مقاله ریویو یا مروری، نوعی مقاله درباره یک موضوع علمی خاص می باشد. مقاله review، مقالات پیشین مربوط به یک موضوع علمی را بررسی کرده و مورد پردازش قرار می دهد. برای نگارش چنین مقاله ای، آشنایی با ساختار و نحوه نگارش آن امری ضروری خواهد بود. همچنین می بایست از منابع معتبر برای تولید مقاله ریویو استفاده گردد. دانشجویان و دانش اندوزان علمی، عمده ترین افراد در استفاده از این مقالات می باشند.
برای مشاوره نحوه نگارش و چاپ مقاله review
برای مشاوره نحوه نگارش و چاپ مقاله review
یکی از اساسی ترین نیاز های اساتید در دانشگاه ها، دانشجویان و همچنین دیگر محافل علمی، نگارش مقالات در سبک های مختلف می باشد. مقاله review یا مروری، یکی از انواع مقالات کاربردی در محیط های آکادمیک به شمار می رود. مقالات مروری، مربوط به یک موضوع علمی خاص بوده که از بررسی و آنالیز مقالات پیشین به دست می آید.
نگارش این مقالات، سبک و ساختار خاص خود را دارا است. بر همین اساس، در این مقاله علاوه بر شرح مختصری در مورد مقالات review به ساختار این مقالات، نحوه نگارش و معرفی سایت های معتبر برای چاپ آن ها پرداخته شده است. همچنین برای آشنایی بیشتر با مقالات مروری، چند نمونه از این مقالات در حوزه های علمی مختلف معرفی خواهند شد.
مقاله ریویو، یک مقاله تحقیقی در مورد یک موضوع خاص بوده که از گردآوری مقالات پیشین مربوط به همان موضوع تولید می گردد. بنابراین می توان گفت این مقاله یک خلاصه برداری کلی از اطلاعات موجود از یک موضوع می باشد. در مقاله ریویو یا مروری، نتایج ارائه شده در نوشته های مختلف، گردآوری و مورد ارزیابی قرار می گیرند. بنابراین به ندرت پیش می آید که در چنین مطلبی، اطلاعات یا تجربه جدیدی به نگارش درآید.
مقالات مروری می توانند در موضوعات مختلف نوشته شوند. این گونه مقالات، معمولا انتقادی بوده و تفسیرهای گوناگونی را ارائه می دهند. مهم ترین نقش مقالات ریویو، راهنمایی در مورد نوشته های پیشین و اصیل می باشد. بر همین اساس، کامل و دقیق بودن این گونه مقالات امری ضروری محسوب می گردد. با اینکه اکثرا تمامی اطلاعات گردآوری شده در مقاله مروری قبلا به چاپ رسیده، اما چاپ جدید آن ها مشکلی به همراه نخواهد داشت.
سوال اصلی متقاضیان در خصوص مقاله چیست؟ و هدف اصلی از نگارش review چیست را می توان گفت ایجاد یک دیدگاه کامل از مقالات گردآوری شده توسط پژوهشگران می باشد. در این حالت، مخاطبان نیز می توانند درک بهتری از موضوع مورد نظر داشته باشند. با توجه به این نکته، این مقالات در مکان های آکادمی حرفه ای و علمی بیشترین کاربرد را دارند. همچنین بیشتر افرادی که به چنین مقالاتی نیاز دارند، عبارتند از:
اساتید دانشگاهی
دانشجویان و دانشمندان
پژوهشگران
مدیران کمپانی های بزرگ
و ...
مقالات ریویو معمولا در سبک های خاصی نگارش و چاپ می شوند. امروزه این مقالات در سه سبک مختلف توسط جویندگان علم و دانش پژوهان نگاشته شده و به چاپ می رسند. این سبک ها به شرح زیر می باشند:
مرور روایتی: در این سبک با استفاده از منابع معتبر و داده های رسمی ارائه شده، به سوالات مطرح شده در مقالات بر اساس شیوه ای دقیق و ثابت پاسخ داده می شود.
مرور فراتحلیل: در این سبک از شیوه های مختلف و اغلب روش ها به منظور مقاله نویسی استفاده شده است. در این گونه مقالات، به جنبه های گوناگون موضوع مورد نظر همراه با نقد و بررسی آن پرداخته می شود.
مرور نظام مند: مقاله مروری نوشته شده بر اساس سبک نظام مند، اکثرا برای موضوعات طولانی تر که اطلاعات بیشتری در برداشته مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه بیشترین مقالات انتشار یافته در دانشگاه های معتبر جهان در دسته مقالات نظام مند می باشند.
مقالات review یا مروری علاوه بر سبک های مختلف نگارشی، دارای ویژگی های گوناگونی نیز می باشند. این مقالات شباهت بسیاری با مقالات تحقیقی دارند، به همین علت معمولا دانشجویان این مقالات را با یکدیگر اشتباه می گیرند. بنابراین شناخت ویژگی های مقالات مروری می تواند تشخیص آنها را آسان تر نماید. برخی از ویژگی های این نوع مقالات شامل موارد زیر می باشند:
خلاصه برداری از مقالات پیشین
بررسی و گفتمان در مورد مطالب تکراری
آنالیز دقیق تر نتایج پیشین
عدم وجود ساختار مشخص
مطالب ساده و قابل درک
داشتن مخاطبان عمومی
جمع آوری ساده مطالب
فهم بهتر متون
مقالات از اجزای مختلفی تشکیل شده اند تا بتوانند اطلاعات را به صورت دسته بندی شده و مرتب در اختیار مخاطبان قرار دهند. برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله زیر را مطالعه کنید.
به طور کلی، ساختار یک مقاله ریویو شامل 6 بخش اصلی می باشد. شناخت این بخش ها به همراه رعایت نکات اساسی نگارشی، برای ایجاد یک مقاله مروری امری ضروری محسوب می گردد. ساختار چنین مقاله ای بر اساس معیارهای استاندارد به ترتیب زیر می باشد:
عنوان: یک عنوان جذاب می تواند نظر مخاطبان بیشتری را به خود جلب نماید. همچنین از نظر روانشناسی نیز مطالعه مقالات با عناوین جذاب برای افراد راحت تر می باشد. بنابراین می بایست برای چنین مقاله ای، بهترین و جذاب ترین عنوان انتخاب گردد.
چکیده: چکیده، در بردارنده نکات مهم مقالات مروری بوده و مسیر محتوا را به مخاطب نشان می دهد. در بخش چکیده می بایست تمامی بخش ها به صورت طبقه بندی شده و منظم در معرض نمایش مخاطب قرار گیرند.
مقدمه حرفه ای: در بخش مقدمه، خلاصه ای از کل مطالب ارائه شده در مقاله مروری ارائه می شود. مقدمه باید به اندازه کافی حرفه ای و جذاب باشد تا مخاطب را برای مطالعه کل مقاله قانع نماید.
بخش اصلی و بدنه مقاله: بدنه، مهم ترین بخش در مقاله review می باشد. در این قسمت، نویسنده می بایست مطالب را با قلمی جذاب، ساده و روان بر اساس ذائقه و سلیقه مخاطبان ارائه دهد. توضیحات ارائه شده در این بخش می بایست کامل و دقیق بوده تا خوانندگان به جواب تمامی سوالات خود در مورد موضوعات مربوطه دست پیدا کنند.
جمع بندی و نتیجه گیری: بعد از ارائه مطالب و اطلاعات می بایست یک نتیجه گیری نهایی از ابتدا تا پایان نگارش مقاله صورت گیرد. همچنین در این بخش، مروری نیز بر سوالات و مسائل حل شده قبلی مقاله انجام خواهد شد.
اعلام منابع استفاده شده: همانطور که اشاره شد، مقالات ریویو یا مروری، نتیجه گردآوری و خلاصه برداری اطلاعات از مقالات پیشین می باشند. بنابراین در پایان نگارش چنین مقالاتی مانند نگارش پایان نامه ارشد می بایست منابع استفاده شده به طور دقیق ذکر گردند. برای معرفی منابع می بایست نکات زیر را در نظر گرفت:
معرفی کامل نویسنده
معرفی دقیق مقاله
منابع مورد استفاده
عدم نگارش ISBN
قرار دادن کل منابع در یک فرم
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم مطالعه نمایید.
با اینکه مقالات مروری در موضوعات مختلف نگاشته می شوند، اما مهم ترین کاربرد این مقالات، در موضوعات علمی و انواع مقالات علمی مفصل و بسیار طولانی می باشد. قبل از تحقیق در مورد نحوه نگارش این مقالات، ابتدا می بایست انگیزه نوشتن چنین مقاله ای مورد بررسی قرار گیرد. نکته مهم بعدی، تعیین پرسش های مهم و استفاده از منابع معتبر می باشد.
برای نگارش مقاله review، قبل از هر چیز می بایست با سبک های مختلف این مقالات و نحوه نوشتن هر یک از آن ها آشنا شد. همچنین طول مقاله، مسئله دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد. به عنوان مثال در مقالات روایتی تعداد کلمات بین 8 تا 40 هزار کلمه متغیر می باشد، در حالیکه این تعداد کلمات در مقالات نظام مند به کمتر از 10 هزار کلمه می رسد. علاوه بر این موارد می بایست نکات و شرایط دیگری را نیز قبل از شروع نگارش مورد ارزیابی قرار داد. از جمله این نکات می توان اشاره کرد به:
استفاده از منابع ساده تر برای فهم بیشتر
مطالعه مقالات ISI
کمک گرفتن از تیم حرفه ای برای ترجمه مقالات
استفاده از جدیدترین مقالات
برقراری ارتباط ذهنی و مفهومی بین مقالات مختلف
شناسایی مخاطب هدف و بررسی نیازهای آن ها
انتخاب یک موضوع تخصصی
آنالیز مقالات علمی به شکل دقیق
استخراج نکات کاربردی
استفاده از لحن ساده و روان برای نگارش مقاله
انتخاب عنوان جذاب و کلمات کلیدی موثر
شرح دقیق موضوع
بازبینی مقاله بعد از اتمام کار
حال نویسنده پس از رعایت تمامی قوانین مذکور، می بایست 6 مرحله گفته شده در تیتر قبل یعنی عنوان، چکیده، مقدمه، بدنه، نتیجه گیری و اعلام منابع را به ترتیب و با بهترین کیفیت انجام دهد. البته لازم به ذکر است که نگارش چکیده و مقدمه معمولا در پایان کار صورت می گیرد. به این دلیل که بهتر است با دانستن اطلاعات کافی و جامع از کل مقاله، دست به نگارش این بخش ها برد.
دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری پس از انتخاب موضوع مقاله می بایست به سایت ایرانداک مراجعه نموده تا با دریافت پیشینه پژوهش از عدم تکراری بودن موضوع خود اطمینان حاصل نمایند. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه کنید.
مقالات مروری، ساختار و سبک نگارش خاص خود را می طلبند. با این وجود، برخی افراد تنها از راه مشاهده و مطالعه مقالات می توانند شروع به نگارش یک مقاله ریویو نمایند. به همین منظور در ادامه، نمونه هایی از مقالات مروری در حوزه های مختلف پزشکی، علوم پایه، علوم انسانی، فنی و مهندسی ارائه داده شده است.
یک نمونه از مقالات مروری در حوزه پزشکی که در پایگاه مرکز اطلاعات جهاد دانشگاهی قرار داده شده، مقاله فاسیولیازیس می باشد. در این مقاله ساختار و استانداردهای لازم برای نگارش یک مقاله ریویو رعایت شده است. در حوزه علوم انسانی نیز می توان از مقاله اخلاق و میراث فرهنگی برای آشنایی با ساختار یک مقاله مروری مربوط به چنین موضوعی استفاده کرد.
یکی از مقالات مروری در حوزه علوم پایه، مقاله راهکارهای تحقیق کیفی برای علوم محیط زیستی می باشد. این مقاله اطلاعات کاملی در مورد محیط زیست ارائه داده که با مطالعه آن می توان به ساختار یک مقاله review نیز پی برد. در حوزه فنی و مهندسی، مقاله آخرین پیشرفت های کشت سلولی با تراکم بالا برای تولید پروتئین های نوترکیب یکی از مقالات مروری بسیار مفید می باشد.
لینک نمونه مقاله مروری یا review |
مقاله آخرین پیشرفت های کشت سلولی با تراکم بالا برای تولید پروتئین های نوترکیب |
تبدیل پایان نامه به کتاب دارای مزایای بسیاری از جمله کسب امتیاز در مصاحبه دکتری، تقویت رزومه نویسنده و دسترس پذیری بیشتر آن است. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه کنید.
در گذشته نشریات ممتاز از انتشار مقالات مروری اجتناب کرده، زیرا آن ها را به عنوان یک مقاله تحقیقی اصیل نمی پذیرفتند. امروزه این گونه مقالات و پر استناد بودن آن ها، این روند را تغییر داده و باعث شده که توسط نشریات مختلف از جمله سایت سیویلیکا مورد استقبال قرار گیرند. البته یک مقاله برای رسیدن به مرحله انتشار می بایست از نظر فنی، ظاهری، دستوری و محتوایی، ساختاری درست و استاندارد داشته باشد.
شرایط پذیرش مقاله review اینگونه است که ابتدا سردبیر، نسخه خطی مقاله را بر اساس شاخص های گوناگون مورد ارزیابی قرار می دهد. این شاخص ها شامل موضوع، سبک نگارش، اعتبار فنی، میزان اهمیت موضوع، مرتبط بودن با نشریه قبلی، مختصر و مفید بودن، منابع و طول مقاله می باشند. در این بین، سبک نگارش بسیار مهم بوده، زیرا متفاوت بودن آن منجر به عدم توجه سردبیر خواهد شد.
علاوه بر سردبیر، ویراستارها نیز مقالات مروری را بر اساس شاخص های معرفی شده بررسی می کنند. در برخی موارد، ویراستارها قادرند بدون بررسی مقالات، آن ها را پذیرفته و یا با ذکر دلایل منطقی آن را ریجکت کرده و از نویسنده خواسته تا مقاله را با فرمت دیگر آماده نماید. بعد از بررسی مقاله توسط ویراستارها، مقاله برای یک یا چند داور به منظور بررسی بیشتر و محرمانه تر ارسال می گردد.
داوران بعد از بررسی های لازم، نظرات خود را در مورد اعتبار فنی مقاله به ویراستاران منتقل می کنند. نظرات داوران می تواند شامل پذیرش یا رد مقاله، اصطلاحات جزئی یا اساسی آن باشد. در نهایت، ویراستارها تصمیم نهایی را در مورد بررسی های انجام شده و شرایط مقاله مروری اعلام می نمایند.
به منظور ثبت و انتشار مقالات مروری می توان از طریق سازمان ها و مراکز وابسته اقدام نمود. در حال حاضر، 5 سایت معتبر علمی و دانشگاهی چنین خدماتی را ارائه می دهند. اسامی این سایت ها به شرح زیر می باشد:
IEEE
ACM
Springer
Google Scholar
Science Director
پایان نامه کارشناسی ارشد از 5 فصل تشکیل شده که هر بخش آن دارای مقدمه، ارائه مطلب اصلی و نتیجه گیری می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ساختار پایان نامه ارشد مقاله زیر را مطالعه کنید.
مقالات مروری یا ریویو، جزئی از مقالات علمی به شمار می آیند، اما آثار جدیدی را خلق نمی کنند. در واقع این مقالات خلاصه ای از تحقیقات پژوهشگران پیشین درباره موضوعی خاص بوده که به منظور درک بهتر مخاطبان گردآوری می شوند. در این مقالات، پیشینه موضوع مورد بررسی قرار می گیرد. به عنوان مثال برای یافتن اطلاعاتی در مورد یک موضوع از ۱۰ سال پیش می توان مقالات مروری را مطالعه نمود. همچنین این مقالات دارای لحن انتقادی و در عین حال ساده و روان می باشند.
مقاله review از نظر ساختاری نیز با مقالات تجربی و پژوهشی تفاوت هایی دارند. عمده ترین تفاوت این مقالات از نظر ساختاری، بدنه اصلی مقاله می باشد. ترتیب ساختار بدنه در مقاله تجربی شامل مقدمه، روش، نتایج و بحث می باشد. در مقاله مروری این ساختار به شکل مقدمه، ترکیب نتایج و نتیجه گیری چیده می شود.
مقالات مروری در حال حاضر در مقاطع تحصیلی مختلفی کاربرد دارند. دانشجویان در مقاطع گوناگون تحصیلی به منظور افزایش بار علمی خود و داشتن رزومه قوی به دنبال نگارش مقالات مختلف می باشند. یکی از این مقاطع تحصیلی، مقطع دکتری بوده، زیرا نگارش مقالات می تواند به میزان قابل توجهی بار علمی و شانس قبولی در مصاحبه را ارتقا بخشد.
با اینکه مقالات علمی کمک شایانی به پذیرش دانشجویان در مقطع دکتری نموده، اما اساسا تنها داشتن مقاله، دلیل بر پذیرش و عدم پذیرش دانشجو نخواهد بود. همچنین مقالات تاثیرگذار در مصاحبه دکتری مربوط به مقالات علمی پژوهشی می باشد. با این وجود، نباید تاثیر این مقالات را در پذیرش برای مقطع دکتری نادیده گرفت، زیرا سوابق آموزشی 30 درصد، سوابق پژوهشی 40 درصد و بررسی های انجام شده در جلسه مصاحبه ۳۰ درصد را شامل می شوند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص مقاله review را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ مقاله ریویو، یک مقاله تحقیقی در مورد یک موضوع خاص بوده که از گردآوری مقالات پیشین مربوط به همان موضوع تولید می گردد.
✔️ برای نگارش مقاله review، قبل از هر چیز می بایست با سبک های مختلف این مقالات و نحوه نوشتن هر یک از آن ها آشنا شد و اطلاعات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
✔️ به منظور ثبت و انتشار مقالات مروری می توان از طریق سازمان ها و مراکز وابسته اقدام نمود که اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه چاپ و انتشار در این مقاله قرار داده شده است.
برای مشاوره نحوه نگارش و چاپ مقاله review
برای مشاوره نحوه نگارش و چاپ مقاله review
سلام در این نوع مقاله موضوع جدیدی که قبلا در مقالات اعلام نشده ، عنوان کرد ؟
سلام . معمولا به ندرت در مقاله review موضوع و مطلب جدیدی که قبلا اعلام نشده ، عنوان میشه .
سلام در مورد مقاله توضیح میدین ؟
سلام . مقاله review یا مروری ، مربوط به یک موضوع علمی خاص هستش که از بررسی و آنالیز مقالات پیشین به دست میاد .
سلام . سبک خاصی باید برای نگارش رعایت شود ؟
سلام . برای نگارش مقاله review سه سبک مرور روایتی ، مرور فراتحلیل و مرور نظام مند در نظر گرفته میشه .
سلام . مقاله ریویو چند بخش دارد ؟
سلام . مقاله ریویو review شامل 6 بخش اصلی ؛ عنوان ، چکیده ، مقدمه حرفه ای ، بخش اصلی و بدنه مقاله ، جمع بندی و نتیجه گیری ، اعلام منابع استفاده شده ، هستش .
سلام برای چاپ چه مواردی بررسی می شود ؟
سلام . مقاله review برای رسیدن به مرحله انتشار باید از نظر فنی ، ظاهری ، دستوری و محتوایی ، ساختاری درست و استاندارد داشته باشه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©