ir مراجعه نمایند. سپس در صفحه اصلی سایت بر روی گزینه الزامات سطح زبان انگلیسی هوانوردی کلیک نمایند.
در صفحه باز شده پس از مطالعه اطلاعیه ثبت نام بر روی گزینه سایت ثبت نام در آزمون کلیک کرده تا صفحه مربوط باز شود.
سپس در صفحه آزمون تعیین سطح زبان هوانوردی به آدرس lpr.catc.ac.ir بر روی گزینه ثبت نام کلیک کرده تا صفحه ثبت نام نمایش داده شود.
حال در فرم ثبت نام آزمون مشخصات فردی خود مانند نام و نام خانوادگی به فارسی و انگلیسی، کد ملی، تاریخ تولد و نام پدر را در کادرهای مورد نظر وارد نمایند.
در مرحله بعد یک ایمیل معتبر، ملیت کاربر (ایرانی)، رمز عبور و تکرار رمز عبور را در کادرهای مورد نظر وارد کرده و گزینه ثبت نام را انتخاب نمایند.
پس از انجام مراحل ثبت نام مجددا به صفحه آزمون تعیین سطح بازگشته و گزینه ورود را انتخاب نمایند. سپس در صفحه باز شده کد ملی و رمز عبور خود را وارد کرده و گزینه ورود را انتخاب نمایند.
در مرحله بعد فرم مشخصات متقاضی را تکمیل کرده و در قسمت مربوط شماره گواهینامه و تاریخ انقضا برای خلبان ها و کنترلرها وارد شود.
سپس تاریخ آزمون را در فرم ثبت نام انتخاب کرده و پس از مطالعه موارد تعهد نامه گزینه تایید و ارسال را انتخاب نمایند. حال موارد ثبت شده در فرم ثبت نام را بررسی کرده و گزینه تایید و ثبت نام را انتخاب نمایند. سامانه ثبت نام پیش نمایشی از اطلاعات درج شده متقاضی را نمایش می دهد. پس از کنترل مجدد اطلاعات ثبت شده بر روی گزینه پرداخت آنلاین کلیک نمایند.
هزینه ثبت نام آزمون زبان خلبانی در سال جاری معادل 300 هزار تومان می باشد. جهت پرداخت هزینه ثبت نام مشخصات کارت بانکی خود را در کادرهای مورد نظر وارد کرده و گزینه پرداخت را انتخاب نمایند. پس از انجام مراحل پرداخت تصویر رسید پرداخت ثبت نام را در رایانه خود ذخیره کرده و تا روز مصاحبه حفظ نمایند. در صورتی که در مراحل ثبت نام عملیات پرداخت به درستی انجام نشود پس از نیم ساعت رزرو نوبت آزمون داوطلب حذف می شود.
فرآیند برگزاری مصاحبه آزمون زبان خلبانی در اکثر بخش ها مانند کنترلرهای ترافیک هوایی است و تنها در بخش های تخصصی سوالات مرتبط با موضوع خلبان ها مطرح خواهد شد. داوطلبان واجد شرایط ثبت نام آزمون زبان انگلیسی هوانوردی بایستی پس از ثبت نام اولیه در سایت آزمون های دانشکده صنعت هواپیمایی کشور به آدرس lpr.catc.ac.ir به منظور رزرو نوبت مصاحبه اقدام نمایند.
آزمون زبان خلبانی شامل دو مرحله اصلی است. در مرحله اول موضوعاتی برای آماده سازی داوطلب مطرح می شود. در مرحله دوم میزان مهارت زبان داوطلبان در سطوح مختلف بررسی می شود. در ادامه این بخش توضیحاتی درباره مراحل مصاحبه آزمون زبان خلبانی ارائه شده است.
در ابتدا مراحل مصاحبه آزمون زبان خلبانی ارزیاب امتحانی خود را معرفی کرده و سپس با پرسیدن سوالات روزمره و آسان به ایجاد فضای صمیمی میان خود و داوطلب می نماید. در این بخش هدف ایجاد آرامش در داوطلب و آماده سازی او برای پاسخ به سولات اصلی آزمون است. مدت زمان بخش آماده سازی داوطلبان بین 3 تا 5 دقیقه خواهد بود. معمولا فرم کلی سوالات این بخش به صورت زیر است:
Have you always lived in Tehran
What type of rating or license do you hold
How did you come to the test center
در این بخش پاسخ های داوطلب به علت تاثیر پذیری از استرس آزمون و یا نمونه های تمرین شده توسط داوطلب برای تعیین سطح نهایی لحاظ نمی شود. پس از اتمام سوالات مرحله آماده سازی مرحله دوم مصاحبه آغاز می شود. مرحله دوم نیز شامل سه بخش اصلی سوالات مصاحبه، توصیف تصاویر هوانوردی و سناریوی غیر معمول یا وضعیت اضطراری است که در ادامه به معرفی آن پرداخته خواهد شد.
در بخش اول ارزیاب آزمون سوالات اصلی مصاحبه را مطرح می کند. سوالات در این بخش طوری انتخاب می شوند که شامل ساختار گرامری و دامنه لغات مختلف حوزه های هوانوردی است که به منظور بررسی سطح زبان انگلیسی داوطلب استفاده می شود. نمونه سوالات این بخش شامل موارد زیر است.
How do you feel about having to take this language test at this stage of your career? Have you ever wanted to be an air traffic controller rather than a pilot? Why? What would you do, if you saw smoke coming out of an engine of a departing aircraft? Why it is important to report to the ATC when a pilot loses the navigation system?
در این بخش به منظور بررسی بهتر وضعیت داوطلب ارزیاب سوالات جدیدی را خارج از سوالات مشخص شده آزمون از داوطلب می پرسد تا سطح واقعی زبان داوطلب را تعیین نماید.
در بخش دوم مصاحبه اصلی تصویر از وضعیت های غیر معمول هواپیماها و عملیات پروازی برای داوطلب نمایش داده می شود. سپس داوطلب بایستی در مدت زمان یک دقیقه تصاویر را بررسی کرده و نکات کلیدی را یادداشت کند. پس از اتمام زمان بررسی داوطلب بایستی تصاویر نمایش داده شده را به شکل جداگانه توضیح داده و سپس وضعیت هر دو تصویر را با یکدیگر مقایسه نماید. در زمان توصیف تصاویر ارزیاب هیچ سوالی را ازداوطلب نمی پرسد، اما پس از اتمام توضیحات ممکن است سوالات دیگری در مورد تصاویر نشان داده شده از متقاضی بپرسد.
در بخش سوم یک سناریو آماده شده و غیر معمول درباره پرواز هواپیما در شرایط غیر عادی و یا اضطراری برای داوطلب بخش می شود. داوطلب مجاز است در زمان بخش سناریو یادداشت برداری نماید، همچنین در صورت درخواست داوطلب امکان پخش مجدد سناریو وجود دارد. پس از اتمام سناریو داوطلب بایستی خلاصه ای از سناریو بخش شده را برای ارزیابی ارائه نماید در ادامه این بخش سوالاتی درباره سناریو مورد نظر از داوطلب پرسیده می شود. در ادامه نمونه ای از یک سناریو غیر معمول ارائه شده است.
"Engine fails during take-off"
A senior air traffic controller (working both tower and approach) is on duty for Aerosiam at Bangkok international airport. TGR 191, a Boeing 747 is under the ATC control on its departure from Bangkok airport. During take-off, ATC receives a call from the pilot saying that they are experiencing engine malfunction. The pilot shuts down the number 4 engine and advises ATC that he intends to dump fuel before returning to BKK international airport. However, due to an engine on fire the pilot cancels fuel dumping and requests to land straightaway. ATC monitors the flight and puts emergency services on stand-by. ATC vectors TGR191 back to the airport to land safely on runway 19R.
Questions
Landing with fuel onboard while having an engine on fire is extremely dangerous. Do you think the pilot made the right decision? Why
If you were the air traffic controller on duty for this flight, how would you handle this emergency
در اینجا دانش تخصصی افراد در مسئله شرایط بحرانی مد نظر نبوده و تنها هدف تعیین سطح دانش انگلیسی داوطلب در زمان برخورد با مسائل مربوط به موضوع کاری خواهد بود. پس از این مرحله ارزیاب با سوالات کلی و آسان مراحل مصاحبه را به اتمام می رسند. سوالات مطرح شده در بخش جمع بندی نهایی تاثیر کمتری نسبت به سوالات اصلی آزمون دارد.
داوطلبان پس واجد شرایط ثبت نام آزمون زبان انگلیسی هوانوردی پس از انجام مراحل ثبت نام آزمون و شرکت در مصاحبه حضوری حال بایستی در منتظر اعلام نتایج آزمون زبان خلبانی بمانند. معمولا دو روز پس از برگزاری مصاحبه آزمون زبان خلبانی نتایج آزمون زبان هوانوردی در سایت سازمان هواپیمایی کشوری اعلام خواهد شد.
متقاضیان شرکت کننده در آزمون زبان انگلیسی هوانوردی می توانند به صورت اعتراض به نتایج آزمون فرم اعتراض مربوط را تکمیل کرده و ظرف مدت دو هفته از زمان ثبت نمره آزمون زبان خلبانی به مرکز سنجش آزمون تحویل دهند. بر اساس بند 2-9-7 دفتر گواهینامه های سازمان هواپیمایی کشوری متقاضیان به منظور ارزیابی مجدد آزمون بایستی هزینه معادل ثبت نام را به حساب دانشکده هوانوردی واریز کرده سپس با در اختیار داشتن فیش واریز به همراه پرینت فرم اعتراض به دفتر برگزاری آزمون LPR مراجعه نمایند.
معمولا مرکز آزمون نهایتا یک هفته کاری بعد از دریافت فرم اعتراض نتیجه نهایی بررسی آزمون را به داوطلب اعلام می کند. لازم به ذکر است در صورتی که داوطلبان دارای سطح زبان 4 بوده و به هر علتی در آزمون اخیر سطح 3 و یا 2 ارزیابی شده باشند می توانند دو ماه پس از برگزاری آزمون زبان خلبانی مجددا در آزمون شرکت نمایند.
از آنجایی که آزمون زبان انگلیسی ویژه هوانوردی از نوع proficiency است، لذا سنجش مجدد داوطلبان در کوتاه مدت از نظر قابل امکان پذیر نخواهد بود. لذا بر اساس سند 9835 ایکائو (7.8.3) داوطلبان بایستی برای ارتقای یک سطح زبان انگلیسی در مقیاس سنجش ایکائو مدت زمان 100 تا 200 ساعت دوره آموزش زبان انگلیسی را طی کنند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص جزئیات آزمون زبان خلبانی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ آزمون زبان خلبانی در بازه های مختلف هر سال به منظور تعیین سطح زبان خلبان ها و کنترلرهای ترافیک هوایی انجام می شود. برای توضیحات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.
✔️ تمامی متقاضیان دارای گواهینامه های کنترلر ترافیک هوایی و گواهینامه های خلبانی با سطح زبانی 4 ایکائو واجد شرایط ثبت نام آزمون زبان خلبانی می باشند. برای توضیحات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.
✔️ مصاحبه آزمون زبان انگلیسی هوانوردی شامل دو بخش آماده سازی و سوالات اصلی آزمون است. برای توضیحات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.
برای مشاوره آزمون زبان خلبانی
برای مشاوره آزمون زبان خلبانی
سلام مصاحبه دارد ؟
سلام . آزمون زبان خلبانی مصاحبه داره .
سلام من خلبان نیستم می توانم در آزمون شرکت کنم ؟
سلام . شما نمی تونین در آزمون زبان خلبانی شرکت کنین .
سلام . من چطور باید خلبان بشوم ؟
سلام . می تونین در کلاس های آموزشی آزاد رشته خلبانی شرکت کنین .
سلام با مدرک دیپلم ریاضی می توانم خلبان شوم ؟
سلام . می تونین برای خلبان شدن اقدام کنین .
سلام نمره آزمون تا چند سال اعتبار دارد ؟
سلام . در آزمون زبان خلبانی میزان اعتبار مدرک سطح 4 به مدت 3 سال ، سطح 5 به مدت 6 سال و در صورت کسب نمره سطح 6 نیازی به انجام آزمون مجدد نیست .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©