دانشجویانی که در چارت درسی خود، واحد کارآموزی دارند بایستی پس از اخذ این درس، فرم کارآموزی را که شامل چند فرم از قبیل برگه معرفی نامه، گزارش کار، ارزیابی مربی، و ارزیابی مدرس است را تهیه، تکمیل و به استاد مربوطه ارائه دهند. از این رو نحوه، مراحل دانلود و دریافت فرم کارآموزی و تکمیل درست آن طبق نمونه، جهت کسب نمره و قبولی برای دانشجویان بسیار مهم است.
برای مشاوره نحوه تکمیل و دانلود فرم کارآموزی
برای مشاوره نحوه تکمیل و دانلود فرم کارآموزی
در برخی از رشته های دانشگاهی، درسی تحت عنوان دوره کارآموزی که به عنوان یک واحد عملی شناخته می شود در چارت درسی گنجانده شده است و دانشجویان موظفند این واحد را تا قبل از فارغ التحصیلی گذارنده و نمره قابل قبولی را کسب نمایند. از جمله الزامات این امر، دریافت و تکمیل فرم کارآموزی است. فرم کارآموزی عبارت است از چند برگه که تمامی جزئیات دوره کارآموزی از ابتدا تا پایان در آن ها ثبت شده و هر کدام مخصوص به مرحله خاصی از دوره می باشند.
گفتنی است که نحوه دریافت فرم کارآموزی در هر کدام از دانشگاه ها می تواند متفاوت باشد و معمولا در سایت دانشگاه ها، راهنمای لازم به دانشجویان ارائه می شود. برای بسیاری از دانشجویان ابهامات زیادی در این موضوع وجود دارد و ممکن است برای کارآموزان، این سوال مطرح شود که نحوه و مراحل دریافت فرم کارآموزی چیست؟ در ادامه این مقاله، اطلاعات لازم در مورد تمامی مراحل اخذ، دانلود نمونه و ارائه این فرم ارائه خواهد شد.
تبدیل دانش و دانسته های علمی کسب شده در دوران تحصیل دانشگاه به کار عملی، بدون تجربه های حقیقی و وارد شدن در حرفه های متناسب با توانمندی های خود، امکان پذیر نمی باشد. دستیابی به چنین هدفی جزء با گذراندن دوره های کارآموزی محقق نخواهد شد. کارآموزی به دوره ای گفته می شود که از طریق آن دانشجو در یکی از مراکز، موسسات، نهادها، شرکت ها و سازمان ها مرتبط با رشته اش به کسب مهارت و تجربه می پردازد.
به فردی که در این دوره شرکت کرده و بر اساس دانش مقدماتی و توانمندی های اولیه، معلومات عملی و کاربردی را می آموزد، کارآموز می گویند. دوره کارآموزی به دو شکل اصلی وجود دارد. یک نوع آن به دانشجویان مشغول به تحصیل اختصاص دارد که یکی از واحدهای درسی آن ها کارآموزی است و نوع دوم به فارغ التحصیلان دانشگاهی مربوط می شود که پس از تحصیل برای کسب سابقه و آشنایی با محیط کاری، در یک موسسه یا شرکت دوره کارآموزی را می گذارند.
در این مقاله به نوع اول یعنی کارآموزی دانشجویان مشغول به تحصیل پرداخته شده است، چرا که در برخی از رشته ها یک واحد درسی تحت عنوان درس کارآموزی ارائه می شود و دانشجویان موظف هستند تا با تهیه فرم کارآموزی، این واحد را تا پایان مدت تحصیل خود بگذرانند.
حال سوال این است که منظور از فرم کارآموزی چیست؟ در پاسخ باید گفت که فرم کارآموزی در واقع متشکل از چند فرم است که هر کدام به موارد خاصی همچون معرفی نامه، گزارش کار، ارزیابی مربی و ارزیابی مدرس اختصاص دارد. دانشجویان بایستی تمامی این فرم ها را تهیه و تکمیل کرده و در پایان به مرکز دانشگاهی ارائه دهند.
با توجه به آنکه دوره کارآموزی یکی از واحدهای اصلی در چارت درسی رشته های مختلف است، اگر دانشجویی آن را در نیمسال مربوطه به درستی انجام ندهد، به عنوان درس ناتمام تلقی شده و برای او صفر منظور می شود. بر این اساس، دانشجو فارغ التحصیل نخواهد شد.
با این وجود، بسیاری از دانشجویان آشنایی چندانی با فرم های کارآموزی و محتوای آن ها نداشته و نمی دانند که چه اطلاعاتی را و چگونه باید وارد نمود. به همین دلیل، در زیر لینک مستقیم دانلود یک نمونه فرم کارآموزی قرار داده شده است تا دانشجویان گرامی این فرم ها را با دقت بررسی کنند و بتوانند گزارش کارآموزی خود را به درستی تکمیل نمایند.
لازم به ذکر است که اگر چه فرم کارآموزی در دانشگاه های مختلف دارای تفاوت های اندکی است، اما محتوای کلی همه آن مانند نمونه فوق می باشد. به طوری که برخی قسمت ها باید توسط دانشجو و بعضی قسمت های دیگر می بایست از سوی مربی و مدرس تکمیل شود.
مورد مهمی که برای بسیاری از دانشجویان ابهام ایجاد می کند، نحوه دریافت فرم کارآموزی است. به عنوان مثال، یکی از اصلی ترین بخش های این فرم، برگه معرفی نامه می باشد و دانشجو باید برای مراجعه به محل کارآموزی حتما این معرفی نامه را همراه داشته و با دانشگاه در مورد آن هماهنگ شود.
نکته قابل ذکر این است که با توجه به متفاوت بودن رشته ها و سیستم دانشگاهی، نحوه دریافت فرم کارآموزی در دانشگاه های مختلف ممکن است فرق داشته باشد، اما به طور معمول، در تمامی دانشگاه ها یک سری مراحل خاص جهت دریافت این فرم تعیین می شود که در ادامه به آن ها اشاره شده است.
انتخاب واحد درسی کارآموزی در زمان انتخاب واحد و یا حذف و اضافه
مراجعه به سازمان آموزش دانشکده به منظور تایید برخورداری از شرایط اخذ واحد کارآموزی
مشخص کردن محل کارآموزی
صدور فرم معرفی نامه از سوی مرکز آموزش علمی دانشکده مربوطه به محل کارآموزی (این فرم باید به تایید کارشناس آموزش، رابط کارآموزی، مسئول کارورزی، مدیر گروه و مسئول ارتباط با محل کار برسد)
مراجعه به محل کارآموزی حداکثر ظرف سه هفته پس از صدور معرفی نامه
تکمیل فرم شماره 1 کارآموزی (معرفی نامه) و ارائه آن به استاد مربوطه ظرف سه الی یک هفته پس از شروع دوره (در غیر این صورت، درس کارآموزی حذف خواهد شد)
تکمیل فرم شماره 2 (گزارش کار هفتگی) و تحویل آن به استاد مربوطه
تکمیل و تایید فرم شماره 3 (فرم ارزیابی مدرس یا مربی) توسط مرکز محل کارآموزی دانشجو و تحویل آن به استاد
تکمیل فرم شماره 4 ( فرم ارزشیابی سرپرست کارآموزی) در پایان کارآموزی و تحویل آن به استاد و دانشکده
در برخی از دانشگاه ها، دانشجویان کارآموز باید حداکثر 20 روز پس از اتمام دوره کارآموزی، فرم های شماره 1، 2 و 3 را با تایید سرپرست محل کارآموزی به همراه یک گزارش کار کامل به واحد کارآموزی مرکز آموزشی خود تحویل دهند. در غیر این صورت، مسئولان مربوطه می توانند تصمیمات لازم مبنی بر لغو یا عدم لغو دوره را اتخاذ نماید. تکمیل فرم کارآموزی در عرصه نیز مطابق مراحل قید شده در قسمت فوق بوده و از این نظر تفاوتی وجود ندارد.
پس از پایان دوره کارآموزی، دانشجو موظف است تا گواهی انجام کارآموزی را از محل مربوطه اخذ کرده و ضمیمه مدارک کارآموزی کند. مدرس، گزارشات کار را ارزیابی کرده و فعالیت های سودمند یا تخلفات انضباطی در محل کارآموزی را در نمره گذاری تاثیر می دهد. پس از ارائه فرم های مذکور و همچنین پروژه پایان دوره به مدرس کارآموزی، دانشجو باید در یک مصاحبه حضوری جهت دفاع از پروژه خود حاضر شود.
لازم به ذکر است که نامه پایان دوره باید دارای شماره و تاریخ شروع، پایان و میزان ساعات کارآموزی باشد. اخذ دوره کارآموزی مستلزم گذراندن حداقل 100 واحد درسی در مقطع کارشناسی و دو نیمسال تحصیلی در مقطع کاردانی است. محل کارآموزی نیز باید به تایید مرکز آموزش دانشگاه محل تحصیل رسیده و دانشجو هر گونه تغییر یا جابه جایی محل کار را به این مرکز اطلاع دهد.
در تیتر قبل توضیحاتی در مورد نحوه دریافت فرم کارآموزی داده شد. نکته ای که دانشجویان باید بدان توجه کنند، نحوه اجرای این دوره است، چرا که بر اساس قوانین مربوطه، دوره کارآموزی می تواند به صورت مستمر یا غیر مستمر توسط دانشجو گذرانده شود. منظور از شیوه مستمر این است که دانشجو می تواند دوره خود را در تابستان و پس از گذراندن همه واحدهای درسی ترم، کارآموزی نماید.
گرچه ضوابط واحدهای دانشگاهی مختلف ممکن است در این مورد متفاوت باشد، اما در کارآموزی مستمر باید کارآموز در تمامی روزهای هفته به غیر از روزهای جمعه را در محل کار حاضر باشد. شیوه کارآموزی غیر مستمر نیز بدین صورت است که دانشجو باید در طول سال تحصیلی حداقل سه روز کامل را در هفته به کار آموزی بپردازد.
همچنین، مدت و تعداد ساعت های گذرانده شده که در فرم کارآموزی ثبت می شود، باید مطابق دستورالعمل های صادر شده از سوی گروه آموزشی مربوطه باشد. برای این منظور، تعداد ساعت یا روز مشخصی وجود ندارد و متناسب با هر رشته و برنامه های تدوین شده توسط گروه آموزشی دانشگاه متغیر خواهد بود.
نکته ای که بسیار اهمیت دارد، مراحل دریافت فرم کارآموزی و تکمیل صحیح آن ها است، زیرا نمره اختصاص یافته به دانشجو بر اساس این فرم ها و گزارش کار پایانی تعیین می شود. برای آشنایی بیشتر، در ادامه روش تکمیل این فرم ها به صورت جداگانه شرح داده شده است.
فرم شماره 1 کارآموزی که همان برگه معرفی نامه است باید توسط دانشجو به درستی کامل شود. اطلاعات خواسته شده در این معرفی نامه معمولا به مواردی همچون مشخصات فردی و تحصیلی دانشجو، تاریخ شروع کارورزی و همچنین نام و آدرس دقیق محل کار اشاره دارد.
فرم شماره 2 مربوط به ثبت گزارش کار می باشد. این گزارش به دو دسته هفتگی و ماهانه تقسیم بندی می شود. در فرم گزارش هفتگی، کارآموز باید تمام فعالیت های مرتبط با کار خود را به صورت روزانه یادداشت نماید. در گزارش ماهانه نیز لازم است شرح مختصری از فعالیت های انجام شده از ابتدا تا پایان ماه به ثبت برسد. دانشجو باید از هر دو فرم به تعداد هفته ها و ماه های کارآموزی کپی گرفته و آن ها را تکمیل کند.
فرم شماره 3 کارآموزی توسط مدرس یا مربی محیط کارآموزی تکمیل می شود. این فرم باید مهمور به مهر محل کارورزی باشد.
فرم شماره 4 برای بازدیدهای که مدرس کارآموزی از محل کارآموزی انجام داده و ارزیابی های او در نظر گرفته شده است.
پس از انجام تمامی مراحل فوق و تکمیل فرم های نامبرده، نامه پایان دوره کارآموزی بایستی ضمن داشتن مهر و امضای مدیر مسئول شرکت و همچنین مواردی مثل تاریخ شروع و پایان دوره، تهیه و تحویل استاد مربوطه شود. در صورت تایید این نامه، نمره کارآموزی برای دانشجو در پایان ترم به ثبت می رسد. لازم به ذکر است که دانشجویان رشته حقوق پس از قبولی در آزمون وکالت می بایست کارآموزی آزمون وکالت را انجام دهند.
علاوه بر فرم های ذکر شده، معمولا دانشجو یک فرم تعهدنامه را نیز تکمیل و امضا می نماید. در این فرم، کارآموز متعهد می شود که در روزهای تعیین شده در محل کار حضور یابد، انظباط و مقررات مرکز یا موسسه مربوطه را رعایت نماید، گزارش کار را به موقع تحویل دهد و از ضوابط سرپیچی ننماید.
با توجه به اهمیت فرم های کارآموزی، دانشجوی کارآموز موظف است تا پس از اتمام دوره خود تمامی فرم ها را به صورت تکمیل شده به استاد مربوطه تحویل دهد. عوامل موثر در نمره دهی استاد عبارتند از: انجام درست دوره کارآموزی و امور محوله، تکمیل صحیح تمامی فرم ها، نحوه ارزیابی مربی از عملکرد کارآموز، جواب درست به پرسش های استاد در هنگام ارزیابی و ... .
دانشجویانی که درس کارآموزی را در ترم تابستان انتخاب می کنند، مجاز خواهند بود تا یک واحد درسی دیگر را نیز در این ترم اخذ کرده و بگذرانند. گفتنی است که بر اساس قوانین بسیاری از دانشگاه ها، اخذ دوره کارآموزی در ترم تابستان مستلزم پرداخت شهریه می باشد، اما اگر این واحد درسی در نیمسال دوم اخذ و به دلیل ناتمام شدن به تابستان کشیده شود، نیازی به پرداخت شهریه نخواهد بود.
گزارش پایانی دوره کارآموزی باید به صورت تایپی و صحافی شده بوده و شامل مواردی همچون جلد، عبارت بسم الله الرحمن الرحیم بر روی صفحه اول، مطابق روی جلد در صفحه دوم، مقدمه و تشکر در صفحه سوم، فهرست مطالب در صفحه چهار، فصل های مربوط به آشنایی با مکان کارآموزی، ارزیابی های صورت گرفته، نتایج و پیشنهادات در صفحات بعد، فرم های شماره 1، 2، 3 و فرم پایان دوره کارآموزی می باشد.
در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام در خصوص نحوه تکمیل و دانلود فرم کارآموزی، می توانید با سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا تماس بگیرید. کارشناسان سامانه مشاوره هیوا اطلاعات کامل در این زمینه را در اختیار شما قرار می دهند. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام هیوا از آخرین اخبار مربوطه مطلع شوید.
✔️ همانطور که در مقاله اشاره شده است، فرم کارآموزی به چند فرم اعم از معرفی نامه، گزارش کار، ارزیابی مربی و ارزیابی مدرس گفته می شود که بایستی تمامی جزئیات و اطلاعات از شروع تا پایان دوره در آن ها گنجانده و تحویل استاد مربوطه شود.
✔️ دانشجویان باید فرم معرفی نامه کارآموزی را پس از اخذ واحد درسی کارآموزی در زمان انتخاب واحد، از مرکز آموزش دانشکده خود دریافت کرده و سایر فرم ها را نیز به روشی که در مقاله توضیح داده شده است، تکمیل و ارائه نماید.
✔️ دانشجویانی که مایل به اخذ دوره مستمر کارآموزی هستند، می توانند این درس را در ترم تابستانه بگذرانند. این دانشجویان باید تمامی روزهای هفته به غیر از جمعه را در محل کارآموزی حاضر شوند. برای دریافت اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.
برای مشاوره نحوه تکمیل و دانلود فرم کارآموزی
برای مشاوره نحوه تکمیل و دانلود فرم کارآموزی
سلام . دوره کارآموزی سابقه کار است ؟
سلام . دوره کارآموزی به عنوان سابقه کار در نظر گرفته میشه .
سلام همه رشته ها باید کارآموزی برن ؟
سلام . تمامی رشته ها کارآموزی ندارن .
سلام . حقوق کارآموزی چقدر است ؟
سلام . حقوق دوره کارآموزی متفاوته ممکنه اصلا در دوره کارآموزی حقوق پرداخت نشه .
سلام . دانشجوی ترم دوم کارشناسی هستم می توانم ترم بهمن کارآموزی انتخاب کنم ؟
سلام . نمی تونین در ترم دوم واحد کارآموزی رو انتخاب کنین .
سلام . کارآموزی گزارش دارد ؟
سلام . در دوره کارآموزی باید گزارش کار بنویسین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©