کارورزی یا کارآموزی معماری شامل چند واحد درس عملی است که در آن دانشجو می بایست با هماهنگی دانشگاه و استاد مربوطه به یکی از مراکز آموزشی، صنعتی، خدماتی و ... مراجعه کرده و مدتی را به عنوان کارورز مشغول به کار شود. هدف از کارآموزی معماری ارتباط دروس تئوری با محیط کار و توانمند کردن دانشجو در حوزه های کاری می باشد که در انتهای دوره، به طور گزارش به استاد ارائه می گردد.
برای مشاوره کارآموزی معماری
برای مشاوره کارآموزی معماری
کارورزی و کارآموزی معماری به آموزش و یادگیری و کسب مهارت تجربه کار در شغل معماری گفته می شود. دانشحویان می توانند با استفاده از دوره های کارورزی و کارآموزی به کسب دانش و تجربه شغلی برسند. شرکت در دوره های کارورزی و کارآموزش معماری به دو صورت بوده و دانشجویان و فارغ التحصیلان می توانند به صورت داوطلبانه و یا اجباری به صورت انتخاب واحد در دانشگاه این دوره ها را انتخاب نمایند.
در این مقاله قصد داریم در پاسخ به سوالاتی نظیر کارآموزی معماری چیست و چه تفاوتی با کارورزی معماری دارد؟ نحوه اخذ کارآموزی و کارورزی معماری و نمونه گزارشکار کارآموزی و کارورزی معماری توضیحاتی ارائه دهیم. با ما همراه باشید.
کلیه دانشجویان رشته تحصیلی معماری با توجه به رشته خود و دروسی که به صورت تئوری در دانشگاه می آموزند، برای بالا بردن توانایی های عملی خود می بایست واحد کار آموزی را در یکی از مراکز صنعتی و یا خدماتی که مورد تایید دانشگاه محل تحصیلشان می باشد، بگذرانند. دانشجویان با گذراندن دوره کارآموزی امکان استفاده از دانش خود در محیط کار را خواهند داشت.
کارآموزی معماری در واقع به معنای گذراندن دوره ای می باشد که در آن فرد در حین کار کردن در یک محیط به کسب مهارت ها و توانایی های لازم جهت انجام وظایف تعیین شده بپردازد. گذراندن دوره کار آموزی معماری به افراد در پیدا کردن شغل در آینده کمک خواهد کرد، زیرا در این دوره افراد علاوه بر آن که به کسب مهارت های مورد نیاز پرداخته اند، در پایان دوره کاراموزی معماری نوشتن رزومه خوبی نیز برای خود ساخته اند.
یکی از راه های بالا بردن شانس افراد به ویژه دانشجویانی که تازه فارغ التحصیل دانشگاه پیام نور و... شده اند، گذراندن دوره کارآموزی می باشد. در واقع هدف از کار آموزی معماری بالا بردن توانایی و مهارت های افراد در انجام اموری می باشد که پیش از آن تنها دانش تئوری در رشته معماری را از طریق دانشگاه کسب کرده و از لحاظ عملی تجربه ای ندارند.
یک معمار کارآموز وظایفی همچون بازدید از سایت و تحقیقات پروژه، برآورد هزینه ساختمان، نقشه های ارائه و کار، تجسم و رندرهای سه بعدی، برنامه ریزی و ساخت و ساز، همکاری با سایر متخصصان صنعت ساختمان، ساختن مدلهای فیزیکی و... را انجام می دهد.
دانشجویان در راستای فراگیری درس عملی کارآموزی که یکی از درس های مهم و موثر در یادگیری تمام دانشجویان در تمام رشته ها در مقاطع مختلف بوده بایستی به سامانه بهکاد جهت سهولت انجام روند کارآموزی مراجعه کنند. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه کنید.
اگر یادگیری مهارت و تجربه را با شغل و کار ترکیب کنیم، کارورزی نام می گیرد. کارورزی معماری نوعی نظام آموزشی می باشد و کلیه افرادی که دارای دانش کمی از یک شغل باشند، با مراجعه به شرکت و یا واحد خدماتی امکان شرکت در دوره های کارورزی جهت بالا بردن مهارت های خود خواهند داشت. در واقع کارورزی معماری یکی از آسان ترین راه ها جهت ارتقا شغلی بوده و امکان استخدامی بخش خصوصی و... افرادی که دوره کارورزی معماری را گذرانده اند در همان شرکت محل کارورزی بالا می باشد.
این دوره همانند دوره کارآموزی امکان و فرصتی را برای دانش آموزانی که در رشته معماری تحصیل می کنند فراهم کرده که بتوانند با محیط کار مرتبط با رشته خود آشنایی پیدا کنند. کارورزی به دو حالت اجباری و اختیاری برای افراد وجود داشته که این دسته از داوطلبان می بایست یا در دانشگاه و یا در هنگام ورود به یک محیط کاری جدید آن را تجربه کنند.
هدف از شرکت در دوره های کارورزی معماری، آشنایی با محیط های کاری، قوانین مربوط به فضای کاری و هماهنگ سازی خود با آن ها، افزایش مهارت و توانایی ها در زمینه رشته تحصیلی، محک زدن دانش و علاقمندی های خود، افزایش حس مسئولیت پذیری و خلاقیت و امکان تبادل نظر با همکاران و سایر کارورزان اشاره نمود.
علاقمندان به دوره های فنی و حرفه ای می توانند در دو دسته آموزش های فنی مراکز دولتی و مراکز آزاد شرکت نمایند. برای اطلاعات بیشتر و شرکت در این دوره مقاله زیر را مطالعه کنید.
تعداد واحد درس کارآموزی و همچنین تعداد واحد های گذرانده شده جهت اخذ این درس به رشته تحصیلی و دانشگاه بستگی داشته و در دانشگاه های مختلف متفاوت می باشد. کلیه دانشجویان رشته معماری مقطع کارشناسی پیوسته که بین 80 الی 100 واحد درسی را گذرانده اند، امکان انتخاب واحد کار آموزی معماری را دارند. همچنین دانشجویان رشته معماری مقطع کارشناسی ناپیوسته با گذراندن 60 واحد درسی می توانند کاراموزی را که شامل 3 واحد درسی می باشد، انتخاب نمایند.
دانشجویان مقطع کاردانی که می بایست دو دوره کارآموزی معماری را بگذرانند، برای گذراندن کار آموزی 1 می بایست 40 تا 50 واحد را گذرانده باشند و برای کارآموزی 2 می بایست دانشجوی ترم آخر باشند. تعداد واحد کار آموزی در مقطع کاردانی 2 واحد می باشد. در مقطع دکتری کارآموزی معماری با توجه به ترم تحصیلی دانشجو ارائه شده و شامل 97 واحد می باشد.
دوره کارورزی در رشته های دانشگاهی متفاوت بوده و همچنین طول مدت دوره های کارورزی در دانشگاه های مختلف نیز متفاوت است. بنابراین دانشجویان می بایست با مراجعه به واحد آموزشی دانشگاه خود از میزان و تعداد واحد های کارورزی رشته خود مطلع شوند.
با توجه به این موضوع که کلیه تعداد واحد های هر ترم دانشگاه آزاد و... در دانشگاه برگزار شده و کار آموزی تنها واحدی می باشد که دانشجو می بایست در مکانی متفاوت حضور پیدا کند، در این بخش قصد داریم در رابطه با نحوه انجام کارآموزی توضیح دهیم.
در ابتدا دانشجو می بایست از گذراندن واحد های درسی لازم جهت انتخاب واحد کار آموزی اطمینان حاصل نموده و در بازه زمانی معین شده توسط واحد آموزش دانشگاه نسبت به انتخاب این واحد درسی اقدام نماید.
همچنین دانشجویان رشته معماری برای انتخاب محل کارآموزی می توانند با اساتید و مدیر گروه رشته تحصیلی خود نیز مشورت نموده و سپس اقدام به انتخاب محل کار آموزی معماری و معرفی به واحد آموزش دانشگاه نمایند.
دانشجویان پس از انتخاب محل کارآموزی معماری می بایست نسبت به تکمیل فرم های کار آموزی اقدام نموده و سپس مدارک و فرم های تکمیل شده را به مسئول کار آموزی تحویل دهند. با تایید فرم توسط مسئول مربوطه و تحویل به دانشجویان، بر اساس آیین نامه کارآموزی وزارت علوم دانشجویان 10 روز مهلت دارند تا به محل کاراموزی معماری مراجعه نموده و اقدامات بعدی را انجام دهند.
همچنین کلیه دانشجویان می بایست کلیه قوانین کارآموزی را تماما رعایت کرده و بر اساس قوانین محل کارآموزی رفتار نمایند. همچنین اگر تخلفی توسط دانشجو صورت گیرد، تذکرات شفاهی توسط سرپرست داده شده و در صورت تکرار مورد با واحد دانشگاه پیگیری خواهد شد.
دانشگاه های دولتی و آزاد و فنی حرفه ای کشور به منظور اطلاع بهتر و دسترسی بیشتر دانشجویان داوطلب دوره های کاورزی معماری اقدام به ارائه سامانه های مخصوص کارورزی به دانشجویان خود نموده اند. یکی از سامانه های راه اندازی شده برای ثبت نام دانشجویان مقاطع مختلف که باید دوره کارورزی را بگذارند، سامانه ملی کارآموزی می باشد.
دانشجویان دانشگاه های مختلف برای پیدا کردن دوره های مختلف کارورزی می توانند در این سامانه ثبت نام کرده و با سازمان ها و موسسه های ارائه دهنده دوره های کارورزی معماری آشنا شوند. لازم به ذکر است که دوره های کارورزی می بایست مورد تایید دانشگاه و وزارت علوم باشد.
دانشجویان با ثبت نام در این سامانه یا سامانه های مختص به دانشگاه خود و طی مراحل انتخاب محل های کارآموزی معماری از دوره های کارورزی مطلع شده و امکان گذراندن دوره را خواهند داشت. نحوه انجام کارورزی به صورت فایل در اختیار داوطلبان قرار گرفته و یا به صورت حضوری در موسسه انتخابی به داوطلبان آموزش داده خواهد شد.
داوطلبان برای شرکت در دوره کارورزی نیاز به معرفی نامه از دانشگاه خود داشته و می بایست قبل از شرکت در این دوره ها، نسبت به آماده سازی و دریافت معرفی نامه از دانشگاه خود اقدام نمایند. پس از شرکت در دوره کارورزی معماری ارائه شده و اتمام دوره، محل ارائه دهنده دوره کارورزی به دانشجویان و فارغ التحصیلان، گواهی تکمیل دوره را برای داوطلب صادر کرده و در صورتی که فرد هنوز دانشجو می باشد، گواهی فرد به دانشگاه ارسال خواهد شد.
داوطلبان پس از اتمام دوره کارورزی خود می توانند در یکی از دوره های کوتاه مدت سایت ساتب ثبت نام کرده و آموزش هایی را برای ورود به بازار کار ببینند. برای دریافت اطلاعات بییشتر در خصوص دوره های کوتاه مدت دانشگاه علمی کاربردی به مطالعه مقاله زیر بپردازید.
نکته ای که کلیه دانشجویان در زمان گذراندن کار آموزی و کارورزی معماری می بایست به آن توجه داشته باشند، گزارش کار آموزی و کارورزی می باشد. زیرا دانشجویان پس از اتمام دوره کار آموزی و کارورزی معماری باید نسبت به ارائه گزارش به مسئول مربوطه اقدام نمایند. در ادامه به مواردی که در تهیه یک گزارش کارآموزی و کارورزی معماری صحیح به دانشجویان کمک می کند اشاره خواهیم کرد.
در ابتدای گزارش توضیحاتی در رابطه با مکان کارآموزی و کارورزی معماری و سابقه کاری و تاریخچه آن محل ارائه شود. در ادامه می بایست در رابطه با موقعیت کاری و شرح وظایف کار آموز معماری توضیحات کاملی ارائه شود. همچنین در صورتی که کار آموز برنامه و راهکار هایی جهت پیشرفت محل کار آموزی یا کارورزی پیشنهاد داده باشد می بایست در گزارش کارآموزی یا کارورزی معماری به آن اشاره شود.
گزارش کار آموزی یا کارورزی معماری می بایست به صورت تایپ شده، ساده و روان و بدون اشکالات تایپی و نگارشی بوده و همچنین کاملا بر اساس قوانین دانشگاه محل تحصیل دانشجو تهیه و تنظیم گردد. زیرا روش تهیه گزارش کارآموزی یا کارورزی معماری در دانشگاه های مختلف متفاوت می باشد. پس از دوره کار آموزی یا کارورزی معماری دانشجویان می بایست فرمی که از سرپرست کارآموزی تحویل گرفته را به همراه گزارش کارآموزی یا کارورزی معماری به استاد خود تحویل دهد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص کارآموزی و کارورزی معماری را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ کارآموزی معماری در واقع به معنای گذراندن دوره ای می باشد که در آن فرد در حین کار کردن در یک محیط به کسب مهارت ها و توانایی های لازم جهت انجام وظایف تعیین شده بپردازد.
✔️ اگر یادگیری مهارت و تجربه معماری را با شغل و کار ترکیب کنیم، کارورزی معماری نام می گیرد. اطلاعات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
✔️ در این مقاله نحوه اخذ کارآموزی معماری و کارورزی معماری به طور کامل ارائه داده شده است.
برای مشاوره کارآموزی معماری
برای مشاوره کارآموزی معماری
سلام . کارشناسی پیوسته هستم و 50 واحد گذراندم می توانم کارورزی در ترم بعد بردارم ؟
سلام . دانشجویان رشته معماری مقطع کارشناسی پیوسته که بین 80 الی 100 واحد درسی رو گذروندن امکان انتخاب واحد کارآموزی معماری رو دارن .
سلام مقطع کاردانی چند واحد کارآموزی دارد ؟
سلام . در مقطع کاردانی معماری باید تعداد 2 واحد کارآموزی بگذرونین .
سلام برای ورود دانشجو به سامانه بهکاد نام کاربری چیه ؟
سلام . دانشجویان برای ورود به حساب خود در سامانه بهکاد باید شماره دانشجویی رو به عنوان نام کاربری وارد کنن .
سلام . دانشجوی ترم دو کارشناسی پیوسته هستم می توانم ترم بعد کارآموزی بردارم ؟
سلام . نمی تونین ترم آینده واحد کارآموزی و کارورزی معماری رو بگذرونین .
سلام . کارآموزی باید حتما رفت ؟
سلام . دانشجویان رشته معماری برای فارغ التحصیلی باید واحدهای کارآموزی و کارورزی رو بگذرونن .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©