کلیه دانشجویان با توجه به رشته تحصیلی و دروسی که به صورت تئوری در دانشگاه می آموزند به جهت بالا بردن توانایی های عملی خود می بایست واحد کار آموزی را در یکی از مراکز صنعتی و یا خدماتی که مورد تایید دانشگاه محل تحصیلشان می باشد، بگذرانند. دانشجویان با گذراندن دوره کارآموزی امکان استفاده از دانش خود در محیط کار را خواهند داشت.
برای مشاوره کار آموزی چیست
برای مشاوره کار آموزی چیست
با توجه به این امر که دوره کارآموزی جهت آموزش به شاغلین در یک حرفه یا آموزش در حین کار می باشد، گذراندن دوره کار آموزی به کسب دانش و مهارت کافی افراد کمک کرده و نقش به سزایی در ارتقا شغلی افراد خواهد داشت. از آنجایی که دانشجویان در طول تحصیل به صورت تئوری کسب دانش کرده و دارای تجربه عملی نمی باشند، دوره کاراموزی یک فرصت طلایی جهت کسب تجارب ارزشمند در محیط های کاری مرتبط با رشته تحصیلی دانشجویان می باشد.
در این مقاله قصد داریم در پاسخ به سوالاتی نظیر کارآموزی چیست؟ هدف از کار آموزی، تعداد واحد های کار ورزی، نحوه انجام کار آموزی، تفاوت کار آموزی و کارورزی و همچنین گزارش کارآموزی توضیحاتی ارائه دهیم. با ما همراه باشید.
کارآموزی در واقع به معنای گذراندن دوره ای می باشد که در آن فرد در حین کار کردن در یک محیط به کسب مهارت های لازم جهت انجام وظایف تعیین شده بپردازد. از آنجایی که لازمه انجام هر کاری دارا بودن دو فاکتور اساسی دانش و مهارت می باشد، اکتفا کردن به دانشی که افراد در طول تحصیل در دانشگاه و یا محیط های آکادمیک کسب می کنند کافی نبوده و جهت موفقیت و پیشرفت در کار و ارتقا شغلی افراد می بایست بر روی مهارت های عملی خود نیز کار کنند.
گذراندن دوره کار آموزی به افراد در پیدا کردن شغلی ایده آل در آینده کمک شایانی خواهد کرد زیرا در این دوره افراد علاوه بر آن که به کسب مهارت های مورد نیاز پرداخته اند، در پایان دوره کاراموزی نوشتن رزومه خوبی نیز برای خود ساخته اند. همچنین امکان دریافت پیشنهاد شغلی از شرکتی که در آنجا مشغول به گذراندن دوره کار آموزی بوده اند نیز وجود دارد.
نکته قابل توجه این است که در بسیاری از رشته های دانشگاهی نیز دانشجویان می بایست این دوره را که جزو واحد درسی آنان محسوب می گردد در مراکز صنعتی و شرکت های مورد تایید دانشگاه بگذرانند. این دوره که به منظور بالا بردن دانش علمی و همچنین توان اجرایی دانشجویان می باشد تاثیر بسیاری در رزومه دانشجویان داشته و در بسیاری از مواقع دانشجویان در صورت تایید سرپرست کار آموزی و مدیر آن مجموعه موفق به استخدام در محل کار آموزی خواهند شد.
دانشجویان در راستای فراگیری درس عملی کارآموزی که یکی از درس های مهم و موثر در یادگیری تمام دانشجویان در تمام رشته ها در مقاطع مختلف بوده بایستی به سامانه بهکاد جهت سهولت انجام روند کارآموزی مراجعه کنند. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه کنید.
امروزه یکی از معضلات افراد جهت پیدا کردن کار نداشتن سابقه کاری می باشد و از آنجایی که اکثر شرکت ها و سازمان ها جهت استخدام به دنبال افراد با تجربه و دارای سابقه کاری هستند، در این میان افرادی که دارای سابقه کاری و رزومه کاری خوبی نمی باشند شانسی برای استخدام دستگاه های اجرایی و... نخواهند داشت. در این بخش قصد داریم توضیحاتی در رابطه با مزایای دوره کارآموزی و هدف از گذراندن دوره کار آموزی ارائه دهیم.
یکی از راه های بالا بردن شانس افراد به ویژه دانشجویانی که تازه فارغ التحصیل دانشگاه پیام نور و... شده اند، گذراندن دوره کارآموزی می باشد. زیرا با گذراندن این دوره و کار کردن در یک محیط کاری واقعی افراد کلیه مطالبی که در طی سال ها در دانشگاه به صورت تئوری آموخته اند را به صورت عملی مورد استفاده قرار داده و با پیدا کردن نقاط ضعف خود، در صدد رفع و تبدیل آن به نقاط قوت خواهند بود.
در واقع هدف از کار آموزی بالا بردن توانایی افراد در انجام اموری می باشد که پیش از آن تنها دانش تئوری در آن زمینه را از طریق دانشگاه کسب کرده و از لحاظ عملی تجربه ای ندارند. با قرار گرفتن افراد در محیط کاری واقعی و آشنایی با کار و سختی های آن می توانند درباره ادامه کار و یا تغییر شغل آینده خود تصمیم گیری نمایند. از مزایای دوره کارآموزی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کسب تجربه کاری و بهبود دانش و مهارت های عملی
افزایش اعتماد به نفس افراد در زمینه کاری
تقویت مهارت هایی نظیر انجام کار تیمی
ارائه راه کارهای کاربردی جهت حل مشکلات
آشنایی با محیط کار واقعی و چالش های کار
یادگیری برقراری ارتباط با همکاران
استفاده از تجربیات افراد با تجربه
مسئولیت پذیری
وقت شناسی
دریافت تاییدیه تحصیلی مبنی بر گذراندن دوره کار آموزی در دانشگاه
لازم به ذکر است که دانشجویان می بایست گزارش کارآموزی خود را طبق اصول خاصی و در ساختار کلی و منظم نگارش کنند که این کار به نوع دانشگاه و رشته آنها مرتبط است، همچنین در گزارش کارآموزی باید کل فعالیت های دانشجویان در تمامی روزهای کارورزی در چارچوب ساختار کلی منظم نوشته شده باشد و بعد از اتمام دوره به مهر و امضا محل کارآموزی و استاد دانشگاه برسد.
علاقمندان به دوره های فنی و حرفه ای می توانند در دو دسته آموزش های فنی مراکز دولتی و مراکز آزاد شرکت نمایند. برای اطلاعات بیشتر و شرکت در این دوره مقاله زیر را مطالعه کنید.
در بخش های قبل به سوالاتی نظیر کار آموزی چیست؟ و هدف از کار آموزی پاسخ داده شد، در این بخش قصد داریم توضیحاتی در رابطه با این مورد که کارآموزی به چه رشته های تعلق خواهد گرفته و در رشته های مختلف دارای چند واحد می باشد توضیحاتی ارائه دهیم. همچنین لازم به ذکر است که دانش جویان دانشگاه آزاد که علاقه مند به یادگیری و اشتغال در گروه تحصیلی خود هستند می توانند علاوه بر کارآموزی در طرح پویش دانشگاه آزاد نیز شرکت نمایند.
جهت اخذ واحد کار آموزی می بایست تعداد واحد های گذرانده شده دانشجویان به حد نصاب رسیده باشد زیرا در غیر این صورت امکان گذراندن این واحد را نخواهند داشت. گذراندن واحد کار آموزی در رشته ها و دانشگاه های مختلف متفاوت بوده و مستلزم دارا بودن شرایطی می باشد که در ادامه به آن می پردازیم:
کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی پیوسته که بین 80 الی 100 واحد درسی را گذرانده باشند امکان انتخاب واحد کار آموزی را خواهند داشت. دانشجویان مقطع کارشناسی ناپیوسته با گذراندن 60 واحد درسی می توانند کاراموزی را که شامل 3 واحد درسی می باشد، انتخاب نمایند.
دانشجویان مقطع کاردانی که می بایست دو دوره کار آموزی را بگذرانند، برای گذراندن کار آموزی 1 می بایست 40 تا 50 واحد را گذرانده باشند و برای کارآموزی 2 می بایست دانشجوی ترم آخر باشند. تعداد واحد کار آموزی در مقطع کاردانی 2 واحد می باشد.
در مقطع دکتری کارآموزی با توجه به ترم تحصیلی دانشجو ارائه شده و شامل 97 واحد می باشد.
لازم به ذکر است تعداد واحد درس کاراموزی و همچنین قوانین مرتبط با تعداد واحد های گذرانده شده جهت اخذ درس کار آموزی در دانشگاه های مختلف با توجه به رشته تحصیلی دانشجو متفاوت می باشد.
برای مثال قوانین در دانشگاه آزاد واحد شهریار به شرح زیر می باشد:
در مقطع کارشناسی ناپیوسته مهندسی اجرایی عمران دانشجویان پس از گذراندن 30 واحد درسی امکان اخذ کار آموزی 1 را خواهند داشت و پس از گذراندن کارآموزی 1 می توانند درس کار آموزی 2 را انتخاب نمایند. دانشجویان مقطع کاردانی پیوسته در رشته ساختمان پس از گذراندن 50 واحد درسی امکان انتخاب درس کار آموزی را خواهند داشت.
در صورتی که دانشجویان رشته نقشه کشی معماری در مقطع کاردانی پیوسته پس از گذراندن 60 واحد درسی امکان انتخاب درس کارآموزی را خواهند داشت. همچنین در رشته الکتروتکنیک برق صنعتی در مقطع کاردانی پیوسته دانشجویان در ترم آخر امکان انتخاب درس کار آموزی را دارند.
همانطور که پیشتر اعلام شد تعداد واحد درس کارآموزی و همچنین تعداد واحد های گذرانده شده جهت اخذ این درس به رشته تحصیلی و دانشگاه بستگی داشته و در دانشگاه های مختلف متفاوت می باشد. دانشجویان جهت اطلاع می بایست ضوابط و مقررات مربوط به اخذ واحد کار آموزی در دانشگاه خود را بررسی نمایند.
ثبت نام دوره های کوتاه مدت دانشگاه علمی کاربردی از طریق سایت ساتب صورت می پذیرد. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه کنید.
با توجه به این موضوع که کلیه تعداد واحد های هر ترم دانشگاه آزاد و... در دانشگاه برگزار شده و کار آموزی تنها واحدی می باشد که دانشجو با انتخاب آن می بایست در مکان و شرایطی متفاوت حضور پیدا کند، لذا در این بخش قصد داریم در رابطه با نحوه انجام کارآموزی و نحوه ثبت نام آن توضیحاتی ارائه دهیم.
در ابتدا دانشجو می بایست از گذراندن واحد های درسی لازم جهت انتخاب واحد کار آموزی اطمینان حاصل نموده و در بازه زمانی معین شده توسط واحد آموزش دانشگاه نسبت به انتخاب این واحد درسی اقدام نماید. از آنجایی که انتخاب محل کاراموزی متناسب با رشته تحصیلی بر عهده دانشجو می باشد، واحد صنعتی و یا شرکت انتخابی دانشجو جهت گذراندن دوره کار آموزی می بایست مورد تایید گروه آموزشی دانشگاه باشد. لازم به ذکر است ممکن است در برخی دانشگاه ها محل کار آموزی توسط دانشگاه برای دانشجویان تعیین گردد.
همچنین دانشجویان جهت انتخاب محل کارآموزی می توانند با اساتید و مدیر گروه رشته تحصیلی خود نیز مشورت نموده و سپس اقدام به انتخاب محل کار آموزی و معرفی به واحد آموزش دانشگاه نمایند.
دانشجویان پس از انتخاب محل کارآموزی می بایست نسبت به تکمیل فرم کار آموزی اقدام نموده و سپس مدارک و فرم های تکمیل شده را به مسئول کار آموزی تحویل دهند. با تایید فرم توسط مسئول مربوطه و تحویل به دانشجویان، بر اساس آیین نامه کارآموزی وزارت علوم دانشجویان 10 روز مهلت دارند تا به محل کاراموزی مراجعه نموده و اقدامات بعدی را انجام دهند.
همچنین کلیه دانشجویان می بایست کلیه قوانین کارآموزی را تماما رعایت کرده و بر اساس قوانین محل کارآموزی رفتار نمایند. همچنین اگر تخلفی توسط دانشجو صورت گیرد، تذکرات شفاهی توسط سرپرست داده شده و در صورت تکرار مورد با واحد دانشگاه پیگیری خواهد شد.
ثبت نام دوره های جهاد دانشگاهی یکی از فرصت های مناسب برای علاقه مندان به کسب اطلاعات در خصوص دوره های مختلف می باشد. برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام مقاله زیر را مطالعه نمایید.
پیشتر در این مقاله در رابطه با کار آموزی توضیحات کاملی ارائه شده است، حال ممکن است این سوال پیش بیاید که تفاوت کار آموزی و کارورزی چیست؟ در این بخش قصد داریم به پاسخ این سوال بپردازیم.
کارورزی نوعی نظام آموزشی می باشد و کلیه افرادی که دارای دانش کمی از یک شغل باشند، با مراجعه به شرکت و یا واحد خدماتی امکان شرکت در دوره های کارورزی جهت بالا بردن مهارت های خود خواهند داشت. در واقع کارورزی یکی از آسان ترین راه ها جهت ارتقا شغلی بوده و امکان استخدامی بخش خصوصی و... افرادی که دوره کارورزی را گذرانده اند در همان شرکت محل کارورزی بالا می باشد.
از مهم ترین تفاوت های کارآموزی و کارورزی می توان به پرداخت حقوق در دوره کارورزی اشاره کرد. در دوره کار آموزی هیچگونه حقوقی به کار آموز پرداخت نخواهد شد در صورتی که در دوره کارورزی به کارورز حقوق پرداخت خواهد شد.
همچنین مدت زمان دوره های کارورزی طولانی تر بوده و در پایان دوره کارورزی یک گواهینامه رسمی بابت گذراندن دوره کارورزی به افراد ارائه خواهد شد. در صورتی که مدت زمان دوره کارآموزی کمتر بوده و هیچگونه گواهینامه رسمی به افراد ارائه نخواهد شد.
در دوره کارورزی افراد تعهد کاری بیشتری نسبت به دوره کار آموزی دارند زیرا کارورزان مدت زمان بیشتری را در محل کار سپری کرده و در قبال کاری که انجام می دهند حقوق دریافت می کنند. همچنین هدف این افراد از کارورزی استخدام در آن شرکت و یا واحد خدماتی می باشد. در مقابل کار آموزان مدت کمتری در محیط کار می باشند و ممکن است با پایان یافتن دوره کار آموزی قصد تغییر شغل داشته باشند و به همین دلیل تعهد و دقت کمتری در محیط کار دارند.
سازمان مدیریت صنعتی مسئول برگزاری دوره های تحصیلات تکمیلی و همچنین دوره های تخصصی حوزه مدیریت می باشد. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه کنید.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص کارآموزی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ واحد درسی کار آموزی به جهت استفاده دانشجویان از آموخته های تئوری در طول دوران تحصیلی در محیط کاری و کسب تجربه عملی می باشد. توضیحات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
✔️ همان طور که در این مقاله به طور کامل توضیح داده شد محل کار آموزی بر اساس سیاست های دانشگاه محل تحصیل توسط دانشجو و یا دانشگاه انتخاب می گردد.
✔️ همان طور که در این مقاله به طور کامل توضیح داده شد دوره کار آموزی شامل دریافت حقوق نمی شود.
برای مشاوره کار آموزی چیست
برای مشاوره کار آموزی چیست
سلام . در صورتی که بخوایم محل کاراموزی شهر خودمون باشه ولی حدود 12 واحد درس پاس نکرده دیگه داشته باشیم تکلیف چیه ؟ دانشگاه اجازه مهمان شدن در شهر مقصد رو میده یا ناچار به تحصیل و کاراموزی در همان شهر خواهیم بود؟
سلام . باید در دانشگاه محل تحصیل واحدهای درسی و کارآموزی رو بگذرونین .
سلام . دوره کارآموزی تمام شه مدرک پایان دوره داده می شود ؟
سلام . در پایان دوره کارآموزی هیچگونه گواهینامه رسمی به افراد ارائه نمیشه .
سلام دوره کارآموزی حقوق داده میشه ؟
سلام . در دوره کارآموزی حقوق دریافت نمی کنین .
سلام در کاردانی چند واحد کارآموزی دارم ؟
سلام . تعداد واحد کار آموزی در مقطع کاردانی 2 واحد هستش .
سلام من دانشجوی کارشناسی پیوسته هستم و 70 واحد گذراندم می توانم الان واحد کارآموزی بردارم ؟
سلام . شما الان مجاز به انتخاب واحد کارآموزی نیستین .
سلام . همه دانشجویان باید در دانشگاه واحد کارآموزی بگذرانند ؟
سلام . دانشجویان تمامی رشته ها در دانشگاه واحد کارآموزی نمیگذرونن ، بعضی از رشته ها واحد درسی کارآموزی دارن .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©