متقاضیان رشته شغلی وکالت می بایست ابتدا از طریق کنکور سراسری علوم انسانی در رشته حقوق پذیرفته شوند و پس از اتمام دوره کارشناسی رشته حقوق و اخذ مدرک کارشناسی در آزمون وکلای دادگستری و قوه قضاییه جهت ورود به حرفه وکالت شرکت نمایند و با قبولی در یکی از این دو آزمون و گذراندن دوره کارآموزی به عنوان وکیل مشغول به کار شوند.
برای مشاوره نحوه ورود به وکالت
برای مشاوره نحوه ورود به وکالت
بسیاری از افراد به دلیل علاقه فراوان به رشته حقوق، در زمان انتخاب رشته دبیرستان رشته علوم انسانی را از بین سایر رشته های شاخه نظری انتخاب نموده و تمام تلاش خود را با مطالعه درست منابع برای ورود به رشته حقوق از طریق قبولی در کنکور سراسری و کسب رتبه پایین می نمایند. از طرفی دانشگاه های مختلف سراسر کشور هرساله در این رشته دانشجویان بسیاری را می پذیرند.
لذا، علاقمندان پس از قبولی، در این رشته به تحصیل پرداخته و پس از فارغ التحصیلی در این رشته برای ورود به بازار کار لازم است در حوزه های مختلفی از جمله وکالت، قضاوت و ...برحسب علاقه خود فعالیت نمایند که برای ورود به حوزه ها باید دانش اموختگان برای سنجش علم و آموخته های خود در آزمون وکالت و یا قضاوت شرکت نمایند.
از بین این حوزه های نام برده شده رشته شغلی وکالت از محبوبیت بالایی برخوردار بوده، که برای ورود به این رشته می بایست داوطلبان دارای مدرک کارشناسی رشته حقوق، فقه و مبانی حقوق از دانشگاه و حوزه های مورد تایید وزارت علوم در آزمون وکالت شرکت نمایند. همچنین، فارغ التحصیلان رشته های غیر مرتبط کارشناسی هرچند در مقطع کارشناسی ارشد نیز رشته حقوق خوانده باشند، نمی توانند در این آزمون شرکت نمایند و وارد این حرفه شوند. بنابراین، برای ورود به رشته وکالت دارا بودن مدرک کارشناسی در رشته حقوق الزامی می باشد. در ادامه این مقاله برای آشنایی شما متقاضیان با رشته وکالت و نحوه ورود به این رشته به معرفی رشته وکالت پرداخته شده و قصد داریم توضیحاتی در مورد شرایط ورود به رشته حقوق و انتخاب رشته کنکور حقوق ارائه دهیم.
دانش آموزان رشته علوم انسانی برای دستیابی به رشته حقوق با یکدیگر به رقابت پرداخته، تا به رشته مورد علاقه خود دست یابند. از آنجا که این رشته از بین لیست رشته های کنکور علوم انسانی بازار کار خوبی دارد؛ دانش آموزان می توانند با قبولی در رشته حقوق در شغل های وکالت و یا مشاوره حقوقی در بانک ها، سازمان های دولتی و خصوصی و ... مشغول به کار شوند، اما از بین حوزه های شغلی ارائه شده رشته وکالت از اعتبار بالایی برخوردار بوده و فارغ التحصیلان رشته حقوق بیشتر به دنبال فعالیت در این حوزه می باشند.
رشته حقوق بیشتر در روابط اجتماعی بین افراد با یکدیگر و یا روابط بین دولت با سایر افراد جامعه کاربرد دارد. به این صورت که رابطه بین دولت و افراد جامعه را می توان به عنوان حقوق عمومی درنظر گرفت و روابط خصوصی بین افراد جامعه و یا مردم با یکدیگر را حقوق خصوصی می نامند که اگر این روابط فردی با یکدیگر در خصوص مسائل تجاری به کار رفته باشد نوع رشته حقوق از نوع حقوق تجاری می باشد.
رشته حقوق از گرایش های متنوع و گسترده دیگری تشکیل شده است که در زندگی روزمره همه افراد استفاده می شود، علاوه بر گرایش های ذکر شده؛ حقوق مدنی را می توان نام برد که به مسائلی از قبیل مالکیت، قراردادها و مسئولیت هایی که در اختیار فرد گذاشته می شود، می پردازد. همچنین در خصوص مسائل و روابط بین الملل، حقوق روابط بین الملل به رابطه بین دولت ها و سازمان های بین المللی می پردازد.
درواقع افرادی که در رشته حقوق فارغ التحصیل شده اند، می توانند به عنوان یک رشته شغلی رشته وکالت را انتخاب نمایند که برای ورود به این حرفه لازم است ابتدا در آزمون وکلای دادگستری و قوه قضاییه قبول شوند و با گذراندن دوره کارآموزی وارد این رشته شوند. افرادی که وارد رشته شغلی وکالت می شوند وظیفه برقراری عدالت را به عنوان یک مامور مسئولیت پذیر از طرف فردی دیگر برعهده می گیرند و وظیفه دارند تمامی امورحقوقی و وکالتی وی را انجام دهند.
پایه نهم دبیرستان زمانی است که دانش آموزان می بایست از طریق هدایت تحصیلی و مشاوره های مدرسه و همچنین علاقه خود به یکی از رشته های ارائه شده، رشته تحصیلی مورد نظر خود را انتخاب نمایند. در این میان دانش آموزانی هستند که از همان ابتدا رویای وکالت را در سر می پرورانند؛ بنابراین این دانش آموزان می توانند رشته علوم انسانی را انتخاب نمایند و خود را برای قبولی در کنکور سراسری در رشته حقوق آماده نمایند.
پس از قبولی در کنکور سراسری و کسب رتبه پایین در شاخه علوم انسانی لازم است تا فرد در زمان انتخاب رشته کنکور سراسری، کدرشته محل های مربوط به رشته حقوق و یا فقه و مبانی حقوق اسلامی را بسته به علاقه خود به دانشگاه های مختلف انتخاب نماید. پس از گذراندن دروه کارشناسی و اخذ مدرک لیسانس در رشته حقوق فارغ التحصیل می شود و می تواند برای ورود به رشته وکالت در آزمون های وکلای دادگستری و یا قوه قضاییه شرکت نماید و در صورت قبولی در این آزمون ها در کار آموزی وکالت وارد شود. سپس در پایان این دوره کارآموزی می بایست پایان نامه خود را ارائه دهد تا به عنوان وکیل پایه دو شناخته شود.
در صورتی که فرد بخواهد به عنوان وکیل پایه یک شناخته شود، لازم است که در آزمون اختبار شرکت نماید؛ این آزمون شامل دو آزمون کتبی و یک مصاحبه شفاهی می باشد که فرد با قبولی در هر مرحله و کسب نمره لازم در مصاحبه می تواند در این آزمون پذیرفته شود.
داوطلبان گروه آزمایشی علوم انسانی می بایست با توجه به رشته ای که برای قبولی در نظر دارند به ضرایب هر درس توجه نمایند. کنکور علوم انسانی شامل 5 زیر گروه می باشد که رشته های دانشگاهی به صورت جداگانه مختص به هر زیر گروه در دفترچه ثبت نام کنکور سراسری علوم انسانی مشخص شده است.
رشته حقوق مختص به زیر گروه 1 می باشد و داوطلبان باید با توجه به این موضوع دروسی که در زیر گروه 1 دارای ضریب بالایی هستند، را شناسایی نموده تا شانس قبولی بیشتری در این رشته داشته باشند. سپس این متقاضیان مانند سایر گروه های دیگر در صورتی که مجاز به انتخاب رشته کنکور سراسری شده باشند، می توانند کدرشته محل های رشته حقوق را اولویت بندی نموده و سپس به سایت سنجش جهت تکمیل فرم انتخاب رشته سراسری اقدام نمایند.
این افراد پس گذراندن دوره کارشناسی و فارغ التحصیلی در رشته حقوق در صورت علاقه به ادامه تحصیل در این رشته می بایست در کنکور کارشناسی ارشد رشته حقوق شرکت نمایند. همچنین، لازم است که افراد قبل از انتخاب رشته ارشد از تمامی گرایش های رشته حقوق آ گاه شده و با درنظر داشتن روحیه و توانایی های فردی، گرایش مورد علاقه خود را انتخاب نمایند؛ از جمله گرایش هایی که متقاضیان ارشد حقوق می توانند انتخاب کنند شامل حقوق بشر، حقوق بین الملل، حقوق جزا، حقوق مالکیت و ... می باشد.
در صورتی که فرد متقاضی رشته حقوق از طریق کنکور سراسری نتواند در یکی از رشته های با آزمون حقوق شرکت نماید، می تواند شانس خود را برای ثبت نام در رشته های بدون آزمون از طریق سوابق تحصیلی امتحان نماید؛ همچنین این افراد می توانند علاوه بر دانشگاه های سراسری در دانشگاه های غیر دولتی مانند دانشگاه آزاد در رشته حقوق ادامه تحصیل دهند.
علاقمندان به رشته حقوق و یا وکالت می توانند در کنکور سراسری علوم انسانی شرکت نموده و با اولویت بندی رشته محل های مرتبط به این رشته، انتخاب رشته خود را انجام دهند. همچنین، در صورتی که داوطلب رتبه خوبی در کنکور سراسری بدست نیاورد می تواند در رشته حقوق بدون کنکور دانشگاه آزاد و یا سایر دانشگاه های شهریه پرداز ثبت نام نماید.
اما پس از فارغ التحصیلی رشته حقوق در مقطع لیسانس چه با آزمون و یا بدون آزمون لازم است برای ورود به رشته وکالت در آزمون وکلای دادگستری و قوه قضاییه شرکت نمایید. لذا، برای اطلاع از زمان برگزاری آزمون وکلای دادگستری می توانید به سایت سنجش مراجعه نموده تا از تاریخ برگزاری آزمون مطلع شده و در صورت واجد شرایط ثبت نام، نام نویسی خود را انجام دهید.
متقاضیان آزمون وکلا دادگستری و قوه قضاییه پس از قبولی می بایست در دوره کارآموزی وکالت با حضور در دادگاه های مختلف حقوقی و کیفری در مدت زمان تعیین شده شرکت نمایند و با پایان دوره کارآموزی و ارائه پایان نامه پژوهشی خود به عنوان یک وکیل مشغول به کار شوند.
در صورت داشتن هر گونه سوال در خصوص نحوه ورود به وکالت و یا رشته حقوق و گرایش های مرتبط می توانید از طریق تماس تلفنی با مشاوران هیوا در ارتباط باشید. کارشناسان هیوا آماده پاسخگویی به تمامی سوالات شما می باشند. همچنین، شما می توانید عضو کانال تلگرامی کنکور سراسری هیوا و کنکور ارشد هیوا شوید تا از آخرین اخبار و اطلاعات لازم در این زمینه مطلع شوید.
✔️ طبق متن مقاله، داوطلبان رشته حقوق می بایست در کنکور سراسری علوم انسانی شرکت نمایند و با کسب رتبه مورد قبولی در رشته حقوق قبول شوند.
✔️برای ورود به رشته وکالت لازم است مدرک کارشناسی در رشته حقوق و یا فقه و مبانی حقوق داشته باشید که برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به متن مقاله مراعه نمایید.
✔️ طبق متن مقاله، لازم است در آزمون وکلای دادگستری و قوه قضاییه قبول شوید، که توضیحات بیشتر در این زمینه در متن مقاله ارائه شده است.
برای مشاوره نحوه ورود به وکالت
برای مشاوره نحوه ورود به وکالت
این رشته معاینه پزشکی داره ؟؟ معاینه هاش چی هست؟؟
سلام . برای شرکت در آزمون وکالت می تونین در دانشگاه در رشته حقوق تحصیل کنین ، برای پذیرش در رشته حقوق معاینات پزشکی انجام نمیشه .
سلام برای ورود به این رشته حقوق باید چه شرایطی داشت ؟ و معاینه پزشکی این رشته چی هست ؟
سلام . با مدرک کارشناسی حقوق می تونین در آزمون وکالت شرکت کنین ، برای تحصیل در رشته حقوق باید مدرک دیپلم نظام جدید و یا مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی و یا مدرک دیپلم و کاردانی داشته باشین .
سلام ببخشید کسی که رشتش تجربی باشه و کنکور تجربی شرکت کرده باشه می تونه توی انتخاب رشته با کنکور آزاد رشته حقوق بزنه ؟
سلام . خیر شما نمی تونین در پذیرش با آزمون رشته حقوق دانشگاه آزاد شرکت کنین .
سلام ، خسته نباشید . ببخشید بنده دارای مدرک کاردانی رشته لجستیک ( از زیرشاخه های رشته های مدیریت و خدمات انسانی هستم) الان می خواهم برای لیسانس، رشته حقوق بخونم.می خواستم بدونم اولا امکانش هست ، و اگر امکانش هست چطور باید اقدام کنم؟چه مدت زمان طول میکشه تا بتونم لیسانس حقوق بگیرم؟کدام دانشگاه مدرکش معتبر تره و شهریه ها چه مقدار است؟و بعد از اخذ مدرک لیسانس حقوق چطور میشود برای آزمون وکالت و آزمون سردفتری امتحان داد،لطفا راهنمایی کنید،سپاس.
سلام . در صورتی که مشکل نظام وظیفه ندارین ، می تونین در مقطع کارشناسی پیوسته در رشته حقوق تحصیل کنین و بعد از فارغ التحصیلی در آزمون وکالت شرکت کنین ، مدرک همه دانشگاه ها معتبره ، می تونین برای ثبت نام و انتخاب دانشگاه با مشاوران ما ارتباط برقرار کنین تا شما رو راهنمایی کنن .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©