کارورزی به کسب تجربه آموزش و یادگیری در یک یا چند حیطه شغلی گفته می شود. علاقمندان به شرکت در دوره های کارورزی می توانند با استفاده از واحدهای مربوط به کارورزی در دانشگاه و یا شرکت در دوره های داوطلبانه به کارورزی مشغول شوند. کارورزی راهی برای شناخت مسیر شغلی دانشجویان و فارغ التحصیلان تلقی می شود.
برای مشاوره کارورزی چیست
برای مشاوره کارورزی چیست
کارورزی به آموزش و یادگیری و کسب تجربه کار در یک حیطه شغلی گفته می شود که در تمامی حیطه ها شغلی قابل انجام بوده و دانشحویان می توانند با استفاده از دوره های کارورزی به کسب دانش و تجربه شغلی برسند. شرکت در دوره های کارورزی به دو صورت بوده و دانشجویان و فارغ التحصیلان می توانند به صورت داوطلبانه و یا اجباری به صورت انتخاب واحد در دانشگاه این دوره ها را انتخاب نمایند.
علاقمندان شرکت در دوره های کارورزی ابتدا می بایست به طور کامل از ماهیت کارورزی، هدف خود از شرکت در این دوره ها و شناخت رشته های همراه با دوره های کارورزی اطلاعات کسب نموده سپس به ثبت نام و یا انتخاب واحد در دانشگاه بپردازند. در این مقاله به بررسی ماهیت کارورزی، هدف و مزایای شرکت در دوره های کارورزی، تعداد واحدهای کارورزی و نحوه انجام آن برای دانشجویان، افراد جویای کار و فارغ التحصیلان پرداخته شده است.
به طور کلی، کارورزی به دوره های کسب تجربه و یادگیری و کار در یک حیطه شغلی به خصوص گفته می شود که دانشجویان و علاقمندان ورود به عرصه های شغلی می بایست این دوره را بگذرانند. کارورزی به دو حالت اجباری و اختیاری برای افراد وجود داشته که این دسته از داوطلبان می بایست یا در دانشگاه و یا در هنگام ورود به یک محیط کاری جدید آن را تجربه کنند.
در حالت اجباری، دانشجویان برخی رشته ها می بایست در هنگام تحصیل در ترم های پایانی مقطع خود، بسته به نیاز و ارائه، همانند تعداد واحد های کارشناسی چند واحد کارورزی مرتبط با رشته تحصیلی خود را گذرانده تا موفق به فارغ التحصیلی شوند. در حالت اختیاری نیز افراد می توانند بسته به علاقه خود، یک دوره کارورزی را انتخاب نموده و مشغول به کسب تجربه در حیطه شغلی انتخابی خود شوند.
افراد علاقمند به شرکت در دوره های کارورزی پس از انتخاب دوره مناسب با علایق خود، بسته به سختی و میزان فشردگی دوره، طی یک الی چندین ماه دوره کارورزی را به پایان می رسانند. پس از این مرحله در صورتی که کارورزی داوطلب، قسمتی از واحد های رشته تحصیلی بوده، فرد امکان فارغ التحصیلی را داشته و در صورتی که انتخاب اختیاری بوده، فرد امکان استخدام در رشته شغلی مورد نظر و یا انتخاب دوره های کارورزی دیگر را خواهد داشت.
قابل ذکر است که کارورزان هنگام انتخاب دوره کارورزی مورد نظر خود می بایست به میزان دانش مقدماتی رشته توجه نمایند. به طور کلی دوره کارورزی برای مثال کارورزی و کارآموزی کامپیوتر انتخاب شده می بایست متناسب با سطح دانش کارورز انتخاب شوند تا فرد نتیجه خوبی از یادگیری مهارت مورد نظر به دست آورد. همچنین در کارورزی، فرد همراه با کسب تجربه و کار در حیطه انتخابی، امکان دریافت حقوق را نیز خواهد داشت.
دانش آموختگانی که در رشته های دارای طرح نیروی انسانی اجباری از جمله پرستاری فارغ التحصیل شده اند، می بایست برای گذراندن طرح خود در مدت زمان تعیین شده به سامانه توزیع نیروی انسانی مراجعه نموده و مشخصات خود را برای ثبت نام در طرح نیروی انسانی ارسال نمایند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.
یکی از مهم ترین عوامل موفقیت دانشجویان فارغ التحصیل و افراد جویای کار، داشتن مهارت های لازم و تجربه می باشد. با توجه به اینکه تعداد زیادی از فارغ التحصیلان دارای تجربه و سابقه کاری مورد نیاز کارفرمایان نیستند، در این حالت یکی از راه حل های مناسب با این دسته از افراد، شرکت در دوره های کارورزی می باشد.
دوره های کارورزی امکان کسب دانش و تجربه عملی در خصوص دروس ارائه شده و مهارت مورد نیاز متناسب با حیطه شغلی را به کارورزان و دانشجویان داده و این دسته از افراد را برای ورود به محیط کاری و خدماتی آماده می کند. همچنین دانشجویان و فارغ التحصیلان نیز می توانند با مشاوره با استاد راهنما و با شرکت در دوره های کارآموزی معتبر، رزومه کاری خود را پربارتر کرده و اعتبار کاری خود را افزایش دهند.
از دیگر مزایای شرکت در دوره های کارورزی می توان به آشنایی با محیط های کاری، قوانین مربوط به فضای کاری و هماهنگ سازی خود با آن ها، محک زدن دانش و علاقمندی های خود، افزایش حس مسئولیت پذیری و خلاقیت و امکان تبادل نظر با همکاران و سایر کارورزان اشاره نمود. این دسته از موارد ارائه شده برای ادامه مسیر شغلی کارورزان بسیار حیاتی می باشد.
کارورزان پس از کسب دانش مقدماتی در خصوص رشته شغلی مورد علاقه خود، با جستجو و پیگیری دوره های کارورزی مربوطه را پیدا و در صورت علاقمندی در دوره ها شرکت می کنند. در این حالت طول دوره کارورزی بسته به نوع رشته انتخابی تعیین شده و از یک ماه تا چندین ماه خواهد بود. این مسیر برای تمامی داوطلبان باعث استخدام شده و همچنین استخدام دولتی برای خانم ها نیز در برخی واقع از این طریق میسر خواهد بود.
پس از اتمام دوره داوطلبان می توانند با بروزرسانی رزومه کاری خود، برای استخدام در حیطه شغلی مورد نظر اقدام نمایند. معمولا شرکت دانشجویان در دوره های کارورزی بسیاری از سازمان ها، به استخدام منجر شده و کارفرمایان با توجه به سطح مهارت و تجربه کارورزان، اقدام به استخدام آن ها در موقعیت های شغلی متناسب با دوره طی شده می نمایند.
جهاد دانشگاهی یکی از سازمان هایی است که در دوره های زمانی متفاوت اقدام به برگزاری دوره های آموزشی می نماید. داوطلبان علاقمند به شرکت در دوره های آموزشی این دانشگاه می توانند با مطالعه مقاله زیر از لیست دوره های این سازمان اطلاع یابند.
همانطور که در بخش های قبلی توضیح داده شد، دانشجویان در طول دوره تحصیلی خود می بایست واحد هایی را با عنوان دوره کارورزی گذرانده تا موفق به فارغ التحصیلی شوند. در این شرایط دانشجویان می بایست به تعداد واحدهای ارائه شده در طول دوره تحصیلی خود دوره کارورزی را انتخاب نموده و مشغول به گذراندن دوره شوند.
دوره کارورزی در رشته های دانشگاهی متفاوت بوده و همچنین طول مدت دوره های کارورزی در دانشگاه های مختلف نیز متفاوت است. به طور مثال، دانشجویان پزشکی می بایست بیش از 100 واحد کارورزی گذرانده تا موفق به فارغ التحصیلی در رشته پزشکی عمومی شوند. این تعداد واحد کارورزی برای دانشجویان پزشکی تعهدی نیز برقرار می باشد.
تعداد واحد های کارورزی در دانشگاه ها نیز متفاوت می باشد. بنابراین دانشجویان می بایست با مراجعه به واحد آموزشی دانشگاه خود از میزان و تعداد واحد های کارورزی رشته خود مطلع شوند. لازم به ذکر است که دانشجویان مقطع کاردانی و کارشناسی و مقطع دکتری که به فارغ التحصیلی خود نزدیک هستند، می بایست برای آغاز دوره کارورزی خود انتخاب واحد کرده و با تایید دانشگاه خود به سازمان یا موسسه انتخابی مراجعه نمایند.
همانطور که توضیح داده شد، تعداد واحد کارورزی برای رشته ها متفاوت بوده و داوطلبان می بایست با مراجعه به چارت تحصیلی و یا واحد آموزش دانشگاه خود، از تعداد واحد کارورزی رشته خود مطلع شوند. در این قسمت تعداد واحد های کارورزی تعدادی از رشته های مقطع کارشناسی پیوسته ارائه شده است.
رشته | تعداد واحد کارورزی |
پرستاری |
21 واحد |
فیزیوتراپی |
24 واحد |
مامایی |
16 واحد |
مدیریت صنعتی |
2 واحد |
مترجمی زبان انگلیسی |
2 واحد |
علوم آزمایشگاهی |
16 واحد |
لازم به ذکر است که تعدادی از رشته های تحصیلی در چارت تحصیلی خود عنوانی به نام کارآموزی در عرصه داشته که تمامی داوطلبان می بایست تعداد واحد های مشخص شده را گذرانده تا موفق به فارغ التحصیلی شوند. رشته های تحصیلی دیگر نیز کارورزی خود را در چارت تحصیلی با عنوان پروژه (کارورزی) و یا کارورزی مشخص می نمایند.
همانطور که در متن مقاله توضیح داده شد، دانشجویان پزشکی نیز در زمان تحصیل خود می بایست دوره های کارورزی خود را بگذرانند. برای انجام این کار تمامی دانشجویان رشته پزشکی می بایست در آزمون پیش کارورزی و علوم پایه پزشکی شرکت نمایند. داوطلبان برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانند مقاله زیر را مطالعه نمایند.
به طور کلی داوطلبان می بایست در هنگام انتخاب دوره کارورزی خود به سایت ثبت نامی و شرایط آن نیز توجه نمایند. دانشجویی که در ترم هفتم یا هشتم خود بوده و قصد انتخاب دوره های کارورزی ارائه شده را دارد می بایست به سری نکات گفته شده در این قسمت توجه نماید. دانشجویانی که در شرف فارغ التحصیلی بوده و خواستار طی دوره کارورزی متناسب با رشته تحصیلی خود می باشند، ابتدا می بایست به واحد آموزش دانشگاه خود مراجعه نموده و از شرایط مورد نیاز انجام کارورزی اطلاع یابند.
دانشگاه های دولتی و آزاد و فنی حرفه ای کشور به منظور اطلاع بهتر و دسترسی بیشتر دانشجویان داوطلب دوره های کاورزی اقدام به ارائه سامانه های مخصوص کارورزی به دانشجویان خود نموده و دانشجویان این دانشگاه ها می توانند با ثبت نام در سامانه کارورزی دانشگاه خود از شرایط و نحوه انجام کارورزی های مختلف مطلع شوند. یکی از سامانه های راه اندازی شده برای ثبت نام دانشجویان مقاطع مختلف که باید دوره کارورزی را بگذارند، سامانه ملی کارآموزی به نشانی karamouz.irost.org می باشد.
دانشجویان دانشگاه های مختلف برای پیدا کردن دوره های مختلف کارورزی می توانند در این سامانه ثبت نام کرده و با سازمان ها و موسسه های ارائه دهنده دوره های کارورزی آشنا شوند. لازم به ذکر است که دوره های کارورزی می بایست مورد تایید دانشگاه و وزارت علوم باشد. همچنین دانشجویان فارغ التحصیل نیز می توانند با ثبت نام در این سامانه از دوره های کارورزی ارائه شده مطلع شوند.
دانشجویان با ثبت نام در این سامانه یا سامانه های مختص به دانشگاه خود و طی مراحل انتخاب محل های کارآموزی از دوره های کارورزی مطلع شده و امکان گذراندن دوره را خواهند داشت. نحوه انجام کارورزی به صورت فایل در اختیار داوطلبان قرار گرفته و یا به صورت حضوری در موسسه انتخابی به داوطلبان آموزش داده خواهد شد.
داوطلبان برای شرکت در دوره کارورزی نیاز به معرفی نامه از دانشگاه خود داشته و می بایست قبل از شرکت در این دوره ها، نسبت به آماده سازی و دریافت معرفی نامه از دانشگاه خود اقدام نمایند. پس از شرکت در دوره کارورزی ارائه شده و اتمام دوره، محل ارائه دهنده دوره کارورزی به دانشجویان و فارغ التحصیلان، گواهی تکمیل دوره را برای داوطلب صادر کرده و در صورتی که فرد هنوز دانشجو می باشد، گواهی فرد به دانشگاه ارسال خواهد شد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص کارورزی چیست را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ کارورزی به کسب تجربه آموزش و یادگیری در یک یا چند حیطه شغلی گفته می شود. در خصوص کارورزی در متن مقاله توضیحات بیشتری ارائه شده است.
✔️ یکی از مزایای شرکت در دوره های کارورزی، افزایش حس مسئولیت پذیری در محیط کار می باشد. دیگر مزایای کارورزی در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ تعداد واحد کارورزی بسته به رشته تحصیلی و دوره و دانشگاه متفاوت می باشد. جزئیات بیشتر در این خصوص در متن مقاله توضیح داده شده است.
برای مشاوره کارورزی چیست
برای مشاوره کارورزی چیست
سلام گذراندن واحد کارورزی اجباری است ؟
سلام . در صورتی که رشته تحصیلی شما واحد کارورزی داره برای فارغ التحصیلی باید واحدهای کارورزی رو بگذرونین .
سلام رشته مامایی چند واحد کارورزی دارد ؟
سلام . رشته مامایی 16 واحد کاروزی داره .
سلام . کارورزی چند واحد است ؟
سلام . تعداد واحد کارورزی در هر رشته و دانشگاه متفاوته ، برای اطلاع دقیق از واحد آموزش دانشگاه سوال کنین .
سلام سایت ثبت نام اعلام کنید
سلام . برای ثبت نام کارورزی وارد سایت karamouz.irost.org بشین .
سلام . همه رشته ها واحد کارورزی دارن ؟
سلام . دانشجویان همه رشته ها در دانشگاه واحد کارورزی ندارن .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©