جواب کمیسیون پزشکی سربازی بسته به شرایط از ۱ الی ۳ ماه طول می کشد. مراحل ثبت درخواست برای دریافت معافیت پزشکی برای هر نوع بیماری یکسان است و تفاوتی ندارد. اما ممکن است با توجه به بیماری فرد مشمول مدت زمان جواب کمیسیون بیش تر یا کم تر طول بکشد. در حال حاضر روند تشکیل کمیسیون پزشکی نسبت به گذشته کمی سریع تر شده و متقاضیان راحت تر نتیجه پیگیری خود را دریافت می کنند.
برای مشاوره زمان دریافت جواب کمیسیون پزشکی سربازی
برای مشاوره زمان دریافت جواب کمیسیون پزشکی سربازی
متقاضیان دریافت معافیت پزشکی باید درخواست خود را برای دریافت معافیت ثبت کنند و در این راه باید مراحلی را بگذرانند. اولین مرحله برای ثبت درخواست معافیت پزشکی مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ برای دریافت دفترچه نظام وظیفه است. بعد از آن متقاضی باید فرم های مربوطه را پر کند و مدارک لازم را جهت ارائه به دفتر +۱۰ آماده کند. طی کردن این مراحل و دریافت جواب کمیسیون پزشکی ممکن است کمی طولانی شود. اما امکان دریافت نتیجه پیگیری کمیسیون پزشکی در عرض یک ماه هم وجود دارد و ممکن است متقاضی ۱ ماهه پاسخ خود را دریافت کند.
اگر کمیسیون پزشکی درخواست معافیت فرد متقاضی را تایید کند مشمول معاف می شود و برایش کارت معافیت صادر می شود، ولی اگر درخواست متقاضی تایید نشود برای او برگه اعزام به خدمت ارسال می شود و باید به خدمت سربازی مراجعه کند. البته امکان اعتراض به رای صادر شده توسط شورای پزشکی وجود دارد و متقاضی در صورت رد شدن درخواستش می تواند اعتراض خود را ثبت کند. در این مقاله به بررسی بیشتر مدت زمان تشکیل کمیسیون پزشکی و نحوه اعتراض به رای صادر شده می پردازیم.
معافیت پزشکی یکی از انواع معافیت های سربازی می شود که مشمولان می توانند با دریافت آن از سربازی معاف شوند. برای دریافت معافیت پزشکی فرد متقاضی باید شرایط آن را داشته باشد وگرنه موفق به دریافت آن نخواهد شد. متقاضیان معافیت پزشکی واجد شرایط برای دریافت معافیت پزشکی باید به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنند و دفترچه نظام وظیفه را دریافت کنند. مشمولین پس از دریافت دفترچه نظام وظیفه باید آن را تکمیل کرده و مدارک خواسته شده را جمع آوری کنند تا بتوانند در معاینه پزشکی اولیه شرکت کنند. یکی از مهم ترین مرحله ها پر کردن فرم خود اظهاری است که باید به دقت پر شود.
پس از پر کردن فرم خود اظهاری متقاضی باید جهت انجام معاینه اولیه به یکی از مراکز مورد تایید نظام وظیفه مراجعه کند و مراحل معاینه اولیه را طی کند. پس از معاینه اولیه مدارک پزشکی به مشمول ارائه داده می شود و مشمول با مراجعه به دفاتر پلیس 10+ باید درخواست معافیت پزشکی خود را ثبت کند. بعد از انجام این مراحل یک برگه معرفی به بیمارستان به آدرس متقاضی پست می شود تا متقاضی برای انجام معاینه ثانویه اقدام کند. متقاضی پس از دریافت دعوت نامه بیمارستان باید به بیمارستان مشخص شده مراجعه کند و معاینه ثانویه را انجام بدهد.
پاسخ معاینه ثانویه از سمت بیمارستان به حوزه نظام وظیفه مربوطه ارسال می شود. بعد از اتمام معاینه ها و دریافت جواب ها توسط سازمان نظام وظیفه نوبت به تشکیل جلسه شورای پزشکی می رسد. جهت حضور در جلسه شورای پزشکی برای متقاضی دعوت نامه ارسال می شود. متقاضی پس از دریافت نامه باید در جلسه شورای پزشکی حضور پیدا کند تا نظر مسئولان مربوطه را دریافت کند. اگر بیماری متقاضی توسط این شورا برای معافیت پزشکی تایید شود متقاضی معاف خواهد شد، ولی اگر درخواست تایید نشود متقاضی معافیت را دریافت نخواهد کرد.
در صورت تایید شدن درخواست کارت معافیت سربازی برای متقاضی صادر می شود و در صورت عدم پذیرش درخواست، برگه اعزام به خدمت برای متقاضی ارسال خواهد شد. اگر چه مراحل دریافت معافیت کمی طولانی به نظر می رسند اما خیلی طول نخواهند کشید. طی کردن تمامی این مراحل اگر متقاضی کار را به تعویق نیندازد، حدوداً ۱۵ روز طول می کشد و در نهایت ۱ ماه الی ۳ ماه طول می کشد تا جواب نهایی دریافت شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کمیسیون پزشکی نظام وظیفه می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
همان طور که گفته شد مدارک پزشکی متقاضی پس از گذراندن مرحله معاینه ثانویه برای حوزه نظام وظیفه مربوطه ارسال خواهد. پس از آن مدتی طول می کشد تا شورای پزشکی درخواست معافیت متقاضی و گزارش های پزشکی را بررسی کنند و جواب نهایی را صادر کنند. در نهایت پیامی برای متقاضی ارسال می شود تا جهت دریافت جواب نهایی در جلسه شورای پزشکی شرکت کند.
زمان تشکیل کمیسیون پزشکی و اعلام نتایج نهایی به صورت دقیق مشخص نیست و نمی توان زمان خاصی را برای آن اعلام کرد. بر اساس تحقیق های انجام شده در حال حاضر تشکیل کمیسیون پزشکی کمی زود تر صورت می گیرد و متقاضی انتظار زیادی نمی کشد. همان طور که گفته شد زمان دقیقی را نمی توان مطرح کرد، اما دریافت جواب نهایی و طی کردن مراحل ممکن است ۱ ماه الی ۳ ماه طول بکشد. مدت زمان ذکر شده حدودی است و ممکن است بی نظمی های به وجود بیاد و کمیسیون پزشکی دیر تر تشکیل شود.
در پاسخ سوال جواب کمسیون پزشکی چقدر طول می کشد؟ باید گفت مدت زمان به درخواست مشمولان معافیت های پزشکی و تشکیل کمیسیون پزشکی برای اعلام پاسخ نهایی ممکن است با توجه به نوع معافیت پزشکی متقاضی متفاوت باشد. اما متقاضیان معافیت های پزشکی همه باید یک سری مراحل را طی کنند و در نهایت هم از طریق شرکت در شورای پزشکی پاسخ خود را خواهند گرفت.
متقاضی چه بیماری کلیوی داشته باشد چه مبتلا به فلج مغزی باشد باید مراحل را از ابتدا تا انتها طی کند و در پایان منتظر تشکیل کمیسیون پزشکی بماند. با توجه به این که در حال حاضر زمان رسیدگی به درخواست مشمولین کاهش پیدا کرده است، انتظار می رود متقاضی ظرف ۱ ماه الی ۳ ماه پاسخ پیگیری خود را بگیرد. البته ممکن است بی نظمی هایی صورت بگیرد و باعث تاخیر در روند کار شود، اما به صورت کلی نهایتا ۱ ماه الی ۳ ماه طول می کشد تا کمیسیون پزشکی تشکیل شود.
شرایط معافیت سربازی بسته به نوع معافیت ها متفاوت می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این شرایط مقاله زیر را مطالعه نمایید.
همان طور که گفته شد متقاضیان معافیت پزشکی باید جهت ثبت درخواست معافیت به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنند و دفترچه نظام وظیفه را بگیرند. ثبت درخواست برای دریافت معافیت پزشکی نیازمند مدارک هویتی و فرم های مربوط به وضعیت سلامتی مشمولان است. مدارک مورد نیاز برای ارائه به کمیسیون پزشکی عبارت اند از:
اصل و کپی کارت ملی
اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه عکس دار
دو قطعه عکس سه در چهار رنگی تمام رخ با پس زمینه سفید
اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی یا گواهی فارغ التحصیلی
پر کردن برگه وضعیت مشمولان
پر کردن برگه معاینه اولیه که توسط پزشک مورد اعتماد نظام وظیفه پر می شود.
پر کردن برگه واکسیناسیون که توسط مرکز واکسیناسیون سربازی پر می شود.
افتتاح حساب در بانک سپه
یکی از مدارک اصلی برای تقاضای دریافت معافیت فرم وضعیت مشمولان است. مشمول باید فرم وضعیت سربازی را تکمیل کند و دقت لازم را داشته باشد که تمام موارد خواسته شده را به دقت و بدون اشتباه پر کند. در این مرحله متقاضی باید یکی از عکس های سه در چهار خود را در سمت چپ همین فرم بچسباند. برخی از مدارک لازم برای دریافت معافیت پزشکی باید توسط مراکز مورد تایید سازمان نظام وظیفه پر شوند.
یکی از مدارک لازم برای ارائه به کمیسیون پزشکی فرم معاینه اولیه پزشکی است، که توسط پزشک مورد اعتماد سازمان نظام وظیفه پس از انجام معاینه پر می شود. هم چنین متقاضی باید به مراکز واکسن سربازی مراجعه کند و واکسن سربازی خود را بزند.
مرکز واکسیناسیون وظیفه دارد فرم واکسیناسیون را پر کند و این فرم هم جزئی از مدارک لازم برای کمیسیون پزشکی به حساب می آید. مشمول باید وقتی می خواهد درخواست معافیت خود را ثبت کند فرم واکسیناسیون نظام وظیفه را به دفاتر +۱۰ تحویل دهد. فرد مشمول باید حتماً یک حساب در بانک سپه باز کند و سرباز کارت داشته باشد تا بتواند شماره حساب بانک سپه خود را در فرم وضعیت مشمولان بنویسد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مراحل دریافت معافیت پزشکی سربازی و پیگیری آن می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
پس از ثبت درخواست معافیت پزشکی از طریق دفاتر +۱۰ و انجام معاینات اولیه و ثانویه، متقاضی باید منتظر دریافت پاسخ خود بماند. اگر کمیسیون پزشکی درخواست معافیت مشمولان را تایید کند آن ها از خدمت معاف می شوند، ولی اگر درخواست شان رد شود برگه ای جهت مشخص شدن زمان اعزام به خدمت سربازی برای شان صادر می شود.
اگر درخواست کمیسیون پزشکی رد شود به معنای این نیست که امکان دریافت معافیت اصلاً وجود ندارد. متقاضی می تواند به رای صادر شده اعتراض کند و شانس خود را دوباره امتحان کند، اما باید بداند که اگر مجدداً درخواستش تایید نشود دیگر امکان هیچ اعتراضی وجود ندارد.
متقاضی پس از دریافت پاسخ می تواند جهت ثبت اعتراض به دفاتر +۱۰ مراجعه کند و به رای صادر شده توسط شورای پزشکی اعتراض کند. پس از ثبت اعتراض، پرونده پزشکی فرد متقاضی به شورای عالی پزشکی ارجاع داده می شود تا مجدداً بررسی شود. پیشنهاد می شود فرد متقاضی مدارک بیش تری را از بیماری خود ارائه دهد تا بتواند ثابت کند که مبتلا به بیماری است و نیاز مند معافیت می باشد.
تمامی متقاضیان معافیت پزشکی باید بدانند امکان اعتراض به رای شورای عالی پزشکی وجود ندارد و رای این شورا قطعی است. حتی اگر پس از دریافت رای شورای عالی پزشکی شرایط بیماری متقاضی وخیم تر شود برای دریافت معافیت باید حتما به خدمت برود و از طریق یگان برای دریافت معافیت اقدام کند. برای همین لازم است متقاضی در صورت ثبت اعتراض مدارک کامل تری از بیماری خود ارائه بدهد تا به نتیجه خوبی برسد.
همچنین متقاضی می تواند قبل از ثبت درخواست معافیت خود لیست بیماری های معافیت پزشکی سربازی را مطالعه کند تا اطلاعات کاملی در این زمینه به دست بیاورد. اگر شانس دریافت معافیت پزشکی برای یک بیماری پایین بود، بهتر است برای اثبات بیماری بیش تر تلاش کرد و مدارک کامل تری را ارائه داد. هم چنین اگر یک بار درخواست رد شد متقاضی از طریق ثبت اعتراض شانس دوباره خود را امتحان کند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص اینکه جواب کمیسیون پزشکی سربازی چقدر طول می کشد را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ همان طور که در مقاله به صورت کامل توضیح داده شد زمان معینی برای دریافت جواب کمیسیون پزشکی وجود ندارد. بسته به شرایط ممکن است دریافت پاسخ ۱ ماه الی ۳ ماه طول بکشد.
✔️ مدارک لازم برای دریافت معافیت پزشکی شامل دو عکس سه در چهار، کپی و اصل کارت ملی و تمام صفحات شناسنامه، تکمیل فرم وضعیت مشمولان و فرم معاینه اولیه و فرم واکیسیناسیون می شود. هم چنین شماره حساب بانک سپه هم برای پر کردن فرم لازم است.
✔️ اگر درخواست معافیت پزشکی رد شود برای فرد متقاضی برگه اعزام به خدمت صادر می شود. اما متقاضی می تواند به رای صادر شده توسط شورا اعتراض کند که نحوه اعتراض به رای شورا در مقاله توضیح داده شده است.
برای مشاوره زمان دریافت جواب کمیسیون پزشکی سربازی
برای مشاوره زمان دریافت جواب کمیسیون پزشکی سربازی
سلام ، فرم معاینه اولیه پزشکی رو پزشک معاینه پیش خودشون نگه داشتند و علی رغم درخواست تحویل بنده ندادند ، بنده چگونه این فرم را تحویل کمیسیون دهم ؟ آیا ایشان خودشان برگه را برای کمیسیون ارسال می کنند ؟
سلام . پزشک ، فرم معاینه رو به کمیسیون پزشکی سربازی ارسال می کنن .
سلام برای این پیامک آمده : با درخواست اعتراض به رای شورای پزشکی شما موافقت شد . لطفا برای پيگيری درخواست به دفاتر پليس 10 مراجعه نماييد . الان باید چه کاری انجام دهم ؟
سلام . با درخواست اعتراض شما به جواب کمیسیون پزشکی سربازی موافقت شده ، به پلیس +10 مراجعه کنین .
سلام . درخواست معافیت داده ام اگر رد شود باید به سربازی بروم ؟
سلام . زمانی که جواب کمیسیون پزشکی سربازی اعلام شه در صورت رد درخواست ، تاریخ اعزام اعلام میشه .
سلام درخواست من رد شده می توانم اعتراض کنم ؟
سلام . می تونین درخواست اعتراض به جواب کمیسیون پزشکی سربازی رو ثبت کنین .
سلام الان 40 روز است که در کمیسیون شرکت کردم کی جواب کمیسیون میاد ؟
سلام . جواب کمیسیون پزشکی سربازی 1 تا 3 ماه طول می کشه تا بیاد ، بنابراین باید منتظر بمونین .
سلام . معافیت پزشکی بگیرم نمی توانم در سپاه استخدام شوم ؟
سلام . در صورتی که معافیت پزشکی سربازی بگیرین ، نمی تونین استخدام سپاه بشین .
سلام . من باید در کمیسیون پزشکی شرکت کنم جواب کی اعلام می شود تشکر فراوان
سلام . جواب کمیسیون پزشکی سربازی 1 تا 3 ماه طول می کشه تا اعلام شه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©