فارغ التحصیلان کارشناسی پیوسته با داشتن شرایط استعداد درخشان می تواند بدون گذراندن مقطع کارشناسی ارشد، به صورت مستقیم وارد مقطع دکتری شده و در واقع در مقطع لیسانس به دکتری تحصیل نمایند. بدین منظور داوطلبان می بایست درخواست خود را به همراه معرفی نامه اساتید، مدرک احراز استعداد درخشانی و گواهی فراغت از تحصیل به دانشگاه مورد نظر ابلاغ کنند.
برای مشاوره نحوه تحصیل از لیسانس به دکتری
برای مشاوره نحوه تحصیل از لیسانس به دکتری
امروزه فارغ التحصیلان کارشناسی که قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را دارند، ابتدا وارد کارشناسی ارشد شده و پس از فراغت از آن برای دکتری اقدام می کنند. در این مرحله با توجه به پذیرش نیمه متمرکز و مصاحبه های دشوار دکتری و از سویی دیگر با بالا رفتن سن، خیلی از داوطلبان از ادامه مسیر دکتری خسته شده و ورود به بازار کار را برای خود انتخاب بهتری می دانند.
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در راستای حمایت از استعداد های درخشان، تسهیل شرایط ادامه تحصیل و جوان گرایی با رویکرد تاکید بر پژوهش در کشور، آیین نامه لیسانس به دکتری را تصویب نمود تا افراد با حذف مقطع کارشناسی ارشد با سن پایین تری فارغ التحصیل دکتری مستقیم شده و زمان بیشتری برای فراگیری مهارت مورد نیاز و ارتقا رزومه خود در بازار کار را داشته باشند.
در ادامه برای رفع ابهام و کسب آگاهی بیشتر، توضیحاتی در خصوص مواردی همچون زمان و نحوه ثبت نام و جزئیات ورود مستقیم از کارشناسی به دکتری در دیگر کشور ها ارائه داده شده تا از جزییات طرح تصویب شده و چگونگی بهره مند شدن از آن مطلع گردید.
دکتری مستقیم دوره ای سه سال و نیم تا پنج ساله است که داوطلب پس از گذراندن و موفقیت در آن، مدرک دکتری خود را اخذ کرده و از لحاظ اعتبار مدرکی تفاوتی با دکتری ناپیوسته ندارد. تنها نکته ای که می توان در مورد اخد مدرک دکتری مستقیم اشاره کرد این است که داوطلب، با دارا بودن شرایط استعداد درخشان با مدرک کارشناسی در این دوره پذیرش می شود.
مدت زمان مجاز به تحصیل حداقل 8 نیمسال و حداکثر سنوات 11 نیمسال می باشد که اگر داوطلبی به خاطر شرایطی ناگوار و غیر قابل پیش بینی در این بازه فارغ التحصیل نشود به پیشنهاد استاد راهنمای وی و پس از موافقت در کمیسیون، حداکثر یک نیمسال تحصیلی به آن افزوده می شود.
این دوره شامل دو بخش آموزشی و پژوهشی است که دانشجو دکتری مستقیم، ابتدا ملزم به گذراندن بخش آموزشی است که 5 نیمسال به آن اختصاص داشته و پس از پایان آن ارزیابی ای جامع که همانند آزمون جامع دکتری در سطح کیفی و کمی از فعالیت های علمی دانشجو صورت گرفته و در صورت موفقیت در آن، وارد بخش پژوهشی می شود.
دانشجو از ابتدای نیمسال دوم که استاد راهنما رساله دکتری برای ایشان را تعیین می کند، می بایست انتخاب موضوع و مطالعات حیطه انتخابی خود را شروع کند و تا قبل از شروع نیمسال ششم موضوع رساله به تایید استاد راهنما و دانشکده مورد نظر برسد.
پس از ارزیابی جامع بخش آموزشی و موفقیت در آن که نشانه صلاحیت علمی دانشجو و قبولی پروپوزال برای کلید خوردن بخش پژوهش است، دانشجو، رساله دکتری خود را نگارش و پس از تایید، از آن دفاع می کند در نهایت این به منزله فارغ التحصیلی دانشجو دکتری مستقیم حساب می شود.
دوره دکتری مستقیم شامل حداقل 62 و حداکثر 64 واحد درسی است که 24 آن به رساله دکتری اختصاص داشته و دانشجو دکتری مستقیم می بایست در هر نیمسال تحصیلی حداقل 8 و حداکثر 14 واحد درسی را بردارد، ولی دانشجویی که در آخرین نیمسال تحصیلی خود به سر می برد در صورتی که کمتر از 8 واحد باقی مانده باشد از این قاعده مستثنی است.
از دیگر نکاتی که می توان به آن پرداخت این است که دانشکده پزشکی دانشگاه تهران برای فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی که علاقه به رشته پزشکی را دارند هر ساله آزمونی را تحت عنوان لیسانس به پزشکی برگزار کرده که داوطلب پس از طی دو مرحله کتبی و شفاهی، وارد دانشکده پزشکی دانشگاه تهران می شود. ثبت نام آزمون لیسانس به پزشکی از طریق سایت معاونت آموزشی علوم پزشکی تهران انجام شده و در بازه دی ماه ثبت نام آن فعال می گردد.
تمام دانشگاه ها مجوز جذب دانشجو در مقطع دکتری مستقیم را نداشته و دانشگاه های متقاضی می بایست مجوز خود را از وزارت علوم کسب کنند. توصیه می شود داوطلب پیش از اقدام برای این دوره، از دارا بودن مجوز دانشگاه مورد نظر خود اطمینان لازم را کسب نماید. در ادامه به شرایطی می پردازیم که با آن افراد می توانند برای ثبت نام دکتری مستقیم از لیسانس اقدام کنند :
دارا بودن شرایط عمومی ثبت نام دکتری برای ورود به موسسات آموزش عالی که شامل مواردی همچون اعتقاد به دین اسلام و یا یکی از ادیان مورد تایید قانون اساسی، عدم دشمنی با جمهوری اسلامی ایران، عدم عضویت در گروه ها منحرف و فراماسونری و عدم اعتیاد به مواد روان گردان و ...
احراز شرایط استعداد درخشان بودن داوطلب که لازم است دانش آموختگان و فارغ التحصیلان دوره كارشناسي پيوسته تحصيل خود را حداكثر در 8 نيمسال به پايان رسانده و در صورتی که يكی از شرايط زير را داشته باشد، درخواست خود را مبنی بر گذراندن لیسانس به دکتری در رشته ی فارغ التحصیلی خود در مقطع کارشناسی، به دانشکده ذی ربط اعلام کنند.
داوطلب دارای نشان جهانی المپیادهای دانش آموزی که در بین دانشجویان هم ورودی و هم رشته ی خود، معدل ایشان رتبه اول تا سوم باشند.
داوطلب دارای نشان طلای کشوری المپيادهای دانش آموزی که بین دانشجویان هم ورودی و هم رشته ی خود، معدل ایشان رتبه اول تا سوم باشند.
داوطلب برگزیده رتبه 1 تا 3 المپيادهای علمی دانشجویی كشور در هر يک از رشته های تحصيلی كه از لحاظ معدل بین رتبه اول تا سوم در ميان دانشجويان هم رشته و هم ورودی خود باشند.
داوطلب شركت كننده در آزمون كارشناسی ارشد سازمان سنجش، كه جزء پنج درصد رتبه های برتر در رشته و گرايش انتخابی خود باشد.
از دیگر شاخص هایی که وزارت علوم به منظور پذیرش از کارشناسی به دکتری مد نظر قرار می دهد می توان از موارد زیر نام برد.
1بالا بودن معدل کل دیپلم
2داشتن مدرک مقطع کارشناسی مورد تایید وزارت علوم
3 معدل 18/5 به بالا در کل دوره کارشناسی
4بالا بودن هوش داوطلب
5از لحاظ سنی قدرت فراگیری مطالب را دارا باشد
6داشتن اختراع و ثبت آن
7دارا بودن مقاله علمی معتبر
8داشتن توصیه نامه از اساتید دانشگاه
9داشتن سهمیه ایثارگری
سایت ثبت نام و درگاهی برای ثبت نام لیسانس به دکتری اعلام نشده و در حال حاضر می بایست درخواست خود را به صورت حضوری به دانشگاه ابلاغ نمایید.
در صورتی که داوطلبی شرایط مذکور را داشته باشد ، پیشنهاد می شود بلافاصله پس از فارغ التحصیلی خود در مقطع کارشناسی، درخواست خود را به آموزش دانشکده فارغ التحصیلی خود به منظور ورود به دوره دکتری اعلام دارد در گام بعد پس از موافقت با درخواست وی داوطلب به مصاحبه علمی دکتری دعوت شده و پس از موفقیت در آن، ایشان دانشجوی دکتری مستقیم محسوب می شود.
از تصویب آیین نامه کارشناسی به دکتری در وزارت علوم، مدت زمان زیادی سپری نشده، بنابراین طبیعی است که بسیاری از داوطلبان از وجود چنین طرحی مطلع نباشند. اما این اصطلاح (لیسانس به دکتری) برای داوطلبینی که قصد گرفتن fund یا بورسیه تحصیلی در کشور های دیگر را دارند بیشتر آشنا است.
همانطور که در ایران سختگیری هایی برای ورود به این دوره لحاظ می شود در کشور های دیگر هم به همین منوال است. برای مثال در کشور انگلستان و استرالیا به سختی این پذیرش به دانشجویان داده می شود و کشوری که احتمال بیشتری برای گرفتن فاند تحصیلی دکتری برای داوطلبین را فراهم می کند کشور آمریکا است. از آن جایی که در این کشور امکان گرفتن فاند دکتری بیشتر از کارشناسی ارشد می باشد، طبیعی است که تقاضای دریافت آن هم بیشتر است.
داوطلبی که قصد دارد از کارشناسی برای فاند دکتری اقدام کند پیشنهاد می شود با دانشجویان فوق و دکتری دانشگاه خود در زمینه نوشتن مقاله همکاری کنند تا در این مورد تجربه کافی را داشته باشند و در رزومه خود با داشتن مقاله ی معتبر احتمال قبولی خود را افزایش دهند.
از طرف دیگر این داوطلب میتواند طی ارتباط با دانشگاه مورد تقاضا، این پرسش را هم مطرح کند که در صورت عدم پذیرش در مقطع دکتری، ایشان را در مقطع ارشد جذب می کنند یا خیر که بسیاری از دانشگاه ها این مورد را دارا هستند.
مدارکی که داوطلب دریافت فاند تحصیلی دکتری به آنها نیاز دارد و می بایست آنها را ارائه دهد از جمله :
✔️ گواهی مدرک مقاطع قبلی
✔️ ارائه ریز نمرات
✔️ ارائه توصیه نامه اساتید
✔️ ارائه یکی از مدرک های زبان انگلیسی (IELTS-TOEFL-GRE-GMAT )
داوطلبان بسیاری از دوره لیسانس به دکتری (دکتری مستقیم) با عنوان دکتری پیوسته یاد می کنند درحالی که با دو معقوله جدا و به همان نسبت، با دو شرایط و آیین نامه های جدا طرف هستیم که در ادامه توضیح مختصری درباره تفاوت این دو ارائه می دهیم.
داوطلبی که دارای مدرک تحصیلی دیپلم است و قصد ورود به دوره دکتری پیوسته را دارد، در کنکور سراسری ثبت نام و پس از شرکت در آن (هنگام انتخاب رشته) کد رشته محل های دکتری پیوسته را انتخاب کرده و در صورت قبولی پس از گذراندن هفت سال به اخذ مدرک دکتری نائل می شود. مقاطعی که این دوره در بطن خود دارد شامل : کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا است.
حال لازم است بدانید که رشته های زیادی نیست که به صورت دکتری پیوسته ارائه بشوند در مجموع می توان گفت در گروه علوم تجربی، دکتری پیوسته بیوتکنولوژی و در گروه رشته ریاضی فیزیک، دکتری پیوسته فیزیک را شامل می شود که داوطلب با مدرک تحصیلی دیپلم از طریق کنکور سراسری برای آن اقدام می کند.
دوره لیسانس به دکتری مستقیم با توجه به توضیحاتی که داده شد مختص داوطلبانی است که دارای مدرک کارشناسی پیوسته یعنی لیسانس بوده و با داشتن شرایط استعداد درخشانی از طریق درخواست به آموزش دانشکده خود خواستار حذف مقطع کارشناسی ارشد، به منظور ورود به دکتری هستند. مقاطعی که این دوره در بطن خود دارد شامل : کارشناسی ارشد و دکتری است.
کارشناسان مشاوره تلفنی هیوا با داشتن آگاهی و اطلاعات لازم، پاسخگوی سوالات شما در زمینه ورود به مقطع دکتری با داشتن مدرک کارشناسی هستند. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام دکتری هیوا، از آخرین اخبار و اطلاعیه ها در خصوص ورود از کارشناسی به دکترا مطلع شوید.
✔️درخواست لیسانس به دکتری توسط هر دانشگاه به صورت مجزا اعلام شده که جزئیات آن در مقاله توضیح داده شده است.
✔️سایت و درگاهی برای این دوره وجود ندارد، داوطلب باید درخواست خود را در این زمینه به آموزش دانشکده فارغ التحصیلی تحویل دهد که نحوه آن با جزئیات در متن مقاله آمده است.
✔️در اطلاعیه های موجود شرط سنی دقیقی ارائه نشده است که مطابق متن مقاله، داوطلب می بایست علاوه بر نداشتن سن زیاد، دیگر موارد را نیز دارا باشد که در متن به آن اشاره شده است.
برای مشاوره نحوه تحصیل از لیسانس به دکتری
برای مشاوره نحوه تحصیل از لیسانس به دکتری
سلام با داشتن شرایطی که توضیح دادید با داشتن لیسانس پیوسته ی رشته ی حسابداری میشه برای دکترای رشته ی روانشناسی ثبت نام کرد ؟
سلام . شما نمی تونین از لیسانس به دکتری ثبت نام کنین .
سلام . لیسانس به دکتری همان لیسانس به پزشکی است ؟
سلام . خیر ، پذیرش لیسانس به دکتری با پذیرش لیسانس به پزشکی متفاوته .
سلام . لیسانس به دکتری فقط برای رشته های تجربی و ریاضی است ؟
سلام . خیر فارغ التحصیلان رشته های سایر گروه ها در صورت داشتن شرایط می تونن در پذیرش لیسانس به دکتری شرکت کنن .
سلام . دوره کارشناسی من 9 ترم تمام میشه ، می توانم ثبت نام کنم ؟
سلام . شما نمی تونین در پذیرش لیسانس به دکتری شرکت کنین .
سلام با مدرک کارشناسی ناپیوسته می توانم ثبت نام کنم ؟
سلام . شما نمی تونین در پذیرش لیسانس به دکتری شرکت کنین .
سلام . من معدل کلم 18/5 شده ولی بقیه شرایطی که گفتین ندارم ، می توانم ثبت نام کنم ؟
سلام . نمی تونین در پذیرش لیسانس به پزشکی شرکت کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©