در پاسخ به سوال فلوشیپ چیست و فرق آن با فوق تخصص در چه چیزی می باشد؟ باید گفت فلوشیپ یک دوره تخصصی ویژه پزشکان متخصص است و افراد با ثبت نام و پذیرفته شدن در این دوره می توانند در بازه زمانی 6 ماه تا 2 سال آموزش های تکمیلی را در رشته خود دریافت نمایند. ثبت نام در هر یک از دوره ها مستلزم داشتن شرایط اعلام شده و همچنین پرداخت هزینه می باشد.
برای مشاوره فلوشیپ و تفاوت آن با فوق تخصص
برای مشاوره فلوشیپ و تفاوت آن با فوق تخصص
افرادی که در رشته پزشکی مشغول به تحصیل می شوند پس از گذراندن دوره تخصص خود تلاش می کنند تا کسب تجربه های بیشتر سطح دانش خود را افزایش داده و خدمات بیشتر و مناسب تری به بیماران ارائه دهند. اصلی ترین راهکار افزایش دانش و تجربه، شرکت در فلوشیپ می باشد اما آنچه که اهمیت دارد این است که فلوشیپ چیست و چگونه می توان در دوره های تکمیلی شرکت نمود و تجربه کسب کرد؟
پزشکان متخصص می توانند با مراجعه به سایت سنجش پزشکی در دوره های تکمیلی یا همان فلوشیپ شرکت نموده و با گذراندن طول دوره تعیین شده مدرک پایان دوره خود را دریافت نمایند. اینکه فلوشیپ در چه دانشگاهی برگزار می گردد و طول دوره آن چه مدت طول می کشد موضوعات متفاوتی است که در متن حاضر مورد بررسی قرار گرفته علاوه بر این به جزئیات مربوط به اینکه فلوشیپ چیست؟، فرق آن با فوق تخصص در چه مواردی است، شرایط و مدارک لازم برای ثبت نام و ... نیز پرداخته شده است.
در حال حاضر با توجه به پیشرفت هایی که در زمینه های مختلف علمی صورت گرفته است افراد تمایل دارند تا در رشته تحصیلی خود به بالاترین سطح علمی برسند و مدارج علمی را تا بهترین حد طی کنند. در بین رشته هایی که افراد بیشتر از سایرین به دنبال پیشرفت هستند فارغ التحصیلان رشته های پزشکی بوده که تلاش می کنند تا با انتخاب یکی از گرایش های تخصص به صورت حرفه ای و اختصاصی به عنوان متخصص یکی از اعضای بدن شناخته شوند.
در پاسخ به سوال فلوشیپ چیست؟ و فرق آن با فوق تخصص در چه چیزی است باید گفت که این کلمه به عنوان یک دوره تخصصی در بخش یا ارگان خاصی از بدن نامیده می شود و افرادی که دارای مدرک تخصص باشند می توانند با ثبت نام فلوشیپ و گذراندن یک دوره کوتاه مدت تنها در یک بخش از تخصص خود مدرک فلوشیپ دریافت نمایند. عموما افرادی که تمایل به دریافت مدرک فلوشیپ دارند علاوه بر بحث یادگیری و افزایش مهارت به دنبال تقویت رزومه خود نیز می باشند چرا که گذراندن دوره های فلوشیپ و دریافت مدارک معتبر از دانشگاه مجری این دوره امتیاز بزرگی برای افراد در نظر گرفته می شود.
طول دوره فلوشیپ با توجه به شرایط برگزاری آن، دانشگاه مجری دوره، نوع تخصص و ... از 6 ماه تا دو سال متفاوت است و افرادی که در این دوره ها پذیرفته می شوند می بایست با علم به این موضوع در دوره فلوشیپ شرکت کنند. مدارک صادر شده از سوی دانشگاه های مجری دوره های فلوشیپ دارای اعتبار است و افراد می توانند با ارائه این مدارک سطح علم و توانمندی خود را در خصوص آن عنوان فلوشیپ نشان دهند.
در نهایت در پاسخ به این سوال که فلوشیپ یعنی چه و فرق آن با فوق تخصص در چیست باید گفت که فلوشیپ یک دوره تکمیلی مربوط به پزشکان متخصص است که با توجه به شرایط، در بازه های زمانی مختلفی برگزار می گردد. نکته قابل توجه در این جا این است که بین فلوشیپ و فوق تخصص تفاوت های فراوانی وجود دارد و نباید این دو را با هم اشتباه گرفت.
همانطور که گفته شد، فلوشیپ ها مربوط به پزشکان متخصص است که تمایل دارند تا در یک بخش خاصی از رشته تخصصی خود علم و تجربه بیشتری کسب کنند. با توجه به این موضوع مشخص می شود که انواع فلوشیپ ها با توجه به انواع تخصص ها در پزشکی مشخص می گردد که در این بخش به عنوان انواع فلوشیپ در دوره تخصص اشاره شده است:
متخصصین نورولوژی می توانند در فلوشیپ هایی مانند جراحی ستون فقرات، کنترل و درمان بیماری ام اس، سکته های مغزی، فلوشیپ پارکینسون و ... شرکت نموده تا علم و تجربه خود را در آن حوزه گسترش دهند.
از آنجایی که چشم یکی از حساس ترین و پیچیده ترین اعضای بدن به شمار می رود لذا متخصصین چشم پزشکی انتخاب های فراوانی برای دوره فلوشیپ دارند که متخصصان می توانند در هر کدام از بخش های دوره فلوشیپ خود را بگذرانند. این فلوشیپ ها شامل: بیماری قرنیه، شبکیه، آسیب شناسی چشم، انحراف چشم، تروما، ویتره ویترین و ... می باشد.
متخصصین گوش، حلق و بینی می توانند با گذراندن فلوشیپ هایی مانند لارنگولوژی، جراحی گوش، جراحی لوزه، جراحی بینی و ... حضور پیدا کرده و متناسب با این دوره ها به بیماران خود خدمات مختلفی ارائه نمایند.
با توجه به گستردگی فیزیولوژی بدن کودکان، متخصصان اطفال می توانند در فلوشیپ های مختلفی مانند بیماری های عفونی، قلب و عروق کودکان، گوارش کودکان، خون و لنف و ... شرکت نموده تا با اطمینان بیشتری به کودکان مراجعه کننده خدمت رسانی کنند.
متخصصین جراحی عمومی جزو متخصص هایی هستند که در بخش های مختلف بدن عمل های سرپایی و همچنین تخصصی فراوانی را انجام می دهند و همین موضوع باعث می شود تا این پزشکان به دنبال کسب تجربه در دوره های فلوشیپ باشند. از جمله انواع فلوشیپ در تخصص جراچی عمومی می توان به جراحی پیوند اعضای بدن، جراحی اطفال، جراحی تومورهای سرطانی، جراحی تروما و ... اشاره کرد.
یکی از شایع ترین و گسترده ترین انواع بیماری مربوط به بیماری های زنان و زایمان است و همین موضوع باعث می شود تا پزشکان متخصص زنان و زایمان به دنبال کسب تجربه در فلوشیپ های این تخصص باشند. از جمله فلوشیپ های زنان می توان بیماری های جنین، نازایی، اختلالات لگن در زنان و ... را نام برد.
بیماری های کلیه و مجاری ادرار دارای گستردگی های فراوانی است که شامل فلوشیپ های پیوند کلیه، اندویورولوژی، سرطان های دستگاه های ادراری - تناسلی و ... می باشد.
قلب یکی از ارگان های حساس در بدن است که متخصصان قلب می توانند در دوره های فلوشیپ اکوکاردیوگرافی، اینترونشنال کاردیوگرافی، بیماری های عروق بزرگسالان، عروق کودکان و ... شرکت نموده و تجربه های فراوانی را در این خصوص به دست بیاورند.
بخش گوارش در بدن دارای اجزای متنوعی است که هرکدام دارای پیچیدگی های ساختاری مربوط به خود می باشد. متخصصان گوارش می توانند در فلوشیپ های اندوسکوپی، کلونوسکوپی، تومور های گوارشی و ... شرکت کرده و در این بخش ها تجربه های فراوانی به دست بیاورند.
فلوشیپ های تخصص پوست، مو و زیبایی عموما در دوره های پوستی خلاصه می شوند و پزشکان متخصص در این حوزه می توانند در درماتوپاتولوژی، ضایعات پوستی، سوختگی، کاشت مو و لیزر فلوشیپ خود را دریافت نمایند.
در بخش تخصص پاتولوژی چندین فلوشیپ با عنوان سینوژنتیک، هماتولوژی، درماتولوژی وجود دارد که به عنوان اصلی ترین دوره های فلوشیپ در این تخصص شناخته می شوند.
فارغ التحصیلان رشته پزشکی در مقطع تخصص تلاش می کنند تا با پذیرفته شدن در آزمون فوق تخصص به درجه بالاتری از تحصیلات در این رشته وارد شوند. رشته های فوق تخصص متناسب با عنوان تخصص پزشکان تعیین می شود و این افراد می توانند در آزمون یکی از زیر مجموعه های این رشته ها شرکت کرده و در صورت قبولی در آزمون به عنوان فوق تخصص مشغول به تحصیل شوند. اما سوالی که پیش می آید این است که فرق فلوشیپ با فوق تخصص در چیست و آیا فلوشیپ بالاتر است یا فوق تخصص؟
در پاسخ به سوال که فلوشیپ چیست و فرق فلوشیپ با فوق تخصص در چه مواردی است باید گفت که فوق تخصص به عنوان یک مقطع تحصیلی معرفی شده و داوطلبان می بایست در یکی از رشته های این مقطع ثبت نام نموده، در آزمون ورودی دانشگاه شرکت کرده تا در صورت قبولی در آن به عنوان دانشجوی دوره فوق تخصص وارد دانشگاه شود.
میانگین طول دوره تحصیل در مقطع فوق تخصص حدود 2 تا 3 سال طول می کشد که در پایان این دوره نیز، افراد مدرک دانشنامه معتبر را از دانشگاه محل تحصیل خود دریافت می کنند. اما فلوشیپ به عنوان یک دوره آموزشی تلقی می شود. پس از اعلام اسامی قبول شدگان فلوشیپ، افراد در طول دوره 6 ماه تا 2 سال تنها در یک بخش به صورت آموزش های کوتاه مدت گواهی معتبری دریافت می کنند. تفاوت های بین فلوشیپ و فوق تخصص به شرح زیر است:
فوق تخصص یک مقطع تحصیلی می باشد، اما فلوشیپ به عنوان یه دوره تکمیلی معرفی می شود.
در انتهای دوره فوق تخصص افراد دانشنامه دانشگاهی دریافت می کنند، اما در فلوشیپ تنها یک گواهی پایان دوره به افراد تعلق می گیرد.
طول دوره فوق تخصص 2 سال تمام و در برخی رشته ها 3 سال است، اما طول دوره فلوشیپ ممکن است تنها در 6 ماه به اتمام برسد هر چند در برخی موارد دوره های 2 ساله هم وجود دارد.
اما در پاسخ به سوال آیا فلوشیپ بالاتر است یا فوق تخصص و فرق آن با فوق تخصص در چیست باید گفت که هر کدام از موارد ذکر شده در این بخش دارای دو موضوع جداگانه هستند که نمی توان آن ها را با هم مقایسه کرد. افرادی که تمایل به ادامه فعالیت در دوره تخصص را دارند می توانند با گذراندن فلوشیپ ها، تجربه مناسبی کسب کرده و رزومه خود را قوی کنند. اما فوق تخصص مقطع از تحصیلات دانشگاهی است که افراد وارد یک حوزه جدید از علم پزشکی می شوند.
در سال های گذشته هر مجموعه و سازمانی به منظور مدیریت بهتر شرایط و قوانینی را برای خود تصویب کرده اند که بر اساس این قوانین محدودیت هایی را برای افراد زیر مجموعه خود ایجاد می کند. در این بین شورای آموزش پزشکی هم مجموعه ای از قوانین و شرایط را اعلام کرده است تا با وجود این موارد به داوطلبان متقاضی، اجازه حضور در دوره های فلوشیپ داده شود.
در پاسخ به عنوان فلوشیپ چیست و فرق آن با فوق تخصص در چه مواردی است، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شرایط فلوشیپ را در قالب دو عنوان شرایط عمومی و شرایط اختصاصی به افراد متقاضی اعلام کرده که این شرایط پذیرش فلوشیپ بر اساس قانون مصوب به شرح زیر می باشد:
دریافت تاییدیه صلاحیت عمومی بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی (اعضای هیات علمی رسمی نیازی به ارائه این تاییدیه ندارند.
ارائه مدرک دانشنامه تخصصی مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و پزشکی
ارائه کارت پایان خدمت سربازی یا کارت معافیت دائم از خدمت وظیفه عمومی ( معافیت های موقت، کفالت، پزشکی و ... مورد قبول این مجموعه نمی باشد)
متقاضیان فلوشیپ می بایست مجوز های صادره از سوی معاونت درمان، مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را ارائه دهند.
پذیرفته شدن در آزمون پذیرش دستیار دوره های تکمیلی تخصصی (فلوشیپ)
عدم اشتغال به تحصیل در یکی از رشته های فوق تخصصی پزشکی و همچنین دوره های تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) و PhD
30 درصد از ظرفیت پذیرش مربوط به دارندگان سهمیه های رزمندگان و ایثارگران است. (این بخش دارای تبصره های خاص خود است که در دفترچه راهنمای ثبت نام به آن ها اشاره شده است.)
امتیازهای جداگانه ای نیز برای متقاضیان مناطق محروم با عنوان سهمیه مناطق محروم در نظر گرفته شده که جزئیات آن در دفترچه راهنمای ثبت نام ذکر شده است.
پذیرفته شدن در فلوشیپ محدودیت سنی ندارد و افراد می توانند بدون در نظر گرفتن این مورد ثبت نام خود را انجام دهند.
پرداخت هزینه های تعیین شده توسط دانشگاه مجری دوره
متقاضیان ثبت نام در دوره های تکمیلی (فلوشیپ) باید تمامی جزئیات مربوط به بخش شرایط را از طریق دفترچه راهنمای ثبت نام مطالعه نموده و با آگاهی از این موارد ثبت نام خود را تکمیل نمایند. با توجه به اینکه تبصره های فراوانی در این خصوص در نظر گرفته شده است ضروری است تا افراد قبل از هر کاری این تبصره ها را با دقت مطالعه نموده و پس از مراحل ثبت نام خود را تکمیل کنند.
مبنای ثبت نام در تمامی آزمون ها و ثبت درخواست های افراد ارائه مدارک معتبر می باشد که بر اساس این مدارک صلاحیت افراد متقاضی مورد بررسی قرار می گیرد. در همین راستا متقاضیان ثبت نام در دوره های تکمیلی (فلوشیپ) باید در زمان ثبت نام در دوره های خود، لیست مدارک اعلام شده را تهیه نموده و پس از آن مراحل ثبت نام خود را تکمیل کنند. معمولا لیست این مدارک را از طریق دفترچه های راهنمای ثبت نام به افراد متقاضی حضور در این دوره ها اعلام شده و متقاضیان ملزم به ارائه تمامی مدارک خواسته شده هستند که لیست مدارک مورد پذیرش فلوشیپ در این بخش ارائه شده است.
یک قطعه عکس 4*3
تصویر صفحه اول شناسنامه و صفحه توضیحات
کارت ملی
کارت پایان خدمت نظام وظیفه و یا معافیت دائم از خدمت نظام وظیفه
مجوز شرکت در آزمون فلوشیپ، صادر شده از سوی معاونت درمان، مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی
تصویر حکم استخدامی برای کلیه مستخدمین
تکمیل فرم شماره 2 برای کلیه مستخدمین
تکمیل فرم شماره 1 جهت اعضای هیات علمی کلیه دانشگاه های علوم پزشکی
ارائه مجوز از سوی مرکز امور هیات علمی برای داوطلبانی که خدمت ضریب K را انجام می دهند
تصویر دانشنامه تخصصی رشته پیش نیاز و یا گواهی قبولی در امتحان دانشنامه تخصصی الزامی می باشد
در صورت اتمام خدمات، تصویر گواهی پایان خدمات مورد تعهد که از سوی معاوت درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی صادر گردیده است.
ارائه مدارک مربوط به متقاضیان مناطق محروم
متقاضیان شرکت در فلوشیپ، می بایست لیست این مدارک را که در دفترچه راهنمای ثبت نام ذکر شده اند تهیه نموده و تمامی آن ها را ارائه دهند. با توجه به اینکه بررسی صلاحیت افراد بر اساس مدارک ارسال شده صورت می گیرد لذا این افراد باید تلاش کنند تا کلیه مدارک مستند و معتبر خود را آماده و ارائه دهند.
متقاضیانی که قصد ثبت نام در آزمون فلوشیپ را دارند باید در زمان ثبت نام هزینه دوره فلوشیپ را پرداخت نموده و پس از آن اجازه تکمیل مراحل را به دست بیاورند. با توجه به اینکه تکمیل ثبت نام و اجازه حضور در این آزمون مستلزم ارائه مدارک رسید پرداخت هزینه می باشد لذا بدون انجام دادن هزینه دوره فلوشیپ، اجازه ثبت نام به افراد داده نخواهد شد.
دفترچه راهنمای ثبت نام دوره های فلوشیپ، تمامی جزئیات مربوط به دوره ها در هر دانشگاه، عنوان دانشگاه های مجری، دوره های برگزار شده و ... را ارائه داده و داوطلبان می توانند با مطالعه این موارد با آگاهی کامل دوره مناسب خود را انتخاب کنند. در پاسخ به سوال جزئیات رشته های فلوشیپ چیست و فرق آن با فوق تخصص در چه مواردی است جدول زیر همراه با اطلاعات دانشگاه ها و دوره های تکمیلی ارائه شده است.
ردیف | عنوان دانشگاه مجری فلوشیپ | عنوان دوره های تکمیلی (فلوشیپ) |
1 | دانشگاه ارتش | روانپزشکی نظامی |
2 | دانشگاه ارومیه | کلیه، بیهوشی، کودکان، طب اورژانس |
3 | دانشگاه اصفهان | چشم، جراحی عمومی، قلب، زنان و زایمان، بیهوشی، ارتوپدی، روانپزشکی، مغر و اعصاب |
4 | دانشگاه تهران | تمامی فلوشیپ ها |
5 | دانشگاه شهید بهشتی | تمامی فلوشیپ ها |
6 | دانشگاه شیراز | تمامی فلوشیپ ها |
7 | دانشگاه ایران | تمامی فلوشیپ ها |
8 | دانشگاه اهواز | بیهوشی، جراحی عمومی، کودکان |
9 | دانشگاه بقیه ا... (عج) | قلب |
10 | دانشگاه تبریز | چشم، قلب، زنان و زایمان، کودکان، بیهوشی، کلیه، مغز و اعصاب |
11 | دانشگاه زاهدان | چشم |
12 | دانشگاه قزوین | کودکان |
13 | دانشگاه کرمان | پوست |
14 | دانشگاه کرمانشاه | رادیولوژی |
15 | دانشگاه مازندران | روانپزشکی |
علاوه بر موارد ذکر شده در دفترچه راهنمای ثبت نام، برخی دانشگاه ها مانند دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی و ... فلوشیپ های بالینی خود را در قالب اطلاعیه هایی به افراد متقاضی اعلام می کند تا این افراد دسترسی راحت تری به جزئیات دوره ها داشته باشند و در نهایت نتایج آزمون فلوشیپ در هر دوره توسط دانشگاه برگزار کننده منتشر می شود. در کل برای رسیدن به پاسخ این سوال که فلوشیپ چیست و فرق آن با فوق تخصص در چه مواردی است باید افراد را به مطالعه جزئیات این موضوع در دفترچه راهنمای ثبت نام هدایت کرد.
در نظر داشته باشید مشاوران سامانه مشاوره تحصیلی هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره فلوشیپ و فرق آن با فوق تخصص پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام هیوا از آخرین اخبار و تغییرات این حوزه مطلع گردید.
✔️ در پاسخ به اینکه فلوشیپ چیست باید گفت که یک دوره تکمیلی برای کسب دانش و تجربه بیشتر در یک بخش محدود است که پزشکان متخصص می توانند در این دوره ها ثبت نام نمایند که در متن مفصل به این موضوع پرداخته شده است.
✔️ فلوشیپ در اصل یک دوره تکمیلی است که در بازه های زمانی مختلفی ارائه می شود، اما فوق تخصص یک مقطع تحصیلی است که در بازه زمانی حداقل 2 سال به افراد ارائه می شود که جزئیات مربوط به تفاوت های این دو در متن ارائه شده است.
✔️ شرایط ثبت نام در دوره فلوشیپ در دو عنوان شرایط عمومی و شرایط اختصاصی دسته بندی می شوند که در فترچه راهنمای ثبت نام به متقاضیان ارائه شده، ضمن اینکه در متن حاضر نیز به جزئیات این شرایط پرداخته شده است.
برای مشاوره فلوشیپ و تفاوت آن با فوق تخصص
برای مشاوره فلوشیپ و تفاوت آن با فوق تخصص
سلام فارغ التحصیل پرستاری و دانشجوی ارشد هستم می توانم در دوره ها شرکت کنم ؟
سلام . شما نمی تونین در دوره آموزش فلوشیپ شرکت کنین .
سلام . دوره آموزش چه مدت است ؟
سلام . دوره آموزش فلوشیپ 6 ماه تا 2 سال طول می کشه .
سلام پزشک عمومی می تواند ثبت نام کند ؟
سلام . پزشکان عمومی نمی تونن در دوره آموزش فلوشیپ شرکت کنن .
سلام ثبت نام کی است ؟
سلام . ثبت نام آزمون فلوشیپ شروع شده مهلت ثبت نام تا 8 اردیبهشت ماه هستش .
سلام فلوشیپ چیه ؟
سلام . فلوشیپ یک دوره تخصصی ویژه پزشکان متخصص هستش ، پزشکان با ثبت نام و پذیرفته شدن در این دوره می تونن در بازه زمانی 6 ماه تا 2 سال آموزش های تکمیلی رو در رشته خود دریافت کنن .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©