کارنامه آزمون وکالت مدتی پس از برگزاری این آزمون در مراکز و کانون های وکلای قوه قضاییه و دادگستری، به صورت اینترنتی منتشر می گردد. با بررسی نمونه هایی از کارنامه آزمون وکالت، می توان گفت نام دروس آزمون، نمرات خام کسب شده، تراز کل نهایی و غیره، از جمله اطلاعات درج شده در این کارنامه می باشند.
برای مشاوره نحوه دریافت کارنامه آزمون وکالت
برای مشاوره نحوه دریافت کارنامه آزمون وکالت
کارنامه آزمون وکالت در هر سال پس از برگزاری آزمون و با گذشت حداکثر 3 ماه از این تاریخ، به واسطه سایت سازمان سنجش آموزش کشور قابل دریافت است. در این کارنامه اطلاعات جزئی در رابطه با مشخصات فرد شرکت کننده و همچنین درصد نتیجه کسب شده در هر درس نمایش داده می شود. برای آشنایی بیشتر با محتوای این کارنامه ها همچون نمونه قوه قضاییه یا دادگستری می توان مجموعه کارنامه های منتشر شده در سال های گذشته را دریافت و بررسی کرد.
از تاریخ انتشار کارنامه های داوطلبان می توان با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور، نتیجه آزمون خود را دریافت کرده و وضعیت قبولی خود را پیش بینی نمود. به دلیل این که برخی داوطلبان با محتویات کارنامه آزمون های وکالت آشنایی کافی ندارند، دغدغه ها و اشتباهاتی در هنگام مشاهده این نتیجه پیش خواهد آمد. برای پیشگیری از چنین اشتباهاتی، در این مقاله به بررسی کلی ساختار کارنامه آزمون وکالت دادگستری و قوه قضاییه و همچنین نمونه هایی از مرکز وکلای قوه قضاییه و همچنین کانون وکلای دادگستری پرداخته شده است.
مرکز وکلای قوه قضاییه یکی از برگزار کنندگان آزمون وکالت در کشور می باشد. از این رو افرادی که تمایل به کسب پروانه وکالت خود دارند، باید نسبت به ثبت نام آزمون وکالت و شرکت در آن اقدام نمایند. برای قبولی در این آزمون باید حد نصاب لازم را کسب کرد و درصدهای کسب شده در دروس مختلف، جوابگوی پذیرش نهایی فرد باشد. بررسی کارنامه قبولی مرکز وکلا قوه قضاییه یکی از بهترین راه ها برای آشنایی کافی با موارد درج شده در این کارنامه ها و تخمین قبولی می باشد. در قسمت زیر کارنامه های نمونه قوه قضاییه قرار داده شده است.
نمونه کارنامه مرکز وکلای قوه قضاییه 1:
نمونه کارنامه آزمون وکالت قوه قضاییه 2:
نمونه کارنامه مرکز وکلای قوه قضاییه 3:
داوطلبانی که تمایل به شرکت در آزمون کتبی وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه دارند، می توانند نمونه کارنامه افراد متقاضی در سال های گذشته را با یک جستجوی ساده در بستر اینترنت پیدا کنند. آشنایی با معیار تعیین حد نصاب پذیرش شرکت کنندگان این آزمون، با مطالعه و بررسی کارنامه های مختلف دیگران امکان پذیر خواهد بود، چرا که برخی داوطلبان سال های گذشته ممکن است بر مبنای نمره خام کسب شده مردود شده باشند، ولی بر اساس معیار تراز امکان قبولی برای آن ها وجود داشته است.
لازم به ذکر است که معمولا درصدها و نمرات بسیار پایین در برخی دروس، یا حتی درصد صفر و منفی در کارنامه های آزمون این مرکز به کرات دیده می شود، اما با توجه به اعمال معیار تراز برای شرکت کنندگان، حتی با کسب نمره صفر در چند درس نیز شانس قبولی برای آن ها وجود دارد.
همانطور که بسیاری داوطلبان اطلاع دارند، در این کارنامه ها تنها نمرات خام به همراه تراز و رتبه داوطلب درج شده است و همچون بسیاری از کارنامه های آزمون های دیگر، وضعیت قبولی یا عدم قبولی نمایش داده نمی شود.
سازمان سنجش آموزش کشور، برگزار کننده آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری می باشد. افرادی که در آزمون وکالت ثبت نام می کنند، باید با دریافت نمونه کارنامه کانون وکلای دادگستری، همزمان رتبه های قبولی در آزمون همان سال را نیز بررسی نمایند.
با این کار می توان رتبه قبولی در آزمون وکالت را حدس زد و کوشش کافی را در جهت دستیابی به این هدف انجام داد. طبیعتا رتبه قبولی برای هر استان متفاوت می باشد و افرادی که موفق به قبولی در آزمون وکالت می شوند، امکان دریافت پروانه وکالت و ادامه فعالیت های خود را خواهند داشت.
با نظر به حساسیت و اهمیت پذیرش در این آزمون برای شرکت کنندگان کانون وکلای دادگستری و نیاز بسیار به بررسی نمونه کارنامه های این مرکز، در این بخش و در تصاویر زیر نمونه هایی از کارنامه نتیجه داوطلبان سال های گذشته قرار داده شده است و بخش های مختلف کارنامه را در این تصاویر می توان بررسی کرد.
نمونه کارنامه کانون وکلای دادگستری 1:
نمونه کارنامه کانون وکلای دادگستری 2:
نمونه کارنامه کانون وکلای دادگستری 3:
با توجه کافی در کارنامه های ارائه شده می توان دریافت که در حالت کلی، قبولی داوطلبان به وضعیت نمرات خام و تراز رقبای آن ها در این آزمون بستگی دارد و نمی توان حد نصاب مشخصی را برای هر سال تعیین کرد. پس از قبولی در آزمون کتبی وکالت دادگستری، افراد منتخب به مرحله آزمون شفاهی راه پیدا خواهند کرد. شرکت کنندگانی که موفق به کسب درصدهای بالا و کافی در آزمون کتبی می شوند، در نهایت نمره کل و تراز نهایی آن ها نیز بالاتر خواهد بود و می توانند رتبه قبولی را به دست آورند.
برخی داوطلبان با بررسی نمونه کارنامه قبولی وکالت با طرح تسهیل، سوالاتی در رابطه با این طرح داشته و تمایل به کسب اطلاعات در رابطه با طرح تسهیل دارند. در رابطه با طرح تسهیل باید بیان کرد که پس از تصویر طرح استسفاریه مواد 3، 4 و 5 قانون تسهیل صدور مجوز کسب و کار در مجلس توسط نمایندگان، معیار قبولی داوطلبان در آزمون های وکالت، سردفتری و همچنین ثبت نام آزمون کارشناس رسمی، معیار "تراز آزمون" تعیین شده است.
بنابر مصوبه گفته شده، در هنگام تعیین وضعیت قبولی یک داوطلب، مهم ترین محتویات کارنامه که در پذیرش او تاثیرگذار خواهد بود، ترازهای کسب شده در دروس مختلف و همچنین تراز نهایی داوطلب هستند. البته باید این را در نظر گرفت که برخی داوطلبان بدون پاسخگویی به حتی یک سوال ممکن است ترازهای نهایی در سطح 3300 و یا حتی بالاتر کسب کنند، اما امکان قبولی برای این داوطلبان به هیچ عنوان وجود ندارد. تصاویر زیر چند نمونه کارنامه قبولی وکالت با طرح تسهیل را نشان می دهند.
نمونه کارنامه قبولی وکالت با طرح تسهیل 1:
نمونه کارنامه قبولی وکالت با طرح تسهیل 2:
نمونه کارنامه قبولی وکالت با طرح تسهیل 3:
با وجود طولانی شدن تصویب طرح تسهیل، این طرح در نهایت در اوایل سال 1401 به تایید و تصویب شورای نگهبان رسید. طرح تسهیل با هدف حذف بروکراسی های مانع زا در روال اشتغال افراد در کشور ارائه و در حال اجرا می باشد.
بنابراین، بر اساس پیش بینی های این قانون، داوطلبان کسب پروانه وکالت، سالانه با شرکت در آزمون های وکلای نمونه قوه قضاییه و یا دادگستری و همچنین کسب 70 درصد از نمرات 1 درصد برتر آزمون، می توانند موفق به کسب پروانه خود شوند. هم مرکز وکلای قوه قضاییه و هم کانون وکلای دادگستری ملزم به اجرای این قانون می باشند، هرچند اجرای آن منجر به افزایش تعداد وکیلان در استان های مختلف باشد.
به طور کلی داوطلبان آزمون وکالت مرکز وکلای نمونه قوه قضاییه و یا کانون وکلای دادگستری به دو دسته افراد سهمیه دار و بدون سهمیه (یعنی سهمیه آزاد) تقسیم می شوند. سهمیه های آزمون وکالت شامل امتیازات ایثارگری، جانبازی، آزاده و غیره می باشد. نمونه کارنامه آزمون وکالت دادگستری و قوه قضاییه با سهمیه می تواند میزان تاثیر سهمیه افراد را در تراز نهایی و یا درصد نمره کسب شده دروس نمایش داده و امکان بررسی و مقایسه را برای افراد مهیا کند. در جدول زیر لیست افراد مشمول سهمیه در این آزمون ها ارائه شده است.
سهمیه های آزمون وکالت | |
همسر و یا فرزند شهید | آزاده با حداقل پیشینه 3 ماه اسارت |
جانباز با حداقل 10 درصد جانبازی | همسر و فرزند آزاده با حداقل پیشینه 3 ماه اسارت |
رزمنده با حداقل پیشینه 6 ماه حضور در جبهه | فرزند رزمنده ای که دست کم 12 ماه پیشینه حضور داوطلبانه در جبهه داشته باشد |
همسر و یا فرزند جانباز بالای 25 درصد |
این نکته را باید در نظر گرفت که در دسته بندی سهمیه های آزمون وکالت، داوطلبان هر دسته، با رقبای خود در همان دسته مقایسه خواهند شد. بر این اساس می توان گفت که رتبه و تراز کسب شده هر فرد پس از مقایسه با رقبای خودش در دسته سهمیه دار و یا بدون سهمیه، نشان دهنده وضعیت پذیرش یا رد او خواهد بود. با توجه به این که الزامات و سهمیه قبولی داوطلبان در آزمون های وکالت قوه قضاییه و دادگستری با یکدیگر متفاوت است. تصاویر زیر تعدادی نمونه کارنامه آزمون وکالت دادگستری یا قوه قضاییه با سهمیه را نمایش می دهد.
نمونه کارنامه آزمون وکالت با سهمیه 1:
نمونه کارنامه آزمون وکالت با سهمیه 2:
نمونه کارنامه آزمون وکالت با سهمیه 3:
برای بررسی بیشتر نمونه قوه قضاییه و کارنامه آزمون وکالت با سهمیه، می توان نتایج داوطلبان سال های گذشته را از بین مجموعه کارنامه های هر ساله این آزمون دریافت و بررسی کرد. معمولا مجموعه کارنامه ها به صورت جداگانه برای مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون وکلای دادگستری ارائه می شود. سالانه ظرفیت های پذیرش اعلام شده توسط هر مرکز نیز متفاوت خواهد بود و درصدی از ظرفیت کل پذیرش که معمولا 30 درصد می باشد، برای افراد سهمیه دار لحاظ می گردد.
با توجه به متفاوت و مجزا بودن آزمون های وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه و همچنین دادگستری، بهتر است توضیحات کارنامه آزمون وکالت این دو کانون را برای راهنمایی بیشتر متقاضیان ارائه کرد. همانطور که در بخش های قبلی توضیح داده شد، مهم ترین اطلاعات درج شده در این کارنامه ها، نمرات دروس و همچنین تراز داوطلبان می باشد. با بررسی نمونه کارنامه آزمون وکالت قوه قضاییه یا دادگستری سال های قبل، می توان دسته بندی توضیحات و اطلاعات را در قالب زیر به داوطلبان ارائه کرد.
توضیحات کارنامه آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه
توضیحات کارنامه آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه را باید با بررسی نمونه های مختلفی به دست آورد. در این کارنامه ها اطلاعات چندانی در رابطه با نحوه مقایسه تراز و رتبه داوطلبان و یا وضعیت قبولی نهایی آن ها درج نمی گردد، لذا داوطلبان باید به شخصه اطلاعات کافی را از بخش های مختلف این کارنامه ها به دست آورده و شانس قبولی خود را تخمین بزنند.
در ابتدا باید ذکر کرد که همزمان با انتشار اطلاعیه های اعلام نتایج آزمون وکالت، کارنامه داوطلبان آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه را می توان از طریق سایت مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد به نشانی sanjesh.org دریافت و مشاهده کرد. این مرکز سالانه تعدادی از داوطلبان را که دارای مدرک تحصیلی کارشناسی حقوق و یا مدرکی بالاتر هستند، به عنوان پذیرفته شدگان نهایی انتخاب می کند.
کارنامه داوطلبان آزمون وکالت این مرکز شامل اطلاعاتی همچون نمرات خام دروس آزمون و نمره کل تراز نهایی وکالت می باشد. منظور از نمره خام دروس آزمون، همان درصد نمرات به دست آمده توسط داوطلبان است که در صورت کسب درصدهای مناسب می توان رتبه قبولی را در این آزمون به دست آورده و راهی مراحل بعدی یعنی مصاحبه شفاهی شد.
توضیحات کارنامه آزمون وکالت دادگستری
در این بخش توضیحات کارنامه آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری برای داوطلبان آزمون این مرکز ارائه خواهد شد. در این کارنامه ها نیز مشابه با کارنامه های مرکز وکلای نمونه قوه قضاییه، نمره کل تراز نهایی وکالت به همراه نام دروس و نمره خام کسب شده درج می گردد. با توجه به تصاویر ارائه شده از کارنامه های این کانون در بخش های قبلی، می توان دریافت که نوع سهمیه افراد شرکت کننده در آزمون وکالت نیز با عنوان آزاد و یا ایثارگر تعیین می شود.
مشابه با سایر آزمون های برگزار شده در کشور، امکان اعتراض به کارنامه آزمون وکالت نیز، هم برای داوطلبان مرکز وکلای قوه قضاییه و هم برای داوطلبان کانون وکلای دادگستری فراهم شده است. در صورتی که نتایج آزمون و همچنین تراز نهایی آزمون وکالت برای شرکت کننده قابل پذیرش نباشد، می تواند از روش های مختلفی، اعتراض خود را به کارنامه منتشر شده ارائه کند. ثبت اعتراضات به نتایج آزمون وکالت تنها به صورت اینترنتی انجام می شود و دو روش مختلف آن در زیر ارائه شده است.
اعتراض به کارنامه آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه
عده ای از افراد، ثبت اعتراض را یکی از روش های امتحان مجدد شانس خود برای قبولی در آزمون کتبی می دانند. در حقیقت امروزه چنین امکانی برای آن ها فراهم شده است و می توان درخواست اعتراض به نتایج آزمون کتبی و نمرات درج شده در کارنامه ها را در سیستم پاسخگویی سنجش ثبت کرد. پس از انجام مرحله آزمون کتبی، در صورت عدم کسب نمره رضایت بخش و مورد انتظار خود، می توان مشابه با تصویر زیر وارد سامانه ثبت درخواست به آدرس request.sanjesh.org شد.
پس از ثبت نام اولیه، امکان ثبت درخواست بررسی مجدد نتیجه آزمون وکالت وجود خواهد داشت. نتیجه این اعتراضات معمولا تا 1 هفته الی 1 ماه پس از ثبت آن اعلام می گردد. داوطلبان جهت اعتراض به کارنامه آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه، باید به این نکته دقت داشته باشند که بلافاصله پس از اعلام نتایج آزمون کتبی یا شفاهی، تنها تا چند روز (معمولا 5 روز) مهلت برای ثبت درخواست بررسی مجدد نتیجه وجود خواهد داشت. داوطلبانی که تراز و رتبه لازم برای قبولی را کسب نکرده باشند، از ورود به مرحله آزمون شفاهی و حضوری جا می مانند و این مسئله برای عده زیادی ناراحت کننده خواهد بود.
اعتراض به کارنامه آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه
در بخش های قبل ذکر شد که سازمان سنجش آموزش کشور متولی برگزاری آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری می باشد. بر خلاف آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه، اعتراض به کارنامه آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری پس از برگزاری آزمون و انتشار کارنامه ها در سایت sanjesh.org امکان پذیر است. در این سایت بخشی مختص ثبت اعتراضات داوطلبان تعبیه شده است.
داوطلبان برای اعتراض به کارنامه آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری باید به آدرس اینترنتی request.sanjesh.org رجوع کرده و مشابه با تصویر زیر، ابتدا فرم عضویت در سامانه پاسخگویی اینترنتی را تکمیل نمایند. در این فرم اطلاعات اولیه و مشخصات داوطلب همچون نام و نام خانوادگی، نام پدر، تاریخ تولد و غیره مورد نیاز است. مهم ترین اطلاعات لازم برای تکمیل این فرم، کد ملی، آدرس پست الکترونیکی و همچنین شماره تلفن همراه فرد می باشد، چراکه از این طریق نتیجه بررسی اعتراض، به داوطلب اطلاع رسانی خواهد شد.
در نهایت پس از تکمیل فرم ثبت نام و عضویت در سامانه پاسخگویی اینترنتی، متقاضی می تواند با ورود به سایت و مراجعه به بخش آزمون وکالت، درخواست خود را از طریق لینک اعتراض به نمرات یا نتایج آزمون وکالت برای بررسی های بیشتر ثبت نماید. پس از انجام بررسی های لازم و اتمام فرآیند بررسی اعتراضات، نتایج درخواست ها از طریق راه های ارتباطی تکمیل شده در فرم عضویت که در تصویر بالا قابل مشاهده است، به متقاضیان اعلام خواهد شد.
در برخی شرایط ممکن است داوطلب از نتیجه آزمون و درصدهای کسب شده خود رضایت نداشته و احتمال بروز خطا در کارنامه او وجود داشته باشد. از این رو پس از ثبت اعتراض به کارنامه می توان بعضا نتایج را تغییر داده و موفق به قبولی در آزمون وکالت شد. ظرف مهلت چند روز پس از انتشار کارنامه ها می توان مراتب اعتراض خود را در این بخش ثبت کرد و معمولا به این درخواست ها تا چند هفته پس از انتشار نتایج پاسخ داده خواهد شد.
در نظر داشته باشید مشاوران سامانه مشاوره تحصیلی هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره کارنامه آزمون وکالت پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام آزمون های استخدامی هیوا از آخرین اخبار و تغییرات این حوزه مطلع گردید.
✔️ برای دریافت نمونه کارنامه آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون وکلای دادگستری می توان مجموعه کارنامه های سال های پیشین را دانلود و بررسی کرد که نمونه هایی از آن ها در مقاله ارائه شده است.
✔️ در کارنامه آزمون وکالت بخشی برای تعیین سهمیه داوطلبان قرار داده شده است که از جمله این سهمیه ها می توان به آزاد، ایثارگری و غیره اشاره کرد و میزان ظرفیت پذیرش این سهمیه ها در مقاله توضیح داده شده است.
✔️ برای اعتراض به کارنامه آزمون وکالت می توان درخواست خود را پس از انتشار نتایج آزمون کتبی یا شفاهی به صورت اینترنتی ثبت کرد که توضیحات کامل آن در مقاله ارائه شده است.
برای مشاوره نحوه دریافت کارنامه آزمون وکالت
برای مشاوره نحوه دریافت کارنامه آزمون وکالت
سلام به دلیل محرم زمان آزمون تغییر کرده ؟
سلام . زمان برگزاری آزمون وکالت تغییر نکرده .
سلام پدر بنده 18 ماه در جبهه حضور داشتند سهمیه دارم ؟
سلام . در آزمون وکالت می تونین از سهمیه استفاده کنین .
سلام من موفق به ثبت نام نشدم می توانم کاری انجام بدهم ؟
سلام . امکان ثبت نام آزمون وکالت وجود نداره باید منتظر بمونین در آزمون دور بعد ثبت نام و شرکت کنین .
سلام آزمون وکالت چه تاریخی است ؟
سلام . آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری 13 مرداد ماه و آزمون وکالت قوه قضاییه در تاریخ 3 شهریور ماه برگزار خواهد شد .
سلام امروز می توانم ثبت نام کنم ؟
سلام . خیر ، مهلت ثبت نام آزمون وکالت تمام شده .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©