استاد مشاور فردی است که در زمینه های تخصصی مربوط به پایان نامه در دوران ارشد و دکتری به ارائه مشاوره به دانشجویان می پردازد. انتخاب استاد مشاور توسط استاد راهنما صورت می گیرد و در صورت صلاح دید استاد راهنما ممکن است بیش از یک استاد مشاور برای کمک در انجام پژوهش در کنار شما باشند.
برای مشاوره انتخاب استاد مشاور
برای مشاوره انتخاب استاد مشاور
استاد مشاور علاوه بر تسلط بر موضوع پژوهش، باید دارای سابقه چندین ساله در این زمینه باشد. یک مشاور، متخصصی است که در راستای درک بهتر دغدغه های فکری شما و حل آنها به راحتی هر چه تمام تر تلاش می کند. اما نقش استاد مشاور کمی متفاوت تر است و به فردی اطلاق می شود که وظیفه ارائه مشاوره برای انجام رساله دانشجو و پایان نامه را دارد.
یکی از دغدغه های مهم دانشجویان در دوران دانشگاه، انتخاب استاد راهنما و استاد مشاور است که از ابتدای دوران کارشناسی ارشد درگیر آن هستند.در این مقاله با معرفی و نکات مهم در انتخاب استاد مشاور، شرح وظایف او و در نهایت راهنمای انتخاب استاد مشاور مناسب همراه شما هستیم.
راهنمایی و هدایت تمام مسئولیت های تخصصی پایان نامه بر عهده استاد مشاور است. استاد مشاور با ارائه مشاوره های علمی بر روی روند اجرای پروپوزال نظارت داشته و برای آن برنامه ریزی می کند. از سری نکات مهم در انتخاب استاد مشاور که باید به آن توجه داشته باشید می توان موارد زیر را نام برد.
حتما توجه کنید که استاد مشاور منتخب شما، دارای سابقه قابل قبولی در زمینه پایان نامه داشته باشد. حتما از تعداد پایان نامه های موفق استاد مد نظر خود اطلاع داشته باشید.
یکی از مهم ترین نکات در انتخاب استاد مشاور این است که به موضوع پایان نامه شما اشراف کافی داشته باشد. از این رو پیش از انتخاب استاد مشاور بررسی ها و تحقیقات لازم را انجام دهید.
ساعات حضور در دانشکده استاد مشاور با دانشجو هماهنگ باشد و هر زمان که دانشجو نیاز به راهنمایی و مشاوره داشت، در دسترس باشد.
علاوه بر داشتن دانش علمی، با روش های تحقیق و تمام روش های آماری جهت تجزیه و تحلیل پژوهش آشنایی لازم داشته باشد.
زمینه تحصیلی مرتبط با موضوع پروپوزال دانشجو داشته باشد.
دنبال حاشیه و لجبازی نباشد و از اخلاق حرفه ای برخوردار باشد.
استاد مشاور از میان اساتید دانشگاه و توسط استاد راهنما انتخاب می شود.
در دوران کارشناسی ارشد یک استاد مشاور برای دانشجو و در دوران دکتری معمولا دو استاد مشاور انتخاب می شوند.
داشتن استاد راهنما اجباری بوده، در صورتی که داشتن استاد مشاور کاملا اختیاری و بر اساس تشخیص استاد راهنما است.
دانشجویانی که برای فارغ التحصیلی خود در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری چند واحد درسی محدود دارند، می توانند بسته به شرایط دانشگاه خود، این تعداد واحد درسی را به صورت معرفی به استاد دریافت نمایند. برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.
در اجرای پایان نامه کارشناسی ارشد وجود یک استاد راهنما ضروری است و در صورت نیاز، استاد مشاور توسط استاد راهنما انتخاب می شود. در مقطع ارشد در صورت نیاز یک استاد مشاور و در مقطع دکتری به طور معمول دو استاد مشاور انتخاب می شوند. اما سوالی که ایجاد می شود این است که فرآیند انتخاب استاد مشاور به چه صورت است؟
از آنجایی که انتخاب استاد مشاور توسط استاد راهنما صورت می گیرد، دانشجو ابتدا باید نسبت به انتخاب استاد راهنما اقدام کند. به طور خلاصه برای انتخاب استاد راهنما با مراجعه به آموزش دانشکده و تکمیل فرم درخواست استاد راهنما و در نتیجه پذیرش استاد، فرم امضا و تاریخ زده خواهد شد.
پس از امضای مدیر گروه و تایید شورای تحصیلات تکمیلی و در نهایت امضای معاون آموزشی، فرم درخواست استاد راهنما در پرونده دانشجو ضبط خواهد شد. سپس استاد راهنما با بررسی کلی پروپوزال و تشخیص خود در صورت نیاز اقدام به تعیین استاد مشاور خواهد کرد. استاد مشاور منتخب استاد راهنما می بایست مورد تأیید شورای تخصصی گروه باشد. فرآیند انتخاب استاد مشاور تماما توسط استاد راهنما صورت می گیرد و نیاز به اقدامی از سوی دانشجو نیست.
دانشجویان کارشناسی ارشد برای فارغ التحصیلی و دریافت مدرک ارشد ملزم به ارائه واحدی به نام پایان نامه در آخرین ترم تحصیلی خود هستند. دانشجویان برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ساختار پایان نامه ارشد می توانند مقاله زیر را مطالعه نمایند.
پیش تر گفتیم که انتخاب استاد راهنما به عهده دانشجو است. در صورت تشخیص و صلاح دید استاد راهنما، یک استاد مشاور برای کمک به انجام پروژه دانشجو انتخاب خواهد شد. استاد مشاور از ابتدای مسیر تحصیل همواره در کنار دانشجویان بوده و آماده ارائه راهنمایی های لازم به آنهاست. مواردی که در ادامه به بررسی آن می پردازیم وظایف استاد مشاور هستند که موظف به اجرای آنهاست:
استاد مشاور باید مسلط بر تمام قوانین آموزشی، فرهنگی و پژوهشی دانشگاه و در نتیجه وظایف دانشگاه باشد.
آشنا کردن دانشجویان با قوانین و دستورالعمل های دانشگاه، تشکیل پرونده برای دانشجویان و ارائه مشاوره های لازم به آنها در زمینه تحصیلی و شغلی از مهم ترین مسئولیت های استاد مشاور است.
اختصاص دادن ساعاتی مشخص از روز برای مشاوره دانشجو
شناخت استعدادها و کمک به پرورش آن و معرفی دانشجویان مستعد به مسئولین دانشکده
راهنمایی های لازم برای انتخاب موضوع پایان نامه دانشجو و منابع مورد مطالعه
نگارش و اصلاحات لازم فصول پایان نامه در راستای تقویت پژوهش که گام به گام با دانشجو انجام می شود.
مشارکت در جلساتی که برای حل مشکلات مرتبط با پایان نامه دانشجو تشکیل می شوند.
آموزش و مشاوره به دانشجو در امور تخصصی مرتبط با نحوه استعلام موضوع پایان نامه یا رساله دانشجو
در دسترس بودن استاد مشاور در صورت نیاز به مشاوره و راهنمایی دانشجو
مطالعه و بررسی پایان نامه دانشجو و ارائه نظر پیش از دفاع
شرکت در جلسه دفاع از پایان نامه دانشجو و ارائه نظر در جهت دفاع حرفه ای
تهیه گزارش عملکرد دانشجو و ارائه به استاد راهنما علاوه بر گزارش خود دانشجو
انجام ارزشیابی پایان نامه از دیگر وظایف استاد مشاور است.
برای نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد علاوه توجه بر کلیات پایان نامه مانند فصل هایی که یک پایان نامه از آن تشکیل شده، باید به مسائل جزئی تر آن نیز توجه کرد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.
به دانشجویانی که نیاز به دریافت نکات مهم در انتخاب استاد راهنما و استاد مشاور دارند پیشنهاد می شود از ابتدای سال تحصیلی با در نظر گرفتن اساتید بررسی های لازم را انجام دهند. برای انتخاب استاد مشاور به دلیل محدودیت ظرفیت اساتید در ترم سوم ارشد یا ترم پژوهشی دکتری سریعا اقدام کنند. در ادامه به چند نکته برای مشاوره نحوه انتخاب استاد مشاور اشاره می کنیم.
استاد مشاور درباره کلیات موضوع پروپوزال دانشجو و روش تحقیق و همچنین منابع مختلف اظهار نظر کرده و اطلاعات خود را در اختیار دانشجو قرار می دهد. بعد از استاد مشاور تصمیم گیرنده اصلی استاد راهنماست. فراموش نکنید که استاد راهنما و استاد مشاور صرفا برای مشورت در کنار دانشجو هستند و تصمیم گیرنده نهایی خود دانشجو است.
استاد مشاوری را انتخاب کنید که برای دانشجویان وقت بیشتری قرار دهد و بیشتر در دسترس باشد. درست است که پر بودن برنامه یک استاد نشان دهنده کار بلد بودن اوست اما اساتیدی که برنامه فشرده دارند وقت کمتری برای ارائه به شما دارند. اساتید سخت گیر را در اولویت انتخاب خود قرار دهید چون در اجرای پایان نامه دلسوزانه تر فعالیت می کنند.
درست است که شما استاد مشاور را انتخاب نمی کنید، اما در صورت عدم رضایت از استاد مشاور منتخب می توانید با استاد راهنما صحبت کرده و اقدام به تغییر او کنید. از انتخاب اساتید آسان گیر خودداری کنید چرا که کمتر قابل اعتماد هستند.
از آنجا که سخت گیری ممکن است از روی لجاجت یا عدم دانش کافی باشد، اساتید عادل و منطقی را انتخاب کنید. و در نهایت اینکه به سخت گیری استاد مشاور بها دهید و دلسوزانه روی پژوهش خود کار کنید.
اگر پس از مطالعه این مقاله سوالی در خصوص نکات مهم در انتخاب استاد مشاور دارید، می توانید از طریق برقراری تماس تلفنی با کارشناسان مجرب مرکز مشاوره تحصیلی هیوا پاسخ سوالات و ابهامات خود را از ایشان دریافت کنید.
تبدیل پایان نامه به کتاب در کنار انتشار مقاله های علمی استخراج شده از پایان نامه، برای بسیاری از دانشجویان تحصیلات تکمیلی اهمیت زیادی دارد. دانشجویان برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تبدیل پایان نامه خود به کتاب می توانند مقاله زیر را مطالعه نمایند.
✔️ با توجه به متن مقاله، استاد مشاور توسط استاد راهنما انتخاب می شود که در مقاله به طور کامل در این باره توضیحاتی قرار داده شده است.
✔️ با توجه به متن مقاله، علاوه بر شناخت استعداد ها و کمک به پرورش آن و معرفی دانشجویان مستعد به مسئولین دانشکده، استادان مشاور وظایف دیگری نیز دارند که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
✔️ با توجه به متن مقاله، حتما توجه کنید که استاد مشاور منتخب شما، دارای سابقه قابل قبولی در زمینه پایان نامه داشته باشد. توضیحات بیشتر در این باره در متن مقاله قرار دارد.
برای مشاوره انتخاب استاد مشاور
برای مشاوره انتخاب استاد مشاور
سلام . در مقطع ارشد می توانم فقط استاد راهنما داشته باشم ؟
سلام . بله انتخاب استاد مشاور اجباری نیست .
سلام . نظر استاد راهنما مهمه یا استاد مشاور ؟
سلام . نظر استاد مشاور و استاد راهنما هر دو مهمه ولی در نهایت نظر و تصمیم استاد راهنما مهمه و ملاک قرار می گیره .
سلام . برای انتخاب استاد مشاور باید سیستمی درخواست داد ؟
سلام . خیر ، فرایند انتخاب استاد مشاور توسط استاد راهنما صورت می گیره .
سلام در مقطع دکتری باید چند استاد مشاور انتخاب کرد ؟
سلام. می تونین در مقطع دکتری یک و یا دو استاد مشاور داشته باشین .
سلام . من استاد راهنما دارم باید حتما استاد مشاور هم داشته باشم ؟
سلام . انتخاب استاد مشاور اختیاریه ، استاد مشاوره می تونه در نوشتن پایان نامه و رساله دکتری به شما کمک کنه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©